Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Ha elég az 55-60Hz körüli alsó határ, akkor azok is megfelelnek.
Hali szerintetek ezek az adatok valósak?Bővebben: Link
Nekem megfelel, mert a subokat majd csak később és minőségi hangszóróbol csinállom! Ez inkább csak house meg ilyesmi zenére lesz.
Kevés esélye van, bár a fizikai méretek biztos stimmelnek.
Ezt hogy érted?
Amik mm-ben vannak megadva. A lin. kitérés kivételével persze.
De azért elég elfogadható nem? Bocsi hogy ezzel zargatlak.
Akkor ha jól értelmezem a többi hangfalaimtól,függ a ládám alul áteresztő szűrőjének meredeksége.
A frontjaim azok omni audio ae88.2 ,csináltam egy képet a hátulján lévő infókról.A többi hangfal 6db philips fw-r88.Ezekkel a philips hangfalakkal kapcsolatban is lenne kérdésem,remélem nem gond,hogy itt teszem fel.Van esetleg olyan 6,5" os jó minőségű relative olcsó hangszóró amire érdemes lenne kicserélni azokat amik gyárilag benne vannak és megfelelne nekik ez a doboz méret 35x24x31,5 cm?
Igazábol halottam egy Titan48 névre hallgató dobozrol és azt mondják az az egyik legjobb, de a terveket csak 10$ ért lehet megvenni. Jah igen http://www.zeneszoba.hu/termekcsoportok/hangszoro-komponens itt nézzetek körül, Selenium Beyma és Celestion szinten van és vannak 15"-os hangszórók ólcsón!
Szia
Hát ezektől a szóróktól nem estem hanyatt! Én vagyok a béna vagy tényleg csak 3 hangszórónak lehet a mérését megnézni? 12-15" lennék kíváncsi,de azt pont nem találom.
Áh, sztem hanyagolandó. MNC-ből PA hangszórót? 1kHz-en megadott érzékenységgel? Nemár. Ez az a kategória, amitől egy HA31 is jobb. Pedig annak nem sok köze van a hangosításhoz.
Az adatokat inkább itt http://www.seleniumloudspeakers.com/ keresd
Szia
Hát nem tudom neked mi volt a "komolyan" vet rész a hozzászólásomba! Potenciometer kérdezett válaszoltam és szerintem értett is mindent amit írtam nem hiszem hogy bunkó lettem volna vagy lekezelő ! Idézet: „Ha pedig két hangszórót használsz, mindegy, hogy sorosan vagy párhuzamosan kapcsolod, mindenképp emelkedik a terhelhetőség, az általad vázolt példában 10-ről 20W-ra, és az érzékenység is, +3dB. ” Ő hát ez fura ha sorba kötsz egy 5w-os mélyet egy 500w-os akkor ezek szerint 505w-ot bírna el? Ezt nyílván nem így értetted! De én sem! Mondanivalóm lényege az volt hogy minden lánc annyira erős mint a leggyengébb szem és erre figyeljen. Azt viszont értem amit te írtál hozzászólásod végén csak ugye a soros kötés volt a lényeg és azért is írtam annak a hátrányáról.
Jól érted.
A frontokkal, ha igaz, amit ráírtak, akkor csak aktívan lehet normálisan összeváltani, de leginkább úgy, hogy rábízod a szűrést a hm. erősítőre. Ugyanis a front elé, mivel nincs nagyobb hangnyomáscsökkenés keresztezés környékén felüláteresztő, a szub elé meg egy aluláteresztő szűrő kell, jó esetben, azonos levágási meredekséggel. A dobozméret akkor jó, ha a belső hasznos térfogatot adod meg. És ettől azért egy hangszórócseréhez sokkal több infó kell.
Idézet: „Mondanivalóm lényege az volt hogy minden lánc annyira erős mint a leggyengébb szem és erre figyeljen.” Ez viszont pl. nem igaz. Légysziv. olvasd el, mielőtt válaszolsz. Semmit nem írok le véletlenül/céltalanul, ahhoz túl drága az időm.
Shalafinak igaza van! Két azonos impedanciájú és hasonló impedanciamenetű hangszórókat akár sorosan akár párhuzamosan kötsz a teljesítmény amit elvisel az közel duplája lesz mint amit kisebb teljesítményű hangszóró egymaga elviselne. Az érzékenység is megnől ,az érzéketlenebb hangszóróhoz képest minimum 3 dB.
Sziasztok
Tanácsotokat kérném . tda7294- erősítőről hajtanék meg egy MNC 100W os hangszórót , és egy 10W-os kétutas hangszórót (magas/mélyközép). Megoldható -e valahogyan a 10W-os hangszóró fojtása , hogy ne menjen tönkre nagyobb hangerőnél? köszönöm
"fojtani" nem kell, csak rendesen illeszteni egymáshoz a két hangszórót, aktív, vagy passzív váltással.
Hali legyszíves segítsetek nekem ehez a hangszoróhoz mekkora dobozz kell meg mekkora és hány darab reflexcső?Bővebben: Link
Mire használnád? Kb. 50-55 liter első közelítésnek, 55-50Hz hangolással. 110-es csőből 60-80mm hosszú kell hozzá.
Az a baj, hogy a gyártó-forgalmazó pdf-ei nem gondolkodnak senki helyett.
Hello diszkózásra meg néha kültérre is vinném és köszi a választ eddig nem tudtam eldönteni mit csináljak de most már tudom.
Sziasztok!
3 utas rendszert szeretnék összehozni egy Videoton HA 25/1128 8Ohm-os hangszóróval. Van hozzá ládám, amit át tudok építeni, ha kell. A belső méretei: 292X560X215 mm (szélXmagasságXmélység). Az oldalfalak 2cm-s diófából, az eleje és hátulja 1,9-es MDF-ből van. Tudom, hogy nemrég feltettem a kérdést, de akkor 2 utas rendszerhez ajánlottatok hangszórót, de én szeretnék 3 utast...
Azt elfelejtettem hogy 2 utas hangsugárzót szeretnék építeni akkor is ezek az adatok?
És mélytartományban önmagában szólna?
A hangszórók száma nem fontos, lehet 2-3 út, mindegy.
Hangváltóval fog
Nem úgy értem, azt szerettem volna tudni, hogy van-e még bármi, ami segít mélyben a hangsugárzónak, vagy abszolút szélessávban kell helytállnia?
Ja bocsi igen szeretnék hozzá mélynyomót.
De azért önmagában is álja meg a helyét.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |