Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én is remélem, hogy el tudom nyomni magamban a
![]()
Valakinek van valami véleménye azzal kapcsolatban, hogy mi lenne, ha egyenir. hídnak Schottky-kat használlnék.
Azon egyszerű oknál fogva, hogy kissebb nyitófesz.-űek, meg gyorsabbak is, bár 50Hz-nél ez mind1. Illetve van egy rakás szám.g.tápom... kézenfekvő. Támogatás/ ellenzés?
Most viccelsz?
Szerintem mi nem bántottunk! Ez itt az off topik. Az olyanok mint én akik nem értenek az elektronikához, azok olvassák ezt. Gondolom, hogy van benned feszültség a másik fórum miatt, de erről mi nem tehetünk!
Lehet ilyet kérdezni, csak valahol itt:Bővebben: Link
Jó, jó, bocs, csak kíváncsi voltam....
![]() Ugye nincs harag?
Amúgy visszakanyarodva... én is jártam úgy, hogy egy DVD lejátszót véve nem akart működni....
Visszavittem, a kiscsaj finomkodott.... de én visszakértem a pénzt, ennyi. Nem mindenki képes cserélgetni, vonogatni.... nem! Ennyi. Többet még a márkét is kerülöm. No persze nem a "német márkát". ![]()
Illetve a t-commal kapcsoltaban annyit, hogy ADSL áthelyezve, nos nem nagyon akarták...
Betelefonáltam, ok "majd". Sokadjára már személyesen mentem... elmagyaráztam az ügyintézőnek, hogy miről szól az élet, majdnem ráborogattam az asztalt, (pedig nem bántottam volna). Másnap jött a kiugró srác, s igen, bekötötte.... néha szakad, de nem tudok mit tenni vele, meg nem verhetek senkit ezért....
Idézet: „Többet még a márkét is kerülöm. No persze nem a "német márkát".” Attól tartok már az a német márka nincs amit nem érdemes elkerülni. ![]()
Persze, mert Euró van helyette.
![]()
Most elkezdhetnénk filozofálni, hogy mit nevezünk márkának.
Szerintem azt kellene tudatosítani a fejekben, hogy ma már majdnem minden a fogyasztói társadalomra épül... Elromlik és veszel újat, persze olyat már nem kapsz, hát újjabb típust. Mesterségesen megszabják az árakat, a kifutási időt egy cikkre nézve, no persze javításról szó sem lehet, vagy, ha mégis, hát majd többe kerül, mint egy újjabb sorozat egyik tagja. Igaz, vagy hamis?
Sőt! Most vettem meg életem első lapos monitorját. Igen, egy kihagyhatatlan lehetőségnek köszönhetően 30 ezer forintért tudtam venni egy DELL 20''-os flatscreent. Csak finoman megkérdezem: ha ennyiért is megéri, akkor fél-egy évvel ezelőtt miért került körülbelül 50, ha nem 100%-kal drágábba?!
A válasz: a kapitalizmus (szűkebb kérdést vizsgálva: fogyasztói társadalom) működése: kelts fel egy igényt és elégítsd ki! Azaz: egy olyan világban élünk, amiben az emberek etetve vannak, hogy nekik jó. Látom, hogy mennyire "jó". Eszetlenül költik a pénzüket. Az, hogy 30 ezerért meg tudtam venni (értsd: utánam vágják, mert mindenkinek van már, és nem lehet több bőrt lehúzni az emberekről) egy ilyen készüléket, az azt jelent és bizonyítja, hogy az effektív pénzbeli értéke ennek a darab vasnak nem több ennél, sőt még így is megéri eladni, akkor ennél is kevesebb. Csak amikor 50-60 ezer Ft volt, akkor meg kellett fizetni az újdonság varázsát, és biztosítani kellett az év végi osztalék kifizetés keretét a kedves tőkéseknek, meg a vezérkar Kanári-szigeteken töltött két hetét. Ezért mondtam azt, hogy engem ne nézzenek palimadárnak. Addig jó a 2004-es CRT, amíg be nem fogadja a gyomrom a következő technológiai lépés árát. Ugyanez igaz a 3510i telefonomra is.
Feltűnt, hogy túl helyesen írok mostanában, aztán rájöttem, hogy nem fut a helyesírás ellenőrzőm. Hát rákerestem, és így találtam ezt a jó kis oldalt ami segít:
![]() Bővebben: Link ![]()
Abban segít, hogy rosszul írd. Bővebben: Link A kötőjelet egyszerűen eltüntette a beíró ablakból is.
![]()
Itt jön a csavar: ha a netes szlenget használó tinik nagy része írogat a virtuális világba, és nem pedig az akadémiai professzor, akkor első helyen lesz a kiráj szó, és nem pedig a király.
A releváns forrás a MTA által kiadott helyesírási kézikönyv. Magyar Helyesírás Szabályai, tizenegyedik kiadás.
Akkor ez az egyél sz@rt esete, egymilliárd légy nem tévedhet...
Elég körbenézni a mai tizenévesek lesz@rom kategóriájú helyesírási morálját illetően. Én azt mondom, egymilliárd légy is tévedhet. Más kérdés, hogy még volt magyartanárom mondta, hogy az akkor igénytelen -ba, -ban tévesztés (a suliba voltam) tömegjelenség lett, és lassan át kell írni a helyesírási kézikönyvet. Miközben minden akadémikus és nyelvművelő fogja a fejét!
A helyesírást a nép írja. De ha igénytelen, akkor a régi törvényszerűségek muszájból kicserélődnek.
Én viszont mostanában kezdek rájönni, hogy ez a szó, hogy "gogl" számomra kimondhatatlan, és magyartalan. Akkor inkább legyen "gogle", hiszen ennyit nyugodtan magyarosíthatnánk, nem ez lenne az egyetlen hiba a nyelvünkben. És akkor végre nem "goglhöz"-t kéne mondani hanem "gogléhez", és legalább a ragozás, és az ejtés lenne magyaros. De majd a nép eldönti idővel...
![]() (Persze lehet, hogy googl-t kéne mondani, na az se kutya!)
Nem akarok beleszólni, de azért terjed(t) úgy el hogy gugli; guglizni, stb.
Kimaradt, hogy az egzakt tudományok területén ez -szerencsére -nincs így. A lezuhanó repülőnek, vagy a kigyulladt kábel nem tud az új ohm törvényekről, amit a diákok produkálnak. A papír mindent kibír, de az életben ez nincs így.
Szerintem legyen gugli Azt kimondani és ragozni is egyszerű. Pár évtized múlva akár magyaros is lehet.
![]() ![]()
Természetesen, lehet, hogy az lesz a befutó. Talán pont a nép mutatja meg így, hogy sokkal több humora van, mint azt sokan feltételezik róla. Viszont szerintem ez is bizonyítja az általam jellemzett problémát. (Sose legyen nagyobb bajom!)
Na egy gugliverseny?
Az egyik mond egy kérdést, a másiknak 5 percen belül választ kell adnia. Ha nem tudja, a kérdező guglilinkkel bizonyítja. Visszavágó fordítva! (én leszek a bíró)
Bundázott meccs hazai pályán? Volt már részem ilyenben, még lesz is, köszi nem kérek belőle, ha lehet.
![]()
Kár pedig fantasztikus nyeremények vannak:
Az első díj egy hét a Hawai Szigeteken Guglimappon keresztül! ![]()
Ja, és jet-skizzek át a Csendes-Óceánon, mi?
![]()
Volt egy két ilyen útvonal: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_848252.html#848252
Ma egy kissé kiakasztottak. Reggel levittem az autómat a gumiszervizbe, mert szál szakadt lett az egyik hátsó kerekem. Kértem őket cseréljék ki a gumikat. Jó viszonyban vagyunk évek óta oda hordjuk a szervizből az autókat. Mivel bejelentkezés nélkül mentem, mondom itt hagyom majd ebédidőben jövök érte. De tíz óra után ment le egy kolléga egy teherautóval lementem vele előbb. Látom ám, hogy nincs ott az autóm. Kérdezem az egyik srácot hol van? Mondja, hogy hát ott elöl. De amikor kinézek az ajtón akkor látom akkor jön vele valaki és egy teherautó kereket rámol ki a csomagtartómból. Kimentem erre elkezd magyarázni, hogy hát izé kicsit neki ment egy oszlopnak. Össze tört a sárvédő eleje, a lökös sarka meg az index. Már azon is ki voltam bukva, hogy a megkérdezésem nélkül fogják az autóm és elviszik. De hogy össze is törik az már végképp csúcs. Még szerencse, hogy akkor mentem, mert ha csak az ígért időben, még azt is letagadták volna valószínűleg, hogy összetörték.
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |