Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A rázással nem kell foglalkoznod, mert ezeknek a zavarszűrős tápoknak ilyen a fogása. Mutass egy képet a csíkokról, hátha többet tudunk majd így.
Szia van készenlét,ha hosszabban benyomva tartom a bekapcsoló gombot a készüléken ki írja P 1,majd visszakapcsol készenlétbe,kb 10 mp után,az ON 4542-es tranyó meleg. Ilyen tipusom nincs,a BU 208 jó helyette?
Bu2508A mehet helyette a bu 208-nak a tokozása is más ha jól látom. De attól hogy a tranyó meleg nem feltétlen kell cserélni. Volt egy tipus annó csak nem jut eszembe plusz hűtést kellett rá raknom. Tápból minden feszültség rendben? Rajzod van hozzá?
Kicseréltem az on.t bu.ra,mostmár nem kapcsol vissza magától készenlétre,a bu kolektorán 162v-ot mérek,készenlétben pedig 202v-ot! Rajzom sajnos nincs!
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2016
Köszi,de ezzel nem mentem semmire,ugyanis minden marhaságot kiad,de azt amire nekem szükségem lenne azt nem!
Ha megvárod hogy eltűnjön a processing ott lesz hogy get manual
Heló!
Na végre volt időm. IGEN! Helyes a tapasztalat. Némi tekergetés után lett kép. Először csak "van kép - nincs kép" villogott, majd kis tekerés után azt is abbahagyta. Még a sorvisszafutás nem látszik, de eléggé sárgás aminek fehérnek kéne lennie. Lehet, hogy a szemem már elszokott a CRT-től? Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Van egy óriás tv-m amiben ez az inverter van. Ahölgy vizet öntött a konnektorba....leoldott a FI-relé meg a tv... Tudom hogy a BD9798 ic és a fet a hibás, de sajnos a meghajtó ic úgy elégett hogy a forrszemek is felváltak. Ergo gyakorlatilag javíthatatlan. A panel típusa 6632L-0471A PNEL-T708A rev-1.2. A neten lenne ilyen de a forgalmazó nem szállít Magyarországra. Ha lenne valakinek elfekvő működő, vagy olyan beszerzési forrást tud ami elérhető azt megköszönném!
Sajnos ez nem az. Erről van szó, de nem postázzák ide.
http://www.ebay.com/itm/LC420WU5-LCD-Backlight-Inverter-Board-Unit-...9Wv7N2
Miért, mi a gond az ajánlottal? Egy kiváltó cseretípusról van szó.
Azt nem tudtam hogy csereszavatos... Akkor megnézem.
Üdv Kadarist
Itt a kép csikokról...
Üdv mindenkinek!
Adott egy NEI E21T8X Tv, amiben lehúzott a magasfeszültségi trafó(40331-12) ezért cseréltem egy HR8396 Trafóra. A kérdésem az lenne, hogy milyen kezdeti értékre állítsam be a Screen-t és a Focus-t rajta, hogy ne menjen szét a sorvégtranzisztor az első indításnál?
Szükségem lenne egy kapcsolási rajzhoz Allview TA5508SF tv-hez ha valaki tudna segiteni.
Nulla kezdeti értékre. De a sorvégtranzisztort nem igazán véded a potik letekerésével, inkább a képcsövet.
Kérdésem lenne Grundig ST 70 TVkészülékemnél idővel elmegy a kép a 21 lábu AV1 és AV2 csatlakozást, ha megmozgatom vissza jön. Az AV panel forrasztásról szeretnék közvetlenül lecsatlakozni amelyik a képhez csatlakozik, de nem tudom melyik lábhoz csatlakozam . DIGI beltérim van melyen van RCA kimenet/sárga fehér piros/ . Próbáltam a sárga RCA-ról rácsatlakozni a 20-as és 17-es lábra
, de képet nem kapok.Az EURÓ-AV csatlazkozásnál melyik láb adja a képet? Közvetlenül szeretnék csatlakozni a SCART dugasz lábára,vagy az RCA t rákötni. hátha a aljzat rossz. A TV csak AV1 és AV2 aljzat van + antenna. Kösz a segitséget.
Szia!
Érdemesebb lenne inkább a hibás forrasztást, szakadt fóliát megkeresni a lecsatlakozás helyett.
Szia !
Itt a SCART aljzat és a kábel bekötése.
Üdv!
Van egy Thomson TV,hibája: Indítás után azonnal visszavált stand-by-ba, és elkezd villogni. (hármat pirosan, és utána folyamatosan) Alaplap: BAR-code 194 40 353 Kondik jók,sorvégtrafó jó, diódák jók.
A bar code val itt mi nem megyünk semmire, a sasszi számát kell megkeresni, vagy a TV típusát is írhatod.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
Üdv mindenkinek.
Az lenne a kérdésem ,hogy van egy megavizion tv dmq2057txt és arra gyanakszom hogy a képernyöje kigyengült ,mert elég sötét a kép . A képcső tipusa A48jll90x02 ,kaptam egy A48JLL90X12 öst, vékonynyaku, a dugasz is talál ,rá tehetem vagy átkötés szukséges _?
Üdv!
A tv típusa THOMSON 33MS24E G. Olyan mintha indulna,de azonnal átvált készenlétre és pirosan villog.Mi lehet a baja?
A sormeghajtást , sorkimenőt, és a tápokat kell megnézni.
ICC 17 alaplap (chassis) keresd. Szerintem a tanyán megvan.
Köszönöm Moele a választ, a kapcsolási rajz nekem is megvan, de azt nem tudom, hogy a TV képhez melyik scart aljzat láb tartozik. Melyik aljzat lábat kell vizsgálnom? / 20-as,17-es ? van még további láb?/
A videobemenet a 20-as, azt vizsgáld (a 17-es test). De ezelőtt (ha lehet) akkor állítsd a beltérit kompozit videokimenetre RGB-ről.
Üdv !
Egy Kis segitség remélem segiteni fog , De szerintem a sorkimenő lesz a gondod vele. |
Bejelentkezés
Hirdetés |