Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Asm Hex konvertálások (fordítás)
Szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet asm-et hexbe konvertálni mert én az MPLAB-bal próbálkoztam és az ic prog arra a fájlra semmit nem ír ki ugyanaz mint az üres pic. Válaszotokat előre is köszi
MPLAB-bal lehet... CTRL+F10 és elvileg csinál HEX filet a könyvtárba ahol van az asm.
nemtom mi a baja de nekem ctrl+f10-re lépkedni lehet a felső listába. Más semmi van egy export menüpont de az ami csinálja hogy megcsinálja de nem ír bele semmit csak3fff3fff..
neeem export Minden kép build menüpontot keress ! (aszem project menüben)
Na akkor nem ugyanaz megtaláltam a hogy lehet megcsinálni külön progija van ahhoz ennek az mclabnak. És abba télleg van vmi. Télleg az nem baj hogyha az mclabba nem ugyanaz van, mint a icprog assembler viwben??
Up!!
Télleg az nem baj hogyha az mclabba nem ugyanaz van, mint a icprog assembler viewben??
Valaki át tudná rakin nekem ezt hexbe ,mivel nekem nem nagyon sikerűl mplab-val probálkozom és a végerdményt nem szereti az icprog!!!
Nekem nem fordítja le az MPLAB:
Idézet: „ Clean: Deleting intermediary and output files. Clean: Done. Executing: "E:\Program Files\Microchip\MPASM Suite\MPASMWIN.exe" /q /p12F629 "kocka3.asm" /l"kocka3.lst" /e"kocka3.err" /c- Message[302] E:\DOCUMENTS AND SETTINGS\DAVID\ASZTAL\KOCKA3.ASM 32 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct. Message[302] E:\DOCUMENTS AND SETTINGS\DAVID\ASZTAL\KOCKA3.ASM 34 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct. Message[302] E:\DOCUMENTS AND SETTINGS\DAVID\ASZTAL\KOCKA3.ASM 36 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct. Message[302] E:\DOCUMENTS AND SETTINGS\DAVID\ASZTAL\KOCKA3.ASM 38 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct. Error[113] E:\DOCUMENTS AND SETTINGS\DAVID\ASZTAL\KOCKA3.ASM 39 : Symbol not previously defined (ANSEL) Message[305] E:\DOCUMENTS AND SETTINGS\DAVID\ASZTAL\KOCKA3.ASM 124 : Using default destination of 1 (file). Halting build on first failure as requested. BUILD FAILED: Thu Aug 07 22:48:27 2008 ” Mivel a használt PIC-ed 12F629, az "ansel" meg analóg dologra utal, nem lehet, hogy 12F675-öt kéne használnod (ezen van analóg bemenet, és van "ansel" regisztere is) ?
Minden esetre itt a .hex 12F675-höz.
Helló!
Én kiiktattam a programból az ANSEL regiszter törlését és sikeresen lefordítottam hex-re, csak 1 dolog nem világos, hogy a szimulátorban a 3FFh címen lévő retlw 0x38 utasítás után a W értéke miért egyenlő 0-val ? csatolom a HEX-et.
Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy HEX fájlt mi módon fordíthatok vissza ASM-re.
Talán, a topik címet is konvertálhatnánk "ASM => HEX / HEX => ASM konvertálások"-ra.
Ahhh... És még működik is! Pikk-pakk visszafordította. :worship:
A 400-500! soros forráskódok egyenlőre még rejtély számomra, remélem kitudok igazodni rajta.
Sziasztok!
Lenne egy kérésem a hozzá értőkhöz: meg szeretnék építeni egy PLL áramkört, melyhez a PICbe égetendő programom csak .asm formátumban van meg. MPASM-mal próbáltam lefordítani .hex formátumra, de mindig paraméter hibát ír. Nem tudom úgy beállítani, hogy jó legyen. A PIC típusa PIC16F505. Le tudná esetleg valaki fordítani nekem? Előre is nagyon köszönöm a segítséget. Vagy esetleg valakinek valami ötlet, hogy mit kéne beállítanom?
Esetleg ha leirnad a MPLAB hibauzeneteit, lehet hogy okosabbak lennenk.
Akkor valamit én szúrhattam el. Mindenesetre nagyon szépen köszönöm!
Este be is égetem, és kipróbálom. Még egyszer köszönöm!
Üdv Mindenkinek!
Az alábbi asm fájlt szeretném hex formátumra konvertálni mplab programmal, de csak egy nagyon nagy hibalistát kapok eredményül. Meg tudná valaki nézni mi lehet a gond? Csak én nyomtam félre valamit, vagy tényleg baj van vele? Azt se bánnám ha valaki feltöltené ide a hex végeredményt. Köszönöm!
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy van egy hex fálj ami 16f628-ra készült csak mivel nekem nincs 628 csak 16f84 10 I/P hogy erre át lehet e írni a programot és hogy mivel én ehhez a részéhez egyáltalán nem értek Előre is köszönöm válaszotok! Üdv CD A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2014
Sziasztok! Hogy tudnám a 12C509A-re készült hex-et átkonvertálni 12F629-re? Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Nekem is ilyen gondom van az asm hex konvertálással. Valamiért az mplab minden sort hibásnak lát. Meg szeretném építeni az egyik bináris órát a cikkekből amit gombipeti írt, de az asm fájlt nem tudom hexre fordítani. Esetleg van valaki aki megépítette már ezt a kapcsolást és megvan neki a hex fájl?
Innen olvasd a fórumot.
Köszönöm! Olvastam, de sajnos a szóban forgó hex fájlról ugyan beszélnek többen is de senki sem tette közkincsé. Most írtam az egyik felhasználónak aki még esetleg aktív és meglehet neki a hex.
Sziasztok! Nem vagyok nagy guru a témában. Kész hex fájlok beégetése megy, de a konvertálgatás nem igazán. Ebben kérnék segítséget. CCS C-ben íródott, mplab-al megakadtam.
Ez lenne a projekt
Valaki tudna nekem ebből hex-et gyártani? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2024
Parancsolj. Nem próbáltam ki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |