Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   11 / 82
(#) Action2K válasza PICer hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Befogni mindent belehet, ha van hozzá elegendő jelszint (térerő). Nézni meg azt lehet, ami ingyenes, vagy amire előfizettél.
(#) minitrue válasza PICer hozzászólására (») Dec 27, 2010 /
 
Előfizetői kártya birtokában nem illegális. Hivatalos megoldás - tudtommal - nincs rá, de vannak, akik próbálkoznak. Mivel ez a része inkább informatikai probléma, ajánlanám a következő fórumot (érdemes benne visszaolvasni, a PC-s vételt is próbálják páran) : MindigTV.
(#) bviktor hozzászólása Jan 10, 2011 /
 
Sziasztok

Vásároltam egy digitális tunerkártyát (DVR 3100 H) mert az analog jel már nagyon rossz.Vesződtem vele eleget,vettem erősítőt,új kábelt,elosztót de így is nagyon rossz.A lényeg hogy nem érdekel tovább ezért gondoltam a dvb-t- -re.(Úgyis csak azokat a csatornákat nézem ami ingyen fogható) Esztergomi lakos vagyok és a lefedettségi térkép szerint gyenge a jel. (nagyon határesetnek tűnik) A legözelebbi torony a térkép szerint kb 22km-re van.(Gerecse)Milyen antennát érdemes venni hogy biztosan fogható legyen a jel/ nézhető legyen a vétel?Nézegettem párat 7-8k-s kategóriában de annyi paraméter van hogy én nem tudom melyik a nekem megfelelő.Természetesen kültéri tetőre szerelhetőt néztem de abból is van több fajta.
(#) abcdabcd válasza bviktor hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Most jelenleg milyen a jel?
(#) kadarist válasza bviktor hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Szia!
A lehető legnagyobb nyereségű antennát vedd meg, mert a digitális igényli a zavarmentes vételt.
(#) bviktor válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Most jelenleg fogalmam sincs milyen a vétel mert nincs antennám hozzá.Eddig az analog jel kábeltv-s volt de már iszonyatosan ronda a képe.Mondjuk vannak még jobb napjai de nem tudom mitől függ.Ha kérek kölcsön egy szobaantennát azzal előbbre jutnánk?

kadarist:

Sajnos nem értek hozzá.
Ilyesmit néztem.
(#) kadarist válasza bviktor hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Nem rossz ez az erősítős antenna. Nekem is hasonló van, és meg vagyok vele elégedve.
(#) bviktor válasza kadarist hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Szóval szerinted megéri beruházni egy ilyenre?Elég lesz erre a távolságra?Ha kipróbálom szobaantennával milyen a vétel és ne adj isten nincs vagy nagyon gyenge attól még beválhat a linkelt antenna?
(#) Inhouse válasza bviktor hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Ha a digitálisan venni kívánt sávban (UHF felső sáv) legalább enyhén mákos a kép analógban, akkor valószínű, hogy jó lesz a DVB-T vétel.

Üdv
Inhouse
(#) abcdabcd válasza bviktor hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Egy darab dróttal is akár ki tudod próbálni akár még koax dugó nélkül is, pl itt nálunk (pesten), forrasztott dugó+koax a végéről lehántva a szigetelés kb fél méter hosszan ebből karikát formálva gyorskötővel összekötve analógban a csatornák teljesen jól jönnek, próbáld ki, hogy tudj mihez viszonyítani...

Persze ez amit írtam csak megfelelő elhelyezés esetén jó itt is csak, viszont egy kis erősítős szobaantenna már szinte bármilyen pozícióban jó adást biztosít!

A másik nem vitatkozni akarok kadarist véleményével, mivel nekem nincs dvb vevőm, de a digitálisnál talán pont az lehet előny, hogyha van a vevőben hibajavítás és a bitfolyamban hibavédelemmel küldik a kódot, akkor pár bit kiesése esetén is jó lehet a vétel!

Szerintem, bár ezt megint nem tudom csak gondolom, sok "lapos" tv-ben azért nem jó az analóg vétel, mert arra van kihegyezve a cucc, hogy olyan erősségű vétel jó majd a digitális jelhez ott van hibajavítás is, és azzal jó, "nem analóggal kell használni" alapon...
(#) kadarist válasza bviktor hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Én bő 70km-ről vételezem a DVB-T adást Budapestről, teljesen stabilan egy ilyen antennával. Szerintem jó választás.
(#) lamalas válasza bviktor hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Idézet:
„)Milyen antennát érdemes venni hogy biztosan fogható legyen a jel/ nézhető legyen a vétel?”

Igaza van kadaristnak, azaz vegyel miel nagyobb nyeresegu antennat, olyat ami az UHF savra van tervezve. Fontos, hogy jo ralatasod legyen az adora. Az a legjobb ha tiszta idoben Te magad is latod (ha nem is szabadszemmel de tavcsovel) az adotornyot onnan ahol az antenna fel lesz erositve. Minel magasabb ez a hely annal jobb. Ha ez a hazteto az a legjobb! A nagy nyeresegu antennahoz nem feltetlen szukseges jelerosito. Ez utobbi akkor lehet fontos ha az ember a jo minosegu antennajelet hosszu kabelen akarja eljuttatni egy tavolabbi helyre. De a gyengebb, zavart jelbol az erosito sem tud tiszta jelet faragni csak a zavarral egyutt erositi azt fel.
Ilyen vagy ilyen vagy ilyen antennakkal szerintem mar jo lesz a veteled ha kozted es az adotorony kozott nincs nagyobb akadaly (pl. elotted 9 emeletes panel v. messzebb egy nagyobb domb ami eltakarja a kilatast az ado fele, stb.). A lenyeg, hogy az antenna muszaki parameterei kozt figyeld a nyereseget. Ez minel nagyobb szam annal jobb vetelre szamithatsz bizonyos feltetelek mellett.
(#) bviktor válasza lamalas hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Uraim,köszönöm a válaszokat. Először kipróbálom egy szobaantennával és ha csak halványan is de talál valamit,már veszem is meg a linkelt antennák egyikét.Márcsak az asszonyt kell meggyőznöm hogy kell ez nekünk. Apropó,a külső antennához kell valami belső egység vagy valami más vagy egyszerűen csak bedugom a tunerkártyába és kész is?
(#) lamalas válasza bviktor hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Elvileg csak bedugod az antennakabelt a kartyaba es kesz. Remeljuk a tunerkartyad tudja az mpeg4-es dekodolast mert a hazai DVB-T adasok mpeg4-el vannak tomoritve.
(#) bviktor válasza lamalas hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Köszönöm a segítséget.Ennek az mpeg 4-es dolognak meg utánanézek.
(#) balog87 hozzászólása Jan 12, 2011 /
 
Sziasztok.
Nem biztos hogy jó helyre írok.
Tegnap vettem egy usb tv tunert mej* mpeg4-es dvb-t.
Tipusa DYRAS HD DVB-T TV STICK Model no. DVTU-265
Na most az lenne a kérdésem hogy meg lehet e valahogy oldani vagy bütykölni hogy analóg adást fogjak?
Esetleg valaki csere erre? 2 év garis

*ly-al írjuk. Action2K
(#) Action2K válasza balog87 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Szia!
Megbütykölni nem lehet, de még le sem fog járni a garanciája, de már nem lesz analóg sugárzás.
(#) balog87 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Igen de én a t-kábel adásait szerettem volna vele nézni mert nekünk az van de akkor gondolom ez felejtős.
(#) Novak válasza balog87 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Hát igen. Az általad vásárolt vevő a földfelszíni digitális adás vételére van. A kábelTV-nek ehhez semmi köze, megbütykölni nem fogod tudni, teljesen más az adás elve (moduláció, hibajavítás, minden...)
(#) abcdabcd válasza Novak hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Gondolom arra gondolt, ha analóg lenne az jó lenne kábeltv-hez is... mert ott nincs különbség a földi sugárzást vevő jó kábelre is...
(#) Inhouse válasza balog87 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Ez a földfelszíni digitális ingyenes adás vételére alkalmas egy jól működő UHF antennával.
Az analóg adást veszi a TV készüléked, ahhoz minek külön tuner?
A kábeltévét akkor tudod venni, ha a szolgáltató a kábelt bekötötte hozzád, ehhez minek egy DVB-T vevő?

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Action2K hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Az analóg leállítását kitolták 2015-ig a múlt héten...

Üdv
Inhouse
(#) sim001 hozzászólása Jan 12, 2011 /
 
Sziasztok!

Karácsony előtt vettem egy Wayteq set top box-ot mindig tv extra kártyával. Eddig egy erősítős lepkeantennát használtam az analóg adások vételéhez (pest fele néz) kb 32-34 km távolságban van az adó tőlem légvonalban., Most ezzel az antennával használom a set top box-ot is és azt tapasztalom, hogy amelyik adások az 55-ös csatornán jönnek azok teljesen jó minőségűek akadás nélkül jönnek. A készülék szerint a jelerősség 66-67%, a jelminőség stabil 96%. Amik a 62-es csatornán jönnek viszont néha akadoznak töredeznek és elmegy a kép. Itt a jelerősség 63-64% a jelminőség van mikor napokig 96-97%, de egyre gyakrabban leugrik 48-50-53% majd 25%-ra és így már nem lehet nézni. Létezik, hogy gyengébben adnak a 62-es csatornán, vagy az én készülékemmel van a gond? Remélem nem fogalmaztam túl bonyolultan. Találkozotatok már ilyen jelenséggel? Válaszotokat előre is köszönöm. Üdv Sim001
(#) sooty válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Még szerencse... Nézd meg ezt...
(#) szilva válasza sim001 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
A lepkeantennák főleg a sáv tetején nem éppen a legjobb teljesítményt nyújtják. A bele épített erősítő sem biztos, hogy a magasabb frekvenciákon olyan jó. Érdemes lenne egy komolyabb antennával, erősítő nélkül megpróbálnod a vételt. Javasolni tudom pl. a Triax Digi 10W vagy 14W antennáját (esetleg ezeknek valami más márkanevű, pl. Synaps változatát), ezek 4e körül megvehetők. Erősítőt én csak a legvégső esetben próbálnék beiktatni az antenna és a vevő közé.

Szerk.: annyit tennék még hozzá, hogy ha esetleg nem lenne elegek a fenti antennák, akkor meg lehet próbálni azokat a "háromágú" Yagi-kat, azoknak a függőleges nyílásszögük is kisebb, így nagyobb a nyereségük. Én egy olyannal a Bakonyban az osztrákokat kb. 100km távolságból kiválóan tudom nézni.
(#) sim001 válasza szilva hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Köszönöm a választ, régebbenegy usb-s vevőt használatm és ott nem tűnt fel ez a gond a duna,dunaII esetén, a többi ingyenes meg az 55-ön jött. Csak azért furcsáltam mert hol jól működi, hol meg nem.
(#) szilva válasza sim001 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Egyébként könnyen lehet, hogy reszelnek valamit, ilyesmire panaszkodtak a sat.hu-s fórumon is mostanában, bár nem tudom, épp Pesttel kapcsolatban-e. A sáv tetejének a nyűgje viszont mindenképp igaz, sajnos pár adónál eléggé a fenti csatornákra kerültek a digitális MUX-ok (ha jól emlékszem, Kékesnél a 69-esen van az egyik).

Viszont az a hír járja, hogy majd 2015 után, amikor az analógot mindenhol lekapcsolják Európában, akkor lejjebb fognak költözni, mert az UHF sáv tetejét valamilyen adatszolgáltatásokra szeretnék majd használni. Ezért mindenképpen szélessávú, az egész UHF tartományban jól használható antennát kell beszerezni, ha valaki ma le akarja cserélni a régit, vagy újat akar telepíteni.
(#) kadarist válasza szilva hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Az antennáddal vagy a kábelével lesz gond, mert én 75 km-ről tökéletesen vételezem a Bp.-i MUX-eket. Erősítős lepkém van nekem is.
(#) sim001 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Mondom amik az 55-ön jönek azokkal soha semmi gondom nem volt. És az analóggal sem volt gondom. Egy darabig 62-ön jövők is tökéletesek voltak, de néha nézhetetlen. Arra gyanakodtam, hogy a set top box-al nem stimmel valami.
(#) kadarist válasza sim001 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
És most analógban jól jönnek a csatornák? Pl. a TV2 az 58-as csatornán.
Következő: »»   11 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem