Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.Szeretném a segítségetek kérni.A következő a problémám:kaptam egy táp ic-t ami hibás,hogy járjak utána mennyibe kerül.Néztem a hq-nál,és egyszerüen nemtalálom
Ez van ráírva:felsősor:b041 Alsó sor:6m07652r És 5-lába van. Előre is köszönöm,mindenkinek. Üdv,Attila
Helló !
Nézd meg ezt a pdf-et, ezt találtam ! Talán segit !
Helláj! Van egy hordozható dvd-m. Elszállt benne egy smd. Ez van ráírva: A1BA. Az egyik srác azt mondta hogy ez a kódja nem a típus száma és mérés alapján PNP-típusú FET. Hol lehet ilyet beszerezni? Hogyan lehet megfejteni a kódból a típusát?
Nagy valószínűséggel, merthogy Gamma gyártmány, ők pedig gyártottak ilyet. Azért a 2-es képet elforgathatnád 180°-al, mert ha sok ilyet kell néznem, akkor kikopik a monitorom tengelye.
Üdv mitulabattyi
Ha valóban GM Cső akkor BME labor munkája . Bővebben: Link. GM gyakorlat08 kérdések nélkül . Javaslom üsd be a keresőbe Gamma cső sok érdekest találsz róla.Wiki oldal,PDF-ek,.,.,.,.,! Üdv
heló
valaki eltudja nekem mondani azt hogy egy kerámia kondin mit jelent a 102 aláhúzva meg hogy milyen értékű ez.
Szia!
102=1, 0, és még két nulla, tehát 1000. Ez 1000pF-ot jelent, ami 1nF-al egyenlő.
köszi és akkor a többit is így kitudom számolni ?
mert ezt értem de mondjuk hogy van jelölve a 15pF és a 4,7pF
Így ahogy leírtad,csak a számok vannak a pikofarádot nem mindig írják ki.
15pF-os simán 15-el jelölik, hasonlóan a többi kis értékű kondit is.
Helló Urak!
Van egy szürke színű, negyed wattos ell.á. méretű valamim; 7.6 ohmot mérek rajt, felirata 2689, és ismeretlen gyártó jel(élére áll. négyzet, benne M, - hal szimbólum). Mi lehet, NTC, PTC? Próbáltam melegíteni, de lehet, nem eléggé? Üdv: Kálmán
Szia!
Lehet, hogy egy sima ellenállás.
Az 1000pF alattiaknál teljes hosszában kiírják az értéket, ezeknél a harmadik karakter mindig 0. Természetesen ezeknél is pF-ban kell érteni az eredményt.
Sziasztok, az alábbi LCD kijelző beazonosításában kérnék segítséget : Bővebben: Link Elvileg ez egy grafikus kijelző, eddig nincs is gond vele, de ennek 9 lába van csak, már ez problémát okoz, szóval nem értem, hogy milyen kommunikáció ez? Illetve hogyan lehet az efféle kijelzőket meghajtani?
Van valakinek ötlete erre? Üdv. Doncso
Sziasztok, szükségem lenne egy IC-re ami 3.3V tápfeszültségről megy, 2db totem pole kimenete van minimum 200mA terhelhetőséggel. A két kimenetet ellenütemben vezérelném 100kHz-el. Olyan IC, mint pl. a TC4426, csak 3.3Von.
Szia!
Valami ilyesmire van szükséged: Bővebben: Link
Sziasztok . Ha esetleg valaki tudna segíteni ezt az ic-t (AT1380AS / L2906A) Mivel lehetne helyettesíteni ami kapható is?
GOogle-ban (AT1380AS) néven van adatlapja. LCD monitor inverterében van kiégve egyébként. köszönöm
Szia
Első lépésben nézelődj az SMD codebook-ban, és ha találtál egy típust a kód alapján, akkor azzal már elmehetsz egy elektronikai boltba, vagy akár személyesen is elviheted az alkatrészt az eladóknak. Üdv.Tomi
Ez jó lehetne, néztem már, csak kell 4 FET-et a kimenetekre illeszteni, mert nem totem pole-os.
De miért fontos a totem pole? Ez egy komplett gate driver IC.
Mert egy kis ferrittrafót szeretnék meghajtani ellenütemben 100kHz-en. Mindenféle külön FET híd nélkül olcsón kis helyen, mint ez az IC, csak 3.3Von.
MC34151 Elnézést a firkáért.
Ezt linkelte kadarist is, de ez nem tud kiadni 200mA gate áramot ha jól látom, közvetlenül meghajtani a tekercset.
Üdvözlet mindenkinek!
Szétbontottam néhány régi leselejtezett HP tintasugaras nyomtatót. Az elektronikai paneleken lévő alkatrészekből szeretném kitermelni, ami még használható. A nyomtató fej(ek) meghajtására viszonylag sok ugyanolyan IC van a paneleken, de nem sikerült beazonosítanom az alkatrészeket. SO16-os tokozású SMD IC-k. Van amelyik panelon TEXAS gyártmányú van, ezeken két sorban: 87A763T 210895 olvasható. A második sor kicsit nagyobb karakterekkel, talán az lehet a típus. Más paneleken Motorolla gyártmányú van, szintén két sorban: 1821-0895 1NA714 olvasható. A neten nem sikerült infót találnom róluk. Tud valaki segíteni? Használhatók valamire az IC?
Sziasztok, az alábbi két alkatrész mi lehet?
A Google-ban nem találtam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |