Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Fényorgona
Ehhez képest annyiban más az, amihez én terveztem panelt, hogy ott van egy "nullátmenet" figyelés, és csak ennek közelében engedi az égőket kapcsolni. Ez egy nagyon praktikus többlet, hiszen így nincs "recsegés"
Ezen kívül azon rajta van a tápegység is, és kapott egy negyedik csatornát is, amit akár ki is lehet hagyni.
Bármilyen hihetetlen, de ebben is van zerocross áramkör.
Méghozzá magában az optotriacban. És azon kívűl praktikusabb is, mert nem kell hozzá külön gyújtóáramkör!
Sziasztok!
Bocs az OFF-ért de a képen látható régi fényorgona kapcsolási rajzát keresem... Hozzám került egy, se kép se hang ezért kéne a rajz... Köszönöm!
Ha adnál képet a belsejéről, nagyobb lenne az esély hogy kapsz rajzot!
Halli!!! Mellékeltem egy fényorgona kapcsolási rajzot amit meg is építettem megtudná nekem valaki mondani hogy miért nem működik? Mi lehet a baj? A rajzban van a hiba? Bővebben: Link
A hiba az on keszulekeben van! Tobben is megepitettek mar ezt a kapcsolast! Es garantalhatom, hogy mukodokepes. A masik dolog, hogy nem artana konkretabb informacioval, meresi eredmenyekkel prezentalnod a hibat. Az, hogy nem mukodik eleg tag fogalom. Nem artana jo minosegu fotok sem a panel mindket oldalarol!
Helló! Igaz az én készülékembe volt a hiba megtaláltam szerencsére a nyákon a bemenő feszültség szál maratás miatt egy hajszál vékony repedés volt rajta. Kijavítottam és szuperül működik
Üdv!
Van nekem egy ehhez hasonló fényorgonám: http://www.orfeusz.hutira.hu/images/10_fenyorgona_6_lampas.jpg 1,5 éve vettem, és sokáig kifogástalanul müködött. Azonban most nemrégiben észrevettem, hogy érzéketlen a hangra. 2 potméter van rajta, az egyik a sebességet, a másik pedig az érzékenységet szabályozza. Ha feltekerem az érzékenységet, össze vissza villog. Próbáltam kicserélni a kapszulamikrofont benne, de ez sem használt. Alapjáraton jól villognak a lámpák, csak valamiért nem érzékeny a hangra. Sajnos sehol nem találtam hozzá rajzot. Tudnátok nekem segíteni, hogy mi lehet vele? Ha már csak tippeket kapnék, az is nagy segítség lenne, mert így nemtudom mire használni a ketyerét. Köszönöm!
Miből gondolod, hogy a mikrofon a rossz? Ha valóban rossz, polaritás helyesen forrasztottad be? Én első körben a potméterre gyanakodnék. Ha az kizárva, jöhet az elektronika tüzetes átvizsgálása. Viszont ahhoz nem ártana pár fotó sem. Egyenlőre ennyi.
Szia! Jó esély van rá, hogy vagy a Q4-(T4)-nél vagy a Q3-(T3)-nál lesz egy bázis kollektor rövidzárlat, ami a tranzisztorokat kinyitja, illetve nyitva tartja.
A C1 + oldala az R2 fel, a C3; C6 + kivezetése az IC 6-os kivezetése felé kell álljon. A másik két csatorna tranzisztorait sikerült letesztelni?
Sziasztok!
Segitségeteket kérném! Megépitettem a melékelt kapcsolási rajz alapján ezt a diszkofény vezérlőt de nem müködik. Méréseim alapján azért nem mert a D8 12V-os Zener diodán nincs feszültség. Nem nagyon értem a D9 dioda után még van kb. 90 volt de a 47K ellenálás után már semmi pedig az ellenálás nem szakadtt. Biztos hogy jo ez a rajz igy? Nem nagy oda a 47K? Kérem akinek van ötlete segitsen. Köszönöm!
A zenner feladata a triak gyújtófeszültség előállítása. Nem írtad, hogy próbapanelre vagy rendes nyákra építetted meg. Első körben tervezési, forrasztási, beültetési hibákat kéne keresned. Lehet valahol van egy zárlat. Meg egy jó minőségű kép se ártana a kész áramkörről. Természetesen mindkét oldalról.
Szia!
Holnap tudok fényképet csinálni mert bent van a melohelyemen ha addig nem jövök rá. Próbapanelra épitettem.
Esetleg megpróbálhatod kivenni az optocsatolókat, és úgy megmérni van-e fesz. a zenneren.
ui.: használd a válasz gombot!
Jó lesz helyette! Viszont az erősítő kimenetét közvetlen nem kötheted rá!Csak illesztés után. Ami lehet akár egy feszültség osztó is.
Hello! Ezek közül melyik a jó? És mi a lábkiosztása a tranyóknak?
Sziasztok!
A videóhoz hasonló ledes fényorgonát szeretnék készíteni, csak sajnos semmi segédletem sincs hozzá, illetve a videó feltöltője felrakta a vázlatot de azóta törölték a képet a tárhelyről, így sajna nem tudom megépíteni. Esetleg ha valakinek lenne hozzá valami kapcsolási rajza...stb és ha azt megosztaná velem annak nagyon hálás lennék! Lényegében egy ledes fényorgonáról lenne szó. (kb 12V-os, 3 ledes) Bővebben: Link
Érdekelne a vezérlése a lámpáknak, meg a kapcsolási rajza. Tetszik, és én is meg szeretném csinálni ha feltudnád tenni megköszönném! Meg ha még van pár érdemleges kép róla pl. működés közben.
Én _ezt_ a kapcsolást javaslom. De bátran nézz körül a téma képei között...
Köszönöm szépen!
Igazából nézegettem de a legtöbb 220V-ról működik, és én olyasmit szeretnék összefabrikálni ami csak 12V-ról megy.
Üdv!
Van egy klasszikus gyári 6 lámpás fényorgonám. A gondom az, hogy nemrég a készülék elvesztette az érzékenységét, nem reagál a hangra, néha meg össze-vissza villog. Szétkaptam, és szemet szúrt, hogy az egyik BT136 600E tipusú Triac mögött szét van égve egy ellenállás. Mivel a mellette lévők mind 220 Ohmosok voltak, ezért betettem ennek a helyére egy szintén 220 Ohmosat. Bekapcsoltam a gépet, és 5 másodperc múlva felforrósodott, majd elkezdett füstölni ez az ellenállás is. Lehetséges, hogy a Triac halt meg, vagy itt más gond van? Egyáltalán van ennek köze ahhoz, hogy érzéketlen? :S Köszönöm előre is a segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |