Fórum témák
» Több friss téma |
Ha annak is ilyen a belseje, nem szívesen tapogatnám a kisfesz. oldalon.
Azoknak általában rongálás nélkül nem tudod megnézni a belsejét
Ha ilyen kivitelű LED tápegységet használunk fel, a LED -ek áramkörét is hálózattal összefüggőnek kell tekinteni.
Attól még a fázis és a föld között azon az 1,5 mm-es hézagon simán áthúzhat.
Az IPC-2221B szabvány szerint 326V csúcsfeszültséghez, megfelelő felületi bevonattal, már elég lenne 1.5 mm -nél kisebb távolság is.
Nem erre gondoltam: A tápon nincs sehol sem meg az előírt minimum 7.5 mm kúszóút (creepage distance) a 230V -os hálózat és a LED táp között ezért a LED vezetékeit is a hálózattal összefüggőnek kell tekinteni. Gondolok itt a kötésekre, kapcsolókra, csatlakozásokra, szigetelési előírásokra.
Sziasztok!
Van egy a képen látható halogén lámpa előtétem. Gondoltam beüzemelem, de szégyenszemre nem világos a kimenő oldali bekötése. Egy 100W-os lámpát kötnék rá, de nem tudom hogy melyik kivezetésre tegyem. Vagy az mindegy? Miért van rajta 1-1 külön csatlakozási lehetőség?
Minden oda van rárajzolva. Két égőt tudsz rákötni a rárajzolt módon. Persze a 150W-ot a kettő együtt nem haladhatja meg. Vagy a két szélső vagy a két belső közé kötheted. Bár szerintem a felső kettő és az alsó kettő belül össze van kötve.
Jobb esetben csak a kapcsok vannak duplázva, egy tipikus fürdőszobai tükör két halogénjét így egyszerűbb bekötni. Ha már ott van a kezedben, akkor ellenőrizd a kapcsok kötését ellenállásmérővel. Ha párhuzamosan vannak kötve (általában), akkor egyszerű a helyzet.
A rajz nem volt világos, hogy miért van két égő külön. Azt hittem hogy két külön kivezetése van, de közben szétszedtem és láttam hogy csak párhuzamosítva vannak. Tehát akkor mindegy hogy melyikre kötöm. Köszönöm.
Vagy ilyenből akár 30 db-ot is ráköthetsz. Bővebben: Link
A foglalat elvileg megegyezik : G4 A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2018
Régebben is akadtak a szokásos sorból kilógó kismegszakító értékek.
Hello! 15 vagy 16A? Nincs ezekben digitális multiméter. Ha hideg van, egyből jobban terhelhető. Ha meg idővel elfárad, akkor meg kevésbé..
Szerintem elég jól olvasható a 15-ös szám. Korábban volt itt egy kis vita ezekről az értékekről. Magam láttam már 30-32-36-40 A-eseket is az újabb fajtákból. Ezt csak érdekességnek tettem fel. Ilyen kis eltérésnél gondolom, elég volt csak tekerni a csavaron, feszíteni-lazítani a rugón.
Szerintem a szabványokon csavartak, nem a csavaron. De szerintem a karakterisztikákat tanulmányozva lehet értelmezni (megállapítani számunkra a megfelelő) az értéket.
Ez a mai 13 A -es B-nek felelhet meg, 15 A-nél már rövid idő alatt lekapcsolt.
Jó ára van. Ebből 50 db 6 havi villanyszámlámat fedezi
A tápegységre 50 - 150 W van ráírva. Nincs kizárva, hogy alacsony terheléssel el sem indul.
8 db-bal ( 16 W összesen ) én már leteszteltem egy ugyanilyen tápot , konyhapultos világítás lett szerelve és szuper lett.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2018
Nem kell 50 db-ot rákötnöd feltétlenül, de elbírhat annyival is. )
Van aki LED-re költ, van aki a villanyszálára. A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2018
Én hasonlóval találkoztam, ami 12 V/20 W-tól kisebb terheléssel csak nyöszörgött. Remek, ez is egy adat.
Igen sajnos különbözőek, hogy hol indulnak el, mekkora terhelésre.
Arra figyelj oda, LED szalaghoz nem jó, ennek AC kimenete van.
A bemutatott LED AC / DC -hez egyaránt jó.
Tudom,nem led szalagot akarok rákötni. Van pár db halogén lámpám,ne álljanak hiába,mert még megromlik . Az előző hozzá szólásomban arra akartam utalni, hogy jók ezek a ledes lámpák, de ha veszek belőlük annyit amennyi kell, hiába takarékos, azért előre csak kifizetek néhány hónapi villanyszámlát.
Akkor egy ötlet : akkor és annyit vegyél, amikor a halogén kiég és ezt tedd a helyére.
Nekem van 2 Amperes
10 Amperes eredeti BBC segéd érintkezővel.
Szia !
Erre a tápegységre ne köss ledeket, 150 KHz-es impulzusok vannak a kimenetén, kizárólag izzólámpához használható ! Az első bekapcsolásnál kinyírnád a ledeket ! A leden az AC jelzés kizárólag szinuszos feszültségre vonatkozik !
Impuluzokkal is lehet hajtani LED-et, lásd mátrix meghajtás és a többiek.
Ez ledeket meghajtó elektronikának is magyarázd el !
Végy egy ilyen tápegységet és nézd meg oszcilloszkóppal a kimenetét, csodálkozni fogsz !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |