Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Ki kell ismerni használatát és jó, csak a topic nem jó erre, kikapunk.
Vicces - mókás történetek... én nem mondanám sem viccesnek sem mókásnak... belehallgattam némelyik videóba.....
De nem is az elektronikamentes topikba való, mikor nincs olyan másodperce, ami nem elektronikával kapcsolatos.
Nem is nevezném elektronikának amit művel.
Szépen szakszerűen fogalmazva. Van a sima réz, meg a vörösréz. No, de a sárgaréz akkor mi? Kérdem én. (Hogy fog csudálkozni, mikor levakarja a lakkréteget. ) Na, de nézzük el neki, még fiatal. El kéne neki egy mentor, vagy egy jó technikatanár (mert még kb az a korosztály). A többi meg majd jön később, a sok anyagismeret és elektró órával együtt. Feltéve, ha nem lesz rest továbbra is foglalkozni a dologgal.
Az viszont igen meggondolatlan lépés volt részéről, hogy publikálta is eme formában. A hülyeség mindig jobban terjed valami oknál fogva. Idézet: „A hülyeség mindig jobban terjed valami oknál fogva.” Az emberiség összinteligenciája állandó, viszont a népesség egyre növekszik.
Régi mondás: nem mindegy, hogy okos ember hülyéskedik, vagy hülye ember okoskodik.
Pedig majdnem, mert mindkettő igen vicces.
Nem feltétlenül, ha mondják neki, hogy mit hogyan, akkor nincs gond.
Én még odaírtam volna: Ha visszaadod, ennyit (sacc/kb) kapsz kp.
Mert esetleg nem a kukában, vagy valamelyik folyóban búsul a készülék - ha a figyelmeztetést komolyan vette, olvasta, érdekli a "megtalálót". Én simán vonatsínre raknám ellenkező esetben, feledékenység, nem teljes körű tájékoztatás miatt. Aztán indítanám a telefonlepényt a New York-i Modern Művészetek Múzeumába a kortárs alkotások között. Vagyis: Sóher vagy? Neszeszeeeee!
Ezek mind semmit sem érnek. Viszont a szolgáltatók tudnak olyat, hogy ha leadod a telód (vagyis a benne lévő modem) IMEI számát, akkor megmondják, hogy milyen SIM-mel kapcsolódott a hálózatra, onnan meg már kis szerencsével meg van a használója.
Ilyenkor az az első (mármint a tolvaj részéről), hogy a benne lévő SIM-et elhajítják, és belerakják a sajátjukat (miután nyomtak egy factory resetet a szervizmenüből). Idézet: „Viszont a szolgáltatók tudnak olyat, hogy ha leadod a telód (vagyis a benne lévő modem) IMEI számát, akkor megmondják, hogy milyen SIM-mel kapcsolódott a hálózatra” A szabványban tényleg benne van, de nem tartom valószínűnek hogy ha csak úgy besétálsz az ügyfélszolgálatra, akkor ezt el is tudja mondani neked a csajszi. Idézet: „hogy a benne lévő SIM-et elhajítják, és belerakják a sajátjukat (miután nyomtak egy factory resetet a szervizmenüből).”
A kedves pultoskisasszony nem adhatja ki, max a hatóságnak. Mondjuk akkor sem ő fogja kikeresni. Maximum fekete listára tudja tetetni az IMEI-t, akkor meg sehol sem tudja majd használni egy idő után az eltulajdonító.
Idézet: Nem tud vele telefonálni, azon kívül minden megy. Beviszi egy jobb GSM-be IMEI szám csere és szevasz. „sehol sem tudja majd használni”
A gyártók és szolgáltatók vigyáznak arra, hogy a lopott telefon is működjön.
Megvárva míg magától lemerül egy sötét zacskóban egy bokor alatt. Ha nem keresik (mert szerintem a nulla védelmet szokták így palástolni) utána még mindíg jó cserealap egy kocsmában.
Igen, ez így van. Én régen talàltam egy telefont, de nem tudtam bekapcsolni. Bementem vele egy T boltba, hogy a SIM kártya alapján értesítsék a tulajt, hogy megtaláltam, de nem segítettek, hanem elküldtek.
Egy telefonnak az a lényege, hogy telefonálni lehet vele. Igen, a GSM "szerviz"-ben meg kap, majd egy kivénhedt telefonról leírt IMEI számot. Ezzel feljelentkezik és előbb utóbb szürkelistás lesz, mert nem úgy viselkedik a hálózaton, mint ahogy annak a régi szutyoknak kellene. Ezután az is tiltva lesz szépen előbb-utóbb.
Viszont ez, már sem nem vicces és sem nem mókás történet. Nem mellesleg baromira OFF.
Ráadásul néhány ostoba esetet leszámítva, nem használják a lopott készülékeket, hanem azonnal kikapcsolják, majd az alkatrészeit értékesítik.
Egyik este elindultam a munkahelyemre dolgozni. Álltalában kerékpárral járok be, mert csak 3 km az út. A szomszédom is pont előttem indult el, ő is kerékpárral. Megáll, és a fűből felkap valami világító tárgyat. Felém fordul, majd átnyújt egy telefont, és szól, hogy engem keresnek. Hirtelen azt sem tudtam mi van. Kétségbeesett hang beszél benne, és könyörög, hogy szeretné visszakapni a készülékét. Mondom semmi akadálya, csak hol adjam át. Mivel csak vendégségben voltak, nagyon nehezen tudtuk meghatározni az átadás helyét. Amikor a tulaj kezébe vette a telefont, nagyon hálálkodott, nem hitte volna hogy visszakapja. Azt kérdezte, mivel tartozik, mert hogy nagy öröm ez neki. Mivel furgonnal volt, kértem vigyen el kerékpárostól együtt a munkahelyemig, mert az egymás keresgélésével annyi idő ment el, hogyha 5 percen belül nem csekkolok, fenéken billentenek. Nyomta is neki ezerrel, még jó, hogy nem látta rendőr. Meg jó, hogy éppen beértem.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2016
Idézet: „Megáll, és a fűből felkap valami világító tárgyat. Felém fordul, majd átnyújt egy telefont, és szól, hogy engem keresnek. Hirtelen azt sem tudtam mi van.” Remélem készülsz valami visszavágóra a vicces szomszéddal kapcsolatban?
Ha véletlen elkéstél volna és megkéred a tulajt, csak kimagyarázta volna a főnököd előtt?
Ismerős új laptopjának telepítése közben: kép. Oké, hogy benne van az összes gyártó drivere, de 700 Mbyte? Kikerekedett a szemem. Mire lejön hozzá az összes meghajtó több mint 2 Gbyte lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |