Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   137 / 147
(#) denon888 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Ez igaz. Nem olyan mint egy lézer pointer. Ezt nem is mondta senki. De a kúp nem olyan nagy 100m-en.
(#) eSDi válasza denon888 hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Pedig én csak ilyen adatot találtam róla, de lényegében mindegy, mert nem ez volt úgysem a kérdés...
(#) Home Made Jammer válasza denon888 hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

A sugár széttartása 3mrad, vagyis 100m-en kb 30 cm.
Egyébként a lézer pointer ugyan úgy néz ki, csak kisebb a kúp.
(#) Home Made Jammer válasza ranger007 hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Valószínűleg az egyik fele +12v-on van, és amikor aktív, a másik pont lehúzódik testre. Gondolom egy tranzisztor csinálja, legalább is így lenne logikus. Tehát ezt a pontot felhasználhatod némításra, de azért ezt jól meg kellene nézni. Én sem ismerem a kapcsolást.
(#) ranger007 válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Lekövetve a nyákot, én is erre gondoltam, csak pont fordítva, állandó a test, és a +12-t kapcsolja rá, csak lézer teszter nélkül elég macerás megállapítani...
(#) Home Made Jammer válasza ranger007 hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Az is lehet, bár akkor nem tudnál 12v-ot mérni rajta.
Szerintem egy tv távirányítóval el tudod indítani.
(#) denon888 válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Persze ez így ok. De nem 60 cm.
(#) Home Made Jammer válasza denon888 hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Vakulok meg, vagy nem tudok olvasni, esküszöm csak a harmincat láttam, Persze, igazad van, max 30cm.
(#) babocsai válasza ranger007 hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Üdv;
Béna vagyok az elektronikához, ezért én a következő módszerrel oldottam meg a saját blokkolómon (echotek - ugyanezzel szívtam én is):
Fogtam egy elfekvő atmega8-ast, a piezzo pozitív lábát rákötöttem a külső megszakítás figyelő lábra és egy kb. 10 soros programmal meghúztam egy relét 7 másodpercig, ha bejött egy felfutó él. Ennyi. A relén keresztül pedig némítottam. Tudom, hogy gagyi megoldás, de egy óra alatt megvoltam vele és működik. (Na jó, kellet még egy tranyó is, mert csak 12v-os relém volt itthon...)
(#) denon888 válasza babocsai hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Ötletes megoldás.
(#) Reggie válasza ranger007 hozzászólására (») Jan 3, 2012 / 2

A kepek alapjan a piezo mellett van meghajto elektronika, azaz csak siman DC-t kap. Szerintem a piezoval parhuzamosan kossel egy optot, amivel egy relet meg tudsz huzni. Mivel nem tudni, hogy a csipogot meghajto aramkor mekkora maximalis aramterhelest visel el, igy lehetoleg minnel kisebb bemeno arammal celszeru meghajtani az optot, igy elso probanak az SFH618A-4 tipust javaslom, amely 1mA bemeno aram mellett annyira kinyit, hogy legalabb 160mA aram tud folyni a kimeneten, azaz egy rele meghajtasara boven eleg. A radiodtol fuggoen a relet igy akar ki is lehet hagyni az egeszbol, de ez attol fugg, hogy hogyan nemithato, ennek nezz utana.

A tobbieket megkernem, hogy a nem temaba vago kommenteket, mint pl. menjel lassan, ertekeljek minuszra, ha mar van ez a rendszer.
(#) Reggie válasza eSDi hozzászólására (») Jan 3, 2012 1 /

Csak szolok, hogy hibas a kepleted. Hianyzik belole egy tangens vagy az egyenloseg jel helyett nagyjabol egyenlot kellene irni. De igy nem igaz. Raadasul nem minden muszer nyilasszoge 3 mrad, pl. Fama II eseten 4 mrad.
(#) ranger007 válasza Reggie hozzászólására (») Jan 3, 2012 / 1

Köszönöm a segítséget! Távirányítóval tényleg be lehet riasztani, ezért ki tudtam mérni, h a nyákon jelzett Q2-es jobb oldali felső lábánál alaphelyzetben 0.7V van, riasztáskor pedig Negativot ad, és 7,5V lesz belőle. Ide Kapott egy BC327-es tranyót ami húzza a relét, és idáig teszi szépen a dolgát.
(#) eSDi válasza Reggie hozzászólására (») Jan 3, 2012 1 /

Már az elején írtam, hogy körülbelül 30-60cm az átmérő 100m távolságban, tehát a képletem is, amit a netről szedtem össze több helyen is megnézve, csak egy körülbelüli értéket ad. Aztán az eszmecsere végén mégis csak kiderült, hogy jónak mondható az a kb 30-60cm... Értelme ezen nincs tovább rágódni, úgyis mindenki mást mond a saját ismerete és tapasztalata alapján.
(#) Reggie válasza eSDi hozzászólására (») Jan 3, 2012 1 /

A keplet es a korubelol szo ket kulon hozzaszolasban volt es a korubelul egyenlo jele a hullamos egyenloseg jel.
(#) lazo hozzászólása Jan 28, 2012 /

Sziasztok, kis segítségre volna szükségem.

Van nálam egy javítandó kiyo blokkolófej, és az egyik alkatrésszel problémám akadt. Ez a szélén lévő kék kerámia rezonátor lesz ami eltörött és nem tudom teljesen leolvasni a számot róla és így megmérni sem.
A szám vége 951 az biztos. Tehát '1000951' vagy '100C951' nem vagyok benne biztos.

Ha valakinek van szétszedett kiyo feje megtudná nekem mérni? Vagy a szám alapján segíteni az azonosításban.
(#) pappjoci13 hozzászólása Márc 11, 2012 /

(#) Reggie válasza pappjoci13 hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Es hatul kivagod a kasztnit+perspex lemez, vagy kint lesznek a fejek a rendszamtabla felett?
(#) Hagens hozzászólása Márc 11, 2012 /

Sziasztok!
Lenne valakinek egy pár kis db perspex lemeze??
Csaba
(#) pappjoci13 válasza Reggie hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Üdv...

Nem vágok lemezt nem roncsolom a verdát ...már megtörtént a perspex lemezelés hátul ha érdekel küldök képet emailben ,hogy szereltük ide és az indexesre sem teszem fel a kész állapotról a képeket....
(#) Reggie hozzászólása Ápr 13, 2012 /

Nem tudom, hogy olvastatok-e: Bővebben: Link
(#) lazo válasza Reggie hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Nem hangzik túl jól. Biztos nincs már érdekeltsége valamelyik honatyának a blokkoló bizniszben..
(#) Reggie válasza lazo hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Meglehet Vagy csak dobni akarnak egy csontot a nepnek. Nagyon sokan irigykednek...
(#) lazo válasza Reggie hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /

Igen, csámcsogni mindig kell valamin, addig nem gondolkozik senki másegyeben

De mi lesz így vajon a "parkoló segéd" készülékekkel?
(#) Reggie válasza lazo hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /

Ez jo kerdes. Mar az is kerdeses szamomra, hogy az alkalmas szot hogyan ertelmezik: mukodes kozben elofordulhat olyan allapot, amikor megzavarja/elorejelzi a sebessegmerot, vagy hardveres szempontbol mindennel rendelkezik, ami ehhez szukseges.

A masik problema, hogy jonehany tipusu autonal van mar lezeres tavolsagtarto es parkoloseged, amely a sebessegmerest gyarilag jelzi, de nem zavarja. Ezek akkor be lesznek tiltva szinten?
(#) hbfj válasza Reggie hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /

Erősen kétlem,hogy a gyári távolságtartók lézerdetektorként is funkcionálnának,hiszen szinte minden nyugati országban föbenjáró bűn már a mérés észlelése is.
(#) Reggie válasza hbfj hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Megprobalom megtalalni azt a prospektust.
(#) lazo válasza Reggie hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Ok, engem érdekelne
(#) lazo válasza hbfj hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Az még érdekes lehet, hogy a lézeres adaptív tempomat működés közben zavarhatja-e a trafit vagy sem
Mondjuk én eddig csak radar elven működőről hallottam, de mindegyik jónak tűnik.
(#) laca1052 hozzászólása Ápr 19, 2012 /

Úgy néz ki hogy kezd komolyra fordulni a blokkoló ügy, remélem nem lesz belőle semmi.Bővebben: Link
Következő: »»   137 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem