Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   397 / 1273
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Mérd meg a kollektorpont és a testpont közötti ellenállást úgy, hogy a műszer + vezetéke a kollektorponton legyen. Persze kikapcsolt állapotban.
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

17 k volt,lassan felment 76 k ohm ra

Érdekes... A többi tápfeszültséget is ellenőrizd, de előbb mérj feszültséget a C826-on (47µF 250V).
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Köszi,de mára be kel fejeznem,majd vasárnap fojtatom.Kellemes hétégét.

Köszönöm, jó pihenést!
(#) zoly15 válasza walter hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Köszi ezt megpróbálom!
(#) walter válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 17, 2010 1 /

Az UHF rész és a VHF rész is külön kap hangoló feszültséget 7-8 láb. ha mind két sávon elmászik, akkor nagy az esély,hogy nem a tunerben a hiba.
A Kf -ről az AFC szabályzóban is lehet hiba,de AZ AFC NINCS LEKAPCSOLVA? Mintha az állomás választó tasztatúra elején volna egy ajtó, ami egy mikró kapcsolót működtet azzal lehet ki-be kapcsolni az AFC-t
(AFC: automatikus frekvencia kontroll)
Ez húzná után az elhangolódást.
(#) walter válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Még egy rajz,nem fért fel együtt.
(#) kadarist hozzászólása Dec 17, 2010 /

A Nárcisz rajzait innen le lehet tölteni: ORION NARCISZ CTV-1156 1167 SPOC SCH
A Get Manual-ra kell kattintani.
(#) zoly15 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Szia4 Esetleg az ORION CTV 156-SPOC (jácint) rajza letölthető innen? Mert igazából ő a beteg
(#) zoly15 válasza walter hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Szia! Megnézem azt a mikro kapcsolót, mert én már tisztítani kivettem az állomás kereső panelt. Szerintem jól raktam vissza, de hibázhattam is!
(#) BarnaPili válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Szia Zoly!
A Nárcisz és a Jácint szinte ugyanaz.A hangolórésze biztosan.Az AFC mikrokapcsoló két lemez,amit egy megfelelő formára hajtott acéldrót nyit és zár,z be van ültetve a tasztatúra panelbe.A barna színű kerámia kondenzátorokat nézd át,úgy hogy kiveszed,és az egyik végét rákötöd egy feszültségforrásra,a másikon meg feszt mérsz a testhez képest.Én a 200V-ra szokom kötni,és a műszerrel elindulok lefelé./méréshatár/.
István
(#) zoly15 válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Szia! Igen, találkoztam ezzel a lemezes érintkezővel! Rendben, ezt a kondenzátor mérés dolgot értem, de mekkora feszültség utal már a hibás kondira? A 200V megoldható... (még jó hogy építettem nagyfeszültségű tápot)
(#) BarnaPili válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Tegyél rá egy újat,és mérd meg.Elvileg nem szabadna neki semennyi feszt átengedni.Ha néhány 10 mV,akkor ok.A 200V ott van a TV-ben is,ezért írtam.Arról megy a videovégfok.
(#) Lajos71 hozzászólása Dec 18, 2010 /

Helló!Van egy HR/6060-as sorkimenö trafóm ,sajnos tévedésböl vettem a HQ videóban.Fél év garos ,spanyol gyártmány,számla megvan.Ha valakit érdekel eladó.
(#) zoly15 válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Rendben! Igaz még nem néztem csak nagyjából. Az az "érintkező" az ajtóval van kapcsolatban. Csak nekünk hiányzik a TV ről az az ajtócska. Hogy ne működjön az automatikus hangolás az érintkezőnek szakítva kell lennie vagy zárva? Előre is köszönöm!
(#) tiboree válasza kadarist hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

szia most szerdtem szét a tv átnézem a forrasztásokat de nagyon eltérő dolgott nem találtam a másik kérdésem az lenne hogyan kell mindent visszaállítani rajta a gyárira ugy értem hogy minden eddig beállításom törlődjön meg ilyesmi. ? amúgy SONY KV-C25 Tipusúról van szó
(#) kadarist válasza tiboree hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

A gyári beállítások soha sem jók, éppen ezért van lehetőség az állítgatásra. Szokott lenni reset lehetőség, de sokra nem mennél vele. Kézzel kell beállítani a szervízbeállításokat a megfelelő értékre.
(#) tiboree hozzászólása Dec 18, 2010 /

és a resetet merre keresem a belsejében ? amugy itt egy kép most ilyen. amúgy régen ha ment egy ideig szerintem bemelegedett utánna eltüntek a zöld csíkok de amugy akkor kezdet ilyen lenni amikor áramszünet volt aztán fel le kapcsolgatták az áramot. de végig néztem nem forrasztási hiba . irták hogy a nagyfesz potit lejjebb csavarni ,És a fűtés előtt van egy ellenállás,azis csinálhassa,hogy gyenge a fűtés de nem tudom hogy ezt szakmailag hogyan jelölik nem vagyok jártras ebben még a potit sem tudom hogy mi de googlézom mingyárt. remélem tudc segítenni eligazodni hogy hol merre csináljam a dolgokat.
(#) szamesz hozzászólása Dec 18, 2010 /

Üdvözlök mindenkit!
Van nálam egy vidi tv icc5-ös alaplappal, ccuvt02 procival. Igencsak megakadtam vele . Hibajelenség: tasztról rendesen müködik, távirányitórol viszont nem. Pontosabban próbál bekapcsolni de visszaáll készenlétbe.
A 3-4 próbálkozás után a készenléti is eltünik.Átalakitva a távirányitót lehet opciózni a tv-t /opció rendben/ugyazzal a vevőpatronnal és távval.Procit és memóriát is cseréltem.
Rajzom nincs amiből lehetne látni mi a különbség a két inditási mód között/táv és taszt/.Ha van valakinek rajza
vagy ötlete szivesen fogadom.
(#) patula123 hozzászólása Dec 18, 2010 /

van egy Samsung 72 cm tévém . 9 éves . eddig semmi gondja nem volt. De most már két hete villogó kép fogad. bemelegszik elmúlik a villogás majd újra kezdi az egészet. Vajon mi okozza ezt a problémát?érdemes e meg csináltatni vagy meg csinálni?
(#) zoly15 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Úgy néz ki megoldottam a gondot A hangoló potmétereket kitisztítottam. Majd összeraktam a kis gombot megnyomtam (így az érintkező bontva van) 10 perc alatt nem mászott el semmit! Köszönöm nektek!
(#) bihari laci válasza patula123 hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

SZia kondizd át a tv, a sor trafo körűl nekem be jött.
(#) walter válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Ha az ajzó nyitva van vagy nincs szakítva van az AFC!
(#) walter válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Örülök, hogy sikerült!
(#) zoly15 válasza walter hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Hát még én Evvel a kis malőrrel is tanultam egy keveset. Még egyszer köszönöm!
(#) walter válasza walter hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Úgy van,ha bontott az érintkező,akkor van AFC, a zárt érintkező az AFC tranzisztor bázisát testre viszi és úgy nincs kimeneten hangoló feszültség.
(#) walter válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 18, 2010 / 1

Szívesen! ,de Te javítottad meg.(segíteni csak annak lehet,aki nem analfabéta-béta.)
(#) BarnaPili válasza szamesz hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Szia!
Elég egzotikus hiba ,amit leírtál.Nézd át az elkókat a megfelelő helyeken/táp,sorvég.../. Rajz a "Get maunal"-ra kattintva
A míg stby van,addig a stby trafóról megy a proci,utána ,mikor elindult a gép,akkor a főtáp 13V-ból csinál egy 7805 5V-ot.Ezeknek a környezetében lévő dolgokat vizsgáld át.Amikor tasztról indítod,akkor hosszabban nyomod,tehát van idő fölépülni a proci 5V-nak,ellenben ,mikor a távval indítod,akkor valószínűleg nincs erre idő,mivel az csak egy impulzus.A 3 próbálkozást a TEA2029 engedélyezi,utána hibát érezvén leáll.
István
(#) mitvisz hozzászólása Dec 19, 2010 /

Sziasztok!
A Philips 37PFL3312/10 típusú LCD TV-m bekapcsoláskor hangos sercegő csipogó hangot ad a belsejéből. Eleinte rövid ideig csinálta de most már több mint egy percig csinálja. Folyamatosan halkul majd megszűnik a hang. Amikor már halkan zörög-serceg a képtartalom változásakor változik a zaj is.
Valaki megtudja mondani a tünetek alapján mi a hiba oka ? Meddig bírhatja ez így ( kb egy hónapja ilyen)
Következő: »»   397 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem