Fórum témák
» Több friss téma |
Alakul ez szépen!! Majd ha lehet, akkor videót is nézhetünk róla?
Köszi mindenkinek. Lesz videó is még tart az állítgatás. Majd befüstölöm a garázst és ott csinálok szép videókat.
A pirosom délután valami oknál fogva elszállt. Nem hiszem, hogy véletlen volt mert épp babráltam a helyzetével.
Hej,az a fránya vörös komponens nem csak nálam átok!
Sajnálom,mert ezek mindig visszavetik a projektet. Várjuk a videot!
Üdv!
Gondoltam megkérdezlek benneteket is,hogy ti hol szerzitek be a lézert? Nekem egy 25 vagy 50mW-ra lenne majd lehet szükségem.Zöld vagy piros. Illetve egy 5mW lézerrel is lehet már szép dolgokat csinálni?
A pirosat dvd íróból bontjuk. Elég jó teljesítményű van egy 16X-os íróban is.
Zöldet meg pointerből. Az 5mw elég kevés. Szobában beállításhoz jó de amúgy nem nagyon lehet látni.
Értem.Hát most sajna nincs felesleges DVD írom.
Ez szerinted megéri Bővebben: Link Erre kell még hűtést nekem?
Szia! Én a pirosat tőle veszem. Bővebben: Link
Ma ezt sikerült összehozni. A sebességem szlaci001 galvói alatt van. Még próbálkozom pár kondi cserélésével remélem jobb lesz.
A blankolással vannak gondok, mert csak a popelscan tudja megoldani valószínű, hogy a dióda driverek miatt. Inverzre kellene tenni de akkor az NLS behülyül. Sokat nem hiszem, hogy variálok vele, mert ugyis nekiállok egy usb hangkártya dacnak. Inkább majd ahhoz alakitom ki a dolgokat.Bővebben: Link
Szerintem,ez teljesen korrekt,szépen rajzol a galvód!
A blankolással kapcsolatban,sajnos nem tudok mit mondani,nekem sikerült a kimeneteket összeállitani,de már nem emlékszek hogy volt és minden egyes program inditás után el kellett végeznem ![]()
Jóóóó ez héé!! Egész szépen firkál! Csak így tovább!
![]()
Igen a kondik. Amikor én szórakoztam ezzel azt hiszem az 1 mikró volt ami jól bevált.
Ja a popel meg nls... én is szütyörögtem vele egy csomót, az egyik ezért volt jó és azért nem, míg a másik azért volt jó és ezért nem.. ![]() Aztán inkább túl léptem rajtuk és usb-s dac lett belőle amihez van tök jó program is.
A progi az nagyon jó.
Bár én nagyon hiányolom belőle a hangaktivált funkciót,de tapasztalat alapján nagyon jó kis játékot lehet összehozni vele élőben,bár ez némi gyakorlást igényel. Noo! Azért én kiváncsi leszek a soundcard dac-ra,mire képes.
Pár kép Bővebben: Link
Szia
Én is nézegettem ezen az oldalon a zöld lézert, de túl szépnek tűnt, hogy igaz legyen. Most kicsit utánanéztem az adatoknak, ezt találtam. Nem vagyok nagyon járatos a zöld lézerekben, de szerintem biztató, hogy az 50mW-os teljesítményhez 280-350mA-es áramot írnak, szóval annyira gyenge csak nem lehet benne az infra lézer. Csak kérdés a kristályok minősége, és beállításuk pontossága. Szerintem többet érnek ezek, mint a pionterek, mert ezek legalább hűthetők normálisan.
Értem. És ezek sérülés mentesen bonthatóak? Például újra beállítani.
Igen. Szétcsavarozható, és a ragasztás eltávolítása után be lehet állitani.
Köszi, ezt jó tudni. A kristály, és a lencsék el szoktak bírni nagyobb teljesítményt? Vagy ezek nagyon maximumon vannak járatva?
Azt nem tudom. Ha jól emlékszem Telectro csinál egy 1W-os infrával szereltet. Majd kiderül bírja-e.
Szia!
Tudomásom szerint, az ilyen noname kristályok 500mW-ig bírják, magasabb teljesítményre nem esküdnék meg. De ez nem azt jelenti, hogy kizárt! Ez egész jó árban van!Bővebben: Link
Értem. Konkrétan nekem DVD író lézer mellé kellene, van már dichroic tükröm is hozzá, így lehetne sárga fényt kihozni. Akkor veszek egy ilyet, és megnézem elég-e a piros mellé, mert feleslegesen nem alakítanám át, ha esetleg így is sok a zöld a piroshoz.
Nekem DVD író piros mellé egy 10mW-osként vásárolt zöld pointerem van. Teljesen jól keverhető a kettőből a sárga. Megjegyzésként írnám, hogy a 300mW-os infrából "csinált" zöld is kb olyan erős (szemre) mint annó a 10mW-os volt.
Ezek a kombinált,egyberagacsolt kristályok egész jól elviselik az infra pumpálást(adatlapok cm2-ként több W sugárzást adnak meg a Nd:YVO4 kristályra))viszont a hőmérséklet növekedésével amit az infra dióda fénye sugároz,romlik a hatásfokuk,ezért hűteni,vagy hőmérséklet stabilizálni kell/ene/ őket.
Ha van 100-150 körüli a pirosad, akkor teljesen jól lehet keverni. Az áramgenerátorral, tudsz játszani az arányokkal szépen!
Ezt már szerettem volna kérdezni, hogy például peltierrel ha stabilizálnám a hőmérsékletet például 30 fokra (itt még pára lecsapódás nem jelentkezne), akkor a dióda élettartama is nőne? Valahol olvastam erről régebben, de nem tapasztaltam dióda meghalást passzív hűtés miatt, már rengeteg üzemórán van túl a DVD lézerem 200mA-es árammal, és csak egy kisebb hűtőborda van rajta, kézre kb 40 fokos lehet. Avagy megéri a szenvedés a peltierrel, vagy csak kis mértékben nőne meg az élettartam? Bár ahogy olvasom zöld lézer sokkal kényesebb a hőmérséklet változásra...
Ezt sajnos nem tudom,hogy miben befolyásolja a dvd dióda élettartamát a hőmérséklet.Szerintem semmivel.Van akinek a max. áramon 400-420mA-en évek óta megy passziv hűtéssel,van akinek TEC-elve 200mA-on kimúlt.Dióda válogatja,mind a több millió legyártott darab más tulajdonsággal bir.
A dvd irókban alkalmazott diódák egyébként magas hőtűrésre készültek,vagyis akár 70C°-ig üzemképesek. A zöld(félvezető,vagy DPSS) lézer elsősorban az optikai elemek miatt érzékeny a hőmérsékletre,nem maga a lézer dióda ami kényesebb,bár a magas hőt azok sem honorálják. TEC hűtés inkább luxus,mint szükséges a DVD,átlag diódák esetében.Ha veszel egy 70ezres 635nm-es diódát,ott már más a helyzet ![]()
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szépen szét lehet e szedni egy zöld lézer pointert, hogy utána össze is lehessen rakni, mert próbáltam kinyomni belőle de nem nagyon akar kijönni, rongálni meg nem nagyon szeretném mert nem az enyém és egy nyomógomb cserére került hozzám. Remélem tudtok ebben segíteni nekem. Igazából fogalmam sincs, hogy ragasztva van e vagy a ház az rá van préselve. Gondolom ha préselt elég esélytelen szépen kihorgászni a modult belőle. Segítségeteket előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |