Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   177 / 1148
(#) moltam hozzászólása Feb 18, 2011 /

Helosztok.
Laposgépbe való 20 gb merevlemezt honnan tudok beszerezni? Érdemes használtan venni? Kb mennyi egy? 10000Ft ért vettem a gépet, nem szeretnék rá sokat költeni.
(#) coyote55 válasza moltam hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Merevlemezt úgy érdemes venni használtan, ha az eladó tud mellékelni HD Sentinel képet.
Aukciós oldalakon nézz körül
(#) belfi2 hozzászólása Feb 18, 2011 /

Hali4
Több kérdést teszek fel egy hsz ben mert nem akarom hogy az én nevemmel legyen tele az oldal.

Szerintetek ha egy HDD nagyon magas frekin elkezd fütyülni ,mire lehet számítani (10-12 khz) és hogy lehet orvosolni.

A P4P800VM/S BIOS-sal kapcsolatban tud e valaki határozott állásfoglalást adni miszerint lehet e frissíteni a sima P4P800VM BIOS-sal?
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Bár az enyém nem lapos de érdekességként leírom.Volt ugye egy IBM Netvista ami támogatta az UDMA 133-at de a lemez nem ment csak 100-on.Az ASUS csak a 100at támogatja de a lemez vidáman megy 133-on hogy miért :nemtudom:
(#) _ampervadasz_ válasza laszlokunstar hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Ebben igazad van, de ha megnézed amit linkelt SSD meghajtót az 2,5" -os és a 40GB -os sem nagyobb, így valószínűleg laptopban használná az SSD -t, ezt meg erősítendő felsorolta konfigurációját, és ha ez valóban az asztali gépe lenne, akkor három ezresért már tudott volna olyan videokártyát bele venni használtan, ami jó hatással lehetett volna gépére.

Kovidivi: Mond hogy tévedek!
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Van még egy ötlet.

Lemented a BIOS -t és feljegyzed az adatait ( mikor adták ki, revízió szám), majd letöltöd a /s nélküli BIOS -t legalább is azt amelyik megegyezik a jelenlegi BIOS -od adataival, és összehasonlítod.

Csatoltam egy fájlmellékletet, amiben van egy HEX editor, és tartalmaz komparáló unit-ot is.

Feltelepíted és a Tools>Compare Files menüopcióval elindítod a két BIOS firmware összehasonlítást.

Ha nincsen eltérés jelenlegi "/s" -es verziójú BIOS firmware és a "natur" BIOS firmware között, akkor nyugodtan telepítheted a jelenlegit is a "/s" verzióra.

Jobb ötletem már tényleg nincsen.

A HDD fütyüléséhez nem tudok mit hozzászólni, talán az orsómotor PWM elektronika akar "kikönyökölni" - ha folyamatosan ezt műveli - , viszont ha nem mindig, akkor előfordulhat, hogy a lemez esetleg sérült lehet, és a fejet pozicionáló szervó elektronikát hallhatod / vagy magát a fejet, ahogy próbálja újból beolvasni az adat blokkot.

cygnus.zip

Nos az a helyzet hogy azokkal az adatokkal ami most fent van, az ASUS honlapján nincs kiadott BIOS.De az ötlet nagyon jó.Később.majd megírom mire jutottam bár nem hiszem hogy meg fog egyezni mert akkor mitől lesz a frissítés ,frissítés?
A Lemez már dobott egy KÉK-et.

Úgy fog egyezni, hogy letöltöd azt a verziójú BIOS -t amit most használsz, és lemented a jelenlegit, majd komparálod a programmal.

Tegyük fel a te BIOS -od 2005 ös kiadású és revíziója példaként 987, és nincs más dolgod csak letöltöd a natúr verzióból az ezzel megegyező kiadású és revízió számú BIOS -t.

Hmm, viszont ha azokkal az adatokkal nincsen olyan BIOS akkor
meg dobok egy sárgát és kiötlök valamit.

Megvagyok!

Próbáld meg hot-swap -elni a BIOS -t. Az az frissítés idejére beraksz egy másik EEPROM -ot aztán belefrissíted a "natur" BIOS -t. Ha működik, akkor probléma megoldva.

Akkor lesz igazán nehéz dolgod, ha soros SPI EEPROM .-od van, mert akkor még forrasztanod is kell mind ezt bekapcsolt állapotban.
Ebben az esetben SOIC8 -as a tokozás.
(#) titicj hozzászólása Feb 18, 2011 /

Hali!
SOS van megbeszéltem egy cserét egy emberrel hétfőn lesz a csere és amikor megbeszéltem vele elromlott utána gép. Nem boot-ol raktam bele az előtt egy másik dvd meghajtót.A meghajtó működik de amikor be kapcsolom a gépet a hdd parkoló állásba rántja a fejet.Megpróbáltam dvd-ről boot-olni nem megy kiírja hogy disc booting és a meghajtó villog hogy olvas.vártam vele ugy 20percet hátha be boot-ol de nem.A hdd-t és a dvd meghajtót próbáltuk másik gépben azok működtek.
Mi lehet a gond?
2napom van hogy megjavítsam légyszi segítsetek!
Köszönöm előre is mindenkinek.
Üdv: Krisztián :worship:

Hál istennek AZ ITT látható típus van benne. Írtam az ASUS-ak de még nem jött válasz.egyenlőre nem bolygatom mert nem sürgős na meg Flashrom-om sincs itthon,az az van de nem tudom hol .
(#) belfi2 válasza titicj hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Szia!
Először is kövesd a szokásos eljárást.Tápfesz megmérése,kábelek vizsgálata ,alaplapi kondik átnézése, Perifériák cseréje.
(#) prockó válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Szia.

Próbáltam már mindent, van itthon egy másik régebbi xp azzal is próbáltam, ott annyit csinált hogy tovább ment de lefagyott, de csak addig ment tovább amíg meglátta a vinyót ,talán ha 2× csinálta de lefagyott, gondolom az a baj hogy valamiért nem látja illetve nem látja jól a vinyót, ez biztos tipikus hiba mert én még nem láttam ilyet szerencsére, ja igen német xp volt rajta amikor megvettem azzal nem volt semmi baja sem, csak most hogy akartam a magyar xp-t telepíteni
(#) belfi2 válasza prockó hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Üdv!
Cseréld le a vinyót! Tegnap délután ugyan így járt az egyik "páciensem".A BIOS-ban nem látta , sem a vinyót, sem a cdrom-ot.(Unknown deviced)A HDD-t kicseréltem és már ment is minden.Meg lett a HDD és a CDrom is.
(#) _ampervadasz_ válasza titicj hozzászólására (») Feb 19, 2011 / 1

Szia.

Idézet:
„amikor be kapcsolom a gépet a hdd parkoló állásba rántja a fejet.Megpróbáltam dvd-ről boot-olni nem megy kiírja hogy disc booting és a meghajtó villog hogy olvas.vártam vele ugy 20percet hátha be boot-ol de”

Amikor összeraktad a gépet, akkor megfelelőképpen állítottad be az eszköz sorrendet?

Itt jegyezném meg találkoztam olyan régebbi Maxtor diamond ATA merevlemezekkel (csak példa de ezekkel fordult elő a legtöbbször ) amik erősen háklisak voltak, ha Sleave -ként próbáltam beállítani, úgy, hogy közben ott lógott a ATA DVD-ROM a Master -en az elsődleges IDE buszon.

A művelethez a gépre van szükség, egy biztosan JÓ IDE ATA kábelre, és a kérdéses merevlemezre.
A tápcsatlakozót bedugod a merevlemezbe és za IDE ATA kábelt még NE csatlakoztasd.
Kapcsold be a gépet!
Bekapcsoláskor ha a merevlemez felpörög kattog egy párat és nem áll le, akkor a hiba meg is van és a következőképp járj el:

Ha nem tetted, most tedd meg, és állítsad a merevlemezt Master funkcióba csatlakoztasd most az IDE ATA kábelt és kapcsold be a gépet, de semmi ne lógjon a rendszeren csak a merevlemez!
Semmi CD ROM, semmi egyéb tároló és úgy kukkants meg a merevlemezed a BIOS -ban.

Ha látod a BIOS -ból akkor nyert ügyed van, viszont a DVD meghajtó csatlakoztatásakor ellenőrizni kell (ha az elsődleges IDE buszra nyomod a merevlemezt és a DVD meghajtót ), hogy a BIOS mind a két ATA eszközt látja e, ha nem látható, a kábel hibásnak tekintendő amit a következő hibaokok tudnak kiváltani:

További jellemző előforduló hibajelenségek: IDE ATA kábel fordítva lett beerőszakolva az ATA merevlemez csatlakozójába* (bármilyen hihetetlen lehetséges, ha nem olyan kábelt használsz!), vagy az alaplapba, továbbá kábelhiba is okozhatja vagy a nem megfelelő táplálás mint például kontakt hiba ( de ebben az esetben nem ez lesz a probléma mivel a szervó szépen kiparkolja a fejegységet már ha kiparkol és leáll a merevlemez állításod szerint valójában).

*: a merevlemez nagyon nem szereti a fordított bekötést, ilyenkor általában a portregiszterek mennek tönkre ( viszont a mai generációs merevlemezeknél már van ilyen nemű védelem és ilyenkor azt tapasztalható, hogy a merevlemez elindul, majd letiltja magát mert zárlatban vannak a bitvezetékek).

Ha a merevlemez rossz, azt onnan fogod megtudni biztosra, ha csak a sima táp ráadáskor ( nincsen IDE kábel rádugva) is ugyan azt műveli -az az ebben az esetben is letiltja magát- a merevlemez mert (valószínű) a boot loader van megsérülve.
HA ez történik, akkor biztos, hogy nyugodtan eldobhatod jó messzire és szerezhetsz be egy másikat.

Remélem ezzel a töménytelen információval már kitudsz valamerre mozdulni.
(#) Kovidivi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Tényleg laptopról lenne szó. Köszönöm az ötleteket, valóban jobban járnék egy 120-160GB-os ATA133-as HDD-vel. 10-12eFt körül láttam, nem is annyira drága! Köszönöm a segítséget mindenkinek!
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Hali!
Ez látható a BOOT képernyőn.
AMI BIOS megatrade.........
ASUS P4P800-VM-SI ACPI BIOS REVISION 1015

63-1501-000001-00101111-100705-I865G-PPVM1912-Y2KC

Ez pedig a BIOS-ban
AMI BIOS Version 08.00.09
Build date 10.07.05
ID PPVM1912

Ha valaki ebből megtudja állapítani hogy milyen BIOS kell,akkor le a kalappal.Az ASUS oldalán nincs 1015-ös frissítés a 14 után 16 jön.
(#) Busz válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Köszi a segítséget, sikerült!!!

Az uniflash nevű progi egy nagyszerű dolog, direkt egy ilyen manőverre lett kitalálva.

Tehát bekapcsoltam a gigabyte alaplapot, aztán mikor betöltött az uniflash akkor kicseréltem a bios chipet az abit alaplap chipjére, újra felismertettem a chipet, flasheltem, majd vissza mindent.

És utánna működött minden. Hihetetlen, köszönöm szépen mindenkinek!!

Pedig a két chip csak abban egyezett hogy 256kbs-os volt, meg hogy azonosak a csatlakozólábai, semmi másban. És sikerült.
(#) prockó válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Szia!

A setupban lát mindent hibának nyoma sincs, szépen betölt cd-ről, hanem mikor oda ér a telepítő hogy lássa a vinyót na ott nem látja , cseréltem én már mindent 3 féle ramot, 3 féle optikai meghajtót, 3 vinyót, no és két fajta xp-t is........
(#) belfi2 válasza Busz hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Hali!
Igen nagyon jó program éppen ezért kell vigyázni vele,mert bármit betölt bármibe.(mármint Flasht)
Nekem betöltötte egyszer a kicsomagolatlan fájlt is,sejted mi lett a vége. (Másik flashrom)
A sikerhez viszont gratula!
(#) belfi2 válasza prockó hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

ATA vagy SATA a HDD ?
Ha SATA akkor fel kell telepítened a hozzávaló drivert ha nincs a telepítőbe integrálva.
Nézd meg a BIOS ban hogy a HDD-t mekkorának látja.Volt már rá példa hogy kiírta a HDD nevét de a részletekben 0-át irt mindehova.
(#) misi93 hozzászólása Feb 19, 2011 /

Sziasztok! Ma szétszettem a gépemet és kiporoltam és beolajoztam a ventiket. Nem ez a lényeg hanem amikor az előlapi usb-ket babráltam akkor néztem meg hova csatlakoznak mert az egyik nem működött soha. és azt hittem hogy nincs bedugva vagy ilyesmi.Megnézem és különbözően voltak bekötve ok megnéztem melyik a rossz és megfordítottam de a rosszat. Utána szét szettem okoskodni akartam és megpróbáltam vissza tenni eredetileg ahogy volt közben próbálgattam a pendriveal. és egyszer csak kíváncsiságból bedugtam a másik gépbe akkor nem ismerte fel és nem is villogot ahogy szokott Szerintetek elszált? Bocsi a regény írásért.

:hide:
(#) misi93 válasza misi93 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Bocsánat én úgy értettem hogy a jó usb csatlakozót variáltam meg véletlenül
(#) belfi2 válasza misi93 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Hali!
Minden esélyed meg van arra hogy elszállt a pendrive-od.Ezek a masinák nem igazán tűrik hogy fordított polaritással használják.De ha szerencséd van akkor van benne védelem,ami egy SMD dióda és az zárlatba kerül ami által letiltódik az USB táp. (de nem hiszem hogy így lenne ) :no:
(#) misi93 válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Hát megpróbáltam nagyon köszönöm! Lehet hogy hülyeséget kérdezek de a memóriája is elszálhatott mert engem csak az adatok érdekelnének, vagy a dióda szált el a "nagy áram miatt" ? Bocsi de ilyen téren nem vagyok itthon.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Sajnos csak drágább Flash Drive -ok -ra érvényes az állításod ahol is van egy szupresszor dióda beépítve, illetve egy soros sottky dióda. (fordított táp és túlfeszültség ellen.)
(#) marcall válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Üdv!
Lehet pont véletlenül felcserélted a 5V és a GND-t ahogy belfi2 mondja!
Nem nagyon tesz neki jót a dolog!
Lehet ,hogy sajnos kuka!
(#) misi93 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Értem hát ez nem volt drága akkor kuka az egész sajna. Köszönöm neked is.
(#) misi93 válasza marcall hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Hát az biztos de az a pláne hogy többször is így dugtam be és utána még jó volt. Mindegy, Köszönöm mindenkinek.
(#) _ampervadasz_ válasza misi93 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Szívesen, de azért ne add még fel, ha szétszeded -mivel már úgy is mindegy- akkor meglesheted, hogy van ott e egy fekete két lábú pitty beforrasztva, vagy sem a tápvonalban.

USB csatlakozó kiosztása:

Kép: Hivatkozás

A soros diódának a Vcc lábon kellene lennie az USB háttértároló nyákjára beforrasztva, illetve ha túlfeszültségvédő diódáról van szó, akkor a VCC és a GND közé van beforrasztva.
Előszokott az is fordulni, hogy a VCC és a GND közé beforrasztott SMD kondenzátor megy át zárlatba, néha ki is reped. Ha kiforrasztod és úgy próbálod ki, akkor még van lehetőséged, hogy feléleszthesd.
Következő: »»   177 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem