Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Termosztát PIC-kel
Tudna valaki akár egy linkkel segíteni.
Egy jól dokumentált termosztát építési leírását keresem, ami PIC-kel van megvalósítva és LCD kijelzőt is használ.
A nem tudom melyik - de ha érdekel megmondom - hobbielektronika számában volt 16f628-al, talán ds1820-as szenzorral, de szenzporal az bizti és led kijelzővel (7 szegmenses)
Sajnos nincsenek meg a korábbi HE és RT lapszámok , költözésnél kukába kerültek.....
Ezért lenne szükségem e formában doksira...
Beszkennelem ha szabad ilyet csinálni, és mailben elküldöm
Ja bocs nem ds1820 at hanem TCN75 öt használ holnap elviszem a suliba és beszkennelem
IDE ki lehet rakni a KÉpeket Vagy küldjem el emailben???
HA emailben akkor adjatok email címet
tegyétek már ide is fel a rajzot,lehet hogy mást is érdekel :yes:
sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következőben: Olyan termosztátot akarok készíteni PIC-el, amin van egy szenzor és össze van kötve a telefonvonallal egy modemen keresztül. Azt kellene tudni a termosztátnak, hogy alapállapotban tart egy bizonyos hőmérsékletet, de ha mondjuk egy másik modemmel felhívom az otthoni telefont és miután a kapcsolat létrejött, bekér egy jelszót, és utána be tudom kapcsolni a termosztátot, és ha egy bizonyos hőfokot elér, akkor kapcsoljain ki... Előre is köszönöm a segítséget, bocs, ha egy kicsit kuszán fogalmaztam...
Sziasztok! Én új vagyok itt! olyan termosztátot szeretnék építeni ami digitális kijelzésű kb - 30 foktól +150 fokig mér
, az alsó és felső"alarm" ot külön lehessen beállítani és külön kimenetük is legyenek. Ily módon szeretném a kapcsolási hiszterézist szabadon változtatni. Tudna nekem ebben valaki segíteni? Igazából kész kapcsolási rajzra lenne szükségem. a nyákot megtudom csinálni és be tudom ültetni. ezzel semmi gond. Pic et nem tudok programozni és nincs is ehhez eszközöm sajnos. ebből az eszközből néhyány darabot készítenék. a lakásomban most készítem a fűtési rendszert ami elég összetett és ehhez kellene. Előre is köszönöm annak aki tud segíteni!
Sziasztok,
Ugyan nem egy aktív topic de szimpatikusnak tűnik ez a termosztát. Esetleg egy kis infót kaphatnék, hogy melyik HE-ben is van meg? A pic tartalma is fel lelhető? Nekem tulajdonképpen egy több csatornás termosztát kellene (fal/padló/mennyezet fűtés, szobánként/körönkénti vezérlésére), de jó lenne egy ilyesmi is ha viszonylag olcsón megépíthető. Esetleg időállandót is jó lenne állítani rajta... pls....
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy szobai termosztátot, amely; -PIC-es -LCD kijelzéső -Egyszerű, mint a facsipesz! Tehát két gomb, egy le, egy föl, amivel a kívánt hőmérsékletet lehet beállítani és ennyi! :google: a barátom volt és ezt találtam. De akadt vele egy kis problémám: összedugtam próbapanelen, az lcd működik, állítani tudom a kívánt hőfokot, de mérni nem nagyon akar... Illetve azt csinálja, hogyha a három vezetékből, amivel a picel kommunikál a hőmérő IC (DQ, CLK, RESET) lehúzom a DQ-t és a CLK-t, akkor mér, működik, kb 2másodpercig, aztán az aktuális hőmérséklet helyére ezt írja ki; ,5C Aztán pár másodperc múlva megint visszavált A doksikban DS1620 szerepel, de azt nem lehet kapni, csak DS1620+ volt beszerezhető, de megnéztem az adatlapokat, elméletileg ugyanazt a kódsorozatot küldni mindkettő (vagy mégse?)... nem értem, mi a baja. Van valakinek valami tippje? Illetve, ha valaki tud valami hasonlót (PIC-es, LCD-re ír ki, és egyszerű) azt szívesen venném! Van sok hasonló a neten, de amikbe idáig belefutottam, az majdnem mind olyan szenzorhoz volt írva, ami már beszerezhetetlen (vagy csak figyelmetlen voltam). Előre is köszi mindenkinek
Szia!
- 100nF kerámia kondenzátor a pic 5. és 14. lába közé, a DS1620 és az LCD táp és föld lába közé, - a relével antiparalell védődiódát kell párhuzamosan kötni, - A táp bemenetre lagalább 100µF/16V elektrolit kondenzátor a dióda utánra, - Nincs a tápon nagyértékű puffer kondenzátor. Milyen tápról járatod? A net-en megjelenő kapcsolásokat, panelterveket kritikus szemmel kell átvizsgálni. Ebben a tervben a fent említett alkatrészek hiányoznak, a nyomtatásban pedig a táp és föld vezetékek nagyon vékonyak, a relé kapcsolásánál jelentkező áramtüske a vékony föld vezetéken zavart okozhat (még a rajzon valamiért a 7805 alatt el is vékonyodik). A táp és föld vezetékeket a lehető legvastagabbra kellene nyomtatni min. 1 mm vastagra - bőven elférne... A 100nF kondenzotorokat a 7805 és a 7812 kimeneti és föld lábához a legközelebb kellene beültetni - smd a forrasztási oldalról.
Szia!
Köszönöm, hogy megnézted. A táppal biztos nincs baj, minden pic-es dolgot erről hajtok (egyenirányító - puffer - 7805 - puffer - 100n) Relé még nincs a dologban, csak egy led árulkodik az állapotról. Gondolod, hogy ha minden táphoz teszek egy 100n-t, akkor megoldódik? Nagyon örülnék neki, akkor az nem lehet baj, hogy ds1620+ van benne, sima ds1620 helyett ugye? Szerinted, ha működik max mekkora kábelt visel el a hőmérő IC és a PIC közti kommunikáció. üdv: E.
A "+" jel csak annyit tesz, hogy ólommentes kivitelű.
Hali
Szerintem 30 cm lehet a max tavolsag a PIC es a DS kozott. Ha hosszu kabelt hasznalsz akkor a soros adatatviteli jelek torzulnak, es nem fog mukodni a kommunikacio. Ha hosszu koldokzsinorra akarsz homerot logarni, akkor analog szenzort kell alkalmazni, es olyan PIC-et amiben van AD atalakito. Pl jo valasztas lehet a MCP9700A, TC1047A mint erzekelo. 10 mV/C a kimenofeszultsege, -40 -> 125 C kozott mukodokepes. AD atalakitoval konnyu feldolgozni a jelet.
Szia!
Kb 20cm-re vinném, akkor az még jó lesz, ha elindul egyáltalán... Köszi.
Az átviteli távolság sokkal több is lehet. Alacsony kapacitású kábel, és kisebb felhúzó ellenállás kell hozzá.
Szia!
Hova kell felhúzó ellenállás? Mert ezen a rajzon sehol sincs... Egyébként, nem működik a 100n-s kerámiákkal sem ez várható volt, de megpróbáltam, más ötlet? Most is csak annyit csinál, hogy ha bekapcsolom, akkor kiírja: AKT:,5 OPT:20 ha bekapcsolt állapotban széthúzom a három kommunikációs szálat és visszadugom csak a RST-t akkor kiír valamit az AKT:,5 helyett, most pl AKT:28,5 aztán eltűnik... (23fok van, tehát az sem helyes....)
Nagyon Nagyon köszi! Ez a rajz nagyon vacak, nem volt raja felhúzó ellenállás, de próbálgattam és sikerült elindítani!
Kiválóan működik! Köszi!
Akkor csak a felhúzó ellenállások hiánya okozta a gondot?
Sziasztok!
Én is egy hasonlón töröm a fejem. Nekem LM71-es szenzorom van! Jelenleg még küzdök vele, nem igazán értem az adatlapja alapján a működését. Használt már valaki ilyet? A problémám az adatok kinyerésével van. SPI/Microwire portot használ, de sajnos az adat ki és bemeneti lába ugyonaz a láb, így nem hiszem hogy használható lenne PIC beépített perifériás SPI portjával. Valaki tudna ebben segíteni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |