Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Hányszor van hasonló velem.
Pár éve: 22 es szerszám 21 átmérő. H21-(21 es hosszkorr csak 10 centivel rövidebb úgy kőmíves mértékegységbe...) lett beírva, közbe persze hozzám szóltak ezt keresték abba segítsek. Betölt, bemér elfordulás közbe zöldgomb, asztalhoz leül tovább írni . Hát 21 es fúró kettényílt és lett 50-70 körüli izé belőle. Otthon rendszeres a 4 es 5 ös pipakulcs keresése, gyújtóé is. Kínomba bekapcsoltam a "lézergyújtót" (védőszemüveg fel) , és szívom szívom erre megy a fejlevegő naná hogy nem gyullad meg. A csavarok elhagyása. Ha meg mágneses tálkába teszem 1- leesik és van egy marék forgács amit megtalál, 2 leesik hangtalanul és eltűnik örökre. Tegnap jött az egyik öregnek pákahegy, átmegyek odaadom neki (cserekereskedelem) és nem megy bele a fűtőszál. Szívtam a fogam, hazajöttem elővettem a 4.3 as fúrót és szépen kifúrtam esztergán. Nem vitte csak elsőt. Szerencsére annyira béna fúrót köszörültem hogy inkább lekapta a krómot róla. Így kiderült eredetileg 4.4-4.3 ra sikerült furatok összementek 4 re annyi volt a króm rajta. Kb 5 perc alatt kicsipegettem tasakba visszapakolással a fölös anyagot. Volt hogy orrom előtt volt az alkatrész de nem láttam, csináltam másikat. Azért a legnagyobb értetlenségem nem írom le mert frissek az emlékek és ekkorát szívni ritkán szokott az ember. Végül is másokon át üzengetés , infóvesztés lett a bűnös. Sőt még a másodlagos infók stimmeltek is.
Nálunk minden reggel, 5 óra körül a kátrányos póznán veri a tam-tamot. Ez csak afféle párkereső, terület kijelölés lehet, ott más célja nem lehet.
De ahogy virradni kezd, egyébként egy csomó kis madár kezd üvöltözni az ablakunk előtt. A traktor és gép zúgásnál sokal kellemesebb...
Közepes nagyváros - Európa egyik legsűrűbben lakott lakótelepe - egy reggel rigófüttyre kelek... Gyanúsan extra hangosnak tűnt - óvatosan kilesek - az őrült madár áll az erkélykorláton és befelé (az ablak felé ) kiabál Nem a tükörképét szidta , mert le volt engedve a redőny ...
Igen, ugye az is klasszikus sztereotípia, hogy a faluban csend van és nyugalom, de mára ez igencsak megváltozott mert körfűrész, láncfűrész, ütvefúró, flex, motoros permetező, fűkasza, fűnyíró és ezek mindenféle permutációja megszólal, szinte mindennap.
Plusz ráadásnak a búvárszivattyú 50Hz-es búgása is rengeti a házat, na az a legjobb, reggel hatkor.
Nem nagy különbség; mindkettő délre/lejjebb van, csak az egyik délebbre a túloldalon.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2016
Háromszor kellett elolvasnom, mire észrevettem, hogy min lehet nevetni.
"A 139/b szabálypont alapján a helyes írásmód: forgalmirend-változás."
Sírás-nevetés egyetlen képen. Kellene még egy pár villanyoszlop(fát) "ültetniük", hogy az összes létező KRESZ táblát ki tudják aggatni. A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2016
Ausztria? Kenguruk földje...
Az.
Idézet a "1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól" kiadványból: Bővebben: Link
Idézet: „10. § (3)35 A jelzőtáblákat - a (4)-(7) bekezdésben említett kivétellel - az úttest mellett, menetirány szerint a jobb oldalon helyezik el. A jelzőtáblát a bal oldalon, vagy az úttest felett megismételhetik.”
Azt azért hozzátenném, hogy a képen látható táblák egyikét sem az állam bácsi rakta ki, hanem az útépítők.
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2016
Ezt a képet egy nagy multinál fotóztam, eddig senkinek nem tűnt fel.
Ez eredetileg függőleges, csak valamiért elfordult. A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2016
És teljesen véletlenül, nem a kép szélénél lévő lift(ek)re vonatkozna?
De az elhelyezés valóban abszolút sz@r...
A cég , ahol dolgozom , építtetett egy kb 1Km hosszú gyalogjárdát (ipari park a városka szélén), az út mellé, kb 2 méterre.
A kettő közé esőelvezető árkot, 20-30 méterenként átvezető a kettő út közé. Ám a lyukat az átvezetőből kifelejtették , mivel ez egy eléggé meredek útra került , el lehet képzelni az eső utáni képet... Gondolom a tervező mérnök hiányzott az óráról amikor a lyukat vették az útépítés tantárgyban , mindenki másnak meg így volt egyszerűbb... Ha valakit érdekel hét végén tudok képeket csinálni.
Tudtommal, minden közterületen végzett munka megkezdése előtt, egy forgalomszabályozási tervet kell készíteni a tervezőnek/kivitelezőnek, és azt az "állam bácsival" jóváhagyatni. Utána, a terv szerint kell jelzőtáblákat és berendezéseket elhelyezni, amit az "állambácsi" ellenőriz. Legalábbis nálunk a csatorna bekötésnél így történt. Bocs az off-ért csak szerettem volna elvarrni a szálat.
Van ITT ez a manyusz...
Ez előbb utőbb - a közönség "mulatságára" Darwin díjat fog bezsebelni. Ahogy a kocsiakkun először a pozitívat veszi le...szóval van esély. A többit nem is kommentelném...
Ő egy szórakoztató fazon, a Youtube tele van a videóival. De miért is baj az, ha először a pozitívat veszi le?
Mert miközben szereli az a kis szikra keletkezhet, ami meg is történt.
Alapvető autós tudáshoz tartozik, először a negatívat le és utoljára fel.
A negatív levételekor is keletkezik szikra, úgyhogy még mindig nem értem.
Ha lesz autód, megtudod
Ha negatív leszereléskor a kulcs a sasszihoz érintkezik, semmi nem történik. A többi ott a jutubon, mi van, ha valaki balfék ehhez is és pozítvval kezdi... A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2016
Van autóm. Így már értem, köszönöm.
Ne haragudj, nem bántásnak szántam...Szóval érdemes vigyázni és a máséból okulni. Nekem is úgy mondták anno.
Nálam ebben a videóban az vitte a prímet, hogy lakatfogóval akart egyenáramot mérni.
Idézet: „lakatfogóval akart egyenáramot mérni” Van olyan, de valami sok pénzért...A videót végig se néztem teljesen, enyhén bosszant az "elmésség".
A videón levő lakatfogó tud egyenáramot mérni. Ez az ember pedig nem ennyire bolond, a videók, a nézettség miatt csinálja.
Nem vészesen drága a dc-s lakatfogó. Viszont ha van kéznél vége az ellőt DMM biztik korszakának...
Az ilyen szép nagy hurkok esetén (2-es kép) még váltófeszültségen is csak közelítő az érték. Ahogy mozgatod a kábelen, úgy változik a kijelzés. Egyenfeszültség esetén nincs indukció, csak egy álló mágneses mező. Az 1-es képen lévő lakatfogóval már mérhető a mágneses tér. Fogtam ilyet a kezemben. Mértem is vele. Pontosan azt mutatta amit vártam. Azaz nem azt mutatta, amit a sorba kötött ampermérő. Csak valahol a közelében.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |