Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   132 / 1152
(#) didyman válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Lila vezeték. A készenléti területről egy fotó jó lenne.
(#) marcall válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Üdv,nincs mit!
Örülök,hogy jó lett!
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza didyman hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

nem tudom melyik területre gondolsz, de itt van néhány kép
(#) Inhouse válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Földelt konnektorban van a gép?

Üdv
Inhouse
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

földelt a konektor , de egy szürökkel tele elosztoba megy a 240v, és onnan mennek a pc, printer stb
(#) belfi2 válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Mind a kétoldal.

táp.jpg

(#) Fülöp Ferenc 49 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

ujabb fejlemény , forro volt a táp , és ugy látom hogy nem megy a hütöventillátor , de nem tudom hogy azt az alaplap vezérli-e , mert találátam egy lógó stekkert sárga fekete vékony huzal ami a ventilátorbol jön ki ,és az alaplap kőrnyékén lógott de nem tudom hogy miért logott ott , szoval nincs hütés , és a ventilátor vezetékén nincs feszko sem üzem közben, mondjatok valami okosat , Feri köszönettel a ventilátzor nem szorul , fut jol
(#) abcdabcd válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Ha hosszú a vezeték akkor talán úgy van megoldva, hogy az alaplapig elérjen és oda szánták, ha rövid akkor valószínűbb, hogy a táp belsejéből esett ki...
Viszont lehet jobban jársz, főleg ha már le is szedted a fotók miatt a táp burkolatát (így gondolom nem probléma megint megtenni), hogyha megnézed hogy a táp belsejében van -e a vezeték végén lévő csatlakozóhoz való ellendarab... bár van olyan spec táp spec gépbe (pl HP régi asztali gépen láttam ilyet, ahol a táp ventillátorát az alaplap szabályozza, de ez egy általános táp nem is tűnik tuningdarabnak se, szóval inkább a tápban magában lehet a venti szabályzása és onnan eshetett ki...
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

ez a lógó stekker kijön a korbáccsal együtt a gépbe és ott logott , biztos nem a tápba volt , probáltam rövidre zárni hátha kapcsoloszár de semmi. valoszinü valami monitorozáshoz valo höérzékelö, köszi Feri

Talán az alaplap típusát ha leírnád könnyebb lenne keresgélni.

ASRock K7S8X

közben elökerestem az alaplap rajzát és megtaláltam a helyét a stekkernek , de semmi , mennie kellene a ventilaátornak , de 2.8 volt van a vezetékén ? nagyon pénz szaga van a dolognak , lehet hogy egy uj táp kell.
de a gép az megy , most is evvel a rossz táppal irok , a ventilátor talán külön kap áramot???, szerintem 12 voltos , de a wincsi sem menne ha nem lenne 12v.

Csak két vezeték jön ki a ventiből? Próbálj meg neki adni másik ,külső tápból feszültséget (lapos elem )
(#) _ampervadasz_ válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Üdvözlet.

Próbáld meg azt elkövetni, hogy lekötöd a ventilátort a tápegységről, és a 12V -os ágára kötni, majd indítani a számítógépet.
Ha így nem indul el a ventilátor, akkor a ventilátor cserére érett.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Hali!
Épp ezt akartam vele elkerültetni hogy a gépre tegye a ventit, mert ha zárlatos akkor lesz meglepi.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Közben én is megnéztem a rajzot ,de nem látok külön csatlakozót.Ami van az egyik CPU fan a másik a ház hűtő,amit nagy valószínűséggel a BIOS ban kell bekapcsolni.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

A tápegységnek van belső zárlatvédelme, az egyből megszólal ha bármi van.
A békesség kedvéért természetesen ha van kéznél dugasztáp, vagy egy feszültségforrás, akkor erről is meg lehet kísérelni az élesztést.
Amikor egy ilyen ventilátor tönkremegy többnyire, nem húzza zárlatba a gépet, de egy idő kis idő után már elkezd fűteni, mert ilyenkor az egyik tekercs teljes kivezérlést a többi meg semmit sem kap, mert az áramkör lelke, ami a léptető impulzust "léptetné" az elhalt.
(#) bankimajki hozzászólása Dec 8, 2010 /

Sziasztok, egy laptopnak (Acer Aspire 7520), mennyi idő alatt kell a BIOS adatokon áthaladni? (Az idő érdekelne.) Mert én amikor megvettem a lapost akkor relatíve gyorsan megcsinálta ezt a procedúrát. (Most pedig már a kis IBM a teljes oprendszerét betölti, mialatt az Acer csak a BIOS-szal szenved. (Ez mennyire normális?) Amúgy minden tök jó, csak gyanús hogy már lassan 2 perc alatt indul el. (Igaz minden baromság rá van aggasztva. USB-HUB, külső hangkártya, külső winyó.) De ha ezeket kihúzom is hasonló időt produkál. (A BIOS-on semmi nem lett állítva.) Kikapcsoltam a memória ellenőrzést is, de semmi javulás.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Mind ez rendben van, de ahogy a mondás tartja, jobb félni mint meg ijedni.

Lemértem: 50s. a BIOS. És még 1perc 20sec. a win XP. (1,9GHz-es X2-es AMD proci ketyeg benne 2GB RAM-mal.)
(#) belfi2 válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Szia!
A lassulásnak több oka is lehet Pl boot szektor vírusos,valami progi "össze akad", tele van árva fájlokkal a lemez stb.Keres rá egy bootvist nevű progira.Nekem bejött.
(#) _ampervadasz_ válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Próbáld meg a Master Clear funkciót, vagy legvégső esetben frissíteni a BIOS firmware -jét, mert előfordulhat rejtett bug amit a csatlakoztatott eszközökkel válthattál ki, és azóta jelentkezhet pl. IRQ vagy DMA kezelési (ütközési) probléma.
(#) bankimajki válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Na jó, majd holnap szórakozok vele. Ma még kell a gép. (Tanulni kell.) Köszönöm a válaszokat. Belfi2-nek is.
(#) ptesza válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Szerintem elég lenne indulásnak HD sentinellel ellenőrizni a kondíciót. Lehet ,hogy felpörgési hiba ,és a winyó már az utolsókat rúgja.
(#) bankimajki válasza ptesza hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Ez egy Hitachi winyó. A kondíciója 99%.
(#) ptesza válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Akkor lehet ,hogy lassan ismeri fel az ide eszközöket az alább leírtak miatt.

Az az 1% hol veszett?
(#) bankimajki válasza ptesza hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Nem tudom (elveszett az éterben). De az mennyire ok, hogy az energiatakarékos üzemmód, aktív telepes táplálásnál?
(#) _ampervadasz_ válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Példaként hamarabb leáll a merevlemez, a rendszer ha nem kell neki annyi erőforrás kikapcsolhatja za egyik magot, vagy visszaszabályozza az órajelet, bizonyos hardvereszközök elmennek aludni egyet ha nincsenek kihasználva.

Ha 99% kondíció, akkor nézd meg a S.M.A.R.T. bejegyzésekben, hogy mi válthatta ki a kondíció csökkenést, ez pedig a lassú merevlemez inicializálási folyamattal is összefügghet a megnyúlt önteszt miatt. Gondolok itt a szektorhibákra.

Szerintem nem ez a gond, de itt van, csatoltam róla egy képet.
(#) belfi2 válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

De mielőtt még bárminek nekiugranál csinálj egy Boot idejű vírus keresést.PL Avast
Futtasd a CHKDSK segéd programot
Takarítsd ki a merevlemezt a "szeméttől" valamilyen arra való programmal (Rád bízom milyennel ne engem szidj ha bele nyúl valamibe)
Töredezettség mentesítés.
Ha az érték nem változik a HDsentinelben klikkelj kétszer a sor végén lévő minusz jelre és remélhetőleg 100% lesz a kondi
Következő: »»   132 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem