Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nekem is tetszik csak az óriási 2N3055 nem tetszik benne. Meg valahogy nekem le kellene faragnom, hogy 0V-ról induljon ne 1,5V-ról.
A riasztásnál én csak azt nem értem, hogy a BC547 hogyan bírja az 500 mA áramot?
Másik tévéről nézve teljesen sima a kép?
Hali!
Másik tv-n is ugyanolyan. Üdv, J
Erre a kész megoldás is van, de az nagyon drága, mert az teljesíti az áramszolgáltatók elvárásait, ami szerint, a hálózati frekvenciához illeszt, fázisban és frekvenciában, és meggátolja az energia visszatermelést. Hivatalosan így keresd: "átkapcsoló állomás (elektronikus by-pass)" Ami megoldás, az egy mágneskapcsolós átkapcsolós áramkör megvalósítása, PLC-vel stb., de az nem szünetmentes! LEGFŐKÉPPEN AZ ENGEDÉLYT NEM FOGJÁK MEGADNI RÁ!
Bocs a hülye kérdésért, de akkor honnan tudja, hogy 500 mA-nél jár a terhelés.
Akkor szólj a szolgáltatódnak, hogy szedje ki a zajt a kábeléből.
Az R1-en eső feszültség nagyságából. Minél negyobb ez a feszültség, annál nagyobb az átfolyó áram. Ohm-törvénye alapján.Bővebben: Link
![]() Értem. Bocs csak még tanulnom kell, sokat ![]()
Szeretnék tesztelgetni alapvető kötéseket led, kapcsoló stb, de sajna nincs semilyen áramforrásom és 1 zsák elemet sem szeretnék venni...
Használható a kidobandó teló töltő...mert az van több is 3,7 5v-osak...? A kérdés azért merült fel bennem mert a töltők pulzálnak is asszem, vagy nem is tudom... Szerintetek jó lenne a töltő? előre is köszi...
Jo lesz az, de inkabb kicsit magasabb feszultsegut valassz, legalabb 5V-osat.
Aztan lehet stabilizalni egy sima ateresztovel, akar 3.3V-ra. Meg jobb a regi nokia tolto, az kiadott 8V-ot kb es akkora, mint egy fel kifli.
Köszi az infót...
Pont mindegyik nokia ![]() ![]()
A régi töltőkben volt olyan, ami nem szabályozott táp, erre azért figyelj oda! (A telefon töltésvezérlő IC-je intézte a szabályozást!) Ha jól emlékszem, képes volt az ilyen töltő 2V-ot ingadozni a terheléstől függően!
Sziasztok!
Van egy kapcsolás, ami max. 125mA-t vesz fel 5V-ról, és mivel nem szeretnék 7805-sel szórakozni, ezért a jól bevált ellenállás-dióda (5,1V) párost alkalmaznám, 9V-os elemről. Namost, én arra lennék kíváncsi, hogy az ismert adatok fejében hogy tudom kiszámolni az ellenállás értékét. Köszönöm! Üdv!
R=U/I U = elfűtendő fesz = 3V , I = 0,125A
R=3/0,125=24 ohm P=U*I = 0,375 W, a negyed, vagy inkább a fél wattos a nyerő.
Sziasztok.
Tudna valaki ajánlani nekem egy egyszerű progit, lakás villamos hálózatának a tervezéséhez? Köszönöm
E-PLAN-nak azt hiszem van ilyen modulja!
Sziasztok!
Nagyon elkezdett érdekelni az infrás és a lézeres kommunikáció. A kérdésem az, hogy adott 2 adó, és 2 vevő, ami egy irányba van állítva, és 2 csatornán valósít meg adatátvitelt. Hogy lehetne megoldani, hogy az 'A' adó jelét csak az 'A' vevő vegye, és ne zavarja 'B'-t? Próbáltam keresgélni a neten, de nem találtam semmit. Lehet, hogy nem jól kerestem. Nem tudom, hogy épül fel egy szűrő, illetve hogy kell az adót modulálni. Akinek van ötlete kérem segítsen.
Szétkaptam egy kazis magnót és a trafója érdekelne...
a számsor a guglinak nem mond semmit... van ahol még kereshetem a paramétereket vagy marad a multiméter?
Sziasztok!
Kaptam egy kétutas hangfalat, törött dobozzal, csináltam neki új dobozt, ez eddig oké is. A magas sugárzóra viszont rá van kötve egy 10 µF-es kondi, gondolom ez választaná le a mélyeket... A kérdés az lenne hogy meg is teszi, vagy más szerepe van?
Ha nem zárlatos akkor megteszi!
![]()
Köszönöm. A PCschematic -ot nem ismered? Középsuliban azt használtuk, eszembe jutott. Most egyetemen ugyanolyan feladatot kaptunk. A PCschematicot nem találom, csak egy uj verziót, de ahoz meg nem értek.
HALI!
Az lenne a kérdésem van e valami képlet ellenállások hőjére vonatkoztatva? Kéne nekem egy fűtőelem és ellenállásokból szeretném valahogy összehozni meg egy 9 voltos elemmel! Valahol már találkoztam ilyennel de most meg nem lelem sehol! KÖSZI!
Köszi szépen
![]() Csak fura volt, hogy egy kondi az egész leválasztás. Egyébként nem volt zárlatos, de kapacitása sem volt. Mit befolyásol hogy hány µF-s (Tehát ha lecserélem kissebbre/nagyobbra)?
Van egy moi a501-es pda-m...
zseblámbaként brutál fénye van...még nappal is zavarja a szemet... hestore-n kerestem hasonlót hogy barinőmnek zseblámpát kreáljak mert vásároltunk annyi félét és nagyon gagyik, de nem találtam leírást egyikhez sem... valószínüleg 1 fehér SMD-s kell...van tapasztalat melyik a jó fényű...? Teló aksim mint a pelyva ![]() Előre is köszi...
A jelszint elég nagy, ekkora jellel jó képnek kellene lennie. Valószínűleg azért nem jó mégsem, mert a szolgáltató valahol már zajos jelet erősített (pl. túl hosszú kábel után tett egy erősítőt). Ha a szolgáltató a szerződési feltételekben vállal valamekkora jel-zaj viszonyt, akkor még abba lehetne kapaszkodni. Ha nincs ilyen leírva a szerződésben, akkor együtt kell ezzel élni, vagy más szolgáltatót kell választani (ha van persze...).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |