Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   394 / 1273
(#) hunpet válasza kadarist hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Sajnos akkor sem kapcsol be hosszabban nyomom csak villognak a ledek és a hangszóróból meg a villogással egyidejűleg mély pattogó hang jön ki és azt vettem észre, hogy melegszik a sorvégfogtranyó (BU508AF)
(#) kadarist válasza hunpet hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

A sortrafó szokott a bűnös lenni, ha extrém tranzisztormelegedést lehet tapasztalni.
(#) hunpet válasza kadarist hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Csak a kacsolgatásoktól melegedett fel, de nem vészesen.
Van nekem egy Trafó- Teszterem vadi új vagyis még nem volt használva, de már meg van úgy 3 éve egy TV szerelő barátomnak rendeltem annak idején, de mire megérkezett Pestről sajnos addigra ő pont meghalt így rám maradt 7500 ft.ot fizettem érte úgy volt majd kifizeti, de nem is ez a lényeg hanem most elővettem gondoltam már én is a sorkimenőre, hogy az a ludas, de sajna a műszer nem működik vagyis van rajta egy led ami ki is gyúl ha bedugom, de azt írja, hogy középállásba kell lennie bekapcsoláskor a mutatónak, de ez balra van teljesen a zöld tartományban esetleg ismered ezt a tesztert ? Pro-Elektronic BT.-től vettem.
(#) anagma válasza bihari laci hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Szia,amint bekapcsolnám,hogy stand by-ba legyen legalább,elkezd ciripelni.A ciripelésen kívül semmi reakció nincs.
(#) zoz11 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Hello
Itt egy rajz róla, így vannak kötve a gombok. Az ellenállások különböző értékűek. Egy kerámia kondi van az is a proci lábánál.
Üdv: Zoltán
(#) kadarist válasza hunpet hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Sajnos nem ismerem ezt a tesztert.
(#) pinkova hozzászólása Dec 14, 2010 /

Sziasztok! Telefunken TV javításhoz kérnék tanácsot. Chassis. 618 A-2 . Ahibajelenség a következő: Kb. 30 perc üzemelés után a kép kezd elsötétedni és elmosódni. A képből "kifolyik" a piros szín, majd teljesen elsötétedik minden. Hang folyamatosan van. Lehet hogy nem függ össze, de a képcsőfoglalat lett cserélve mert az eredeti elégett (elöregedett) és a tartó műanyag foglalat nem szorította az érintkezőket a cső tüskéihez. Meglepő módon ugyanolyan panel van a képcső végén mint a Videoton készülékeiben(BF883S) tranzisztor, de még a csatlakozók is ugyanazok.
Ötleteket, javaslatokat várom! Köszönöm a segítséget. A készülék elektomos rajza.
(#) kadarist válasza pinkova hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Szia!
A képcső fűtése állhat le valamilyen kontakthiba folytán és ezért megy el el a fény.
(#) Ricsi89 hozzászólása Dec 14, 2010 /

Helló!
Van egy régebbi tv nálam javításra. Azt vettem észre, hogy kikapcsolás után 3 nagy folt marad a kijelzőn a három alapszín színeiből. Ezek kb 1 perc után tűnnek el. Ez kissé rendellenes dolgok. A tv a főkapcsolójával van kikapcsolva, mert nem jó a standby benne. Más tv-nél is észrevettem ilyet, de az csak egy pillanatra ugrott be és el is tűnt. Itt meg 1 percig jelen van és fokozatosan halványul. Mi okozhatja ezt? Talán gyenge a képcső?
(#) kadarist válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Szia!
Lehet képcsőgyengeség is a háttérben, de van, hogy a képcső első rácsára (G1) kötött RC komplexum szakad meg és ezért nem normális a kikapcsolási fénykioltás.
(#) pinkova válasza kadarist hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Szia! Bocsáss meg a buta kérdésért, : -Melyik a fűtés két érintkezője? Ha a jobb alul, különálló a nagyfesz és az óramutató járását nézve hányadik az első tüskétől? Nem nagyon foglalkozom ilyenekkel,és nem találok róla adatot.

Fejből én sem tudom, de rajzról vagy ellenállásméréssel megkereshető. De előtte inkább szemrevételezéssel győződj meg arról, hogy tényleg megszűnik-e az izzás akkor, amikor elmegy a kép.

Igen, a fűtés megy el. Sokszor csak fekete-fehér a kép ami kis kocogtatással megjavul. Most kb.15 másodpercre volt képem.

Lehet a képcső belsejében hiba vagy a foglalatnál, alaplapon egy rossz forrasztás stb.
(#) zoly15 válasza lapose hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Szia! Köszönöm! Ettől megjavult a TV! Kontakt hibás volt a trimer... Idő vasfoga.. De egy másik hiba jelentkezett! A beállított adó szép lassan elmászik :no: Szépen beállított adó Kb. 10 perc alatt szemcséssé válik. Után állítással jó de nem szeretném mindég állítgatni. Valaki esetleg tudna segíteni? Előre is köszönöm!
(#) Ricsi89 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

G1 le van kötve direktbe a GND-re, tehát ott hiba nem lehet.
(#) dolgos hozzászólása Dec 14, 2010 /

van egy72cm philipsem.kiment belőle a sorkimenő tranzisztor,kicseréltem,azóta kissé homályosabb lett a kép.álitottam a fokuszon,de nem-javult.segitsen valaki

Találtam az Elektrotanyán egy jó rajzot. A foglalat 9-es 10-es lába a fűtés. Mekkora feszültséget kellene mérjek a képcső fűtőszálnál? A rajz szerint a trafótól egy huzalfolytáson keresztül kapja az áramot. Ellenállása 22 ohm.

Multiméterrel elég nehéz megmérni. Inkább forrassz egy 12V 1W-os izzót a foglalat kivezetésére és úgy ellenőrizd, hogy felmegy-e az áram a foglalatig. Persze a foglalat eközben legyen rádugva a képcsőre.
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Szia.Megnéztem a sasszit.11AK37-7.találtam is hozzá valami rajzot
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Ellenőrizd a FET source-ében lévő két ellenállást (R807, R837). Meg persze az IC körül lévő ellenállásokat is. Ha mindet jónak találod (és persze a FET is jónak tűnik), akkor cseréld ki az IC-t (MC44608).

Köszi, holnap folytatom, ma már nem állok neki.

Az ellenállásokat jóknak mértem,a FET et hogy tudom lemérni,különben jónak látszik
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Végül is csak a zárlatát lehetne megmérni, de persze lehet más bánata és, amit egyszerűen nem lehet mérni. Kiforrasztott állapotban is érdemes lenne átméricskélni.

Úgy látom,hogy tényleg IC csere lesz.holnap megrendelem
(#) bihari laci válasza anagma hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

SZia itt akor egy jo zárlat miatt nem indula tv ,táp részen de lehet még ,tovább is baj . De ha nem értessz anyira hozzá vagy nem javitottál ,akkor nehezebb lessz a javitás ha az alap ismeretekkel nem ,rendelkezel vagy vidd szerelöhöz ,de meg lehet csinálni.
(#) walter válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Szia!
Ez több ok miatt lehet ,meg kellene mérni a tuneren a hangoló feszültséget,hogy változik-e nyugalmi helyzetben. (Találkoztam ilyen hibával mikor egy cső kondenzátor az oszcillátor részben érintkezés hibás volt) Elsőnek a hangoló feszültség mérését javasolnám, lehet kontakt hibás a kezelőn lévő állomás választó potméter is- spray -
Lehet az oszcillátor körében több helyen is a hiba, varicap dióda, tranzisztor-meredekség, ellenállás érték változás,szűrő elko száradás...
(#) devero hozzászólása Dec 14, 2010 /

Sziasztok tisztelt szakik szeretnék kis segítséget kérni tv szerelésről .Elég kezdő vagyok a tvk ben és azt szeretném kérni hogy valami könyv lenne a működéséröl?És még az hogy hogyan kell áramtalani a nagyfeszt és a hálózati puffer kondit ugy hogy nyugottan nyukáljak benne segitségetek előre is köszönöm üdv tibi
(#) zoly15 válasza walter hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Helló! Köszönöm szépen! Már csak annyi a problémám, hogy a TV-k ezen részén még sohasem javítottam. Eddig csak sorvégfok, eltérítés és táp volt. Kéne egy picit több információ arról hogy hogyan ismerem fel amit keresek. Köszönöm!
(#) anagma válasza bihari laci hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Szia,köszi szépen a válaszod,szerintem inkább elviszem szerelőhöz és ha nem vészes megjavíttatom.Annyit még tudok mondani,hogy a tönkremenetel előtt egy-két alkalommal egy pillanatra elmehetett az áram,mert a gép leállt,a tv kikapcsolt a lámpa ugye meg egyből vissza is jött.Lehet-e ez az oka?
Következő: »»   394 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem