Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Látszik azért ezen is szépen attól függ , hogy állítom be a gépet, na meg ugyebár itt a dolgok felvitele közt is kell némi idő , mert a lötstop sem a rajzolattal együtt kerül fel hanem utána , én meg egy az egyben tettem a nyákra mindent, rajzot , pozíciót stb, ha sikerülne megtudnom azt , hogy a lötstop festékkel lehetne e úgy bánni , hogy az egy nyomtató patronjába töltve működne , akkor sokkal egyszerűbbé válna az is , csak felnyomtatná a delikvens aztán lehetne melegíteni , de lötstopban nem vagyok otthon ez tény.És ráadásul a képek megint web kamerásak sajna, de szerintem látszik aminek kell látszódnia.
Üdv!
SMD forrasztáshoz az ón pasztát ki hogyan szokta több kevesebb sikerrel felhordani? Esetleg stencilt ki miből szokott csinálni? (a hogyan az megvan).
Vékony alumínium ( vagy egyéb) lemezből kimarod a pad-ek mintázatát és rárakod nyákra egyszer-kétszer áthúzod a ónpasztát és ha jól csináltad tökéletes lesz.
Sziasztok! Ma marattam egy nyákot. Elhelyeztem rajta 0,9 mm magas betűket. Vasalással készült ,de nem sok nyákot vasaltam még ,talán ez a 3. vagy 4. nyákom ezzel a technikával.
Szerintetek a nyomdákban lemezmásolásra használt fényérzékeny anyag jó P20 helyett?
Tudnál csinálni egy olyan videot is, amin látszik egy nyákra kinyomtatott mintázat, és aztán ki is maratod? Ahogy elnézem a vonalaidat, eléggé cakkor a széle. Kíváncsi lennék, hogy milyen lesz a vezetősávok széle.
Le írod, hogy pontosan hogy készül ebből a nyák? - Érdekelne, hogy milyen nyomtatót használsz pontosan? - Milyen típusú pontosan a festék amit a nyomtatóba töltesz? - Mennyi időt kell várni a nyomtatás után, hogy lehessen maratni? - Nem szokott beszáradni a festék a fejbe? Én annak idején mindig azzal szívtam, hogy beszáradt a festékem, és mindig vehettem újat drága pénzért. Ezért vettem a lézert, de azzal meg más jellegű gondokkal kellett megküzdenem. Írj a dologról kicsit bővebben, ha van időd.
Szép szép, csak kissé kráteres a felülete. Nem igazán áll ellen a maratásnak a toner.
Persze ha visszább olvasol kicsit, bőven van kép , és kimaratott nyák is nem igazán ismételném magam , és a főnökök sem szeretik ha 1000 x le van írva ugyan az , a gép működése még nem látszott azért tettem fel róla videó anyagot.Ami tény amit te is írtál , hogy drága dolog ez.A széle azért olyan kicsit ,mert ez olyan selejt nyák volt , és karcos , ennél a nyák készítésnél semmilyen formában nem szabad csiszolni , illetve karcolni a nyákot , mert, akkor könnyen megfolyhat a festék a karcokban.
Nem mondod , hogy lusta vagy vissza keresni , ne izélj már.
De majd mindjárt vissza olvasom mind a végtelen hozzászólásodat, hogy meg tudjam azt a 3 mondatot, ami a kérdéseimre a válasz. Nem hiszem el...
Azt látom, hogy epson nyomtató, de melyik is??? Azt nem láttam sehol.
Azt is láttam, hogy DURABrite tintát keversz alkohollal, de milyen mértékben? - Mennyit kell szárítani? - Nem szokott beszáradni a festék a fejbe? Biztos bele fáradtál volna ha ezt le kellett volna írni na mindegy. Nem fogok könyörögni.
Na jó , csak hogy ne hogy én legyek a ..ci
1 Epson C86. 2 Durabrite eredeti patronokkal , és alkohol. 3 Én szoktam rá várni , de lehet melegíteni is stb 4 Nem szárad be , mert most is Pl állt vagy 2 hetet , és semmi baja , de szerintem ennyit bírnia kell. 5 És tényleg drága hozzá a festék. 6 Mi is a bajod a Lézeressel ? És lássátok , hogy miért is szép ez a fórumozás , mert te rakjuk színes képekkel. Igaz , hogy nem 3D nyomtatás , de skacok elbírnátok viselni ilyen pozíció + alkatrész + mindent a nyákon hm?De ez csak nektek , és csak itt.
annak ellenére, hogy homályos nagyon pofás. Kár hogy felesleges, mert pont az érték nem látszik, de ettől még jópofa.
Kössz az infót.
Nekem annyi a bajom a lézerrel, hogya nyomtató számolja a kinyomtatott lapokat, és 2500-nál meg fog állni. Erre már megtaláltam a megoldást. Amíg régen tintasugarassal nyomtattam, sokkal szebb volt a kinyomtatott maszk, mint ezzel. Az 4800DPI-s volt, ez meg 1200. Mondjuk a tintasugarashoz való írásvetítő fólia sokkal drágább volt. A tinta beszáradás volt az, ami miatt úgy döntöttem, hogy veszek egy lézert. Na meg azért is, mert ki akartam próbálni a vasalást. Hozzá teszem, hogy a vasalás nagyon szépen ment az eredeti tonerrel, de miután után töltöttem, már nem volt olyan frankó. Azért maszkot tökéletesen lehet vele csinálni. Ezzel a módszerrel amivel te is csinálod a nyákot, sokkal kevesebb a macera. Rá nyomtatod, és mehet a maratóba. Nekem meg ki kell nyomtatni a 2 maszkot, illeszteni, föltenni a nyákra a DRY fóliát, levilágítom, előhívom, és utána maratok. Láttam erről a módszerről vagy 2 éve egy videót, és akkor is tetszett.
Azért homályos , mert csak web kamerás , az a baj mikor elkap így az alkotni vágyás sosincs itt az okos telo.Hát a feleslegesség inkább úgy mondanám , hogy dizájnos.És ne menjünk most abba bele , hogy ki mit miért csinál feleslegesen , inkább fogjuk úgy fel , hogy ez is egy lehetséges megoldás , és szerintem úgy ahogy írtad, bár nekem nem is jutott eszembe ez a szó , de tényleg pofás.
Igen valóban van sok videó róla , de a megvalósítása nem is olyan 1x rű .A festékkel ,a nyákkal , a hővel, a nyomtató beállításokkal való trükközés stb stb stb. Mind mind összehangolást igényel , tudod sokan látnak egy ilyen videót , és nyákokat ,és hm nem is olyan nagy dolog ez , hát kérem ki kell próbálni , és kiderül.Egy fényes hordozóra való nyomtatás főleg , úgy hogy nem csak a rajzolat van rajta hanem alkatrészek rajzai stb , és nem folynak össze a színek hát csak ezen gondolkodjatok el kicsit , és rájöttök , hogy nem is olyan könnyű , mert ez nem papír , hogy be tudjon itatódni hát röviden ennyi, de azért remélem tetszik .
Egyébként ne ezt a beültetési rajzot vedd alapul , ez csak amolyan próba volt tudod, de persze van olyan 3d beültetési rajzolat amin vannak értékek is. Bocs, de ezt el felejtettem még hozzá tenni.
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, hogy valaki tud e olyan tintasugaras nyomtatót ami egyenesen veszíbe a lapokat és nem megy át minden féle hengeren a nyáklap. Arra gondoltam, hogy közvetlen a nyákra nyomtatók tintasugárral és utána csak marnom kell.lehet séges ez csagy csináljak hozzá nyomtatót ?
És itt már be is ültettem , vagy mégsem érdekes mennyire csalóka , szóval egész kicsibe is lehet.Ja kifejezetten szeretném hangsúlyozni senki babérjaira nem törekszem , csak is saját igényeimre csinálom ezeket.
Köszi meg találtam ebből indult az ötlet de ez átt lett alakítva vagy hogyan műkidik mert nem láttam a leírások között?
Olyan nyomtatót lehet kapni amire te gondolsz , de te azt úgy sem fogod megvenni , mert K va drága meg még sok egyéb.Igy hát marad az átalakítás tessék bújni a netet fórumokat minden le van írva , illetve képekkel is illusztrálva.
te azt mondod, hogy rohadt drága a festék bele, erre itt szórakozol, hogy "képeket nyomtatsz a nyákra". Én biztos nem pocsékolnám feleslegesen ilyenekre a drága festéket.
Drága bizony , de mint írtam korábban , mert látom te sem olvasol, azért szoktam ilyen Gulasoft által irt felesleges dolgokat nyomtatni , hogy , ne száradjon be a fejbe a festék , illetve tisztítás után ne csíkozzon stb stb stb . De ha kíváncsi , vagy mennyi is keress rá Google a barátod de eredetit keress .
Volt valamikor egy rövid ideig epson nyomtatóm és kb annyiba került volna bele ez a durabrite eredeti patronsor, mint maga a nyomtató került újkorában. és tudom azt is, hogy szeret beleszáradni a tinta a fejbe, ezért is lett selejtezve hamar a nyomtató. Rohadtul drága a fenntartása, főleg, hogy szinte mindig nyomtatni kellene vele, meg egy vagyon bele a tinta is. Többet nem kellene epson nyomtató az biztos.
Hm
Ez így van ahogy írod , ja ne hogy azt hidd , hogy lopom a tintát voltak itt már ilyen jellegű hozzá szólások más témában , de nem is nyomtatók ezer szám nyákot naponta.Egyébként neked valami hasonló esetleg amit szívesen megnéznénk van ?
Én nem igazán szoktam ilyen apró méretben építkezni, meg mivel időm szinte nulla, így elég ritkán építkezek saját részre, inkább javítgatok, oda meg nem kell nyákot készítenem.
Értem , csak azért kérdeztem , mert kaptam tőled már pár kritikát gondoltam azért , mert neked van esetleg valami más jobb stb.Én sem építkezek ilyen kicsibe , de néha előfordul , és ez csak egy különlegesség ami tényleg nem feltétlenül szükséges , de mint írtam ezzel ilyet is lehet, ha esetleg más is ki szeretné próbálni.
Én azért nem mutogatom a nyákokat, mert nálam a fő cél a működés. Én dry fóliával csinálom, viszont csak egyszerű lézernyomtató és nyomtatópapír kombinációval hozom létre a maszkot, így korlátozottak a viszonyok. Mivel jó esetben csak pár darab készül ugyanabból, így felesleges drágább cuccba beruházni, esetleg nyomdai filmmel vacakolni(amit nem is tudom honnan szerezhetnék). Viszont valahol van még a múltkori nyákból egy kimart, de nem használt darab, majd megkeresem és lehet felrakom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |