Fórum témák
» Több friss téma |
HCPL2630 jobb, 2db opto egy tokban, a 6n137 csak egy opto-t tartalmaz.
Lesz ez jobb is
Félbe vágnám, ..próbát megérne.. egyik-egyik félből kimarsz 5-6mm mélyen, egymással szemben lévő 120 fokos körcikket, keresel, pl strand papucsot, ami kemény.. megrajzolod a köztes darabot 4 db 30 fokos körcikke legyen, közepét meghagynám 10-esre..azt hiszem(késő van) kimarás után a kettő aludarab közé berakod, aztán elvileg kész, egy ötlet.. Kép Ilyenre gondoltam, csak ennek négy pöckölője van egyik-egyik felén Különben, azt gondoltam CNC-vel csinálod... Metalloglobusba vettem 60cm 20-as alu rudat.. majd megdrehálom.. csak kellene golyós dörzsár.. 6.35mm
Igen bizony csak a 3 vezérlő ára 6300Ft, és akkor nincs benne a rengeteg opto, a diódák, a csatlakozók, hűtőborda, ventilátor, feszstab, jó nagy kondik és legfőképpen a jó minőségű 2 oldalas furatgalvanizál, lötstoppos nyák.
Itt mondtam azt hogy építsen vezérlőt az akinek 2 anyukája volt. Persze biztos van egyszerűbb, meg csak az érdekesség kedvéért érdekes lehet ilyet építeni, de furatgalvánt házilag reménytelen csinálni ( jó nem egészen, horror áron lehet olyan cuccot venni amivel lehet), 20 átkötéstől már időrablás építeni, egy oldalasba meg ormótlan nagy lenne. Az is igaz, hogy ez Sir-Nyeteg vezérlőjével szemben tud pwm-et, meg mikrosteppet, meg külön 500Ft/csatorna nélkül 3A-ert, nem kell külön alkatrészeket tervezni bele, 1.5A feletti motoroktól 3-A-ig bármi lehet rajta. (mondjuk én hajtottam vele 1A-est is az elég meleg lett óra után, de azért huzamos használatra minimum 1.5 amperes dukál) Mindezt gyári minőségben, mindenféle bemenetekkel, és még egy 36V 7.5A-es motort is lehet vele szoftveresen kapcsolgatni. DE NE ÉRTSE FÉLRE SENKI! NEKEM nem érte meg! Ettől még bárki bátran építsen hasonló tudásút , vagy olyat ami neki éppen elég, ha tud egy általános használatút és meg is osztja, annak meg sok ember örül. Ha meg olcsóbb és ugyan ennyit tud, akkor még több ember örül. (Jó, nyák nem lesz profi de ezt legyen a legkisebb gond)
Vaterán 3000Ft körül van darabja, de mondjuk az gyári.
Viszont vettem két egy méteres golyós orsót anyákkal, ha valakinek kell ekkora akkor szívesen cserélek kisebbre. Postával 32.000Ft (Ez volt, levágni nem fogom, max a másik felét nem fogatom be, kap valami gumi borítást hogy ne sérüljön a menet, és ha valakinek egyszer kedve támad még mindig el lehet cserélni)
Nézegettem az általad vásárolt vezérlőt. Nem tudom hogyan jön ki ilyen olcsóra. Kínában lapátolják az alkatrészeket.
Amit nem értek: 1.5-3A-ig van. Dip kapcsolókkal pedig 25-50-75-100%-ot lehet beállítani vele. Akkor a 25% az minek a 25%-a? Számomra sehogy sem ön össze
Ha működne, akkor 800ft-ért adtam volna darabját. 10 perc alatt meg lehet csinálni egyet. Ezzel az elvvel.
A 25% az 1.5A a 100% az 3A A kettő között oszd fel.
Sajnos 0 %-al nem fog menni ez a fránya energiamegmaradás törvénye beleszól. Ha nincs energia nincs mozgás :yes: Persze jelzem egy poti jobb lenne, és akkor talán 1A-es motorokat is vinne, de majd megnézem hova megy a dip kapcsoló, ha 4 ellenálláson megy csak át és más nem kell, akkor lehet hogy az enyémet megbuherálom. Ja nem is, mert nekem a 13 kilós tengelyekhez (ha sikerül fele akkorára cserélni akkor már csak 7 kilós) nem árt ha van valami nagyobb motor, tehát nekem nem kell 1.5A-nál kevesebb. Azt hiszem egyébként ugyan ebből a vezérlőből van kisebb áramú is, de ez csak 80%, személy szerint nem kerestem kisebbet, csak valamelyik eladó oldalán láttam.
Én nem kritizáltalak, az oldaladról vettem az árat, ott 500Ft volt írva.
Bár most elbizonytalanodtam, mi az hogy "ha működne"
Van olcsóbb is, sőt szinte ingyen van, jobb is, de nem hirdetem én a cég nevét. Akciós motor és vezérlő együtt, persze motor árban.
Az tök jó, miért nem hirdeted? Az a lényege a fórumnak, hogy a tudást megosszuk.
Megkérdeztem Ez a metaloglobus-os installációs profilt.
Azt mondták, hogy egy méter 20-25kilót bír el. Van nekik olyan elemük ahol csak egy lukat kell fúrni, és az elem segítségével két ilyen profilt derékszögben össze lehet szorítani. 225Ft/darab áron. Ezen persze érdemes elgondolkodni, mert ez drágább mint maga a profil. (a 4 sarkára kell 4 darab vagy 8 ha két keret van, az y tornyához 6 vagy 8 és akkor már 16-nál tartunk ami 3600Ft! Lehet hogy maradok a menetvágásnál, és akkor már az erősebb profilnál.
A profil vastagságát is figyelembe véve a fúrt menetnek nem lesz akkora teherbírása, mint a hozzágyártott átmenőcsavaros sarokelemnek.
Igen de akkor vastagabb profilt veszek alapban. Ez a profil meg mondjuk jó asztalnak.
itt találtam profilt: http://www.sapa-webshop.hu/hu/termekek/installacios-profilok/t:176/...207127 Vagy marad a metaloglobus-os 30*30-as kettesével. Mondjuk két keret (50*50*2*2) az már 4 méter mégegyszer 1m a 2*50cm-es y átkötő és akkor és akkor már csak 25 centi marad a z-nek duplán. És ez a legolcsóbb. valamit biztos elszámoltam mert 8925 ft egy 6 méteres szál 3db két méteresre vágva. Sir-Nyeteg. Csak a keret meghajtó elem nélkül egy a3-asra nálad mennyi is volt? mondjuk egy a3 az csak 42mm széles, azzal pont kijön egy 6m-esből talán. Ehhez már tervezni kell.
A kuplungra mondtam!
Figyelj arra, hogy mire válaszolnak!
Nem értem, hogy a 3A-nak a 25%-a hogy jön ki 1.5-re.
Illetve az IC adatlapjában is a max áram 20%-át írják a dip kapcsolók megfelelő állásában. A max áram meg ugyebár 3A. Erre kéne gombot varrni. Magyarán nem is lehet tudni, hogy mennyi árammal hajtom a motort? A legtöbb motorom 0.85A. Én is olvastam a kisebb kategóriát, de ott viszont már kijön a 20%-os adat, azaz 0.5A-2.5A. Ennek utána tudnál járni?
A 3A-nek nem tudod a 25%-át? Egyébként meg itt olyan kis eltérésekről beszélünk ami elhanyagolható. Gondolj utána 3A 20%-a 0.6A a 25% pedig 0.75A. Tudom, hogy hajtottam 24V-al egy motort ami 0.6 körül volt negyed óra múlva forró volt. Ugyan ezzel a beállítással egy 1-A-es az melegedett.
Az 1.7Nm-es nema 23-as 3A-el sem melegszik. Van egy epsonból bontott motor 3A-el nem melegszik. Azért vannak rajta a kapcsolók, megpróbálod a legkisebbel és mész felfelé. Ahol elkezd nagyon meleg lenni 15- 20 perc után onnan visszamész egyet. Persze a potis jobb lenne, csak arról meg olvasd le éppen hol áll. Ezek a korlátok bvenne vannak, ugyan akkor van egy rakat jó tulajdonsága. Hobby vezérlő, azért 15 a 3 tengely együtt! Ebay-ről meg olcsóbb. Éppen 2 van hajón az egyiknek a héten meg kell jönnie.
Köszi, de te sem tudsz válaszolni ezek szerint a kérdésemre? És úgy látom, hogy nem olvastad el az adatlapját sem.
- Az IC nem potis, nem referencia feszültséggel megy, tehát nem analóg, hanem dip kapcsolós, azaz digitális! - 3A 25%-a 0.75A ahhoz képest meg 1.5A a minimum, amit ki tud adni a vezérlő, tehát ellentmond az adatlapnak, főleg hogy az 20%-ot ír, ami 0.6A. - Én is arra jutottam, hogy a 0.85A-es motor melegedett, de nagyon. Na most ehhez képest 50-60 fok fölé nem lehet engedni a hőmérsékletet, mert károsodik a mágnes, és gyengül a motor. -Az hogy megadod a nyomatékot, még nem jelent semmi elektronikai paramétert, azaz nem tudjuk az áramát. - Megpróbáltam a legkisebb árammal, és leégeti a motort. Azaz a vezérlő ellent mond a katalógusnak, de vajon miért? Potist ne leolvasd, hanem mérd meg... Merthogy ott referencia feszültség van. Szóval sajnos a kérdésem továbbra is megválaszolatlan
Nem láttam az adatlapon mi a minimum, de ez a TQ-s és ez 3.5A-es.
Leírásban írták, hogy 1.5A. Ha ezzel a 3.5-el számolsz akkor a minimum a 0.875, de lehet hogy van valami minimum. Van ott az adatlapon még sok dolog. Nekem egy 1A-est elhajtott, lehet hogy bemeneti fesszel is lehet játszani, végül is 12-36V az elég tág határ. Próbáltad kisebb bemeneti fesszel?
Áramgenerátoros (pontosabban chopper-tápos) a meghajtás. Feszültségtől független.
A százalékok a beállított áram függvénye, ezt a sönt ellenállás határozza meg. Az pedig 3A-ra van állítva. (Hagytak egy jókora biztonsági sávot. "H2" 3.5A-ig elmegy. És abban is precíz a 20-50-75-100% beállítás.) Itt valami elvi hiba van. Lehet hogy kihagyták a 20%(általuk 25%-nak titulált) beállítást? Eladó sem válaszol. Lehet hogy nem véletlenül?
Biztos igazad van, ez meg csak véletlenül van a leírásban:
Important Notes: ˇ Please connect the power supply to the power switch of DC 12-36 V, ˇ Voltage Selection: 12-16V DC power supply for Nema 17 stepper motors 16-24V DC power supply for Nema 23 stepper motors 24-36V DC power supply for Nema 34 stepper motors ˇ The power output of 12V shall be applied to the radiator fan of 12V ˇ Driver output compatible with 2 or 4 phase, 4,6 or 8 lead stepper motors, 3A max. ˇ Suitable for unipolar or bipolar stepper motors. ˇ Voltage regulated spindle speed controlled by parallel interface as function of supply voltage. Szóval baromira nem mindegy milyen motorod van, és annak mekkora bemeneti feszt adsz. Nekem a 23-asok miatt van rajta 24 volt de az is a 23-asokhoz mérten a felső csúcs. Nem tudom milyen motorod van.
Van vagy 15 féle motorom.
Ez egy jó nagy ... amit itt írnak. A motor tuning a motor feszültségétől függ. Nema 23 tokozásban létezik 1.6V-os motor is és 24V-os is. Ez tipikusan a kínai gagyiság. Röviden olyan, mint amikor azt mondod, hogy 1200kg önsúlyú az autód, így csak 98-ast tankolhatsz bele. Sajnos akinek van tapasztalata ebben, az jó nagy ívben át is ugorja ezt a részt, és nem foglalkozik vele. Nem véletlenül vannak emelt feszültségű vezérlők, akár 90V-ra is. A motor melegedése a rajta folyó áramtól függ. És továbbra is valahol eltünt a 20%-os beállítás lehetősége...
Kínai vezérlő, ott tűnt el az 5% kínában. Szerintem használj 1.5A-est ha van.
Nem az 5%-kal van a baj, hanem a 0.75A-ral!
25%=0.75A (20%=0.6A) Ehhez képest minimum 1.5A-t ad ki. Érdekes volna, ha veszek egy vezérlőt és egyből azzal kell kezdeni, hogy alkatrészt cserélek benne
Sír!
Megoldás lehet a tekercs ellenállásával azonos, párhuzamosan kötött nagy teljesítményű ellenállat. Ha már a csúnya sárgák kilopták a 25 százalékot. Így a gari is megmarad. Amúgy nem rossz vezérlő, a kezdő is néhány perc alatt beüzemeli és a reliefgyártásra koncentrálhat.
Ismerős a láthatáron? Üdv a fórumon!
Garanciától nem félek, mert többe kerül visszaküldeni az illetőnek a vezérlőt, mint maga az ára... Én azért küzdök jelenleg, hogy olyan dolgot tudjak eladni, amiről tudom is hogy micsoda És ha valaki megkérdezi, hogy mekkora áram folyik a motoron a bizonyos beállításokban, akkor tudjak válaszolni. Ismeretlen dolgokhoz nem adom a nevemet... És eddig ez elég necces, mert még a hongkongi eladó sem tud válaszolni a kérdésemre.
Üdv!
Erről a vezérlőről mi a véleményed?
Én eddig csak olvasgatni jártam ide, de a téma érdekel. Nekem is ilyen vezérlőm van 5 tengelyes kivitelben, de én a maximumon járatom.
Ne az eladót kérdezd, hanem a gyártót: www.hyu68.com Viszont a barátunk fordítása nélkül ne is próbáld elolvasni. 无法找到该页 Szerintem elírás van benne. A 3-ik karakter hibásan van rajzolva.
Nézegettem, de nem merültem bele nagyon. Te már végigbogarásztad az oldalt?
Szép! Jó a dokumentálása, részletes. Többet nem sokat tudok mondani róla. Szerintem jó lehet!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |