Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Nem nem irt ki.
És minden müködik rajta csak hang nem jön ki.
Igazából méregetni kéne, hogy kapnak e tápfeszt ezek az IC-k bekapcsolt állapotban stb.Esetleg a forrasztásokat átnézni.
Köszönöm szépen a segítséget.
Márcsak egy kapcsolási rajzot kell szerválnom valahonan.
Gondolom véletlenül nincs némítva...?
Ez lehet az előlapról, vagy esetleg az ISO csatlakozó telefon némítás vezetéke testen... Üdv Inhouse
hello
nekem van egy Philips autórádióm de sajnos nem szól csak melegszik az oldala lehet hogy halott az ic?
Nagy a sansz rá, hogy igen. Ha hidalt a kimenet, akkor mérj feszültségeket a hangszóró kimeneteken a testhez képest. Féltáp körüli értékeket kell kapnod, ha jó.
Üdv Inhouse
Gyorsan bele néztem gondolom, egy repedés az ic közepén az nem jo jel
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől. Ha valaki tudna nekem csinálni egy kapcsolási rajzot egy anyagszükséglettel, egy külső 12V ról megtáplált antenna erősítőről , azt nagyon megköszönném. Autóba kellene, mert a rádió tuner egy kicsit nagyon érzéketlen , és ez hátha javítana rajta valamit. Olyasmire gondoltam ami a zajszintet nem erősíti fel nagyon, csak a jelet. Lehetséges ilyet csinálni? Köszi
Sziasztok!
Mi okozhatja azt ,hogy a digitális tuneren csak az AM adók jönnek be? Üdw
milyen típusú autó rádio?
nem lehet hogy csak antenna gond? probáld meg egy darab dróttal. hátha.
Hali, nem antenna gond, hanem tuner ( ***) már azokon túl vagyok, ezért kéne valami erősítős cucc..
Hali, köszi, de sajna nekem nem sokat mondanak a számok, betűk, mert nem értek hozzá, esetleg ki tudnád gyűjteni, h mi micsoda, Köszi
Meg valami egyszerű, kis zajú, de jó kellene...
ez egy próbát megérne szerintem.
az L1 az 20uH az lemaradt.
Meg hát.
Üdv!
Ezzel az autórádióval már foglalkoztunk itt a fórumon, de nem oldódott meg a probléma. Adott egy Sonashi ZX-382. Nem egy mai darab, de rádiót hallgatni nekem tökéletesen megfelelne. Azonban van egy kis probléma a tunerrel. Ez még az a fajta, amiben egy potmétert csavargat a user a fedlapon és az egy gumiszalagon keresztül vezérel egy forgó(szerintem) kondit. Ha bekapcsolom a rádiót sé elkezdem tekergetni a potmétert(akár a fedlapon, akár a gumiszalagot leszerelve direktbe a kondit) a freki össze-vissza ugrál. Egyszer 8x Mhz egyszer 103 Mhz egyszer bármi más és nem nagyon jellemző az sem, h beállna valahova, bár 100 esetből egyszer előfordul. Kérdésem az volna, hogy ezt mégis mi okozza... Csináltam néhány képet a szóban forgó alkatrészről(bocsi a rossz minőségért). Ez egy 6 lábú jószág egyébként. Ennek a cseréje vajon megoldaná a problémát? Köszi, karika200
Nem potméter, forgókondenzátor. Nem gumiszalag, hanem skálahúr.
A forgókondiban lesz valami bibi, azt lehetne cserélni... Üdv Inhouse
Bocsánat a pontatlan fogalmazásért. Szóval akkor azt javaslod érdemes lehet cserélni a forgókondit. A méretét(vagy inkább tartományát?) honnan tudom meg? Mert egy betű sincs rajta. Kapcsolási rajzot meg nem igen találtam eddig ehhez a rádióhoz. Köszönöm a segítségedet!
Üdv!
Nem feltétlen a forgó kondi a hibás. Nézd át a forrasztásokat, főleg a tekercsek körül, lehet hogy a valamelyik láb engedett el rázkódástól.
Megnézegettem mindent, van amit kétszer is, azon a panelen de semminek sem lóg a lába. Egy ilyen forgókondi egyébként kb. milyen árfekvés. Mert ha pár forintos dologról van szó akkor mindenképp tennék egy próbát annak a cseréjével... Ha csak nincs további ötlet, hogy még mit érdemes megnézni, kipróbálni.
Ok, közben kaptam választ itt. Köszönöm! Majd visszajelzek, hogy mire jutottam vele.
Valószínűleg jó lessz bele.
De bontani is lehet,ha van egy olcsó piaci rádiód (bóvli kategória) , azokban is ilyen található.
Igen, ez lesz az első köröm majd ha hazamegyek hétfőn. Van otthon egy rakat rádió, aztán kitúrom valamelyikből. Bár ilyenkor szokott az lenni, hogy egyet sem találok.... ;]
Egyébként a normális autórádiókban nem ilyen szokott lenni, ez a zsebrádiókra jellemző. Olyat fogsz inkább találni, hogy 6db rúd megy ki-be a hüvelyébe...
A hangolás variométeres, vagyis nem forgókondenzátor van a rádióban...gokat. Üdv Inhouse
Ezek szerint te szinte csak normális autórádiókkal találkoztál eddig.
Üdv ! Szívesen küldök . Öreg T
|
Bejelentkezés
Hirdetés |