Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EWB

Témaindító: 021, idő: Dec 16, 2005
Lapozás: OK   7 / 7
(#) Kovidivi válasza mex hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

A szimuláció eredménye még így sem változott. Mindig a feszültségosztó eredményét mutatja... Ha kiveszem a 10k-s terhelést, akkor pedig a tápfeszültséget mérem 1k-n keresztül Cserélve a zenert sincs változás, ZPD3.6-ra pl. Ha fordítva kötöm be a zenert, akkor megméri a nyitófeszültségét. Úgy viselkedik, mint egy normál dióda. Érdekes, 1N4733-ra 5V lesz a kimenet... Lehet, hogy rossza a zener adatbázisom?
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Az alkatrészek között a különbség: 1N4733 - zener test voltage at IZT (VZT) -> 5.1V (mérésnek megfelelően), ZPD3.9-nél ugyanez az érték: 1e+30 V... valami nagyon el van szúrva nálam, talán egy újratelepítés helyre rakja-> sikerült
(#) Kovidivi hozzászólása Ápr 9, 2011 /

Próbálkozok mindig... Most abba a problémába futottam bele, hogy a bode plotter nem rajzol semmit. Megnéznétek, hogy nálatok is igy van-e, hol keressem a hibát, esetleg elkötés lenne? Az áramkör egy aktiv band-pass filter, 120Hz középfrekvenciával, 160Hz sávszélességgel (-3dB). Néztem példaprogramokat, és ott rajzolta gyöngyörűen az átvitelt! Oszcilloszkóppal nézve a bemenetet van jel (ha kötök rá pl. 1KHz-es szinuszhullámot, sőt a kimeneten is van jel, és akkor sem mutat semmit a bode...) Köszönöm!
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Kiderült a turpisság. A jelgenerátor nem volt megfelelően bekötve. Ha már írtam ide, akkor leírom, hogy hogyan lehet beállítani, hátha segítek pár embernek!

megoldás.JPG

(#) asztalosbela hozzászólása Máj 4, 2011 /

Nincsen véletlenül valakinek Multisim 10 -hez magyarítás, vagy magyar nyelvű leírás?
Köszi!
(#) bali00 hozzászólása Szept 14, 2015 /

Sziasztok! Egy aktiv D.I Box megépitésébe kezdtem, de EWB szimulációja alapján nem jön össze a dolog. Kimenő jelem nincsen. A táplálása 48 voltról megy. Mi lehet a hiba?
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2015

DI Box.JPG

(#) twingo16v hozzászólása Márc 28, 2018 /

Sziasztok!
Valakitől kaphatnék egy EWB 10-est?
8-asom va de abban nincs IRFD220.
Vagy ha valaki megmondja, hogy hogy kell a 8-as alkatrész adatbázisát frissíteni, az is jó.
Előre is köszönöm.
(#) twingo16v válasza twingo16v hozzászólására (») Márc 31, 2018 /

Megoldódott!
Köszönet érte Bubu54 kollégának!
Következő: »»   7 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem