Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszönöm. Ónozáshoz fluxot a pákámat és a kezemet használom
A kimart panelt egy ecsettel bekenem fluxxal és pákával végigfuttatom a vezetősávokat sima 0.8-as ónhuzalt használva. Macerás minden vezetősávot egyesével végigfuttatni, de a kémiai ónozóval hiába próbálkoztam, nem sok köze volt annak az ónozáshoz...
Tudom, de ha felirat nélkül hagyom, összekeverem az amúgy is itt hánykolódó egyéb panelokkal, profi felirattal meg nem volt kedvem pepecselni :s
Üdv! Köszönöm.
EAGLE .brd formátumban vagy .pdf-ben tudom közzétenni a nyomtatási rajzot, de egy 160x100-as panelre több kapcsolás egyszerre volt nyomtatva, ezért csak úgy tudom adni, hogy az a két áramkör ami nem ehhez tartozik, ki van vágva belőle.
Ilyen lett anno az én labortápom, áramkorlátos 1,5 A ig, kimenő fesze 25 v ig állítható .Különlegessége hogy egy félbe vágott C64 floppy meghajtó házába lett beépítve, és a belső helye annyira ki lett használva hogy most már, egy ezer mikrós kondi se férne el nagyon benne. Kapott egy 2A áram mérőt és 20V os feszmérőt is.
Üdv!
Köszönöm szépen. EAGLE .brd formátumba is el kérhetem?
Jól néz ki! Főleg ha a belseje is rendben van. Esetleg tehetnél fel képet arról is. A feliratozáshoz javaslom hogy öntapadós papírra kinyomtatod a feliratokat felragasztod majd fóliát ragasztasz elé hogy ne kopjon. Ez a munka megérdemelné.
A feliratozást úgy is meg lehet szépen csinálni, hogy fóliára kinyomtatod a feliratot, rávasalod, és utána egy réteg színtelen lakkal rögzíted. Fery
Én is túl vagyok egy nagyon gyors dobozoláson, hogy apunak a fa alá tudjam tenni a hőmérőjét...
Szia!
A kapcs. rajzot fel tudod rakni ami alapján készítetted? Köszi!
Szia
A rajz addig még kinézett valahogy amíg nem kellett az átkötéseket is beletervezni (ezt nem szeretem az eagle-ben). Felteszem, de nem vagyok büszke rá
az eagleben az átkötéseket meg lehet oldani úgy, hogy a kapcsolásba ne látszódjon, és ne kelljen azzal bajlódni, hogy panel készítése közben még belerakjuk a kapcsolásba az átkötéseket mint alkatrész:
Egyszerűen tervezd úgy mintha kétoldalas panel lenne, csak az alkatrész oldalon huzallal kell majd összekötni a lyukakat.
Bizony, én is így csinálom. A vezetősáv húzása közben átváltok a felső rétegre, megrajzolom az átkötést, majd vissza az alsó rétegre. Nyomtatásnál, exportálásnál természetesen kikapcsolom a felső réteget, beültetésnél pedig tudom, hogy oda átkötést kell tennem.
Hali!
Nem egy nagy valami, de még utoljára az évben én is csináltam valamit (igaz még nincs teljesen kész, majd jövőre... ). A NYÁK egy kicsit nagy lett, majd valamit még rárakok hogy ne legyen olyan kopasz. 4x4x4 LED kocka
Szia! Nem akarok beleszólni de úgy látom, hogy a DIP18-nál a 3. lábon van az MCLR a 4. láb helyett. Javítsatok ki ha rosszul tudom.
Kép sötétben?Grat nekem tetszik
Igazad van, ezt sikerült jól elrontanom. Itt a javított sch és a nyákterv és elnézést a hibáért mindenkitől.
Köszi, majd megpróbálok valami képet (esetleg videót) csinálni sötétben is. :yes:
Hali
Csak Ugy meg kerdezem, hogy tudod-e a 8, 14, es a 20 labas PIC-ek tap, MCLR, es programozo labai ugyanarra a pontra vannak kihozva. Tehat eleg egy 20 labas DIP foglalat, es abban tudod programoaxni mindet. A 28 es a 40 labas hasonloan.
Igen tudom, de így elég kicsi az esélye, hogy az ember félredugja (főleg aki részegen is éget pic-et). A 40 lábas wdip-be meg elég nehezen megy bele a 28 lábas tok.
Erre a projektre meg sajnáltam a zif foglalatot, az majd a nagy próbapanelbe megy, ha elkészülök vele ebben az életben.
Hali
En ugy csinaltam, hogy ket 40 labas DIP tokot kettevagtam, majd harom oszlopba beforrasztottam. Programozo foglalat PK2. En ezt epitettem, es mar nagyon sok PIC-et programoztam vele. Nem ZIP foglaltos. A 10Fxx kivetelevel minden labas PIC belemegy. Csa Vili
Hmm, ez ötletes, tetszik Az enyám már így marad, az MCLR-t a 18pines foglalaton gyorsan átpatcheltem a 4-es lábra Le lehetett volna spórolni a dip8 meg a dip14 foglalatot, de az én észjárásomnak így volt logikus, gyorsan felszórtam egymás mellé az 5 foglalatot, összedrótoztam, aztán már dobtam is a savba a felvasalt nyákot.
Részemről lezártnak tekintem a dolgot, nem akarok itt offolni mindenféle pic-ekkel.
Nice! Egyszer szeretnék én is valamit olyan szépre megépíteni, hogy átlátszó dobozolásba tehessem....na majd egyszer. Így megkésve is kellemes ünnepeket mindenkinek, és buék!
Az enyem ilyen. Be lehet dugni az altalam tervezett programozo adapterbe. Csinaltam ugyanilyet a 24Cxx EEPROM-hoz is.
Ez egy diákat tároló doboz alja. Ez volt kéznél...
Az alja egy darab nyáklap, amire 2 fület forrasztottam (szintén nyákból), hogy fel tudjam csavarozni mint takaró lapot.
Leleményes megoldás!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |