Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   58 / 214
(#) S.Roland válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Hello,
Tegnap este sokáig szenvedtem még vele, a következőre jutottam. A rádióban a prociba eljut a jel a multiméter szerint ( ezt leszedett előlapnál mértem) utána lemértem hátha valahol rövidre zár a rádió a negatív és a pozitív pont között de nem. Az előlapon ugyan ezt eljátszottam ott is minden jó, viszont amikor házasítottam a az előlapot és a rádiót akkor már teljesen zárta a gomboknak az áramkörét annak ellenére ,hogy egy gombot sem nyomtam meg. Ma este megnézem tüzetesen az előlapot ,hogy mért zár össze. Ráadásul nincs is közte mért ellenállási érték mert a multit 20K ba kapcsolva 001 jön ki. Lehet valahol zárlatos ez a része. A gombokat még nem próbáltam egy vezetékkel bár már a megfelelő ellenállásokat megvettem. Sajnos ezen a tipuson nincs hátul 3,5 jack pedig nem volt olcsó rádió ahoz képest ,hogy most már a legolcsóbbon is van. Infra távirányító van hozzá gyárilag de nem működött azzal sem könnyen lehet , hogy a fent említett rövidzár miatt.
Segítséged előre is köszönöm.
S.Roland
(#) Inhouse válasza S.Roland hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Akkor azt a rövidzárat kellene megkeresni. Lehet, hogy elcsúszott, eltört, közé ment valami...innen elég nehéz találgatni...

Üdv
Inhouse

Hello,
Áttörést értem el már tudom hangosítani meg halkítani a rádiót, úgy értem el ,hogy leragasztottam a rövidzáras gombot a KEY-1 és a KEY-0 adatvonalat egy kis szigetőszalaggal, így működött a hangerő gomb ezek szerint az előlappal kell mókeszolnom mert ott a zárlat.

S.Roland

Gondoltam ismét írok, ahogy az előző hozzászólásomban írtam hangosítani illetve halkítani már tudom a rádiót, kiérések közepette meglett a zárlat. Ha D-GND-t ragasztom le akkor a multiméterrel mérve minden a megfelelő adatot adja a gombok akkor zárnak amikor megnyomom különben nyitva vannak. Azt ,hogy a rádió működik is -e így azt majd hollnap fogom tesztelni nagyon kíváncsi vagyok rá. Ha így működik akkor nem értem mi lehet vele a probléma. De majd hollnap úgyis írok a fejleményekről.
Köszönöm eddigi segítséged Inhouse

S.Roland
(#) Inhouse válasza S.Roland hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Húú, ezt nem igazán értem, de hajrá!

Üdv
Inhouse
(#) S.Roland válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Hello,
Gondoltam írok a fejleményekről, eddig arra jutottam ,hogy ha lemérem a gombokat a KEY-GND és a KEY-0 illetve KEY-1 között akkor teljesen jó értékeket kapok. Gondoltam hátha össze van kötve a KEY-GND illetve a GND de mérés alapján nem. A hiba a következő lenne amiért nem működik a rádió, ha ráteszem a multiméter egyik érintkezőjét a KEY-1 vagy a KEY-0 kiállásra a másikat pedig a GND-re akkor összezár (még akkor is ha nem nyomok meg egy gombot sem ráadásul 0 ohm -t mérek közte) , viszont ha a hangerőnek mérem a kivezetéseit (RE-0, RE-1) akkor ott ez a jelenség nem tapasztalható. Azt szeretném kérdezni lehetséges -e ,hogy ez a hibája? Az előző hozzászólásomban említettem ha leragasztom a KEY-0 illetve a KEY-1 et akkor a rádiót hangosítani illetve halkítani tudom. Ha leveszem akkor megint halott az összes gomb se hangosítani se egyebet nem tudok. Azt még nem próbáltam ha leragasztom akkor az infrás távirányítóval működik -e a rádió.

S.Roland
(#) Inhouse válasza S.Roland hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Próbáld ki azt is! Ez már így elég érdekes...
Azt is kipróbálhatnád, ami már írtam, hogy leragasztod, aztán egy ismert érték (akár rövidzár, ha van olyan gomb) az alaplapra és próba. Így kiderülne, hogy jó-e a proci ezen része.

Üdv
Inhouse

Hello,
Igazad van akkor majd most kipróbálom az infra távirányítót és a gomb helyettesítéseket.

S.Roland
(#) proba válasza S.Roland hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Ha ilyet keresel,és a kapcsolási rajzod megvan,akkor szétszedett előlapotl ha felrakod rá,egy kis kézügyességgel minden csatlakozóponton,gombon tudsz mérni.
Általában ellenálláslétrával készítik a gombérzékelést.a KEY1 KEYxx lábon van egy feszültség ami mindegyiken egyforma erre van kötve egy ellenállás sor aminek minden leágazásánál egy gomb a testre viszi a metszéspontot.
Tehát ha megvan melyek a key kivezetések akkor azokat végigmérve amelyiken a többitől eltérő értéket mérsz az a füzér rossz./vagy ha nincs ilyen akkor elkezded a gombokat nyomogatni ,amelyik nem reagál egy gombra sem az a hibás) Ezután be kell azonosítani mely gombok tartoznak hozzá (vagy lekövetés vagy indirekt a másik key-eken mérsz ,és amelyik gombra nem reagál egyik sem az a hibáshoz tartozó.Ha ez megvan akkor ha rosz key-en mért értéktől függően lehet hibát keresni.Ha nem reagál egyik gombra sem feszültség változással ,de meg van rajta a normál érték akkor testszakadás,ha egy bizonyos érték van rajta ,és csak néhány gombra reagál akkor az egyik gombod zárlatos.Ha 0V van rajta akkor lehet zárlatos zénert /diódát keresni.Ez akár az előlapon,de inkább a rádióban van.(ez az adott key kivezetés és a test között van.Ha a teszt során minden rendben változott akkor lehet gyanakodni a processzorra.

Hello
Kimértem az alkatrészeket és szerintem meg is van a hiba, de azért szeretném kérni a segítséged Inhouse.
Feltöltötem egy képet ez alapján ha lemérem a RE-0 RE-1 kivezetésénél lévő D989 D990 es alkatrészeket 20K ba kapcsolva a multiméter nem zár össze viszont ha a KEY-0 és a KEY-1 nél lévő D988 és D987 -es alkatrészek ugyan úgy mérve összezárnak. Ha jól nézem akkor ez 2 darab mikro Zener dioda ? Mi a véleményed ?
Dioda Típusa: MA8051-M-TX
Csak éppen ilyet nem találok sehol de még hasonlót sem.

Segítséged előre is köszönöm:
S.Roland
(#) Inhouse válasza S.Roland hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Azok lesznek a bibisek, mint ahogy proba is írta.
Nem tudom, hogy hol kerested, de ha beütöd a google-be, akkor ott a datasheet hozzá, 5,0-5,1V 5mA zener. Ha elfér rakhatsz helyettük zpd-t is szerintem.

Üdv
Inhouse
(#) S.Roland válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Hello,
Megjavítottam amire tippeltem az is volt a ludas a zener dioda vettem ma ugyan olyan értékűt beleforrasztottam és láss csodát minden működik.
Köszönetet szeretnék nyilvánítani Inhous-nak a segítségéért immár 2 Sony rádiót javítottál meg.
Köszönöm még egyszer (hollnap már nem kímélem magam és társaim dobhártyáját )

S.Roland
(#) FlameFox hozzászólása Dec 11, 2010 /

Sziasztok új vagyok a fórumon van egy Hyundai Cr 120Mp tipusú autó rádióm amit még fateromnak vettem születésnapjára.
Az lenne vele a gondom hogy mikor berakok 1 cd-t nem olvassa be és ki írja hogy Error 04.Mit tudnék vele kezdeni vagy hogy mi lehet a baja, mert faterom nagyon kedveli a magnót és nem szívesen cserélné le.
(#) Inhouse válasza S.Roland hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Szia!

Örülök, hogy jó lett, Proba írta először a zenert.

Üdv
Inhouse
(#) preston82 hozzászólása Dec 20, 2010 /

Sziaztok!
A problémám a következő:
Van egy Pioneer DEH 2900 MP fejegységem.
Mióta bejött ez a nagy hideg, kicsit belassúlt a kijelzője. Ez még nem is lett volna gond, de néhány napja már egyáltalán nem kezeli a CD-t, csak rádiót tudok hallgatni, de azt is nehézkesen ugyanis már a gombok is összevissza reagálnak. Némelyik fel van cserélődve egy másik funkcióval, vagy egyáltalán nem csinál semmit.
Ma befújtam az előlap és a fej érintkezőjét WD 40-nel, de változatlan.
Biztos hogy valami összefüggés van a hideg idővel.
Van valakinek vmi ötlete?
Köszönöm a válaszokat előre is!

Jocó
(#) S.Roland válasza preston82 hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Hello,
A WD-40 es dolgot azt nem értem minek fújtad be vele, az tudomásom szerint kenőanyag , fölöslegesen beolajoztad vele a csatlakozókat. Szerintem kezdésenek inkább próbáld meg kiszedni az autóból a rádiót, beviszed a szobába 1 napig bent van még rendesen kiszárad átveszi a szoba hőmérsékletet , majd kiviszed kipróbálod ,hogy működik -e ha nem akkor megint írsz ide mit tapasztaltál.
(#) TigraBaba hozzászólása Dec 26, 2010 /

Sziasztok! A következő problémával szembesültem egy JVC KD-SC401-es típusú fejegységgel kapcsolatban. A rádió része, valamint, ha mp3 lejátszót csatlakoztatok hozzá, mind a két funkciója működik. A CD lejátszó része viszont a tartós mínusz fokok óta nem játssza le a lemezt, a kijelzőn pedig értelmetlen karakterek láthatóak. Mi lehet a probléma? Valóban a hideg tehette tönkre a leolvasó fejet? Amennyiben igen, hogyan tovább? Sajnos már nem garanciális, tehát hová vihetném szervizbe? Hivatalos márkaszervizt válasszak? Segítségeteket előre is köszönöm!!!
(#) kisfeca hozzászólása Dec 27, 2010 /

Sziasztok! Van a kocsimban hátul két 3 utas ovál hangszóró, 4 ohmos! Eddig ez van rákötve a panasonic rádiómra(4*50W)! Az lenne a kérdésem hogy lenne nekem itthol két vadi új 6 ohmos 10 centis hangszóróm! Lenne valami baja a rádiónak ha a két oválhoz bekötném még ezt a két 6 ohmost? Az ajtoba szeretném beépiteni!
(#) titi válasza kisfeca hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Hali!
Ha 4*50W-os a rádió, akkor elvileg még van két szabad kivezetésed, inkább azokra kösd rá!
(#) kisfeca hozzászólása Dec 30, 2010 /

Persze ugy gondoltam én is már rá is kötöttem! CSak kérdeztem hgy baj e hogy 6 ohmos nem 4
(#) Inhouse válasza kisfeca hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

2/3 lesz a max teljesítmény, nem gond, főleg 10cm-es brutáloknál...

Üdv
Inhouse
(#) kisfeca válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Ok. Köszi!
(#) gab3n hozzászólása Jan 4, 2011 /

Üdv.Van egy Silvercrest CRB-531 típusú autórádióm.A gond vele az hogy féléve önállóan él,ha gondol egyet akkor bekapcsol,vagy kikapcsol,vagy számok közt és frekvencián tekerget.Egyszer eltört a ki-be kapcsoló gomb egyik pöcke,ami megnyomta a mikrokapcsolót,azt kiékeltem egy szivaccsal és tökéletes is,de azóta csinálja ezeket.Gondoltam valami kontkatkhiba lesz az előlapban,ezért hátulról kitámasztottam a panelt,azóta ritkán csinál hülyeségeket,de még mindig hajlamos.De néha meg semmi baja.Ez szoftveres baj lesz vagy tényleg kontakt ?Melyikkel mit lehetne kezdeni ?

Válaszotok előre is köszönöm.Nagyon okos kis rádió, nem vállnék meg tőle.
(#) Iwory hozzászólása Jan 7, 2011 /

Sziasztok!
Kaptam egy kaptafára gyártott tda-s autorádiót. standard am/fm , mp3, sd,pendrive
MInden gyönyörüen müködik rajta, kivéve az fm hullámokat nem fogja. mivel nem sokat foglalkoztam digitális tunerekkel , ezért kérem a segitségeteket.
Meghajtottam asztali tápról. beállitottam egy fix értékre az fm tunert,olyanra ahol tudom ,hogy minek kell bejönnie . a lapon van egy trimmer a tuner után és mikor azon állitottam bejött az adó tisztán.és szólt is mindaddig mig nem vettem le a tápról, mikor visszacsatlakoztattam a 12-re ujból semmi. valószinü,hogy valami feszt nem ugy kap meg.
Ha barmi ötletetek van jól jön. Képet is tudok feltölteni,kibányászom a kocsiból és szétkapom ha kell
elöre is köszi
(#) Jakszy hozzászólása Jan 8, 2011 /

Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni.
A probléma egy pioneer 2120s usb lejátszós rádió.
Hallgatam szépen a zenét 62 egységből 50es hangerőn, mikor egyszer csak elnémult. A kijelző müködik a cd-t tekeri de semmi hang nem jön ki a készülékből. Egyből arra gondoltam hogy valamelyk vezeték össze ért valami csoda dolog folytán és letiltott a rádió. Ezzel a lendülettel ki is kaptam az automból (VW Golf 2 1.3 benzin)és aztalon probáltam ki igy se jártam sikerrel.

Mi lehet a probléma? És ha valaki tudja segítsen létszi.

Köszönettel Tamás
(#) Iwory válasza Jakszy hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Szerintem a végfok ellenőrzésével kezd.
Ebben is TDA-s végfok van?vagy MosFet-es?
(#) Jakszy válasza Iwory hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

És azt honan tudom megállapítani milyen végfok van benne?
(#) Gyu válasza Jakszy hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Elvileg PAL007C végfok van benne.
(#) Jakszy válasza Gyu hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Nagyon valószínű hogy a fégfok szált el.
Mert se az RCA csatin sem a 4 hangszoró kimeneten nem jőn ki hang.
Ezt javítani hogy lehet?
Árban mit takarhat?
(#) Gyu válasza Jakszy hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Ha az RCA kimeneten sem jön ki hang, akkor valószínűleg nem a végfok lesz a rossz, mert az a jel még a végfok előtt van leágaztatva.A végfok előtt van egy IC (PML014A) ez végzi a hangerő szabályzást és a bemenet választást, lehet, hogy az adta meg magát.Hibakódot nem írt ki véletlenül?
Következő: »»   58 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem