Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Örülök, hogy jól szól! A referencia osztódon mekkora µF van hidegítésnek? ![]()
Helló! 220uF. Lehet hogy kicsit sok.
És az osztó ellenállásai mekkorák? Ha belegondolsz azt a kondit fel kell töltse a tápfesz felére az ellenállásnak (általában az "alsó" tagra szokás tenni nagy µF et). Ha kiszámolod, hogy mennyi az időállandó, lehet épp ennyire jön ki kb. Lehet csökkenteni kéne, én a yageo 47µF/50V osát hazsnálom ilyen célra, kb 10forintért hozzá lehet jutni és baromira jó, low esr-es cucc!
![]()
Az osztóba 33K-s ellenállások vannak. Kerek valami kisebb kondit aztán kipróbálom.
Idézet: Ez egy gyönyörű magyar mondat tőlem! „Ha belegondolsz azt a kondit fel kell töltse a tápfesz felére az ellenállásnak.” ![]() ![]()
Kicseréltem a kondit kisebbre és tökéletesen jó lett. Csináltam hangmintát, (elszúrtam, mert a végén van a baypass). Gitár ('73 Jolana Vikomt bass) -> Zero Drive -> hangkártya. (Erősítőn jobban szól csak nincsen normális mikrofonom amivel fel tudnám venni.) Amit változtattam a kapcsolásban, hogy az egyik GE dióda helyett LED-et tettem be, GE-vel kicsit "fojtott" hangja volt. Itt még van egy-két kép a kialakításról. Nekem nagyon bejön a hangja, direkt ilyet szerettem volna
![]() ![]()
Ma nekem is elkezdett megint meghülyülni.
![]()
Én meguntam, és kikötöttem
![]() ![]()
A "gerjedés" az potenciálisan benne van, a szűrőt pozitív visszacsatolással "hegyezik". Ha túl sok van belőle = gerjedés. A pozitív vcs nagyságát kell lejjebb venni, aztán nem lesz hajlamos a sípolásra, gerjedésre
![]()
Sziasztok!
Építettem már csöves előfokot,de most szeretnék a ládámba egy zengető tankot tenni.Azt hova kell bekötni?
Megnéztem az IC-t minden ok vele, ahogy írtad egy tápfesz, egy 0-s, a többi 1/2 tápfesz.
Ahogy írtam a potit kicseréltem és úgyis ugyanaz volt a helyzet szal nem hiszem, hogy az lehet a gond. Azért majd megnézem még amit írtál, összezárom. Esetleg valami egyéb ötlet?
Na megnéztem amit mondtál öszekötöttem a két szélső lábat és ugyanaz volt az eredmény, mintha folyamatosan fullra lenne tekerve a drive.
Nem tudom hol lehet a hiba, remélem valaki tud rá okosságot...
Merd ki Drive potinal levo ket diodat hatha zarlatos valamelyik. (a TS7-bol melyik verzio?)
Ha a diódák lennének zárlatosak, épp, hogy nem torzítana...
Oki, csináld meg ugyanezt azokkal a vezetékekkel, amik a Gain potiról mennek a panelbe(ugyanazok,amiket rövidre zártál), de a PANELON zárj rövidre, ahová befut a vezeték. Ha semmi változás, akkor a gain poti és vezetékei tuti jók, ennyivel is előrébb leszünk. Ha csökken a torzítás, akkor forraszd át a vezeték forrpontjait! Zs.
Megpróbáltam, a potit is meg a panelen is de semmi változás, nem értem mi lehet a gond.
De szerintem csak azon a vonalon kéne elindulni ami a gain poti felé vezet az IC-től. Esetleg lehetséges, hogy hiába mérek jó értékeket az IC-n mégis cserére szorul?
sziasztok!
az volt a tervem, hogy rakok egy on/off kapcsolót a gitáromba. bekapcsolt állapotban egy led világítana. most ott tartok, hogy működik a ki-be kapcsolás, világít is a ledem (elemről kapja az áramot, ennek a pozitív végét szakítja meg a kapcsoló), viszont nem tudom az áramkörbe sehogy bekötni a gitár bemenetét, mert ha bekötöm, elhallgat. hogy kéne a bekötéseket megcsinálnom? nagyon kezdő vagyok a témához, úgyhogy csak finoman légyszi ![]()
Akkor jön a következő, zárd rövidre a kimenetet és az invertáló lábat a műveleti erősítő azon felén, amelyik a torzításért felelős(ahol a diódák vannak), esetleg a diódát/kat,amik egy irányba mutatnak zárd rövidre (csőrös fogó ilyenre első osztályú!)(ilyenkor teljesen visszacsatolod a műveleti erősítőt, az erősítése egységnyi lesz). Szerintem, ha a munkapont ennyire rendben van, nem valószínű, hogy baja lenne, bár nem kizárt...
Szia!
Hány lába van a kapcsolódnak? Mert 6 lábúval simán megy a dolog, egyik oldala a hangot kapcsolja, a másik pedig a LED-et. (Minimum 4 láb kell.) Egyébként mi az értelme ennek, esetleg sokszor lépsz fel sötétben vagy valami más funkciót tölt be?
sajna a kapcsolónak csak 2 lába van. amúgy értelme semmi, csak szerettem volna valami egyedit. kulcsos kapcsolóval akartam, mint egy slusszkulcs a gitárba...
ha nem lehet, hát nem lehet ![]() azért kösz a segítséget!
Nem igen hallottam két áramkörös kulcsos kapcsolóról. Ha nagyon szeretnél ilyet, és nem akarsz mindent felkutatni egy két áramkörök kulcsos kapcsolóért, akkor egy két áramkörös relé sokat segítene rajtad, sőt még egy kis kattanást is hallanál ha elfordítod a kulcsot
![]()
Az MT2 klón végre működik, bár kicsit brummos. Már a következő projekten agyalok, vagyis már megterveztem a kapcsolást. Egy négy (külső)effektet kapcsoló kapcsolótábla. Mivel négy darab dpdt nyomókapcsoló nem áll rendelkezésemre(az ára igen borsos) ezért két áramkörös reléket fogok használni, mert van itthon vagy hét darab. A kapcsolást mellékeltem. Mivel nem volt ilyen relé, se hasonló az Eagle-ben így én terveztem hozzá. A kapcsolásban csak egy hat lábú négyzetként látszik. Remélem ki lehet venni hogyan is gondoltam.
Most vettem észre, hogy lehagytam a bekapcsolás visszajelző led kapcsolóját.
minden megoldás érdekel, viszont ahogy mondtam, nagyon kezdő vagyok, úgyhogy nem tudom mi az a relé, vagy hogy kell használni, de utánanézek. köszi az ötletet!
Üdvözlet Mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni abban hogy van egy régi üreges testű elektromos gitárom, aminek teljesen hiányzik az elektronikája. Meg szeretném csinálni működőképessé, egy hídnál levő humbuckerrel és egy nyaki single pickup felhasználásával, illetve egy hangerő és egy hangszín potival, valamint kapcsoló a hangszedők közötti választáshoz. Szeretném ha tudnátok segíteni abban hogy mit mihez madzagoljak, hogy működjön. Az alkatrészeket még nem vettem meg , ha tudtok olyan helyet ahol olcsón lehet beszerezni a szükséges cuccokat azt is szívesen venném.Előre is köszönöm.
Sziasztok! Kérdésem lenne, mert egy rajzot nem értek. Adott a BOSS DS-1 rajza, én nagyon nem fekszik, hogy az a keretezett rész miért van ott, na meg az 1n-s kondi is miért van bekeretezve?
Még ennyi, hogy a két 10K-ból álló talán feszültségosztó tetején mi az a bekarikázott félcentis drótdarab? ![]()
Egy kis viszonyítási alap: én most fogok rendelni ebay-ről 2 db basszusgitár humbuckert. Házhozszállítással együtt lesz 122$ (kb. 26k), ami itthon 34k. Szerintem ott érdemes megpróbálni. A Seymour Duncan oldalán vannak teljes bekötési rajzok, olyat amilyet csak szeretnél kiválaszthatod. Ha viszont csak az érdekel, hogy szóljon valahogy, akkor a Muziker webáruházból is rendelhetsz Dr parts pickupokat, jó áron. Ilyen fajta hangszedők vannak a keleti gyártású gitárokban (pl. SX)
Első körben azt kell elmondjam, hogy ez nem a boss ds1 rajza, sokkal inkább egy mxr distortionra hasonlít! A bekeretezett részt teheted az 1nF helyére és akkor lesz egy "tone" potid is...(amennyiben persze a freeinfosoc. féle rajzről beszélünk) A félcentis drótdarab meg a plussz tápot jelöli értelem szerűen! Zs.
Köszi a választ, meg fogom nézni a helyeket.
Szia! Itt az eredeti kapcsolás, de elektrotanyáról is letölthető.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |