Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Talán így jobban látszik.Nem lett volna célszerűbb le ónozni a nyákot , vagy löstop fóliázni ?
Mivel "nincs folytatva" a "vezeték", gondolom egy helyre megy (GND, Vcc)...
Hát az adatlapját tekintve nem hinném.
Köszönöm.
eyess: Csak azok érnek össze, amiknek össze kell. Sajnos nem lettek egyformák a vezetősávok, de szerencsére nem lett rajta zárlat. Kémiai ónozót egyszer használtam, akkor befedte rendesen a nyákot, de a következő alkalommal már nem tudtam használni (alig volt nyitva a flakon). Azóta nem próbáltam. A lötstop fóliás megoldás tetszik, de még nem próbáltam. Talán majd egyszer. Minden esetre elvoltam vele egy darabig, mire felforrasztottam azt az ic-t. Van még mit tanulnom... Szerk.: A 10.jpg képen még volt hiba, de azt sikerült kijavítani, az ic hibátlanul működik.
Köszönöm szépen, azért te is tartod a színvonalat, tetszik a kivitelezésed. Nekem is sok időmet fel emésztette de kitartás, és ez a gyümölcs is beérik!
Korrekt választ kaptam köszönöm .
Egyébként ha legközelebb ilyen , vagy hasonló smd ic forrasztól , és nem használsz semmilyen forrasztás segítő anyagot , akkor a padek mentén amennyit szándékozol forrasztani ráhagysz egy kis részt , és párhuzamosan a padek mentén leukoplaszt szalagot ragassz a forrasztás idejére , szép egyenes lesz tőle , és nem fog oda is ón kerülni ahová nem szeretnéd.És csak annyi ónt vegyél fel a páka végére amennyit a pad, és az ic lába felszív többet felesleges , mert csak madár fészek lesz az eredménye , és az utólagos forrasztás már darabos lesz . Ha nem folyik szépen alá , és a padeken végig az ic lábára alulról is , akkor az nem jó , nem tiszta a nyák , illetve nehezebb így szép munkát csinálni. Egyébként ügyes vagy .
Szia köszönöm szépen neked is! Video ramként az SDRAM szolgál. Ki tudok olvasni az LCD GRAM-ból is, viszont azzal több idő megy el, mintha egy előre kész forrásból dolgoznék. AZ LCD típusa ILI9325, 16-bites adatbusszal, amit szintén a memória modulra kötöttem, az RS lábat egy címbithez, a CS lábat meg egy másik memória Chip Select lábra kötöttem, így csupán elegendő a programban csak megcímezni az LCD-t és mintha belső memóriába tölteném az adatot, rendkívül gyors így a művelet.
Üdv!
Aztamindenit, ez sem piskóta!
Gratulálok!
Köszönöm. :yes:
eyess: Köszönöm a tanácsokat, a következő nyáknál már figyelek ezekre is. zsuscsinyo: Neked is köszönöm. A munkádat látva talán kicsit jobban is nekiülök majd hogy haladjak az enyémmel.
Kicsit nekem is "fáj a szívem", mikor ilyen képeket látok, főleg most, hogy melózok és mire hazaérek addigra vége a napnak és álmos is vagoyk, mert 4-kor kelek. De ilyet is kell csinálni...
Nem semmi munka, biztos sok kitartás kellett hozzá, amit mindig is csodáltam.
Viszont két - nyilván szubjektív - észrevétel: Nekem a kezelőfelület kicsit sok színből áll. A PMS rövidítés bár logikus, de ha esetleg angol közönség előtt is bemutatod, lehet okoz néhány vidám pillanatot.
Ha esetleg valaki kedvet kap hozzá megépítheti.
A PMS rövidítés bár logikus, de ha esetleg angol közönség előtt is bemutatod, lehet okoz néhány vidám pillanatot.
Erre gondoltál?
A nyelvek közti kapcsolat néha viccesen nyilvánul meg, nem kell messzire menni, mint például amikor az AVR "A" portjáról olvasunk be értéket.. Úgy gondolom nem kell leírnom.
Mi lenne más? Nem, nem óra... Hőmérő.
Elegáns. Fagyponti riasztás az a csengő ikon?
Köszi!
Nem. A fagyponthoz egy kis hópihe ikon tartozik. Ez a bekapcsolt kimenetet jelzi vissza.
Jól nézz ki nekem tetszik. meddig tudsz vele mérni,hány fokig?
-55-től, +125°C-ig bírja a szenzor hivatalosan. Igaz, volt már olyan, hogy ment 240°C-on egy fél órát. Kibírta.
A mért érték előtt egy tendencia jelző mutatja, hogy melegszik vagy hűl a levegő. Az alsó sorban egy grafikus skála segít tájékozódni. A bekapcsolási hőfok és hiszterézis is 0,1°C-os lépésekben állítható. (0-99 -ig). 3°C alatt, fagyveszély jelzés és az aktív (bekapcsolt) kimenet visszajelzése harang ikonnal.
Á értem, nagyon okos kis szerkezet.Biztos jó hasznát veszed. Hol fogod használni?
Ilyen célra inkább egy jó helyre ragasztott nyúlásmérő "bélyeg" a megoldás.
Jó hát én úgy értettem hogy hütő fagyasztó vagy szoba hömérséklet mérés..stb
Köszi! Sörkoli vezérlő.
Köbi! A hülyeségért, Te sem mész a szomszédba! Alkotó! Te mindent szakmai szemmel nézel. Az ötlet tettszik! Kéne egy cikk belőle...
Klassz.
Láma kérdés: hogy tudsz 1/2 fok felbontás alatt mérni, akkor ezek szerint nem ds18 hőszenzort alkalmaztál, de akkor mit? Üdv
Délután unatkoztam a másik projectem propeller ledes kijelző meg késik Közlekedési lámpa Bővebben: Link
A jobb oldali LED sorban a zöld-piros LED-eket fel kellene majd cserélni, akkor fog helyesen működni.
Készítettem egy 8 csatornás AVR-es logikai analizátort, grafikus LCD-vel. Az AVR lehet Atmega16, 32, vagy 644 - ennek függvényében a mintavételek száma 512, 1024 vagy 2048. A legrövidebb mérhető periódusidő 4usec, a leghosszabb 40 sec. Lehetőség van a rögzített jelben mozogni (mivel a kijelző csak 128x64 -es (64128QCCBW-3LP (CONTROLLER/DRIVER: SBN6400G-D + SBN0064G-D), vagy zoomolni (hogy a teljes mintavételezési tartomány látszódjon) A mintavételezés lehet manuális, illetve indított - hogy melyik csatornára induljon, az szintén beállítható (vagy bármelyikre). 9V-os elemről, vagy külső tápról megy - az áramfelvétele nagy részét a kijelző háttérvilágítása adja. Nagyjából ennyi.
A legnehezebbje sajnos még hátravan: a dobozolás...
Hoppá, na ennek utánaolvasok
Köszi
Az adatlapban ez van:
-Pontosság +/-0.5°C -10 és 85 °C között -Felbontás 9...12bit között állítható Szóval a pontosság és a felbontás nem ugyanaz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |