Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VF2 végerősítő

Témaindító: proksa1, idő: Feb 7, 2007
Lapozás: OK   165 / 165
(#) mcc válasza Feccco hozzászólására (») 12:04 /

Nem a visszacsatolásban, hanem az IC 5-8 lába közé rakott kondenzátorral.
(#) mcc válasza Feccco hozzászólására (») 12:05 /

R28 a földhurok elleni ellenállás, semmi köze a gerjedés csökkentéséhez.
(#) mcc válasza Feccco hozzászólására (») 12:09 /

Az SS3601 a tpc miatt sokkal érzékenyebb a fázistolásra, mint a szokásos spc-s műveleti erősítők. Ide nagyon macerás lesz beiktatni, ha lehetséges lesz egyáltalán úgy, hogy ne legyen labilis az áramkör.
(#) reloop válasza compozit hozzászólására (») 13:10 /

Az ábrán a zárhurkú fázismenet van, rosszul fogalmaztam.

Feccco: az LT1010 sajnos nem kompatibilis.
(#) compozit válasza Alkotó hozzászólására (») 13:35 /

Nem igazán tudok, mert műszerpárti vagyok, nem a hangja alapján itélek meg egy erősítőt, mert már nem érdekel a hangja, inkább a csend. Ettől még hallgatok zenét, de nem kritérium a hű, ez a legjobb, de van biztos jobb is, stb. Inkább a műszaki megoldások érdekelnek, az elméleti működés, kérdések, válaszok.
Ami biztosan nem rossz, az az LF357, OP37, a nagyon jó az LT1223, szóvala nagysebességű típusok. Persze mindegyiket másképp kell kompenzálni, tehát nem fog menni az egyszerű bedugom, kihúzom, jöhet egy másik.
Az igazán jó megoldás, a VF2 felépítése diszkrét alkatrészekből. Persze, ez már nem annyira egyszerű.
És persze egyáltalán nem biztos, hogy a generált hang tetszeni fog...
(#) Feccco válasza compozit hozzászólására (») 15:17 /

A szinuszt egy öreg analóg jelgenerátor kreálja, azért ilyen szép hegyes. Előszzör zavart, aztán végül így szinusznál is látszik, hogy mikor simul ki.

Rosszul fogalmaztam, nem gerjedés, hanem oszcilláció van főleg 4szögnél látszik.

Kondi nélkül is kipróbáltam, TL071-el már 3 szögnél is látszott néhány Khz felett. Bár ezt így utólag már nem javasolnám senkinek!

Végül is kaptam választ és kérdéseimre és megoldás is született, már csak az IC bemenetén az 51K ami kérdéses, hogy nem okoz-e esetleg problémát. Bár gondolom az meg a CMRR miatt kellhet...

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A hozzászólás módosítva: 15:21
Következő: »»   165 / 165
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem