Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mit nem szabad!? (kezdőknek se)
Lapozás: OK   5 / 18
(#) Norberto válasza mefi01 hozzászólására (») Máj 11, 2007 /

Idézet:
„remélem hogy ti nem vagytok olyan hülyék mint én...”

Szerencsére nem...
(#) maTaKee válasza Norberto hozzászólására (») Máj 11, 2007 /

(#) Slope válasza Norberto hozzászólására (») Máj 11, 2007 /

Jahh szerencsére MÁR nem
(#) Slope válasza maTaKee hozzászólására (») Máj 11, 2007 /

Idézet:
„nincsen lábad a térdedtől lefele??”

Hát... térdtől felfele érdekes lenne
(#) isamisa válasza mefi01 hozzászólására (») Máj 11, 2007 /

lassan kétszer ennyi vagyok, de velem ennyi elvágás, bevágás nem történt még...

punkkazy: akkor harmadjára csakmegtanultad... ügyes

(gondolom amikor megrázott az áram mindig mondtad magadban. Gyors vagy Bameg... )

Az okos ember más hibájából tanúl. A buta még a sajátjából sem...
(#) DRoland hozzászólása Máj 11, 2007 /

Amióta jól megba***** a 230 azóta ezerszer jobban figyelek ki van kapcsolva/ki van-e húzva.
(#) NBalage válasza isamisa hozzászólására (») Máj 11, 2007 /

nah igen..
Meg amikor pufferkondikat akarsz kisütni pl egy erősítőnél, hogy forraszthass fele akkor lehetőleg nea csafarhúzóval tedd
Mert elég sok babra azt is leforrasztani utánna ha odaolvadt...(ez is saját tapasztalat)
(#) Braf hozzászólása Máj 11, 2007 /

nekem van egy olyan élményem vagyis tesómnak én csak néztem hogy látott egy szöszt a konektorban és ollóval megpróbálta kiszedni persze a füldet és a fázist osszeérintette még szerencse hogy műanyag nyelű olló volt
(#) f27 hozzászólása Máj 11, 2007 / 2

milyen jó élményeitek van én néhány hónapja egy trafora forasztottam kábelt megblankoltam megsodortam a végét és ráforasztottam a trafora.majd a kábel végét kerestem hogy bedugjam a konektorba ,és nem fogjátok kitalálni hol volt a vége a konektorba vagyis benne volt a fázis miközben én szépen jácadoztam vele,a pojén utánna kezdödött tettem a trafora gléchidat kondival,rámértem a végére és olyan szinten megvágott az a csekély 28 volt hogy azt hitem meghalok a fázis nem bántott akkor az egyen 28V meg meg akart sütni
(#) Ardwaark hozzászólása Máj 11, 2007 /

Én úgy csináltam meg a műhelyemet hogy ha leoltom a lámpát az egyúttal áramtalanitja a konnektorait is. Szerintem igy biztonságos mert nem hagyhatsz semmit véletlenül bekapcsolva.
:yes:
(#) dpeti válasza f27 hozzászólására (») Máj 11, 2007 /

ha a szekunder tekercset tapiztad, es egyszerre csak az egyik kivezetesehez ertel, akkor meg szep, hogy nem ereztel semmit...
bezzeg ha a szekunder mindket veget egyszerre probaltad volna megsimogatni, akkor az is viszonozta volna a kedvesseged
(#) mefi01 hozzászólása Máj 12, 2007 /

ne tudjátok meg milyen fájdalmas és fárasztó dolog az hogy az olvadt műanyag a tenyeredbe ragad és onnan késsel kapargatni...

egy 48 voltos trafót rövidrezártam csak úgy a kábel kigyulladt én meg megmarkoltam a kábelt mert csak odaérintettem a kivez-hez
áááá
senkinek sem ajánlom.
meg azt se hogy a kezébe süssön el kondikat mert kiba**ottul tud fájni...

meg még azt sem ajánlom hogy rotringhegyeket robbantgasson árammal mert mini repeszkék fúródnak az arcodba...

azt sem ajánlom hogy félcsupaszon forrasszon mert nem a legjobb érzés és a legjobb illat miközben a forró csepegő forrasztóón a húsodba ég...

ez mindd tapasztalat
(#) Norberto hozzászólása Máj 12, 2007 /

Ez a mefi-gyerek kezd olyanná válni, mintha kísérleti nyúl lenne

Minden létező dolgot kipróbál a világon (megpróbál elsőként mindent), hogy utána elmesélhesse, mit NE tegyünk

Kicsit hiperaktív lehetsz :yes:
(#) vicsys válasza mefi01 hozzászólására (») Máj 12, 2007 / 1

mefi!
Ez tényleg így van, örülök, hogy nem történt komolyabb baj veled.
De, ha így folytatod akkor az lesz a kövtkező hsz-od, hogy: " és akkor a pap azt mondta, jó ember volt és nagyon fiatal, kár, hogy itt hagyott"
(#) pet hozzászólása Máj 12, 2007 /

Egyszer véletlenül egy elektrolit kondenzátort fordítva kötöttem be. Azt olvastam valahol, hogy ilyen esetben a kondi felrobban. Szerencsére nem történt semmi. Szerintetek miért?
(#) Topi válasza pet hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Kis feszültség miatt... Ezt 40V körül elköveted láthattad volna
(#) mefi01 válasza vicsys hozzászólására (») Máj 12, 2007 / 1

nekem mindig van bajom (sebem)
mostis a lábszáram tiszta göröngyös mert mindig véletlenül belerugok az asztalba...
tudnám sorolni még az élményeimet de azt leírni nemlehet olyan hosszú..
1et elmondok..

1ccer szórakoztam a pákával mert kaptam újat és a régit el akartam cseszni ezért megfogtam éss...
találtam 1 fa vonalzót, beleállítottam a pákát, kimentem 1 két literes vízzel teli flakkonért (inni) mivel a kedvenc sorozatom ment ezért bevittem a szobába...
odanézek, erre az angol,irodalom és a nyelvtan könyvem lángokban áll, még szerencse hogy a víz a kezemben volt

csak a könyveim égtek le (félig) és az asztalom lett kormos

(#) raron hozzászólása Máj 12, 2007 /

NE próbáljatok ****************** műanyag flakonokat robbantani, mert úgyse sikerül, de ha mégis, (nekem végül sikerült) akkor jópár percig nem fogsz hallani semmit.

Moderálva, az esetleges balesetek elkerülése végett!
(#) dpeti hozzászólása Máj 12, 2007 /

Én menet közben akartam fogóval a pákában hegyet cserélni, és elgurult a csavar... természetesen reflexből utánnakaptam, a többit már kitalálhatjátok...
szép kis hólyagok lettek tőle a kezemen...
(#) mefi01 válasza dpeti hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

olyat énis csináltam már csak nekem nem a csavar hanem a hegy esett le és én meg utánakaptam...
...30 perc jéghideg víz
(#) Norberto válasza dpeti hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Amíg apám korábbi munkehelyén Weller-pákát használt, sokszor előfordult vele, hogy ki akarta cserélni a pákahegyet...és ezt kézzel próbálta meg (persze figyelmetlenségből)...
(#) mlinko hozzászólása Máj 12, 2007 /

Így olvasgatva azért szép dolgok ezek. Kondival jrtam mrá én si úgy suliba h kapcsoló üzeműt javítottam és bedugtam aztán ki otársak álltak felettem matattak benne és még én szóltam h vigyázzanak m a kondik feltöltődtek. Mondanom se kell h meg fogtam egy másik alkatrészt ami össze votl kötve za egyik kondival olyat rántott a kezemen h onnétól egész anp fájt az alkarom. Tanár meg h : mi van forró? A történtek után inkább úgy döntöttem h kicsütöm a kondikat én a csavarhúzós megoldást választottam és az lett amit leírtatok odaragadt. A páka forró végét nem matatjuk felszólítás még 5 év szakmai gyakorlati óra után is aktuális votl ezzel szivatták az embert h még ezt se tanultad meg h a páka melyik vége meleg?!
De ez igaz h ilyeken át kell esni legalábbis sztem nem gond ha egy villamso szaki tudja miylen az áram fogása persze nem kell vele hosszútávra kapcsolatba kerülni csak úgy mégis. Mindig én voltam a suliba a kisérleti bárány baleset védelemnél, gyűrűt hordok fém szíjas karórám van és az ezüst gyűrű mellé van ezüst láncom is. Tényleg rengeteget számít h csak fogom a vezetéket v a banán dugó a gyűrű alatt van. Sajnso elég kicsi a villams ellenállásom hamar kivág a Ganzuniv. Csajok nem hagyták magukat megbizsergetni hiába kínálták nekik.
(#) Márk válasza mefi01 hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Délelőtt olvasgattam ezt a témát és gondoltam magamban, hogy biztos tudnál még mesélni Így történt.
(#) MaSTeRFoXX válasza raron hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Idézet:
„NE próbáljatok ************* műanyag flakonokat robbantani, meet úgyse seikerül,”

Én is szereztem kb egy éve ***********, próbálgattam, tök jó. Gondoltam kéne vele folyadékot szívatni...De azé nem vízzel próbálom ki, hátha nem lesz jó.... Beledugtam a csövét az olajoskannába, és mire észre vettem hogy nem jön ki a másik oldalon akkorra beszívott vagy 1-2dl olajat. Alapból is van benne egy kicsi olaj (a motor alatt elfér, és onnan szívja fel. kenésnek) De most a motor sztem félig olajban áll

(#) Macsek71 válasza raron hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

"NE próbáljatok ******** műanyag flakonokat robbantani, mert úgyse seikerül,"
Nekem fém tartályt sikerült eldurrantani...
Vmi harcijármű légfék-akármi-tartály volt. kb 15 l térfogat, a ************* meg valahogy rajtafelejtődött...
a "fél falu" összeszaladt

(#) raron válasza Macsek71 hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

AZ Szép!
(#) Isti válasza Topi hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

elektrolit kondival ne nagyon próbáljunk meg motrokat párhuzamosan kötni, mert a hirtelen szikrától átüthet(főként ha véletlenül fordítva van), és jó nagyot szól- szívmasszázs(utána a füledbe dobog)

Durranógáz- jó hangos+ kék villanás
(ha megfelelően hűtött közegben robbantasz összerobban), de egyébként szét.
Soha NE KÍSÉRLETEZZETEK DURRANÓGÁZZAL ÜVEGEDÉNYBEN!!!-én sem tettem meg!!!
Inkább kólás üveg, mert az annyira nem fúródik be a bőrkédbe!!!

(#) tatabike hozzászólása Máj 13, 2007 /

Sziasztok

Nem tudom, volt-e már szó vezeték blankolásáról. Mondjuk nem jó foggal csinálni, ha a másik vége pl. a konnektorban van. Velem előfordult, de szerencsére a 0-át vettem a számba, le is húztam róla a szigetelést, és amikor a fázissal akartam smárolni, valamiért felnéztem, és láttam, hogy nem húztam ki a cuccot a konektorból. Óvatosan letettem, rámértem, és tényleg ott duhajkodott benne a 230VAC... Valaki nagyon szerethet odafenn... , ezért nincs azóta sem Joker-vigyor az arcomon....

TaTa
(#) Ricsa válasza tatabike hozzászólására (») Máj 13, 2007 /

Nagyon durva!!!!
(#) Márk válasza tatabike hozzászólására (») Máj 13, 2007 /

Tényleg kemény... :eek2: Bár bem is tudtam hogy foggal is lehet blankolni
Következő: »»   5 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem