Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   61 / 198
(#) alfaboy75 hozzászólása Márc 28, 2011 /

Sziasztok.
Új vagyok itt, remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet.
Van egy autó erősítőm, macaudio Z4100, a télen történt vele, hogy párom ment a kocsival, üzemelt is neki rendesen, majd rá pár napra utra keltem a kocsival, bekapcsoltam a hifit, és az arősítő egy szem hangot nem adott ki magából, bekapcsol rendesen zöld power led világít, piros diagnost led nem jelez semmit, ha a kimenetr hangszórót érintek, semmi jele hogy jönne ki belőle valami jel, látszólag minden rendben vele, két éve a helyén üzemelt, semmi változtatás nem volt a rendszerben, betáp akksinál biztosítva, minden óvintézkedés megtéve, az erősítőben a biztik jók, nem olvadtak ki. Belenéztem de semmit nem látok rajta, bár nem vagyok otthon az erősítők belsejében. Mit tippeltek állásába mi érhette? Egyik nap működött, következőleg már néma volt. Tippek?

Még annyit, hogy az összes kimenete el van némulva.
(#) Doncso válasza alfaboy75 hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Szia, meg kellene határozni, hogy a hangszóró rossz, az erősítő rossz, vagy nem kap jelet az erősítő. Tudni kellene mi van hova kötve? jelenleg csak mélyládát hajt vagy több csatis? Hirtelen ennyi.
(#) alfaboy75 válasza Doncso hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Hangszóró jó, egy sal beast-et hajtott, az most is szól a házimozinál, szerintem a kimenetein nincs semmi feszültség, mert régen, ha a hangszórót rádugtam, és be volt kapcsolva, akkor hallani lehetett a hangszórón hogy rá lett dugva. de akkor akksitöltővel egy kis próbára bent összerakom, hogy úgy megszólal e, de nekem gyanús hogy így sem fog. Egy subot hajtott, azt is nyolc ohmon, az egyik hidat használva, a másik két csatorna nem volt használatban, az jelet se kapott, nem volt rá rca dugva. Most mindene néma.
(#) Inhouse válasza misi1987 hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

És milyen állásban van a fejegység hangerőgombja és milyenben az erősítőjé?
Most nézem, hogy ez az "erősítő" az a szörnyedvény, ami már felmerült itt...szerintem ez ennyit tud, így látatlanban...
Mégis, úgy ránézésre, szerinted mennyire illik egymáshoz az 1000W-os JBL mély, és a "150W-os" SAL trafós irtózat?
Gyűjts egy rendes erősítőre, ne SAL legyen...

Üdv
Inhouse

Na kipróbáltam.
Akssitöltőt rátettem az akksira biztonság képpen, és úgy rá az erősítőt, adtam neki jelet, végig próbáltam egy hangszóróval a kimeneteket, és kb 60%-os hangerő felett a zene ütemével halkan recsegett minden kimenet. A forrás jel az tuti, mert a számítógépnél próbáltam, a szobai erősítő helyén. Vélemény?
(#) lacek29 válasza alfaboy75 hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Szerintem azért recseg,mert elfogy a táp.
(#) alfaboy75 válasza lacek29 hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

14v alá nem ment néztem. Kocsiban sem szólalt meg, onnan indult a mizéria, a kocsiban is jó az akksi, két hónapos 75-ös
(#) lacek29 válasza alfaboy75 hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Akkor pedig feszültséget kellene méregetni az erősítőben. Leginkább a végfokoknál.

Eddig nem ment, meg sem mukkant, most pedig szól csak recseg? Akkor a kocsiba is valami gond lehet nem? Ha ott meg se mukkant.
A recsegés elég tág fogalom, hallani kellene leginkább. Nem mindegy, hogy torzít, vagy mit csinál. Nem lehet, hogy ennyit tud az erősítő? Azt ne vedd alapul, hogy mennyire van feltekerve a hangerő poti, nem az jelzi, hogy éppen mennyire van kivezérelve az erősítő.Vannak esetek, amikot a táp elfogyást, olcsó digimulti nem fogja kimutatni neked, mivel csak egy pillanatra ül le a feszültség, amikor egy dob érkezik. Ezt nem tudja követni a sima digimulti. Bár ha akkutöltő a táp egy akkuval, akkor nem lehet gond. Azt meg nagyon jól csináltad, hogy az akkut is rákötötted, mivel az akkutöltő nem szűrt táp, csak egy sima graetz-el egyenirányított trafó. Azt meg nem tolerálja egyik erősítő sem.

na majd akkor visszapróbálom a kocsiban. A hangja olyan, mintha csak a basszusok jönnének át halkan, de az is csak reccsenés formályában. nem teljesítmény hiány lehet, eddig is ezt szólt, egy dupla tekercses subbal, most meg gondot okoz neki egy 16cm-es mélyet megszólaltatni.
Szóval akkor el kell vinnem haverhoz, az ilyen téren jobban mozgolódik. nagy bajra utalhat ez a jelenség? Azt nem értem hogy állásában mi a fene romolhatott el benne.

Ezt látni kellene az az igazság, így nem tudok segíteni.

Rendben. Van egy ismerős, aki hifi mániás, ügyeskezű srác, megnézetem vele. Köszi azért a válaszokat.
(#) deszat hozzászólása Ápr 1, 2011 /

Helló!!
Érdeklödnék hogy 1 Magnat edition 44HQ erösitött hogyan kell bekötni?
Elöre is köszi
(#) Inhouse válasza deszat hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Mégis, mire szeretnéd használni?
Ami biztos, hogy a +12V részhez kell az akkutól egy vastag (legalább 8-10mm átmérőjű) sodrott réz vezeték, az akkutól 20-25cm-re egy megfelelő biztosítékkal.
Ugyanilyen vastag vezetékkel a GND-re testet kell adni, vagy a beépítés helyén egy jó kontaktú kaszni pontról, vagy ezt is közvetlenül az akkutól.
A REM-re egy vékony vezeték kell a fejegység Auto Ant., vagy Remote kivezetésétől. Ezt letudhatod egy kábellel, mert van olyan RCA kábel autóba, ahol fut mellette egy vékony szál erre a célra. Mivel az RCA kábelen megy a jel, azt a fejegység Line Out részébe kell dugni, az erősítőn meg az Input-ba.
Innentől már csak az kellene, hogy hogyan, és mire akarod használni...kérdezni is tudni kell...

Gondolom megsértődtél volna, ha azt írom válasznak, hogy egy masnival bekötöd és kész...

Üdv
Inhouse
(#) deszat hozzászólása Ápr 2, 2011 /

Helló!!!
Köszi szépen a választ
most még csak a négy hangszorora akorom kötni.Hangszoró kábelnek mijen vastagnak kelleni?
(#) juvelove hozzászólása Ápr 3, 2011 /

hali. van egy M.N.C. HURRICANE 400 erősítőm. be is van már kötve egy M.N.C. 400 wattos ládával. szóval az lenne a kérdésem, hogy hogyan állítsam be a hz.-et meg a többi tekerőt hogy a legjobban szóljon? elvan állítgatva minden. köszönöm a segítséget előre is.
(#) deszat hozzászólása Ápr 4, 2011 /

Az autó hangszoroit hogyan kell átkötni az erösitörre?
Elöre is köszönöm
(#) Inhouse válasza deszat hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /

Oda vannak írva a kivezetésekhez, hogy CH1, CH2, CH3, CH4, és mindhez a +/-. Az első hangszórók legyenek az 1 és 2, a hátsók a 3-4. A hangszóró + a pluszra, a - meg a minuszra. Függetlenek legyenek egymástól, nem lehet közösíteni! Az adott csatorna bemenete (RCA) azonos számozású.
Nem tudom milyen hangszóróid vannak, de óvatosan ezzel a teljesítménnyel, főleg ha gyáriak a szerencsétlenek...a vezeték, 0,75-1,5mm2 körül jó, mélynyomóhoz vastagabb kell, de az megint függ a teljesítménytől, a hosszától...vastagabb sosem árt...

Megelőzvén a következő kérdésed, az a kapcsoló állítja, az RCA-k mellett, hogy 4, 3, vagy 2 hangszórós legyen a rendszered. 4-nél 2 sztereó, 3-nál az egyik csatornapár sztereó, a másik híd, 2-nél mindkettő híd. A további kapcsolók pedig azt, hogy minden szóljon az adott csatorna páron (full), vagy csak a mély (LPF), vagy csak a közép-magas (HPF). Ehhez van egy poti, amivel a vágás frekvenciáját lehet állítani (X-over), és egy másik, amivel az erősítést (gain). A BassBoost poti mélyemelést csinál, csak óvatosan!

Üdv
Inhouse
(#) deszat hozzászólása Ápr 5, 2011 /

Az értem csak az iso csatlakozohoz hogyan kössem hozzá? Piooner hangszorok vannak benne nem gyárik
Köszi szépen a választ
(#) Inhouse válasza deszat hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /

Veszel egy ISO aljzatot, ezt rakod az erősítő kimeneti vezetékére. Így csak kihúzod a hangszórókat a fejegységből és átdugod erre az előre vezetett vezeték végén levőre. Kell egy RCA kábel a fejegység RCA kimenete és az erősítő RCA bemenete közé. Autósat vegyél, az kicsit vastagabb és fut középen egy vékony szál, amivel a REM összekötést meg tudod csinálni.
Ha 4 hangszórót akarsz rákötni, akkor vagy 2 pár RCA kábel kell, de ennek csak akkor van értelme, ha 2 pár kimenet van a fejegységeden. Vagy kell egy RCA elosztó, lehet ilyet is kapni, szép arany szinű fém elosztó...persze így a fader ugrik...

Nem tudom mit vársz a dologtól. Azok a hangszórók látatlanban azt mondom, a fejegység végfokával voltak összhangban teljesítményileg. Nagyon oda kell figyelj, hogy ne lődd el őket...

Biztos, hogy te akarod ezt megcsinálni? Van forrasztópákád? Tudod használni? Tudod mi az a zsugorcső? Bontottál és raktál már vissza autókárpitot? Megvan a helye az erősítőnek, ahol jól rögzíthető (csavarral)?

Üdv
Inhouse
(#) ludus válasza deszat hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /

Üdv!
Gondolom az ISO csati vége a műszefalban van. A végfok meg nem ott lessz... Akkor meg úgyis oda kell kábelezned a végfokhoz, lehet hogy érdemes lenne a komplett hangszóró kábelt kicserélned valami normálisabbra?
(#) deszat hozzászólása Ápr 7, 2011 /

Köszönöm a segitséget
(#) rolitechno hozzászólása Ápr 7, 2011 /

Heló ! Van egy autós erősítője a szomszédnak és ok nélkül letilt, kikapcsol. Én a túláram védelemre tippelek , talán az hibásodott meg. Van úgy , hogy halkan nem , de amint hangot ad rá már kattan is a relé. Mi lehet a gond ,tudna valaki pár ötletet ? Köszi
(#) Doncso válasza rolitechno hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

Az ohm számok hogy alakulnak? Erősítő és a hangszóró tekintetében.

4 ohm os sub , de anélkül is lekapcsol...

Mértél már valamit benne?

Még nem csak most hozta át ,de majd írok.

válasz gomb
(#) klaczy hozzászólása Ápr 7, 2011 /

Üdv Mindenkinek!
Már több fórumon is érdeklődtem az alábbi kérdésemmel, de válaszok még nem jöttek....ezért megpróbálom itt is!
2003-as 307 SW 2,0 benzines autóm hangtechnikáját szeretném bővíteni, a gyári rádió maradna, de kiegészíteném egy erősítővel és egy mélynyomóval. A kérdésem az lenne, hogy esetleg aki közületek szerelt be erősítőt, hol vitte be a tápkábelt a tűzfalon, illetve az erősítőt bekapcsolását hogyan oldotta meg?
(#) SzervízMacska válasza klaczy hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

Kár volt, ott is olvastuk...
Következő: »»   61 / 198
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem