Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   243 / 253
(#) hzoltaan hozzászólása Jan 6, 2008
hello!
Ehhez mit szóltok?
220/2*10V-os trafóval kb 240 jön ki, nem?

http://www.relic.9cy.com/Pretvaraci/2N3055x4_12V-220V_inverter.jpg
(#) Fery hozzászólása Jan 3, 2008
Mint az előzőkben irtam összeraktuk a 877-es Pic-el készült riasztót. Olyan sokmindennel nem voltam megelégedve,hogy nekiálltunk a sógorommal áttervezni az egészet és egy gyakorlatilag teljesen új programot irni, mert annyi hiányosságot kellene kiküszöbölni, ami egy kisseb belenyúlással lehetetlen.
Amit a legkomolyabb hiányosságnak tartottunk az a 24 - órás biztonsági zónának a hiánya. Legalább 1 olyan zóna kell ami a riasztó kikapcsolt állapotában is müködik,de jobb ha kettő van. Ezt megoldottuk.
A másik a particiók hiánya. Ha van több partició akkor azokhoz hozzá lehet rendelni zónákat igy könnyebben áttekinthető lehet főleg családi házaknál az esetleges külső objektumok védelme. Ezt is megoldottuk.
A harmadik, hogy csak egy késleltetett zónát lehetett definiállni. Ez szintén nem jó hiszen lehet különbejáratú garázs vagy hátsó ajtó ahol esetleg több késleltetett zóna kellhet amit külőnálló particióhoz lehet rendelni.
Ezt is megoldottuk már.
A negyedik, hogy nem volt külön szerviz és külön felhasználó menü. Ez azért fontos mert sok esetben ha a felhasználóra bizzuk a partició kiosztást, biztonsági zóná kiosztást stb....Akkor az idősebbek és a műszaki antitalentumok az első adandó alkalommal mindent el fognak nyomkodni rajta amit csak lehet ezáltal könnyen elképzelhető hogy leválasztanak védendő részeket a rendszerről. / Több esetben találkoztam ilyenekkel gyári riasztóknál is /
Nagyjából itt tartunk. Terveink között szerepel még az automata riasztás élesités időre, DCF 77-es modullal az óra beállitása, ami azért kell mert I2C buszos memóriába szeretnénk az eseményeket loggolni.
Ezenkivül egyenlőre nem sok ötletünk van annak megvalósitására,hogy a riasztó ne csak vezeték szakadásra hanem rövidzárra is jelezzen. Ez megoldható bemeneti oldali komparálással de az mindjárt alkatrésztemetővé tenné a bejáratot.
Zónánként 2 müveleti erősitő, + inverter esetleg optocsatolós leválasztás. Ezt szeretném elkerülni és valamilyen más módon megoldani, ha van valakinek valami ötlete akkor azt ne tartsa magába.
Ezenkivül még a mobil illesztésre is gondoltunk a későbbiek során de ez még a jövő zenéje.
Van még egy dolog amin gondolkozunk, az a tasztatúra problémája. 4 X 4-es mátrix taszt elég nehezen beszerezhető, viszont vannak gyári riasztótasztatúrák amiket lehetne használni azok viszont mar digit elektronikával kiegészitett tasztok és nem tudjuk milyen protocoll szerint kommunikállnak a központtal.
Ha erről van infója valakinek azt megköszönnénk.
Ha megoldható ez a fajta kommunikáció akkor az nem csak azt jelenti, hogy egy szép tasztatúrával lehetne szerelni a cuccot hanem azt is hogy a tasztot kiszolgáló 8 lábból maradna még egy pár láb amit egyéb extra funkcióra fel lehetne használni.
Egyenlőre itt tartunk.
(#) patexati válasza titi hozzászólására (») Jan 3, 2008
Na megmérem pontosan mennyit ad az az inverter pontosan ki mert csak elmondásból tudom!Szóval ha eléti a 14V-ot akkor elég 2x7812 szerinted?11,5V még elmegy igaz határeset! Vagy kikísérletezem labortápról mi a kritikus fesz a7812-nél bár szerintem kell a 14 V neki!Köszi a segítséget Borászatban dolgozol?Hisz rokonszakma az elektronikával Sajna én sem a szakmában vagyok csak hobbi mivel kevés lenne a banyes de ez van OFF vége!
(#) patexati válasza potyo hozzászólására (») Jan 3, 2008
Mivel ez az egy csatlakozási lehetőség van csak :no: Szétszedni nem lehet mindegyik gépet mivel állandóan másik van és ez a csatlakozás áll rendelkezésre mindegyiken (szivargyújtó) Mi lenne ha pufferelnék az inverter után nem árt az neki és úgy lestabilizálni?Ha lehet akkor mekkora puffer nyomná fel az adott kb 13V-ot szerinted 2A-hoz megfelelő szintre?Igaz nem bizti,hogy 13v de megmérem egyik nap!
(#) Atis57 válasza pisti89 hozzászólására (») Jan 3, 2008
Szia!

másképpen csinálnám ,,,,,
A hütőből gázosat kell beszerezni 230/12/ gáz igaz ezek 60 l -k viszont bármilyen hőforrással mennek petróleum lámpa / gázlámpa / bunsen égő.
A gyári 230V-os ha nem energiatakarékos akkor 170-250 W ha igen akár 400 W-s a motor sima négyszög inverter házi LC szűrövel /9500-----12000 Ft+ a szürő 2000 /
Tv... milyen ált. megy 24,,28 Vról / ha nem az előző inverter elviszi szűrő nélkül is ! max 90,,,120W /lcd,,plazma más esett...! /
fúrógép nehezebb ügy 140,,,,160 V egyenről / nincs fordulatszab. /
Az akku töltéshez kell 1 aggregát esetleg akkor kell fúrni
ez adhat melegvizet + fűtés rásegitést is
(#) tdi75 válasza LipiT hozzászólására (») Dec 31, 2007
Szerintem a generátorát át lehet tekercseltetni 230v-ossá. Az inverter jó ötlet csak véleményem szerint egy kicsit drága játék. Valószínüleg az áttekerést olcsóbban megúszod.
(#) abraboro válasza abraboro hozzászólására (») Dec 29, 2007
Ezek talán szebb képek. Nemsokára készül a teljesen "lámpás" erősítő Asszem az első széria 6P14P valószínűleg ECC83 -mal meghajtva. Meg ezt még kipróbálom A osztályú végfokkal. Tranyós és fetes verzióban. Nemrég szerváltam 20db (200V - 52A - 250W) mosfetet. Azzal is kezdeni kéne valamit. De ha nem szól szépen akkor inverter lessz belőle vagy valami hasonló.
(#) radiomano hozzászólása Dec 29, 2007
Hali mindenkinek! Gondoltma egyet és meg szeretném építeni EZT
az invertert. Valaki megépítette már? És ha igen milyen tapasztalatai voltak, vagy esetleg működik-e egyáltalán? Ha müxik, akkor mekkora trafó kéne neki? Esetleg EZ
vagy esetleg
EZ
?
Ha valaki válaszolna, azt megköszönném, HALI radiomano
(#) mex válasza LipiT hozzászólására (») Dec 27, 2007
Hegesztőnek nagyon gyengus lenne,meg a jelleggörbéje sem olyan ami kivánatos. Max Co védőgázas hegesztésre lehetne átalakitani,de kellene az előtolóegység +vezérlés igy is csak karosszériamunkákra lehetne használni esetleg. Vagy szükségáramforrásként lehetne hasznositani. Akkutelep töltése hálózatkimaradás esetén +inverter=230V.
(#) 0123456789 válasza koboraram1221 hozzászólására (») Dec 26, 2007
hi szerintem hogy ha eléggé
értessz az elektronikához akkor csináld eszt meg
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/olcso_12-220V_inverter.html :yes:

a boltban egy 500-w os invertet 13000-ft
(#) deguss válasza Albert-M hozzászólására (») Dec 15, 2007
Hát, azt hiszem egy cipőben járunk t. Albrecht, nekem is van egy kísértetiesen hasonló Fujitsu-Siemens laptopom, meg se nyikkan.

De én már kijavítottam egy hibáját, egy melegedő IC-t, mely zárlatos lett egy SMD-s 74HCT14-től (hex inverter). Kérrel kitapogattam az áramkört.
De még valami van vele, mert nem indul.

De ha kapsz valami forró tanácsot, vagy rájössz valamire, okvetlen írj, engem is érdekel!

Ami tudok, illetve nem tudok, hogy mi történt a laptoppal. Egy biztos, a táprészével is van valami, mert egy pici dióda zárlatos, és cseréje után se oldódott meg a probléma. Egyszerűen nem tudom bekapcsolni.

Türelem, türelem, tapasztalatot terem.
(#) Alanhun válasza szilva hozzászólására (») Dec 11, 2007
persze. Nekem így néz ki. LED-es tesztel kijött minden érték. A végére kell az inverter.

elektro3.JPG

(#) JZoli válasza még1MbR hozzászólására (») Dec 11, 2007
Mivel hajtod a csöveket : sima fojtó, vagy inverter?Hol vetted a csöveket?
(#) Medve válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 10, 2007
Hello, ellenőrizd a tranzisztort, esetleg forraszd át az inverter panelt.
(#) aflmor válasza Lacaclock hozzászólására (») Dec 8, 2007
12-ből, 110V/60Hz ...a trafót, a bemeneti egyenhez alakitani.
(#) Atis57 válasza Macsek71 hozzászólására (») Dec 8, 2007
SziA!

én 1 Xűbben tenném a frekiváltást 2 db irf 700 / v hasonló 6-700 v-s /FET -el A klasszikus H inverter átlójába kötött szinkronmotor 2,2nF 600 V os kondival .
ezt kell 60 Hz oszcival meghajtani CD4060 + 2 optpcsatoló. A 230 vos bmenten 1 utas egyenirányitással-- 150 -ra beállitható..
Ér ez ennyit kb 3000 ft + a munka....!
(#) Lacaclock válasza Macsek71 hozzászólására (») Dec 8, 2007
Folyamatosan forog a szinkron motor ami kb 5X1cm méretü(5cm átmérőjü). Nem láttam mostanság ilyesmi motort, ezelött néhány tiz évvel voltak hasonló "digitális" órák amikben "lapozós" számkijelzés volt, mint régen a pályaudvarokon.

Ez jó ötletnek tünik (12-24-x VDc ->inverter 110V60HzAc), erre estleg valami kapcsolási rajz?
(#) Macsek71 válasza Lacaclock hozzászólására (») Dec 8, 2007
Pontosítsunk egy kicsit !!

A motor folyamatosan megy, áttételekkel 10 percenkén mozdul annyit, hogy leguruljon a golyó...
vagy elektronika számol-indit 10 percenként 1 golyónyi elmozdulást.

Első esetben motorcsere...
másodikban meg lehetne próbálni másik áramkört összedobni.

esetleg még :

230v50HzAc-> 12-24-x VDc ->inverter 110V60HzAc
Ez használható más távoli cuccokhoz is.
(#) Medve válasza aflmor hozzászólására (») Dec 7, 2007
Na akkor részletesebben: Az inverter a képernyő mögé volt építve, nyilván az inverter kapta a tápot a gépről, hogy az hogyan, mikor kapcsolta, mittudomén, nem is érdekelt, (szerintem most a topiknyitót sem), ráraktam a 12v-ot és világított a két cső! Ha van az inverteren enable, akkor rátérünk arra is.
(#) aflmor válasza Medve hozzászólására (») Dec 7, 2007
Idézet:
„Amiket én bontottam, azoknál külön két vezetéken kapta a tápot a háttérfény.”
Honnan? Az inverterről? Az inverter, meg az alaplapról. Ami csak jel esetében éled. Mert ha nem, akkor a gép kikapcsolt álapotában is világítana a cső, így akár a végkimerüléséig is...
(#) bbb válasza source2 hozzászólására (») Dec 6, 2007
én megterveztem a bináris -> 7szegmens kódolót, csak marha sokat kellene vele vacakolni... (persze pic nélküli megoldásról van szó)
végül arra az eredményre jutottam, hogy 0..9 számokat valamelyik bcd-s 7szegmensen kijelzővel rakatom ki, míg a maradék számokat sima és és or kapukkal össze lehet hozni. ez a két darab hétszegmenses kijelző esetében két bcd 7segm vezérlő ~50Ft/db, pár switch, két inverter (mivel csak olyat találtam, ami 6db-ot bír negálni), és kb. 16 és meg 8 vagy kapu két xor-ral megfűszerezve. cirka 400Ft-ből meglesz az egész, ha egyszer nekiállok megcsinálni. és akkor nincs se pic, meg se programozás, lényegileg a ledes megoldás van csak átkonvertálva 7szegmensre
tehát a lényeg, hogy ráhagyom a számok konvertálását egy már erre kitalált cuccra, a maradékot meg ha kell, akkor kirajzolom a saját logikai áramkörömmel... (tudom egyszerűbb lenne programozni, de ahhoz kellene egy égetőt is készítenem, aztán neki kellene állnom megtanulni pic-et programozni...)
(#) menyus hozzászólása Dec 6, 2007
A MAX232 vel kapcsolatban lenne kérdésem. Van benne 4 db illesztő/inverter. Ezek közül 2 smidth triggeres a másik kettő nem. Mindegy hogy az RX/TX vonalakat melyikre kötöm? A másik hogy ha a teljes soros vonalat illeszteni szeretném, tehát a többi lábat is (DTR, DSR, CTS, RI...stb) akkor gondolom több MAX232 kell. Kérdés hogy indokolt e ez, vagy elég csak az RX/TX vonalat illeszteni?

köszi
(#) Szárnyas válasza Hroot hozzászólására (») Nov 29, 2007
Itt van Topinak egy kapcsolása: Bővebben: Link
Vagy keress rá a fórumban az inverter szóra.
(#) még1MbR válasza huhuu hozzászólására (») Nov 28, 2007

Klassz lett az inverter!
Hol adják ennyiért a mérőműszereket?
(#) pittyu válasza vicsys hozzászólására (») Nov 25, 2007
Köszönöm a linket.Átfutottam rajta, találtam egy "200 w-30 Voltos inverter" t pont tl494 el.Jó rajz , de nem tudom mi a két fet szerepe ami a negativ ágat kapcsolja.Megoldott a tuláramvédelem is.Elfogadom megoldásnak.___De a szivem megfálydult ,mert találtam ott mérésadat regisztrálót ,telemetrikus kütyüket ,variokat amire régen fáj a fogam, de sosem lessz pénzem rá.
Égegyszer köszi a gyors segitséget:pittyu
(#) Lucifer válasza kobold hozzászólására (») Nov 24, 2007
Jaja....
Voltam én is ilyen valamikor. Vettem egy ezeréves ISA-s bővítőkártyát 300 HUF-ért a helyi zsibogón, mert volt benne egy 74HC14-es inverter. Akkor még fogalamam nem volt hogy mi az IC mit is csinál valójában. De ott volt a rajzon, így be kellett szerezni. A sors furcsa fintora hogy amit építettem vele Irda port soha sem működött. A tanulópénzt meg kell valamikor fizetni.
(#) (Felhasználó 10850) hozzászólása Nov 23, 2007
Sziasztok!

A próblémám tárgy egy 1,2KW-os 12Vdc-230Vac készítő inverter. A baja, hogy 12Vdc helyet 24Vdc-re kötöték. PM-A-1200AP-12-es tipusú a kérdésem, hogy valakinek nincs-e ilyen invertere vagy esetleg rajza róla? Külsöleg semmi nem látszik rajta csak, hogy nem műkszik! A javítást nehezíti, hogy a gyártó az IC-kről lekaparták a feliratott.
(#) szamóca válasza Boldika hozzászólására (») Nov 17, 2007
A nyitófeszültség 0,6V - 0,7V körűli érték, és nem károsodik ha magasabbat kap. Az hogy mennyi a megengedett max. a tranyó adatlapjáról nézheted meg.
Az Ucb és az Ube értékek-nél.
Idézet:
„És az inverter?”
:nemtudom:
(#) Boldika hozzászólása Nov 17, 2007
Heló!
Úgy tudom, hogy kb. 700mV körül kapcsol át a tranyó. De hat többet kap akkor károsodik? És az inverter?
(#) drhati válasza koboraram1221 hozzászólására (») Nov 15, 2007
Hello! Szerintem ha a monitor tápellátsát is meg akarod oldani, akkor kikerülhetetlen az inverter készítése. Egyébként itt az oldalon is van egy jó kis inverter, teljes leírássalBővebben: Link
Következő: »»   243 / 253
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem