Fórum témák
» Több friss téma |
hát akkor szerintem egy-egyszerű villany kapcsoló, mert ha be van kapcsolva akkor mennek a törpök vagy mittom én
Aszem a privre kattintottam.:ijedt:
Vagy mégsem Már késő visszavonatni??? Del!!
Már tökmindegy. Mindenki írja ide a megoldását! Vagyis az általa gondolt helyes megoldást...
És majd együtt mindenki megszüli a megoldást...
Nah, mivel nem nagyon sokan írtak, én veszem a bátorságot, meg már úgyis sokat filóztam rajta.
De NEM röhögünk. :yes: Én először egy adatbuszra gondoltam, révén hogy Csapajev oly gyakran emlegette a réBUSZ szót. De kaptam visszaigazolást, hogy rossz úton járok. Most már majdnem kívülről fujom a szöveget, de még mindig nem értek pár dolgot. MIÉRT kell kört rajzolni? És miért ODRDÍTJA el magát törppapa mikor sorra kerül? Ezeket leszámítva, arra jutottam, hogy törppapa eltalálta a kék színt, így nem ették meg, de mivel ordított, ezt hallotta minden más törp. Most így mindenki azt mondta hogy kék, és nem lettek megfőzve. Hasonló verziókat tudok még elképzelni, de hogy ebből hogyan jutok Idézet: -jára?!?!?„a kapcsolás funkció” Nem tudom. Talán erösítés? Nem tudom. Remélem Ti is megosszátok személyes véleményeteket, észrevételeiteket. Üdvözlet deguss
Esetleg vissza csatolás?
Mivel minden törp az utána következő törp sapka színét mondja meg. Törpapa meg ráhibázott.
Csapajev írta:
Idézet: „A legszebb a dologba, hogy a válasz teljesen korrekt, mindenki ismeri, naponta használja” A visszacsatolást hol használod minden nap?
de az erösítőt, erösítést esetleg minden nap. Mondjuk van más megoldás is, épp filózok valamin.
ahha és ha nincs semmi erősítője, ergo nem használja minden nap.......
_jani_, topi mi a bajotok???? azzal, hogy ide irtam????? csapajev irta itt: (#9296) "Ugyhogy szerintem akinek van ötlete nyugodtan írhatja a fórumba, közösen csak összejön a megoldás." no comment
A törpök alapból kékek.
Esetleg fel lehetne őket úgy fogni, mint elektronokat. Egy elindul, és utána, ugyan abba az irányba megy a többi. Egyenáram? A képzelet sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás véges. A képzelet felöleli az egész világot. Albert Einstein Idézet: „Most jön a feladat: van-e az elektronikában a fentiekhez hasonló szituáció s abban a szituációban micsoda törpapa? Vagyis egyetlen szó a megoldás törpapa elektronikai alteregójának a megnevezése” Ha Törpapa az egyenáram, akkor mik a törpök? Még egyenebb áramok? Vagy egyenetlenebb áramok? (Csak hülyéskedve, ez nem a megoldás tőlem, azon még filózok egy csöppet: Törpapa a vezérelektron? )
igen, de ha naon elvegyülünk benne akkor: "naponta használja" azaz sztem nem az áram lehet, mivel nem TE használod hanem pl egy izzó:eek2: .
logikázzunk tovvább norberto te sztem vágod, csak mi nem :eek2: amugy megent átolvastam , aztán arra gondoltam hogy talán a hertz, mert kör(vasmag) jönn a graft (AC fesz) és szépen át herccel a másik kimenetre :eek2: :eek2: és a hertzett minden nap, mindenki használja :eek2: (pl beszéd)
Egyáltalán nem vágom...de komolyan...már görcsöl az agyam, annyira feszítem
Asszem, ma éjjel nem fogok aludni Kinyomtatom és egész éjjel ezt a gagyit fogom olvasni, míg szóról szóra meg nem tanulom holnapra
Jó, törpapa nem lehet egyenáram, törppapa kettő p-vel, egy schmitt-trigger.
Én használom majd nem minden nap. Idézet: „Hokuszpok imádta a rébuszokat...” Idézet: „Hokuszpok mert rájött, hogy Törpapa is szereti a rébuszokat!” Miért kellenek ide a rébuszok? Én semmi értelmét nem látom. Miért kell szeretni a rébuszokat? Mi is a rébusz egyátalán? Idézet: Google szerint. De mi köze törppapához, és hokuszpokhoz?? „Rébusz bácsi, RÉBUSZ rejtvény, Rébusz tábor, Rébusz báró, RÉBUSZ Iskolaszövetkezet, RÉBUSZ Országos Feladatmegoldó Verseny...”
A tréfás talányt nevezik rébusznak...magyarul: egy nem átlagos rejtvényfeladvány!
Köszönöm Norberto!
De miért szereti ezt hokuszpok, és törppapa? De miért nem jó a küszöb-érték kapcsoló?
Mindig ez volt a mesében is...mindig megtréfálták egymást...
Küszöb-érték kapcsolónál hol van Törpapa, Ő milyen szerepet vállal ebben az értelemben? Hol vannak a társai?
de kérdésess ki aza mindenki aki nap-mint nap használja...pl biosztanár is? vagy csak aki elektronikázik forraszt meg ilyenek.. :eek2:
csapajevnek irtam már pm-be elolvasta, de nem irt rá választ akkor lehet hogy azé, mert jó a válasz ? deguss, ezt irtam neki: szerintem törpapa = dissipation pl amikor erősítő amit nem tud kivezérelni azt hővé alakítja.
Mit írtál neki privátban? Ha ide írod a megoldást, akkor is tudni fogják, hogy Te találtad ki. Szerintem nincs értelme privizni.
Mondjuk Te tudod.
a küszöb-érték kapcsolónál gondoltam, hogy átvitt értelemben "ha egy megindul (egy eltalálja) akkor az összes többi elektron elindul. (az összes többi is.)" Szóval hogy egy elektron, "eléri a küszöböt" vagyis mit tudom én...
Tényleg ez nem volt olyan jó ötlet. Ideje, hogy egyszerűbben gondolkodjunk (gondolkodjak). Mért kell a kör egyátalán? Az csak figyelemelterelés?
mivel ott az a "mindenki", nekem nincs k. érték kapcsolóm az így kiesik
"Mit írtál neki privátban? Ha ide írod a megoldást" lsd: (#9328) Idézet: „szerintem törpapa = dissipation pl amikor erősítő amit nem tud kivezérelni azt hővé alakítja.” Ez is egy felfogás. Kérdezem a mesterektől, messze járunk a megoldástól? Mint hülye gyerek a sötétben tapogatózunk, vagy azért egy kicsit már ráközelítettünk? Mr. Csapajev vagy Mr. mspike?
Hi!
Szerintem homokvár impulzus = Törpapa A PAL szinsegéd vivő burstje = a szinének elkiabálása a többiek fele. kék - vörös - kék - vörös a sorok szin információi.
csak úgy menekülhetett me minden törp, ha mindenki az utánna következő színét mondta... plusz törpapa mákja.
a sorrendet pedig az életkor volt... úgylátszik minden törp olyna okos hogy ezt levette törpapa dumájából. most pedig a hozzáértőkhoz fordulok. Mi az, amit mindennap használok, és azt csinálja hogy sok összevissza törpnek megmondja hogy hogy álljanak sorba, és ha sorra kerülnek mit csináljanak? (A törpök memóriahelyek és a sapkák színe a 0/1? nem a memória az random access. Akkor törpapa az alu, a törpök meg a regiszterek? najó nem égetem magam tovább. )
Minden szót el kell olvasni: Hokuszpok maga választja meg a sorrendet, de Törpapa előre kéredzkedik.
Még nincs jó megoldás. De Voodooo kezd közel kerülni. Üdv Csapajev
Kéretik nem nevetni, legalábbis nem nagyon hangosan!
Mit szóltok ehhez a megoldáshoz: Lemezegység? Sorban mondja, hol a következő adat!
Ennyi erővel lehet maga boot folyamat...
BIOS=törpapa folyamatok=törpök OS=hókuszpók (mindennap használtok bios-t??)
Megjegyzem, azért van egy "bukta" is a feladványban:
Senki nem mondta, hogy nem beszélték (beszlhették) meg egymással, milyen színű sapi vna a másikon. Teszem azt: Törpilla, és Törperős egymás mellett állnak. Törpilla kijelenti: "Törperős, neked kék sapid van!" (hiszen csak a saját sapiját nem látja, Törperősét igen...), mire Töreperős meg kijelenti: "Törpilla a Te fejeden pedig piros a sapka!" Kifelé menet pedig megmondja mindegyik, szépen, sorban, hogy a szomszédja mit mondott, a fején milyen színű sapka van. (Sztigaz, hogy ennek, így semmi köze az elektronikához, de a bibi a rejtvényben benne van...) |
Bejelentkezés
Hirdetés |