Fórum témák
» Több friss téma |
Nincs fém rész csak fekete tok
a képet átrajzoltam
Hali!
Lehet elfogadnám, nem tudom mibe van a postázása, természetesen azt átvállalnám.
Sziasztok,
egy távirányítós autó elemtartó kivezetésén sorba kötve (pozitív pólusról) van valami alkatrész, ami nem tudom mi lehet és mi célt szolgál, az egyik ilyen (mert több leágazás is van) JK30 135 felirattal rendelkezik, ezt találtam neten, nektek mond valami, nekem semmit: http://www.supertech-elec.com/electronic/PTC/JK30.htm Ez valami korlátozás lenne ha igen akkor milyen jellegű? Esetleg biztosíték? Az egyik a jobb alsó, a másik a középső (talán JK30 110-ra tippelek) http://www.supertech-elec.com/electronic/PTC/images/jk-30-1.jpg üdvözlettel, GB.
Ez öngyógyuló bizti. Valószínűleg 1,35 A, de ezt katalógusban ellenőrizni kell.
az mit jelent, hogy öngyógyuló?
sajnos nekem azt produkálja ez a készülék, hoyg amikor nagy a terhelés a motoron akkor leszabájoz és várni kell fél percet mire újra el tud indulni a motor ez az áramköri elem szabályozná le?
Igen. Túl nagy áram esetén megszakítja az áramkört. Majd kis idő múlva újra vezet. Természetesen ha ilyenkor is sokalja az átfolyó áramot újra szakadás lesz.
Köszönöm, akkor megpróbálom rövidrezárni átmenetileg és letesztelem ez okozza-e a galibát!
Sziasztok!
Bocs ez tudom nem válasz az előzőre, de nem találtam az új témát! Egy TV-ből való, a képcső mögötti hurkot hajtja meg. (lemágnesező) Segitsetek lécci mivel lehet ezt helyettesiteni? A tv: WALTHAM TS3350. ...kösz!
Csak nehogy ettől más alkatrész sérüljön.
Miért nem valamelyik TV-sben kérdezed? Ott hamarabb jönne válasz.
Pontosan ezt jelenti: túláram esetén a hőtől megnő az ellenállása, és meg kell várni, amíg visszahűl. Ekkor újra vezetni fog.
Ha áthidalod nem tudja megvédeni a motorodat, és az fog leégni, viszont az úgy is marad!
Ez az alkatrész P.T.K. ellenállás, - hideg állapotban nagy áramot ad a képcső lemágnesezéséhez,bekapcsoláskor - bemelegedés után lecseng, vagyis már nincs feladata, - a készülékből, ha kivesszük megváltozik a színtisztasága a képnek, foltos lesz! Ára 300 Ft alkatrészüzletben Bp. Kerekes út
Nagyon szépen köszönöm!
Sziasztok!
Egy panelen találtam egy szép tranzisztort a goggleval próbáltam beazonosítani, nem ment. Segítenétek? Ráírva : T2109 T8612 valószínű motorola gyártány a jeléből sejtve. Köszönöm.
Egy BUZ71 -es működtető áramkörében (akkutöltő) háromlábú alkatrész, tranzisztorszerű, te de teljesen téglatest alakú Felirata:
A1271 Y K7I Mi lehet?
Ha SMD kivitelű, akkor talán ez:Bővebben: Link
Miben van benne ez az egyedi rendelésre gyártott tok?
Egy régi waillant kombi gázhazánban.
Bővebben: Link
Kapcsolástechnikailag hol helyezkedik el, mérhető-e tranzisztornak és mekkora tápfeszültség van ebben a vezérlőben? De gyanítom, hogy ennek az alkatrésznek a konkrét paramétereire nehéz lesz rájönni.
24V van rajta, valami helyettesítőre gondolok. ha más nem egy nagy BD tranyót berakok NPN vagy PNP-t valamivel talán menni fog. Feltéve ha tranyó egyáltalán. Kapcsolástechnikailag pedig valamit kapcsol a kimenete az egyik panel éritkezőn van. a Kazán nincs itt igy nem tudom hova megy.
Köszi a segítségedet.
Na de honnan veszed, hogy rossz ez a TO3-as tok? Ha még ki sem mérted.
Be scenneltem olvasható az egyetlen szám ami használható lenne meg a kinézete is kivehető
Kerestem a google-ba is de semmi, néztem atranzisztor tipusok között ,és detto,ahogy IC -k közöt se lelem Végül is adatlap kellene rola hogy tudjam mit kell kimérni
Ez egy 10 ohm-os biztosíték-ellenállás.
Az szerintem inkább egy fesz. szabályozó IC lesz, mint tranyó...
10 ohm.
2x10 ohm-et fogsz mérni rajt =10 ohm a két vége között. 1-3 láb 10 ohm, 1-3 láb 10 ohm,2-3 láb 20 ohm.
Egyáltalán miben van ez az alkatrész, milyen panelen?
Sajnos a biztosíték kiiktatása után elsőre jónak tünt újra a masina, de erősen melegedtek a nagy tranzisztorok, majd tönkrement a hátramenet mód, most csak előre tud menni és fordulni...
Megpróbáltam beazonosítani az alkatrészeket, a nagy tranzisztotokat sikerült talán, Nagy tranyok (2db van mindből): UTC NFCG B772L Talán ez: 2SB772L-X-T60-K - MEDIUM POWER LOW VOLTAGE TRANSISTOR - Unisonic Technologies UTC NDCS D882L Talán ez: 2SD882L-C-T6C-B - MEDIUM POWER LOW VOLTAGE TRANSISTOR - Unisonic Technologies A kisebbekben nemvagyok biztos:Kis tranyok (2db van mindből): K MPS8550D 021 8550D - PNP cpitaxial silicon planar transistor - Micro Electronics K MPS 8050D 026 HN8050D - NPN Silicon Epitaxial Planar Transistor for switching and amplifier applications??? - Semtech Corporation vagy:SPS8050 - NPN Silicon Transistor - AUK corp Ezen kívül a másik oldalon van 4db zehner dioda (nem tudom melyik fajta, valami alap) +SMD kondik Van még 6db SMD tranzisztor amin a feliratot nem tudom hogy kellene kiolvasni, 1HC N8 (talán lehet úgy kell olvasni: 1H.C Z végtelen ki tudja) azokat nem találom mik lehetnek, de csatolok nagyított képet róluk, hátha az alapján meg tudjátok mondani az mi lehet mivel helyettesíthető, ha az romlott volna mégis el.. Én leginkább a közepes méretű TO92 tranzisztorok meghibásodására tippelek, mert a nagyok elvileg birnak 3 ampert (csatolok pdf-et), viszont azok meg nagyon forrósodtak borda nélkül... Nem tudom a leírásokban miért irják hogy pl. B772L-nek a komplementere a D882L és, hogy a 8550D-nek komplementere a 8050D. Gondolomezek csak így árban használhatóak igazán, de lehet más topicban majd megkérdem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |