Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VF2 végerősítő
Hi
Mekkora az a hütőborda?? Szerintem törölték a topicot. De hogy miért....
10 cm széles
20 cm hosszú 4 cm magas (1 cm vastag talpon 3 cm-es bordák)
ehez aki megépítette az milyen végfokot ajánl?? vagy egyáltalán kell-e??
jó a hűtőrácsod Jó Schaft-et bonyolítottál
1cm-s alap :eek2: Mennyit tudna elvezetni a levegőbe??? 300W-t vagy még többet???
hi
ez maga a végfok. Eőfokot ki-ki kedve szerint tehet elé. De sima CD-ről, PC-ről kihajtható.
CSá
véletlenül nem ez (csatolva).
Innen érdemes venni emberek. Szép kis eloxált bordák. ugyan ekkora az enyém. Ugyan ennyibe is került az Incompban. De csak natur... Fene. ha ezt tudtam volna előbb, jobban mutatna a fekete dobozomon
Sziasztok!
VF2-t szeretnék építeni, egyen már túl vagyok és nagyon tetszik, csak a mostani hídkapcsolású lenne. Tudom hogy szimmetrikus bemenettel könnyebb hídba kapcsolni, nem kell elé fászisfordító, ezért inkább azt a változatot építeném meg. Kérdésem csak a következő: Hogy is megy mindez? Addig rendben, hogy az egyik erősítő műverősítőjének a + a másiknak a - bemenetére kötöm a jelet, de a még be nem kötött bemenetekkel mit csináljak? Földeljem le, esetleg feszültségosztóval adjak rájuk valami referencia feszt? A TDA1554Q adatlapjában lévő belső kapcsrajz szerinti bekötés helyes lehet? Erre várom a válaszokat. Üdv, Tom
Helló!
Javaslom a tervező oldalán (haromb.fw.hu) a leírás alján látható bekötést hidaláshoz. Gondolom 8 ohmra akarod hidalni. No hát ehhez irf540-9540 fet párost ajánlanám úgy max 32V-ra, ha élettartamot akarsz.(gondolj bele: így min. 200W maxot kapsz, ami jó kis áramokkal jár!) Igazából a hidalt verziót én az irf240-9240-párral csinálnám, és azt is inkább csak erre a kisebb feszre, nagyobb feszre....hm. Hát arra meg inkább csak ezt a párt ajánlanám. Érdemes a félvezetők adatlapján a SOA-kat megnézegetni. Ja és a hidalás miatti egy végfokra jutó 4ohmos üzem miatt tuti hűtést csinálni!
Köszönöm a hozzászólást, olvasgattam Király Tibor oldalát, de nem vettem észre azt a rajzot, de én is ilyesmire gondoltam. IRF540-9540-nel lesz, mert van belőle pár darab itthon. Hűtéssel nem lesz gond, SOA-t meg majd megnézegetem..
Üdv, Tom
üdv!
lehet h hülye kérdés de ittminek kell a tranyóra ráforrasztani egy ellenállást??
Szia!
Bővebben: Link Nézegesd meg ezen az oldalon a műhelysaroknál, és azon belül pedig a VF-eknél és megérted. Egyébként a dióda miatt kell ráforrasztani, mert azzal van termikus kapcsolatban, de ha már ott van a dióda, akkor rákerül az ellenállással együtt.
tehát akkor ha jól értelmeztem akkor egy sima 4148 dióda + 1db 820 ohm -os ellenállás eléghozzá, és a két szélső lábára kell ráforrasztani!?
Hi
Igen. nem akarlak megbántani, de elolvastad a honlapon leírt dolgokat? Abban minden részletesen le van írva!
Köszi!, De közben újra felkerült a 3B oldal
Pedig az erősítő működőképes... Hallgattam már egy ideig
Az ilyen szimulátor progikban Én nem bízok meg 100%-osan
a végfok tápáramvezérelt, de a szimulátor nem veszi figyelembe a müveleti tápáramát.
Szerintem beleteheted, ha meg tudod oldani a dióda, meg az ellenállás dolgát!
Mert mézegetve az adatlapot, nincs nagy eltérés! sőt... Egyébként 200-300 Ft körül mozoghat az ára az 540-nek és a 9540-nek Peti.
Hali.
Kellene nekem egy kis segítség. Szeretnék egy ilyen VF - 2 építeni s nemtudom hogy milyen tranzisztor ez az NPSA42, NPSA92 tudnátok benne segíteni esetleg mivel lehet helyettesíteni. Előre is köszi a válaszokat. Üdv: Nebszter
PF.
Köszike én vagyok a hülye elnéztem jóhogy így nemtaláltam semmit. Köszike a felvilágosítást. Üdv: Jani
Még lenne egy kérdésem.
A tápegységem feszültsége pufferelés után +/-50V milyen feteket használjak a VF - 2-ben? Előre is köszi. Üdv: Jani
Célszerű lenne a szerző honlapján megadott paraméterekhez igazodni... Ugye elolvastad?
Bővebben: Link Csatolok 1 linket ha nem találnád meg.
Aha.
De ezen a rajzon +/-60V van feltüntetve vagy az én szemem rossz? És akkor ide az én tápom tökéletes. |
Bejelentkezés
Hirdetés |