Fórum témák
» Több friss téma |
Vedd ki a pipát.a "Use Automatic Settings" kockájából és próbáld beállítani a fényviszonyt a csuszkával,valamint a low light boost (kevés fény erősités) és majd meglátod hogy milyen lesz.Hátha lehet rajta javítani.
Az érzékelő pixelek nem hozzák a tőlük elvárt minőséget.
Szia!
Ezt kifejtenéd bővebben, mert erről most hallok először, érdekelne a dolog.
Ezt másold be a keresőbe: www.muszeroldal.hu/assistance/ccd.pdf
és jobban meg érted a dolgokat
Sziasztok!
Volna egy kerdesem h, egy 1,4 ghz-es pentium vagy egy 1,7 ghz es celeron a jobb? Koszi elore is a valaszokat Apentiumnak 256k a l2 gyorito a celerone csak 128, es socket 478 foglalatu mindkett.E ket proci kozul kellene valsszak es nem tudom eldonteni h mejik megy jobban pedig szerre kiprobaltyam oket. Koszi><
Üdv
Egy voks az 1,4-esre. Kis szerencsével simán felhúzható akár 1,7-re is. A cache mérete miatt mindenképpen kerülném a celeront, még ha pár száz MHz-el magasabb is az órajele.
Jó lett volna ha a procik teljes adatait leírtad volna Pl: pentium 4 1,4 GHz/256Kb/400MHz mert így nem tudni milyen FSB-vel működnek.De elsőre a P4.
Hali
A Pentiumot válaszd szerintem :yes:
Szia nekem egyszer volt hasonlo problemam, nalam is a biosz betoltes utan megfagyott a keprnyo es nem reagallt semmire, kikellett kapcsoljam es 5 perc varakozas utan bekapcsolt normalisan.En is probalkoztam mindennel , alaplaphibara tippektem es vegul az volt a problema h az AGP szlotom csak 4x-es es en 8x-os kartyat hasznalok.Bizonyos okok miatt nem mindig tudta elinditani a biosz a kartyat es ezert fagyott le.
Probald ki. h cserelj videokartyat is, vagy ha viszont integralt a kartyad az alaplapra akkor meg nem tudom.:S
Nagyon koszi a valaszokat
Akkor az 1,4-est fogom hasznalni, bar memoria igenyesebb progiknal ereztem h egy kicsit gyorsabb a pentium de azert rakerdeztem h legyen biztos. Ngyon koszi a valaszokat.
Igen az egyik egyIntel Pentium 4, 1.4 Ghz/256/400/1,75, a masik pedig egy Intel Celeron 1.7 Ghz/128/400/1,75.
Es akkor a pentium lenne a jobb?
Üdv!
Persze,hogy a Pentium jobb mert nagyobb a cache méret ami programok használatánál előnyt jelent, azaz gyorsabb működés!
Ebben a felállásban jobb a P4!
Egyébként amire válaszoltál (csabagép) probléma biztos megoldódott mert 2007-ben tették fel.
Csak viszonyításképp , egy 1000-es P3 agyonveri azt a cerkát.
OK.
Nagyon koszi a valaszokat Azonnal berakom a pentiumot .
Hat igen
Jobban megy a jatekoknal es a hd filmek mar nem akadoznak. me a virtual dj-ben is a szamok hamar betoltodenk. Nagyon jo.
Udv megint!
Ax lenne a kerdesem h most beraktam az 1,4-es pentium procit es hogy lehetne FELHUZNI egy kicsit? eleg regi alaplapom van egy Shuttle MV42 ddr es sdr ramot is tamogat es 2001-es amibios-val. Tudnatok nkem segiteni abban hogy, hogy tudnam felhuzni? Legyszi
Az FSB-t próbáld meg nagyobb értékre venni, ha lehet,próbáld meg 10MHz-es lépésenként feljebb feljebb vinni.
Nekem pl 2.3G celeronnál 100ról 135-re felvéve 3.1G-nek adódik az órajel és ez a gép így tökéletesen megy... A feszültségeket viszont hagyd gyárin szerintem, ez amit írtam gép is az alap feszültségeken tudja ezt a sebességet!
es azt hol kell fennebb emelni?
gondolom a bioszban de ott hol?
Mivel nem tudom hogy milyen bios van a gépedben így én főleg nem tudom ha te se de egyébként az FSB ahol fel van tüntetve amellett szóval keresd meg, hogy hol írja és hogyha engedi valahogy az értéket átírni akkor lehet, de lehet, hogy a te alaplapod egyébként olyan, hogy nem lehet állítani, mert van olyan is...
hat sajna nem igen talaltam FSB szocskat a bioszba.
Ijen a biosz, kapcsoltam egy kepet is.
es ha gondoljatok minden menupontba bemegyek es lefotozom h lassatok, lehet h ti tobbet lattok mint en
Szia
Tedd azt! Vannak olyan alaplapok is ahol a tuningot pl fsb-nél egy az alaplapon lévő jumper-el lehet átváltani, auto-ról user -re. PL az asus-nál is van ilyen megoldás az fsb részlegre. Bár elvileg a menüpontot akkor is látnod kell,csak besatírozva. Minden esetre az alaplapodat nézd át,hogy látsz-e valahol rajta mhz fsb felirattal ellátott jumpert(vagy egyéb erre utaló feliratot) tüske nem feltétlen a proci körül lesz,ha van... Sőt a chipset környékén lent a vga slot fele szokott lenni inkább. Az fsb hz-et nem feltétlen kell feljebb emelni mint ,ahogy a kolléga írta lehet szorzó emelést is csinálni. fsb szorzó illetve fsb hz ennek a kettő arányára figyelj ,mert ha mind kettőn emelsz pl 166hz esetén emelsz 10x-ről 12-re meg 200hz re fölveszed akkor máris az 2,4ghz lesz. Ja a régebbi intel pentiumok nem annyira tuningolhatóak mint pl az intel celeronok.Nekem celeron procival ellátot gépben pl anno 500mhz alapról 850mhz-re lett felnyomatva és úgy már az nfs Undeground 2 is ment. Sok sikert!
A tuning igen sokrétű dolog:Lehet vele teljesítményt növelni de végleg el is köszönhetsz a géptől
Rengeteg oldal van a neten ami ezzel foglalkozik. De ott is elengedhetetlen a géped pontos leírása (alaplap, proci ,táp, ram típusa és mérete,) A tuninghoz csak akkor fogj ha már minden idetartózó témában el igazodsz,PL FSB és mit csinál??? Ha mégis nekivágsz először is gondoskodj egy jobb hűtésről és egy megbízható táptól vagy derítsd ki hogy ami van, elég lesz-e a a túlhajtott proci hőmérsékletének kordában tartásához.
Szorzót??? :eek2: Úgy tudom azt nem fogja állítgatni , mivel lockolva van.
Ha kikapcsolom a procin lévő ventit meddig bírja a gép kb?ha és egy sima 1 állású kapcsolóval megoldható?
Jó esetben el sem indul de kb 1óra a hajtástól függően.De miért akarod kikapcsolni?
kb csak 5-10 percekre kapcsolnám ki,és azért h halkabb legyen
|
Bejelentkezés
Hirdetés |