Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Szeretnék építeni egy 230=>6 voltos tápot, fényerősség szabályzóval ami 16 db (fehér;narancs vagy kék színű)LED-t hajtana meg( párhuzamos kapcsolásba)! Ha tudna nekem valaki segíteni nagyon megköszönném! Légyszi rajzot is mellékeljetek ha tudtok! Előre is köszönöm!
Tisztázzuk:
*Többszínű fényt akarsz, de egyszerre, vagy felváltva? *A fényerő-szabályozás egyszerre hasson mindegyikre, vagy külön külön kell? * *A 16db LED párhuzamos kapcsolásban nem viseli el a 6V-ot, áramkorlátozó ellenállással megelégszel, vagy áramgenerátor építésébe is bele mersz fogni? (Megkönnyíti a fényerő-szabályozást.) *Transzformátoros megoldást el tudsz fogadni? (Van-e esetleg kéznél elfekvő mobil töltő, vagy dugasztáp, ami a végletekig leegyszerűsíti a megépítést?)
Sziasztok
Én egy MOOD LIGHT-ot szeretnék építeni, ami egy led box ,szisztéma szerint villannak fel benne az rgb ledek. A videón látszik, hogy mit is szeretnék: http://www.youtube.com/watch?v=jIFh3D-gJt0&feature=related Mi vezérelheti, illetve hogy lehetne megoldani? Esetleg azt is lehetne hogy ütemre változzon? Discos fényként használnám Minden leírást infót szívesen fogadok Köszi a segítségeteket
Egy színűt szeretnék. Csak azért írtam több színt mert úgy tudom más a nyitófeszültsége mindegyiknek!
A fényerőszab. egyszerre hasson mindegyikre. Áramkorlátozó ellenállásra gondoltam én is. A transzformátoros táp tökéletes lenne amit én építek meg ha megoldható.
Hali én még új vagyok itt de én is épitettem 1 led lámpát
én szétszedtem 1 rosz energia takarékos izzot és abba épitettem bele E27-es foglalattal bárhova bele lehet tekerni igaz tervbe vettem már hogy 50 db. -osat csinálok ez csak 25 db.-os tudom hogy nem ilyesmire gondoltál de hátha ez is segit. Sok siker a munkádhoz.Bővebben: Link
Hali!
Sajnos nem ilyenre gondoltam, de azért köszönöm!
ltp porton szerintem egyszerub a vezerles, 8 kimenetel ,tob ledet is megbir ,idokoz is alithato es a sorend is konyeden mukodtetheto
Köszi szépen a segítséget, de sajna én transzformátoros megoldásra gondoltam!
Hali!
Nem igazán szeretném porton keresztül vezérelni az egészet mert a stukkóba szeretném beépíteni a LED-t! De azért köszi!
Nah akkor még egyszer!
6 voltos transzformátoros megoldást szeretnék, fényerősség szabályzóval, mely 16 db LED-t hajtana meg! A stukkóba szeretném beépíteni a LED-t, a táp része egy külün kis dobozkába lenne elrejtve! Csak egy kapcsolási rajzot szeretnék kérni tőletek! Előre is köszi!
Bocsika benéztem a rajzot egy kicsit!
Egyszínű ledet szeretnék. Kéket vagy fehéret. Milyen megoldást javasolnál?
Köszönöm szépen a segítséget!
Tiszeletem!
Beruházott a család LED-s hangulatvilágításra. Valami viszont nem stimmel. Én a teljesítmények felől érdeklődnék. Megfelelő az alkatrész összeállítás, elegendő a táp, ha adott: 5x5 RGB SMD LED-ek 21,6W RGB rádiós vezérlő (5A színenként) 144W DC 12V 5A táp 60W ? A hibajelenség: Több órányi hibátlan működés (FADE, FLASH, JUMP) után kikapcsoltuk a vezérlőt a távirányítóval, a táp maradt a hálózaton. Órákkal később újra bekapcsoltam és ekkor a LED-ek teljes fényerőn villogni kezdtek, a vezérlő nem reagált semmit, már ki sem kapcsolt a rádiójelre, áramtalanitani kellett. A vezérlő Power LED-je és a táp LED-je is ugyan úgy villogott. Kihúztam a tápot egész éjjelre, a jelenség ugyan úgy fennáll. Multiméterrel rámértem a sorkapocsra. Működés közben a tápról ~4 - 9,7V. Önmagában, bekötés nélkül 12,47V, amit stabilan tart is. A vezérlő most volt cserélve, azonos típusra, ugyan emiatt. A szervizben jónak találták, de cserélték, a cserét kipróbálva küldték vissza. Lehet, hogy a táp kevés? Esetleg rossz?
BIZTOS, hogy a tap rossz.
Egy 12V-os tap nem adhat ki 4V-ot semmilyen korulmenyek kozott. Ugye, ez kapcsolouzemu tap? Azert ott a ledeknel nem egeszen ertem a teljesitmenyt, mi a 21W? Egy-egy led vagy az osszes? Ha szinenkent ennyi, akkor viszont a tap nagyon a hataron ment, de azt azert nem hiszem.
Azthiszem SMPS igen, leginkább a laptopok töltőjére emlékeztet. SMD LED szalagról van szó (flexibilis NYÁK). 3m x 7,2W/m=21,6W ezért esett a választás a 60W-os tápra. Vezérlőből csak 144W-os volt, de ez nem okozhat gondot, mert a 3 méternyi LED szalag teljesítmény szükséglete kevesebb mint a táp teljesítményének a fele.
Sziasztok
Szeretnék építeni egy ledes hangulatlámpát, 4 vagy 6 színűt, ami 5 voltról üzemel, a ledek pedig villogva és átmenetekkel is változtassák a színüket. Megoldható a dolog? És ha igen akkor hogyan? Valami egyszerű, olcsó kellene és lehetőleg nem PIC-es. Ha valaki tud egy kapcsolási rajzot vagy valamit ajánlani, megköszönném
Szia!
A legegyszerűbb megoldás, ha vásárolsz "szivárvány ledet" (pl:LED-5RAINBF). Természetesen előtétellenállás is kell hozzá, pont azt teszi, amire vágysz: "A színek kb. 1 másodpercenként váltják egymást. 2 fajta effektust tud a beépített vezérlő chip: hirtelen ugrásokkal váltják egymást a színek vagy pedig lassú átmenet a színek között. Ezek az üzemmódok automatikusan váltják egymást." 50 Ft. alatt van az ára . üdv: hp
Sziasztok!
Szeretnék belevágni a következő dologba: Az elképzelésem az, hogy lenne egy RGB ledekből összeállított hangulatvilágítás teljesen állíthatóan, illetve ami a nagy durranás lenne, hogy úgy is be lehetne programozni, hogy bizonyos időben elkezdi szép lassan bekapcsolni magát, ezzel mintegy segíteni az embert a korai kelésben. Mondjuk egy 10 ledes modul és USB porton keresztül lehetne számítógépről programozni, tehát időt állítani neki, ébresztés idejét állítani...stb. Szerintetek ez mennyire lenne bonyolult dolog? Köszi a választ előre is!
valósidejű óra: pcf8563 vagy 8583 vagy ds1307 processzor: atmega328
egyszerűsítés: arduino a kulcsszó. mikrokontrolleres rendszer arduino+clock illetve arduino+rgb sok találat, egyszerű programozás... Arduino kézikönyv az alapokhoz
Én egy meglévő órára építeném, a bekapcsolás finom indulását pedig nagy elkóval oldanám meg. Szerintem ez lenne a legegyszerűbb.
Itt találsz hozzá több féle ledet:Bővebben: Link
Sziasztok!
Vettünk himalája sótéglát (rózsaszínes, vöröses árnyalatú, valamennyire átlátszó) itthonra és arra gondoltam, hogy a szekrények polcaira is tehetnénk belőle 2-2 darabot, viszont valamivel meg kellene világítani őket, aminek aránylag erős, fehér fénye van. A kérdésem az lenne, hogy milyen olcsó és egyszerű megoldás van, amivel lehet házilag készíteni kis lámpát? Abszolút nem vagyok kompetens a témában, ezért kérnék segítséget. Van valaki, aki segítene, de gondoltam, hogy itt sokkal okosabb emberek vannak a témában, mint mi vagyunk Ami fontos lenne, hogy elemről üzemeljen a lámpa, ne kelljen bedugni sehova, tehát legyen mobil, mint pl. egy ilyen lámpa: Bővebben: Link Lehet, hogy a legolcsóbb megoldás az lenne, ha vennék ebből párat + elemeket bele, de hátha akad valami házi barkácsolós megoldás (pl.: 3 db ledet rákötni akksira, vagy hasonlók). Köszönöm előre is!!! A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2013
Hülye tipp: kifaragod a belsejét és LED-es elemlámpát teszel bele?
Sziasztok!
Nem találtam megfelelő témát, úgyhogy ide írom a LED-el kapcsolatos kérdésemet. Hogy hívják az olyan ledet, aminek 2 kivezetése van és különböző feszültségszinteken különböző színnel világít? és hol lehet olyat kapni? Az elektronikai boltban, ahol voltam, ott nem halottak ilyenről, csak olyan volt, ami automatikusan váltja a színeit, de én a fesz. függvényében akarom. Előre is köszi!
Nem csodálom hogy nem hallottak ilyen ledről ilyen nincs! Vegyél kétszínű ledet és készíts hozzá egy elektronikát ami a feszültség függvényében kapcsolja a piros-illetve zöld oldalt .
Nincs annyi helyem, a műszerfalba kellett volna
Akku fesz figyelő néven keress rá én valamikor csináltam ilyet a tic-tac dobozába simán belefért...
Az a helyzet, hogy a műszerfalon belül a légkondi, ablakfűtés, stb... kapcsolókba kellene beférnie.
A kapcsolóba elég ha a ledet építed be , a többi elfér a műszerfal mögött.
Üdv! Rejtett hangulatvilàgítàst tervezek egy szobàba, ami 6m2. Polisztirol díszlècbe lesznek a LED-ek es körübelül 20db lesz. Hálòzati feszültsègről szeretnèm üzemeltetni, fenyerő szabályzással csak nem tudom milyen tápegysègről èrdemes ès milyen meghajtò áramkörre lesz szüksèg, segítsègeteket köszönöm
Sziasztok!
Régi aluvezetékes, földeletlen házba szeretnék ledes hangulatvilágítást. 4 db 12v 5A tápegység/adapter hajtaná a ledeket. Kültérre egy hordóba, kerti lámpaként is szeretnék led szalagot. Beltérre: Bútorokra, fürdőszobai tükörre (fa keretben van), bútorba spot helyére szeretnék led szalagot. Milyen kábel kell hozzá internet kábel megteszi? max. kb. 200w fogyasztana a ledek, a tápom kb. 250-300w (egyben, külön 5 A kb. 65w), milyen biztosíték kell, ha pl. zárlat lenne vagy ilyesmi? Kültéren jók lesznek szigetelve a föld alatt is menne kábel? 8A bírású távirányítós (rádi hullámos) kapcsoló/dimerrel kapcsolnám a ledeket. A távirányítónak menyi lehet a hatósugara? Ezek így nem okoznának tüzet, nyugodtan lehet aludni félelem nélkül? Pár méter ledet, 12V-os mozgásérzékelővel oldanám meg, azt a tápegységet nem kapcsolnám ki. Túlfeszültség villám védelem, kell a tápegységnek (konnektorba dughatós)? A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |