Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Igen, alatta van, de nem ad le 8 ohmra 500 wattot, csak hidalva, úgy, hogy alatta is maradjon a THD az 1%-nak. Legalább is, ha jól értelmezem. 8 ohm 225watt 1% THD alatt. Ez 4 ohmon 350 watt, és így jön ki hidalva az 1kW
A búgást a Te esetedben, árnyékolatlanság, feleslegesen hosszú, kesze-kusza zavargyüjtő drótok és a földelés nem megfelelő kialakítása okozhatják.
Olyan jack aljzat kell, amin a test nem ér hozzá a dobozhoz, tehát szigetelt. a dobozon belül a jack-ről egyenesen a csillagpontba vezesd a gnd-t. Ezután a hangerőpotit kösd össze árnyékolt kábellel a jack-el, árnyékolás a poti 1-es lába, jel a 3-as lába. A poti 2-es lábról vezesd a jelet a végfok bemenetére árnyékolttal, árnyékolás poti 1-es láb. Ha a végfok modul jól van testelve, akkor elég csak a jel vezetéket a bemenetre kötni, ezt majd kisérletezd ki. A csillagpont a táp pufferek közös pontja legyen, ide vezesd a gnd ágakat, hogy nem alakulhassanak ki áramhurkok. A sasszit is a csillagpontba kell bekötni, a védőföldelést pedig a becsatlakozáshoz lehető legközelebbi ponton kösd a sasszira.
Köszönöm!
Megoldottam! Nem földeltem a dobozt, és a testet véletlenül rosz helyre forrasztottam! Ez mellett köszönöm a választ! Most már nagyon jól szól az erősítőm, és a két csatorna külön szabályozható!
És a kész "mű":
Grat. Jól néz ki az a doboz. Első erősitőd?
A vezetékeket azért rendezd el vagy csavargasd össze öket, esztétikai okokból és a füldhurok elkerülése érdekében.
Azt a problémát hogy 500mA es biztosítékot csak úgy kinyomja? Az szerintem nem fojtótekercs kérdése. Ha el tűnik a német rádió akkor rakok rá mindenképp de most az a nagyobb bajom hogy túl sok áramot eszik.
Mintha valami nem lenne okés benne. Erre lenne ötlet? Amúgy ha neki állok műszerrel méricskélni a dolgokat a 2n3442 "körül" B,E,C, feszültségeket arra is reagál pl ha az egyik kollektorát mérem ami elméletileg + tápon van akkor elkezdi azt ami akkor ha adok rá hangerőt, elkezd gerjedés szerűen búgni miközben a tápfesz (az izzó mögött)emelkedik kb 48-50v ig az izzó halványodik majd pukk, fesz leesik kb 36v ra és megint szól halkan és torzan. A két 2n3442 kollektora közt van kb 20v különbség, föld és föld fele lévőn 11.6v. Ja és 0,47R helyett 0,51R került bele.
Szia! Köszi!
Igen, az első , most vesztettem el a hangerő szüzességem Köszönöm a véleményt! Köszi! Igen, persze, a vezetékeket rövidre vágom, újra forrasztom, meg kötegelem.
Sziaztok!
Már most gondolkodom egy újabb projecten. A Vf3-mat érdemes megépíteni?
Szép munka, főleg elsőre! Csak így tovább Egyből újabb project? Végül is ez a minimum Attól függ, hogy mire akarod használni a Vf3-at. Mintha beszéltünk volna, hogy házibuliba is kellene erősítő?
Én ügyvitelen egyest kapok, ha kevés az enter a szövegben
A potméterről beszéltem. Az mióta szigetelt?
Szia! Igen. házibuliba, meg otthoni célokra. A mostani 2X20Wattos TDA2005R-s. Szépen szól. Most 2 db 10W/4ohm hanfalra van kötve. Most rendeltem meg a hozzá illő hangszórókat.
A mostani hangládával nem tudom teljes föltekerni a hengerőt, mert a hangszórók nem bírjaák.
Sziasztok!
A fentebb említett erősítőről kérdeznék. Annyira haladtam vele, hogy szól mind a négy csatornája, de a két bal oldalán csak a mély hangok jönnek át a hangszóróra, a közép és a magas nem. A két jobb oldali csatornáról átmegy a teljes sáv a hangfalakra. Mi okozhatja ezt a rendellenes működést? A hangfalakat megcseréltem, úgy is azonos a helyzet, tehát nem a hangfalakkal van a gond. Előre is köszi! Üdv.
Ha házibulira is kell, akkor a Vf3 kicsit kicsi lesz, de jó móka, főleg, hogy alig kell bele pár alkatrész
Mondjuk Vf5-öt?
Kérdés: Nézegetem ezt a kapcsolási rajzot, még "kezdő" vagyok! Kérdésem: ezen a rajzon hova kötöm a + / - VCD-t? melyikre kell a + , és melyikre kell a - kötni?
Köszi!
V+ a pozitív, mellette a föld a negatív. A 4Ohm-os hangszórókimenet mellett.
Még 1 kérdés! Látok a "mute" "kütyüt" a rajzon, az mi? kapcsoló?
Azt hiszem, hogy alapból, ha nincs zárva egy 10k-s ellenálláson keresztül a mute két tüskéje, akkor nem fog megszólalni az erősítő.
De először építsd meg, próbáld ki, aztán, ha nem szól, akkor a mute két tüskéje közé tegyél majd be egy 10k-s ellenállást. Én is kezdő vagyok, de remélem jól mondtam.
Szia!
Köszönöm! Én is "kezdő" vagyok, egy TDA2005R-estet már összeraktam! nagyon dühöngősen szól!
A "mute" egy lágy indító. Nekem is van a TDA7294es hidamon. Összerakod az erősítőt, és a "mute" két kivezetésére egy kapcsolót teszel. Először a főkapcsolón áramot adsz neki, majd a "mute"-ra kötött kapcsolót is átkapcsolod. Így nem kerül bekapcsoláskor áram a hangszórókra, ami nagy teljesítménynél akár ki is kőheti a szórókat, illetve nem hallod bekapcsoláskor a "puffanást"
Remélem segítettem Vf5 kb. 200 wattot tud. Nagyobbra ezt nem érdemes, mert magasabb frekvenciákat nem viszi át. Kivéve, ha subra kell
Köszönöm! Én is kapcsólóra gondoltam elösször! Kösznöm!
Sziasztok! Tud valaki TDA 8560 Q-ra kapcsolási rajzot + nyáktervet? Köszike!
A gyári doksijában is van kapcsolás: Bővebben: Link
Meg google-be beírod, aztán elég sok kapcsolást kidob.
Itt is van egy konkrét: Bővebben: Link
YouTube-ra beírod, és a találatok között sok videónál ott van a kapcsolások linkje.
Sziaztok!
Kiválasztva az új project! Ezt 3daraban építem meg! Egy dobozba. |
Bejelentkezés
Hirdetés |