Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Igen, ez az a hely :yes:
Egyébként nagyon kafa lett, nem véletlenül működik töretlenül tizenX éve ![]()
A dobozt magam hajlítgattam, a gombokat és a bevezető csúnya sárga műa. betéteket egy esztergályos faragta az elképzeléseim alapján...
Nagyon szép, igényes munka, komolyan mondom, ritkán lát az ember ilyen szépen megmunkált darabokat, home-made kivitelnél! Le a kalappal! Minden elismerésem a Tiéd!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Köszi skacok, Arik vagytok ,ahogy kukori mondaná: jólesik ám a zúzámnak, jobban, mint a ...
![]()
Építettem még 2 évvel ezelőtt egy mobiltelefonos riasztót is
Ha valakit érdekel, felrakom a fordulatszámmérőt, amit a "jó öreg" Skodába építettünk be.
jól néz ki...
![]() ![]() ![]()
Nagyon jó lett a fordulatszámmérő!!!!
Légyszi add már meg, hogy milyen rajz alapján készítetted, mert én is csináltam egyet a haveromnak és félkész állapotban van, mert a ledek mennek, csak a bemenetén az 555 ic-s rész nagyon nem korrekt. Sehogy nem megy. Hátha ennek a bemenetét össze tudnám hozni az enyémmel.
Nagyon jók amiket csináltál, engem a mobiltelefonos riasztó rajza érdekelne, mert én is épitettem eggyet és kiváncsi lennék hogy te hogy oldottad meg.
Helló!
nagyon jó lett az erősítő! minden elismerésem a tiéd! csak felvetődött bennem egy kérdés! mindenki tudja h egy quad 405 végfok magában 100W és ebben a sztereóban kettő van tehát 2*100W de az előlapjára csak 2*40W van írva! ez hogy is van akkor? ![]() ![]() üdw
mintha azt olvastam volna, hogy 2n3055, tehát ez alacsonyabb tápról megy-ergo kisebb kimenő teljesítménnyel...
Igen, jól mondja vicsys, kisebb tápfesszel (+/- 30 v) és gyengébb végtranyóval (pl:2N3055), ugyan kisebb teljesítménnyel, de az eredetivel szinte megegyező hangminőséget produkál e remek kapcsolás!(Quad405, ...hát..jóindulattal... kb 40W :awink: ))
azt hogy csináltad hogy csak a mélyre villan fel? hangártya mély kimenetére raktad rá? vagyhogyan?
![]() ![]()
Kész van a subwóm! Íme a képek...
Hát ez elég f@sz@ lett!
![]() Nagyon tetszik a kárpit is!!! ![]() Ahhoz képest hogy nem PIC, tényleg jóóó! ![]() Peti
Még egy kép, méret viszonítás képpen...
Amúgy eredetileg ez egy autós sub, és én "hekkeltem" össze egy aktív sub végfokkal.
Aztarabvallató!
![]() ![]() ![]() Szemem-szám tátva maradt a csudálkozástól! Őszintén gratulálok! Nagyon szuper lett!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
Hagyjuk a rab-okat !( meg a vallatókat, bár ezzel már lehetne valami kis "ráhatást" gyakorolni... mondjuk 20 centiről, de ahogy nézem kicsit messzebbről is...)
![]() Nagyon szép design! ![]() Itt az én heti PICinyke "alkotásom". A mellékhelyiség szelőztetését vezérli egy mozgásérzékelővel összekötve, attól függően mennyi időt tölt el valaki a helyiségben. A lelke egy16F628-as mc. Egy kisebb lábszámú is megfelelt volna (pl:12F629), ám ez egy "fióksöprögető " project volt, úgy hogy azt használtam amit találtam. Például a benne lévő relét évekkel ezelőtt (de lehet, hogy évtizede) bányásztam ki, már meg nem mondom miből. A program szinte nyúlfarknyi, úgy hogy memória gond sem lépett fel... ![]() ![]()
Vasalással készítetted a nyákot vagy fotózásal? Mert nagyon szép lett. Egyenletes vonalak, stb...
![]()
tipp:
fotózással,a fólia tintasugaras nyomtatóval készülhetett
Nekem is lenne egy kérdésem:
Maratás után mivel éred el, hogy olyan szép fényes a réz felülete? Nekem mattlesz utána a felület.... (igaz én nem fotózok és nem vasalok, még kézzel rajzolgatok filctollal)
Én valamilyen súrolószerrel meg ilyen fém szivacsfélével szoktam megtisztítani, attól szép fényes lesz.
Fotózással és ez lézernyomtatóval készült.
A lakk előtt jó alaposan meg szoktam súrolni, amíg szép fényes nem lesz, majd csak a maratás és a fúrás után mosom le a lakkot, akkor újra megsúrolom. Ezután forrasztólakk, forrasztás, a forrasztólakk és a folyasztószer letakarítása alkohollal, vízzel és körömkefével, súrolószert ilyenkor nem használok, mert attól matt lesz a forrasztás. Amikor teljesen megszárad, lefújom akril lakkal. A fotólakkom már egy kicsit öreg, szerintem ezért tűnik „cakkosnak” a sávok széle, amit az akril csak jobban kiemel ![]() Egyébként, szerintem nagyon macerás a fotózás, régóta csinálom, de bizony előfordul, hogy előhívás után kezdhettem előröl az egészet, ez kétoldalas NYÁK-nál igazán őrjítő. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |