Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   14 / 122
(#) Georgee válasza adam666616 hozzászólására (») Ápr 16, 2007 /

Nah van a primer tekercs és a szekunder tekercs (amit a képen is látsz) a primer egyik kimenetét összekötöd a szekunder tekercs egyik kimenetével ezek a közös szálak. a szekunder tekercs másik szálja az megy a csőre "gyujtásnak" a primeren maradt egy szál ezt már kizárásos alapon tudod... (persze a 230 egyenirányított!!!) jah és a tetején azt az ellenállatot egy kicsit keveslem!!! Szerintem egy 17-20W az már biztosabb!!!

példa.JPG

(#) Georgee válasza Georgee hozzászólására (») Ápr 16, 2007 /

Nah közben sikerült rávenni magamat h belejavítsak a rajzba remélem így érthető lessz!!! A forrasztás helyét kiszineztem oldalt a jelmagyarázat remélem elég ehető. Amit az előbb irtam
Idézet:
„(persze a 230 egyenirányított!!!)”
abban nem vagyok 100-ra biztos de az ELKO-nak DC kell... szóval szerintem az... Valaki azért még szóljon hozzá
(#) pbalazs válasza Georgee hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /

Jól gondolod, egyen van irányítva :yes:
Azért van ott a D1 dióda.
(#) Georgee válasza pbalazs hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /

Szerintem egy GRAETZ híddal eccerűbb lenne!!!
(#) Skip válasza Georgee hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /

és talán még biztonságosabb is!(graetz)
amugy George rajzán a kék a vékony szál! a másik kettő értelemszerűen a két vastag.
(#) pbalazs válasza Georgee hozzászólására (») Ápr 17, 2007 /

4 diódát egyszerűbb bekötni, mint egyet? Mióta?
Meg mitől biztonságosabb?

Az más kérdés, hogy símább lesz az egyenfesz, meg kisebb a terhelés a diódákon, ha kétutas az egyenirányító.
Mellesleg én is híddal csinálnám, de nem ez volt a kérdés
(#) Georgee hozzászólása Ápr 17, 2007 /

én a GRAETZ-et csak azért irtam mert ott van az ELKO!!! és így nem szórakozik vele meg sztem ez a megoldás nem minden esetben jó a kondinak!
Idézet:
„a kék a vékony szál!”
a közös az ugy van h az egyik a vastag a másik a vékony!!! a primer tekercsé a vastag!!!! De ha így gondoltad akkor boccs!!! jah a kékre a vastag megy!
(#) Richei válasza Georgee hozzászólására (») Máj 27, 2007 /

Hali

Lenne egy nagy problémám. Van egy Dragon típusú 1700W-os stroboszkópom, odadtam egyik havernek, hogy használja buliba és a hülye rákötötte az INPUT (bemeneti pontra, ahova a vezérlőt kell kötni) pontra a 250W-os Castone erősítő kimenetét. Na most már a stroboszkóp nem működik rendesen. Ha bekapcsolom villan egyet és utánna semmi, mikor kikapcsolom megint villan egyet. Nem tudom mi lehet a probléma. Szétszedtem a kondik, az ellenállások, diódák jók. Van 3 IC-nek látszó valami (le vannak kapargatva a típusszámok) azokról nem tudom megállapítani, hogy jók-e? Van egy tirisztor az áramkörben az is jónak tűnik. Még esetleg az inpulzustrafóra vagy a csőre lehet gondolni, hogy az mehetett tönkre talán. A bemeneten lévő optocsatoló is jó.
Szeretnék segítséget kérni hátha valaki találkozott már ilyen problémával, vagy valakinek esetleg van ilyen stroboszkóp doksija. Válaszokat előre is köszönöm (mellékelek néhány képet a strobiról)
(#) dbase hozzászólása Máj 28, 2007 /

Bal oldalt van egy kis ic 4 lába van ha jol látom.
Az szerintem egy opro csatolo, és kinyírta benne a ledet, cseréld ki, és jo lesz remélhetőleg.
(#) Richei válasza dbase hozzászólására (») Máj 28, 2007 /

Hát azzal próbálkoztam, hogy kiszereltem (sajnos nem tudom a típusát, mert gyárilag le van kapirgálva), de semmi változás. Az csak a vezérléshez kell, hogy galvanikusan leválassza a bemenetet. Ha az rossz anélkül is villogni kellene folyamatosan. De nem teszi azt, csak a szokásos bekapcsolom, villan utána semmi, majd kikapcsolom megint villan egyet.
(#) pbalazs válasza Richei hozzászólására (») Máj 28, 2007 /

Itt egy kapcsrajz, nézd meg, hátha hasonlít a tiédhez.
Egyébként ha csak nagyobb feszt kapott, akkor csak az opto mehetett ki, más nem.
Próbáld meg azt, hogy egy csavarhúzóval össze-össze érinted az opto kimeneti lábait, és hogy úgy villog-e.

Idézet:
„Ha az rossz anélkül is villogni kellene folyamatosan”

Ez azt jelenti, hogy a saját oszcillátoráról sem jár? Jól értem?
(#) Richei válasza pbalazs hozzászólására (») Máj 28, 2007 /

Igen úgy gondoltam, hogy a saját oszcillátora sem megy.
köszi a rajzot
(#) Richei válasza Richei hozzászólására (») Máj 28, 2007 /

A kapcsolási rajz sajnos nem egyezik. Küldök egy képet a panelről. Nekem a 230V-os bemenetén egy graetz híd van persze a biztosíték után. És van egy kimenete is a strobenak mert tovább lehet többet fűzni párhuzamosan. Másik rajz kellene esetleg. Küldök egy képet a panelről. Hol találtad a Dragon 1700-es rajzát?
(#) pbalazs válasza Richei hozzászólására (») Máj 28, 2007 /

A vinyómon volt a strobik között
Már nem tudom, hogy eredetileg honnan van...

Akkor két választásod van: vagy csinálsz egy rajzot a panel alapján, vagy elkezdesz ÓVATOSAN méregetni.

Én első körben megpróbálnám a tirisztort manuálisan gyújtogatni egy szigetelt dróttal, vagy ilyesmi. Ha ez megy, akkor csak a vezérlő lesz a hibás. Szerintem a két 14 lábú IC csak valami Schmitt-trigger, meg kapu. Ez az oszcillátor bekötésből kiderülne.
(#) Skip válasza Richei hozzászólására (») Máj 28, 2007 /

lehet hogy most nagyon hülyegéget próbálok elmagyarázni de mikor egy kondinál például megkapja a feszt akkor törtéink változás mikor ráadom meg mikor leveszem közben semmi... itt is lehet hogy vmi ilyen van hogy feszültség változáskor észlel vmi vmit...
de ugye ha a bemenetére nagy fesz ment akkor az optonak a ledje kiég ha annyira nagy a feszültség és akokr onnantól szakadás...
most lehet csak semmire való hülyeségeket írtam de akkor bocsi csak próbáltam gondolokodni de tudás nélkül nem olyan könnyű :no:
(#) Bubu54 hozzászólása Jún 7, 2007 /

Hy!

Inverteres strobi kapcsolási rajzot nem tudtok?Előre is köszi!
(#) Skip hozzászólása Jún 11, 2007 /

Üdv. megintt itt de most már komoly szándékokkal és eltökéltéséggel a témával kapcsolatban

azt próbáltam az utóbi napokba megcsinálni hogy lm324 es IC vel hangvezérlést készíteni strobihoz.(fényorgonába való IC)

először szerettem volna összerakni azt a szintet amin még annó voltam. hogy glimmel meg TIC 106 al ütem villogást... no azzal is meggyűlt a bajom... a glimm megadta magát( gondolom én mivel ha a két lábát egy pillre össze érintem villan) akárhol is kerestem nem találtam glimmet (fényképész boltot sem találtam a mai napig még.)

nos gondoltam akkor a témába elkezdek olvasni és meg találtam ebben a topicban pár oldallal ezelőtt szabinak a próbálkozását Teljesen ugyanigy... (LM324 és a strobi)

érdeklődni szeretnék hogy az összejött-e az a hangvezérlés. vagy pedig vki tud vmi jobb megoldást?!

anno ez is sikerült egy szem trafóval vki segítségével itt a forumon de az nem vmi kompatibilis megoldás volt és azt mindenképp szeretném mellőzni...

ha valaki tud vmi segítséget akkor legyen szíves és ne tartsa magába
(#) Georgee válasza Skip hozzászólására (») Jún 12, 2007 /

Nekem sikerült glimet beszerezni. Amugy ami kapcsolást meg akartál építeni ütem villogásra abba nem kellett glimm
(#) dB_Thunder válasza Skip hozzászólására (») Jún 12, 2007 /

Glim helyett DIAC (ejtsd: diak) minden értelmes elektrós boltban kapható....
(#) Georgee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jún 12, 2007 /

Jah Skip akartam is irni h az is jó (ott van amugy a kapcsi leírásában h a glimmlámpa helyett diak is jó)
(#) Skip válasza Georgee hozzászólására (») Jún 12, 2007 /

és ennek a diaknak milyen paraméterei vannak? miket kell róla tudni? csak h a boltba is ne nézzek hülyén meg anélkül nehéz vele gondolkodni!
(#) Georgee válasza Skip hozzászólására (») Jún 12, 2007 /

Szerintem olvasd végig a kapcsirajzot az segít
(#) dB_Thunder válasza Skip hozzászólására (») Jún 12, 2007 /

Úgy néz ki mint 1 dióda...de mégse az. Jellemző paramétere az a feszültség amin hirtelen vezetni kezd. De a diaknak, ellentétben Zener diódával, nyitás után nagyon kis értékűre csökken az ellenállása, szinte rövid zárként viselkedik. Ha 1 bizonyos érték alá csökken a diakon átfolyó áram, az "kialszik" , újra lezár. Ekkor ismételten emelkedhet rajta a feszültség....
(#) szabi83 hozzászólása Jún 26, 2007 /

urbános-kapcsolás

itt a 100ohm/25W helyet nem jó fénycső fojtó (40W-osom van)

üdv :pias:
(#) Georgee válasza szabi83 hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

25W körüli hűtőizzó is megteszi...
(#) Skip válasza Georgee hozzászólására (») Jún 28, 2007 /

de az szerintem nincs neki kéznél otthol az!
(#) Skip válasza Skip hozzászólására (») Jún 28, 2007 /

-az
(#) Georgee válasza Skip hozzászólására (») Jún 28, 2007 /

Tudomásaim szerint hűtő mindenkinek van otthon . Az ellenállása egy kicsivel nagyobb mint 100 ohm. Hátrány ha a cső villan akkor az izzó is villan előny : NEM MELEGSZIK.... de talán van egy kapcsim hogy 5W-os cuccokból hogy lehet megcsinálni a 25W-ot....
(#) Lalee90 hozzászólása Júl 17, 2007 /

hello segitenétek egy nagyteljesitményü stroboszkopot épiteni?
valaki segitsen legyenszives köszi hali
(#) Toroco hozzászólása Aug 7, 2007 /

Hali!

Kapcsolási rajzot keresek, olyan stroboszkóphoz, amit az autók lámpáiba szoktak tenni. 12V, LEDek, állítható sebesség. Tudnekem ilyet adni valaki? Még bújom a topicot, hátha már volt belinkelve, de azért ha tudtok linkeljetek be a kapcsolásirajzot. Köszi.
Következő: »»   14 / 122
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem