Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton RA 6363 és EA 6383 javítása
Lapozás: OK   33 / 123
(#) szinten válasza titi hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Na kipróbálom =) Bízok benne, hogy menni fog
Nem szeretném, ha az egész erősítő kárbaveszne
(#) mindenes válasza szinten hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

A bemeneti szintszabályzó potmétert ne felejsd el bekötni.
(#) mindenes válasza mindenes hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Kép lemaradt , így:

szab.JPG

(#) szinten válasza mindenes hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Rendben. intézkedek
remélem ez megfelel. Ez a gyári, és ebből még van is itthon új, mert szöszölt már a hang mikor tektertem rá a hangot :S
10K00 P7651 Fekvő Trimmer

Próbaként jó lessz, első bekapcsolásnál vigyázz hogy ne kapjon nagy jelet a végfok (poti csuszkája a főld felé nézzen.)

Hmm... Meg se nyikkan :S bedugom, bekapcsolom villany visszajelez egy pillanatnyi halványodással, hogy felveszi a feszt, rá van kötve a hangfal (pozitív szál 12-13-as lábba, negatív a trafó földeléséhez) elvileg kapja a jelet a DVD lejátszótól (hangjel a potira, potira földelés és be a 2-es tüskére, trafó földelése 3-4-es tüske) illetve kapja a feszt az 5-6-os és 9-10-11-es tüskén. Nem igazán értem mi lehet a gond=/
(#) mindenes válasza szinten hozzászólására (») Feb 20, 2011 / 1

A földelések találkoznak? Mármint a jelforrás földje és a végfok földje (a fordított T) , ezek mindenhol össze kell hogy legyenek kötve. Semmi búgás vagy torz hang?
(#) szinten hozzászólása Feb 20, 2011 /

Akkor valószínűleg megvan a gond a jel földjét nem kötöttem össze a trafóéval. Semmi búgás, torzítás de majd most kiderül. Írok amint összejött valami

A modulba is bemegy a föld, ellenőrizd le azt is, a 3,4 lábak.

igen tudom a bejövő jel földjét rákötöttem a trafóra, de semmi. T1 T2 felcserélése torzító búgást csinált ami már haladás!

Hmm, akkor valami nincs rendben a bekötéssel, T1, T2 a váltófesz, ezeket felcserélheted nem lesz hatással a végfokra.Valami más a hiba.A poti mozgatására nem változik semmi?
(#) titi válasza szinten hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Talán jó lenne, ha tudnál jó minőségű képet mutatni arról a végfokról...
(#) szinten válasza titi hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

igen, csak nincs kéznél fényképező, csak telefon, de adatkábel meg nincs

Megnéztem volt 1-2 hiba, amiatt, hogy egyszínű kábeleket raktam mindenhova -.-"
Most kötöm újra remélem jó lesz
(#) szinten hozzászólása Feb 20, 2011 /

Érdekes... Hibás kötéssel legalább búgott, most semmi holnap feldobok egy rajzot mi hogy van pontosan, de ma már nincs rá időm sajnos. Mindenesetre köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
(#) szinten válasza szinten hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

A rajz:

2.JPG

(#) mindenes válasza szinten hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Heló!
Néhány fotó tényleg jó lenne, sokat tudna segíteni.
A 3,4 lábaknál a földet közösitsd egyébbként a bekötés jónak tűnik.
(#) szinten válasza mindenes hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Igen azt rosszul jelöltem, a lábnál össze van kötve 3-4es. Valahol elakad az tápfesz valószínűleg, csak ki kéne deríteni, hogy hol. Sajnos nincs kéznél semmilyen műszer amivel kimérhetném, így maradt egy egyszerű 20V-os izzó. A végfok elé kötöttem és nem világít. Végig kísérletezem az egészet aztán majd kiderül.

Ja utólag én is észrevettem hogy a modulon belül össze van kötve a 3,4. Egy műszer viszont nagyon kellene, e nélkül tényleg nem lehet ellenőrizni semmit azt pedig jó lenne tudni, hogy tényleg eljutnak e a tápfeszek. A 20v izzó sajnos nem jó mert a táp 35 voltos.

Hmm... Van másik tápom, csak azzal annyi a baj, hogy külön panelen volt a bekapcsológomb, és ilyen nyomógombos volt és nem tudom hogy lehet működésre bírni. Ez viszont 300W-os táp (a mostani 130W-os), és azt se nagyon tudom, hogy hány V-ot ad le és hogy hányszor. Egy kenwood krv7070-es erősítőből lett kikapva ami kapott egy üveg sört és hát... Mondjuk ez tranzisztoros erősítő volt ha jól tudom. A táp biztos hogy jó, mivel mikor még egyben volt az erölködő belehetett kapcsolni, csak a védelmek egyből szétkapcsolták és kinyomta stand by-ra.
Ez lenne az! viszont kapcsolási rajzot nem találtam hozzá. Megvan még minden alkatrésze. ha esetleg ezt a tápot működésre bírnánk és megnéznénk ezzel talán többet tudnánk.
(#) szinten válasza szinten hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/38049/SANKEN/2SD2390.html -->1db van belőle és nem 2sd2390, hanem 2sd2380 de azt nem talált sajnos
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/2588/MOSPEC/BDV66.html ---->ebből is 1db van
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/63007/HITACHI/2SD1470.html ---->3 db van belőle
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/13144/PANASONIC/2SD2222.html ---->3db van belőle
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/108666/ROHM/2SC4137.html ---->4 db bár az egyikből az egyik láb kitört

Ezek voltak az eredeti tranzisztorok a kenwood-ból és megvannak még. lehet jobb lenne nekiállni ennek az újjáépítésének? Bár nem tudom, hogy az én szekértelmemmel ez nem lenne egyszerű. tranzisztoros erősítők állítólag nehezek. :S Alkatrész is több kell hozzá, de az nem gond megveszem.

Használd a LINK gombot!
szamóca

Idézet:
„és azt se nagyon tudom, hogy hány V-ot ad le és hogy hányszor.”
pont emiatt irtam hogy kellene egy műszer. A pdf ből amit linkeltél csak az derült ki hogy hány voltos a primer, a lényeg vagyis a szekunder sajnos nem , de hagyuk is ezt a tápot az eredeti jó lessz oda.

De sajna műszer nélkűl viszont nem éredmes továbblépni.

Igen. Én is így vagyok vele :S

Viszont ez feltűnt (képen pirossal jelölve), hogy az a 47n az külön van, vagy az a c154 és c153?

22.JPG

(#) burgdavid válasza szinten hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Az két darab 47nF a trafó egy-egy ága és a sasszi közé. Csak zavarszűrő szerepe van.

Ha a rajz szerint vannak bekötve akkor jól vannak, azok kis kerámia kondik, egyik a váltófesz egyik , másik a másik ágát szűri, ennyi csaka szerepük.

Értem! Rá is van írva. Megint sikerült olyat kérdeznem ami kis figyelemmel felesleges!
Viszont feszt a B50K3000 után biztos nem kap... Sikerült véletlenül a b50 1-es és 4-es lábából kijövő 2 kábelt (pozitív negatív) összeérintenem a c150-151 előtti részen -.-" Eszembe jutott, hogy megnézem a két 4700uf-t, hogy nem e csúszott szét aztán koccantak... Utólag azért rájöttem, hogy mindent megforrasztottam... szóval valószínűleg a B50 a gond. És a 2 transistort is kicseréltem a szétégett moduléval még délelőtt, utánna jöttem rá, hogy fesz valószínűleg nincs, így vissza kötöttem az eredetit.
(#) burgdavid válasza szinten hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Mit takar, hogy koccantak? Ha eddig esetleg jóvolt a graetzed, ami visszább olvasva kétséges, az mostmár gyaníthatóan rossz. Műszer nélkül teljesen fölösleges bármit is csinálni... A szikroszkóp, nyaloszkóp és egyéb használata kerülendő. Elrontod azt is, ami eddig jó volt. Már ha egyáltalán egy működőképes készülék elérése a célod
(#) szinten válasza burgdavid hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Idézet:
„szikroszkóp, nyaloszkóp”

Hát ez jó
Amúgy a "koccanás" nem teszt céllal történt. Nem állt szándékomban rövidre zárni, de úgy néz ki, hogy ha akartam volna se tudtam volna.

Amúgy ha a b50 a gond, akkor gondolom valószínűleg vennem kéne egy újat (már ha a mi kis alig felszerelt Profi Finomelektronikai KFT. üzletünkben kapok... ha nem akkor internet -.-") Szóval ma már nem tudok mit kezdeni vele =/

Ha úgy se lesz jó, akkor hagyom az egészet, mert akkor valószínűleg a trafó lesz a gond, vagy maga a panel. Trafó ha nem lesz fesz, ha továbbra is csak torzítva búg (mint legutóbb) akkor a panel. Azért gondoljunk csak bele... Könnyen lehet, hogy azzal is lesz gond, hiszen a 2panelen 2 tekercs, 3 ellenállás és 1 dióda (asszem) ~szenesre égett. És ezen a panelen is amin dolgozok elszállt 1 ellenállás amit ki is cseréltem.

És akkor nekiállok a képen lévő TDA végfoknak.

TDA.JPG

(#) szinten válasza szinten hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Megvettem, kicseréltem, áramot már kap (kimérve ismerős műszerével) 34,4-7 V-t pozitív negatív oldalon és semmi. A panel úgy néz ki, hogy gajra ment

Mindenesetre köszönöm szépen a segítséget Sokat tanultam Legközelebb az alkatrészek ellenőrzésével kezdem
(#) csubííí válasza bekeipeter hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Megint a segítséged szeretném kérni,igaz nem ezzel az erősítővel kapcsolatban,de lehet,hogy tudsz segíteni.
Megkérnélek,hogy a fórumban a "Yamaha erősítő-nél" felvetett problémámat megnéznéd.
Hátha tudsz segíteni. Előre is köszi!
Következő: »»   33 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem