Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők

Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   119 / 151
(#) proli007 válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

A link nem jó. Az erősítőt használhatod, de kimenetére mindenképpen kondi kell.
(#) gernerakos válasza proli007 hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Elnézést, nem figyeltem, itt a jó link: Bővebben: LinkA kondi mekkora legyen? Azt hiszem a TDA2822m-nek az alapkapcsolásában van egy kondi a kimeneten.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2014
(#) kriszrap válasza proli007 hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Értem. Tudnál egy 2 állású ON-ON kapcsolóról láb kiosztásáról információt adni??
(#) gernerakos válasza kriszrap hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Egyszerű: középső lábra kötöd amit két felé szeretnél kapcsolni. Ha a kapcsoló karja felfele áll, akkor a középső láb az alsóhoz lesz kapcsolva. Ha lefele áll a kar, akkor a felsőhöz lesz kapcsolva. Ha nem értettet meg akkor mérd ki multiméter ellenállás mérés állásában.
(#) proli007 válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

- Ha közvetlen a váltófeszültségről hajtod a kijelzőt, akkor fog az utolsó Led jelezni, ha annak csúcsértéke eléri az IC referencia feszültségét. Az IC (ebben a kapcsolásban) akkor a legérzékenyebb, mikor az R2 ellenállást rövidre zárod. Ekkor a referencia, megegyezik a belső 1,2V referenciával.
- A váltófeszültséggel történő hajtásnál, csak a pozitív félperiódusban világítanak a Led-ek, ami elve fél fényerőt jelent, valamint a pont kijelzés nem használható. Vagy is erősítő helyett célszerűbb csúcs-egyenirányítót alkalmazni. Ha ezt mezei dióda-kondival oldanád meg, akkor a diódák nyitófeszültsége gondot okoz. Mert a nyitófeszültség alatti bementi jel esetén nincs is az egyenirányítónál kimenti jel.
- Kondi nem nagy kell, mert a terhelő ellenállás nem 4-8ohm lesz mint egy hangszórónál, hanem sokkal nagyobb is lehet. Így megfelel pld. egy 2,2µF-os kondi és a hangszórót helyettesítendő 10kohm ellenállás.
(#) kriszrap válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Áhhh értem nagyon köszönöm
(#) proli007 válasza kriszrap hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

A lábkiosztást a kapcsoló típusa határozza meg. (Ha van adatlapja, meg lehet nézni.) De általában középen van a közös érintkező (ami megy a kijelző felé), a két kapcsoló oldal, meg a két szélén. De egy egyszerű OHM méréssel és ide-oda váltogatással egy perc alatt kideríthető..
(#) gernerakos válasza proli007 hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Na majd holnap nekiállok, köszönöm a segítségedet.
(#) kriszrap válasza proli007 hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Köszönöm))))
(#) janika002 válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Szia!
Én a proli007 és Alkotó által tervezettet építettem meg LM3916-al több példányban!
Gyönyörű szépen müködikNem is értem miért nem ajánlotta neked!
Íme itt van!
(#) gernerakos válasza janika002 hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Hello! Köszi, ez nagyon jol fog jönni!
(#) kriszrap válasza proli007 hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Találtam ezt a kapcsolási rajzott : http://www.bsselektronika.hu/index.php?w=zpNOjTzDVk
És jó lenne ez nekem Mikrofon előerősítőként?

Másik kérdésem hogy ugye mono jel jön ki a kapcsolási rajzalapján akkor a 2 állású (on-on) kapcsolónál a két lábbat össze kell forasztanom ahol a mono jel be megy??
(#) proli007 válasza kriszrap hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Hello!
- Ha az áramkör erősítése megfelel a mikrofonodhoz, és a hangforrás erősségéhez akkor jó lehet.
- Ezt a kapcsoló kérdést nem értem. Sztereó jel lesz a bement, és mono a kimenet? Vagy mono a bemenet és sztereó a kimenet? Ezt tisztázni kellene, de egyszerű szavakkal..
(#) kriszrap válasza proli007 hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

A kapcsolási rajz alapján csak egy vezeték megy ki nem???(Vagy megint bénáztam)
Melyik az a rész kapcsrajzon ami a jelért felelős?(Ink akkor kezdjük az elejéről) ))
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
(#) proli007 válasza kriszrap hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Az a jó, hogy szinte soha nem írod le csak a felét, annak amit gondolsz. Így nehéz szót érteni.
Mert pld. "A kapcsolási rajz alapján csak egy vezeték megy ki nem?" Oké, de miből?
Amúgy még mindig nem írtad le, hogy hány kivezérlésmérő lesz, 1-2? Sztereó lesz a bement a LINE bementről, vagy mono. Gondolom mikrofon csak 1 lesz.

Kettő ic -m van 2 bemenettel (stereo) Ez a kapcsolási rajzom (Megcsináltam a nyákot): Bővebben: Link

Szeretnék hozzá mikrofon és jack dugos változatot . Ezért szeretnék egy on-on kapcsolot hogy tudjam váltani a jack és mikrofon bemeneteket .

Külön nyákon szeretném ezt a Mikrofon előerősítőt és egy mikrofon lesz. Kapcsolási rajz: Bővebben: Link
Szerintem ~ jelölt a kimeneti jel csak.
Annyit hogy feltudja e annyira erősíteni a hangot hogy a ledeket mozgassa??
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2014

Remélem így érted, mit hova kell kötni. (Igen a ~ jel az előerősítő kimenete)
(#) Alkotó válasza kriszrap hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Ugye nem kerülte el a figyelmedet, hogy "elektret" mikrofonról szól a rajz?

Értem köszönöm a fáradozásod Azzal nincs baj hogy megy a tápból külön az ic nyákra és a mikrofon előerősítőre re is külön???(egy tápról beszélünk 12v Bocs a hülye kérdésért)

Nem kell mindenért elnézést kérni, de ez így cseppet keserves lesz, ha áramkörök megértése helyett mindent meg szeretnél kérdezni.
Baj nem lesz semmiből, de a mikrofon erősítőnek célszerű minimum tápszűrő kondit tenni.

Mekkorát ajánlasz??

A mikrofonerősítő tápjára egy 47..100µF-os kondit és pld. egy 2,2kohm-os ellenállást a kondiról a +12V tápra. Hogy valami szűrés is legyen. Mert ezek a faék egyszerűségű kapcsolások, telephez készültek, nem egy táphoz, amit esetleg a Led-ek majd rángatnak.
(#) kriszrap válasza proli007 hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Köszönöm Az ic nyákról le vezethetem a (2300µF) kondiról a mic nyákra?? Nem lesz az probléma??
(#) proli007 válasza kriszrap hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Biztos le. "ic nyákról le vezethetem a (2300µF) kondiról".. De szerinted én "látó" vagyok?
(#) BLUER hozzászólása Dec 11, 2014 /

üdv a BC547 helyett milyen tranyó jó ami nagyobb teljesítmény bír el? kb 500mA
(#) proli007 válasza BLUER hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Hello! Pld. a BC639. De miért itt kérdezted? Mert nem minegy biben, hogy..
Mert ha azért itt kérdezted, hogy a tranyós kivezérlésmérővel szeretnél 500mA-t meghajtani, akkor el lehet felejteni. Egy nagyobb kollektoráramhoz, nagyobb bázisáram is tartozik. És ha analóg módon megy a tranyó, akkor disszipáció (melegedés) is van..
(#) BLUER válasza proli007 hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Értem, mondjuk ebbe belesem gondoltam azért itt kérdeztem mert a Tervem az lenne, hogy van ez a tranzisztoros, kivezérlés jelző BC547-esekből, és a LEDek helyett LED szalag csíkok lenének, viszont kb 300mA kell neki, akkor ezt hogyan tudnám szerinted kivitelezni?

elvileg 10 db 45 cm es szalag max 3 A kell 12V-on az összes szalag teljes fényerejéhez
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2014
(#) proli007 válasza BLUER hozzászólására (») Dec 11, 2014 / 1

Pld. úgy, ha a BC-vel nem a Led-et hajtod meg, hanem egy BD140 bázisát. Az emittere megy a +12V-ra, a LED szalag meg a kollektorra és a GND-re. De a BD-ket hűteni kell, mert rendesen melegedni fognak.
(#) BLUER válasza proli007 hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Na akkor az eredeti elképzelésem volt a helytálló Köszönöm a segítséget!
(#) kriszrap válasza proli007 hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Akkor majd kiderül de szerintem nem lesz gond.
Következő: »»   119 / 151
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem