Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   57 / 198
(#) EcoPityu válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 5, 2011 /

Idézet:
„A hatásfokkal még nem is számoltam. Az 50% !! Tehát a hangszóró kimeneten 100W körül tud kijönni.”

Azért ne nézd le ennyire ezeket a "vackokat"...
A 15A-es bizti sem 15A-nél "megy" ki. A táp hatásfoka elérheti a 90-95%-ot! Az AB osztályú végfok /főleg MOSFET-el, ami majdnem kapcsolási szintig kinyitható!/ bőven üti az elméleti maximumot, ami 78%. AB végfok félhangerőn 50%-os hatásfokú! (mellesleg én még nem láttam olyan "zenehallgatót", aki, ha 500W-os erősítője volt, akkor csak 250W-ig tekerte a hangerőt...)

Régebben itt levezettem, hogy ahány Amperes a bizti, mögé egy "0"-át, és annyi Watt-os, csatornára leosztva.
(#) Petikee16 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 5, 2011 /

Szia 6A-t akkor vette fel mikor benne voltak a végtranyók.Majd megmérem h most mennyit vesz fel végtranyó nélkül.
(#) Kovidivi válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 5, 2011 /

Egy stabil labortápnál, ami tud 15A-t, nem eshet a feszültség rövidzárlatban, viszont ha egy kisebb terhelhetőségű tápról (netán egy pár Ah-s akksiról) próbálta az erősítőt, akkor elképzelhető. De nem olvastam vissza, hogy miről is volt táplálva, csak próbálok segíteni.
Peti: Mi volt a tápja az erősítőnek, amikor 6A-t mértél? Esetleg ha áramkorlátos labortápról próbáltad, akkor hogyan állt az áramkorlát?
(#) Doncso válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 5, 2011 /

AC mérésre gondoltam.
(#) Doncso válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 5, 2011 /

Mesterem, foggalmam sincs mire gondolsz. de tényleg, ne haragudj meg , de nem értelek.
Idézet:
„Egy stabil labortápnál, ami tud 15A-t, nem eshet a feszültség rövidzárlatban,”

Dehogynem. Egészen nulláig, mivel lehet az 20A-es táp is, ha rövidre húzod a kimenetét, a fesz leesik.
(#) Doncso válasza Petikee16 hozzászólására (») Jan 5, 2011 /

Lehet, hogy azért vette fel a 6A-t mert meg van halódva a meghajtás, és nyitotta a végtranyót,vagy épp az volt elbillenve, de bármi más is lehet, áruld már el, miért nem méred már meg a végtranyókat jók e, ismered a módszert?
(#) emmzolee válasza EcoPityu hozzászólására (») Jan 5, 2011 /

Igen ha kicsit kinyit a fet, az a gate feszültségen is szokott látszani. ott szkóppal 10V -körül van boldogság.
Ahogy Petikee16 meg is írta, akkor evett sokat, amikor bent volta végtranyó.

Tudom, hogy a 15A-es bizti nem pont 15A-nél megy ki. Viszont a táp arra a maximumra van méretezve maximum. Jó esetben! A táp hatásfoka azokban sose érte el a 95%-os hatásfokot! Főleg nem ilyen drivertelen környezetben. Jó ha 80%. A végfoka meg nem fetes, hanem darlington tranyós, de ettől függetlenül azt is ki lehet nyitni a tápig. (klippelés) Annak a hatásfoka sem zsírkréta.
Idézet:
„mellesleg én még nem láttam olyan "zenehallgatót", aki, ha 500W-os erősítője volt, akkor csak 250W-ig tekerte a hangerőt...)”

Ez is igaz lehet, mert még személyesen nem találkoztunk. :yes: az autómban egy 800W-os Focal FP1.800 erősítő szolgáltatja a mély szekció energiáját. És sose klippelt még, mert nem vagyok állat, hogy így büntessem a rendszerelemeimet. Igaz régen én is a "Bassad neki" elvet követtem, de már régóta minőségi rendszerem van. Öreg vagyok már bohócnak
Ja, és az én sokéves tapasztalatom az, hogy 10A táp biztire jut 80W kimenő teljesítmény. Analóg erősítőnél.
De ebből ne csináljunk kardinális kérdést.

Egy szó mind száz, jó lenne egy kis mérési eredmény Petikee16tól. Akkor lehetne tovább lépni.
(#) emmzolee válasza Doncso hozzászólására (») Jan 5, 2011 /

ja, így már logice.
(#) Inhouse válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Idézet:
„az autómban egy 800W-os Focal FP1.800 erősítő szolgáltatja a mély szekció energiáját. És sose klippelt még, mert nem vagyok állat, hogy így büntessem a rendszerelemeimet.”

Meg a saját tested sem...ez már komoly fizikai fájdalmat, hányingert okoz, ha nem is akkor, de kicsit később igen. Na meg a maradandó halláskárosodás...
Mindig csíptem a Focal-t...

Üdv
Inhouse
(#) pinyó39 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Attól függ is mennyire érzékeny (vagy érzéketlen) a hangszóró
(#) Inhouse válasza pinyó39 hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Ami 800 igazi Wattot elbír, az nem gagyi, még ha kicsit érzéketlenebb is, nem fogod bírni...

Üdv
Inhouse
(#) pinyó39 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Jó vastag hátsóüléses autóban nem fogsz megsüketülni egy viszonylag érzéketlenebb, de minőségi darabtól (pl bika 12"-os zárt ládában).
(#) Petikee16 hozzászólása Jan 6, 2011 /

Sziasztok bocsi h csak most.... 20mA vesz fel végtranyók nélkül.45Ah akksiról próbáltam (jól feltöltve)
(#) emmzolee válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Hát egy jó pár évig hangnyomás versenyeztem is. 800W azért nem öl meg. A Focal nincs még félgázon se.

Amikor utoljára hangnyomás versenyre építettem autót, az 4000W-os volt, 2db 38cm-es szubal. Na az már kellemetlen volt bent ülve.
Azzal tudott a gép 153.9dB-t. Ez 53Hz-en volt.
Van róla egy video, amikor még csak 153.2dB-nél jártunk.

Itt a linkje: Hangnyomásverseny Videó
Ott se volt maradandó hallás károsodásunk szerencsére. Olyan viszont volt, hgy a cimborámmal egymást brummogtattuk, hogy milyen érzés. Na utána 2 napig fájt a fejünk. Nem viccelek. Komolyan.
Időközben a hangnyomásból teljesen kiszálltam. Mostmár csak a minőségit építek, és a másik cimborám kocsiját véleményezem, és ezt azt átalakítok benne. Na meg persze a saját gépemet is birizgálom ha időm engedi.
(#) emmzolee válasza pinyó39 hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Szasz Téged is látni itt?

Hát ja nálam egy EarthQuake 12"MAGMA sub van 28 liter zárt dobozban. Szeretem a hangját, bár még nem tud úgy csípőből tüzelni, mint ahogy azt én szeretném. Kell még neki egy kis törődés.
(#) emmzolee válasza Petikee16 hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

20mA? Az elég kevés. Az is szerintem csak a TL494 és környezete. Akkor hogy megy az a táp? A led mitől világít?
(#) emmzolee válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Idézet:
„Mindig csíptem a Focal-t...

Itt egy képtár a paripám install fotóival.
Bővebben: Link
Katt a képre, aztán megint. Akkor lesz teljes méret.

Meg 2 másik gyűjtemény az erősítőimről kívül-belül.
Focal FP 1.800
Focal FP 4.75
(#) Petikee16 válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Szia 20 mA vesz fel és + -3,5 V ot mérek a tápkondikonn
(#) Inhouse válasza pinyó39 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Megsüketülni egyből biztos nem. A mélynek a hátsó ülés nem olyan nagy akadály, bár jócskán fog rajta.

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Meg nem persze...
Volt itt egy helyi srác (szegény már nem él, de nem ebbe halt bele), megcsinálták a szomszéd településen az autóját, 2 nagy Focal, az a dupla mágneses, piros mágneskorongokkal, hajtotta hazáig. Itt kiszállt, zsibogott a feje, annyit mondott, hogy "húúúú de állat", aztán okádott...
Egy másik ismerősnek 2 MacAbsolute300 lett betéve egy combos erősítővel, relfex ládába, Puntóba. 2 nap múlva kettévágatta az egyik ládát, és egy hangszóró maradt, sok fejfájáscsillapító kellett...persze nem kellett volna annyira feltekerni, dehát, így a biztos!
Erősebb cuccoknál már és igazán mélyeknél már a test jobban érzi a basszust, mint a fül, az már csak truttyog...

Elhiszem, hogy semmi bajotok nincs tőle...mondom SEMMMIII BAJOTOK NINCS TŐLEEEE! Nekem jóval kisebb teljesítményű rendszerem volt, de félóra keménykedés után zugott a fülem, jajj de szerettem pedig...

Üdv
Inhouse

Nem láttam a mélynyomót, másik galéria?
Amúgy szép!

Közben eszembe jutott, a hánytatós cucc 2 CervinVega volt (40cm). A Focal egy másik ismerősnek volt, egy 1,2m!! hosszú erősítő hajtotta, valami USA csoda...

Üdv
Inhouse
(#) emmzolee válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

igen azért nem láthatod a galériában, mert azon még meditálok, hogy melyik szub legyen a nyerő. A 2db MacAudio Reference Sub 250 Izobár reflex ládában, vagy A SPL 40-es, vagy az EarthQuake magma. Mostanában a Magma a legjobb. Ha ki piszmogom, hogy mi hogy legyen, akkor a Magmának egy gömb alakú ládát akarok csinálni. Addig meg az itthoni szedettvedett 28 littyós ládában van a sub.
azért itt egy Link a szb képeivel.

15Hz-en 115dB az érzékenysége a gyári teszt alapján. 50Hz alatt érdemes használni.
(#) hugi00 hozzászólása Jan 7, 2011 /

A 9.es a buszkesegem

Azota beszereztem meg egyett.
Es maradt meg nehany az agynemutartoban.
- akarom mondani az erosito-tartoban. )
(#) oregtamas0202 válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Üdv ! Ha a MacAudio Reference Sub 250 az a 90-es évekbeli ,még eredeti USA papír membrános , akkor én azt hagynám meg. Az még hangszóró volt , azóta sincs a MacAudiónak jó hangszórója. Ha jó ládát sikerül csinálni akkor az jól fog szólni. Öreg T

Az aztán tényleg SUB!

Üdv
Inhouse
(#) EcoPityu válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Igazán szép jószágok! Jó kis felépítmény, mindkettőben dupla táp /1000W tuti átvihető a gyűrűpárral/. Az analógod is pedáns, de a "D"...
Ugyan mondd már meg, ebben is 064N - ek kapcsolgatnak, mint a MAC - ben?
(#) pinyó39 válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

A Magma király szub mióta megjelent, kicsit irigyellek érte. Én a szedánomban szenvedek mélyügyileg (meg mindenügyileg). Most adtam el egy régi 25ös régi Power. Hétvégén előbányászom a régi mw3030ast a pincéből. Erősítőépítések meg szünetelnek családi okokból. Röviden ennyi.
(#) pinyó39 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Inhouse!
Véletnül nem te voltál kb 8 éve a terminálon, aki bazi nagy 12 voltos tápot keresett sokáig a Terminálon?
(#) Kovidivi válasza Doncso hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Arra gondoltam, hogy pl. egy 12V-os 10VA-es trafót beterhelsz majdnem rövidzárral, akkor átfolyhat 6A, de csak kb. 1.5V mellett... De szerintem tárgytalan már a dolog azóta
(#) Doncso válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

12v 10VA -es trafót 6A-ral beterhelek? De akkor ez a trafó tud kb 800mA-t, csúcsba rövid ideig talán 1,3A-t, de szerintem 6A-t nem.
Következő: »»   57 / 198
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem