Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2526 / 3613
(#) Bakman válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 30, 2015 /

Ha a kábel másik végén is dugvilla van, akkor nagy baj van. Viccesnek hangzik, de láttam már olyat.
(#) gernerakos válasza Bakman hozzászólására (») Dec 30, 2015 /

A másik végén egy erősítő van!
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 30, 2015 /

Az a kábel már önmagában is "vicces" lenne. A hasznát meg sehogy sem látom.
(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 30, 2015 /

A "kedves" kuncsaft egyik dugaljból azzal "adott" áramot a másik dugajlba, mivel elégett a kötés egy helyen és a lakás egyik részében nem volt áram. Persze amikor a következő kötés kezdett füstölni, akkor hívta ki a villanyszerelő édesapámat. Az meg kis híján szívrohamot kapott, amikor meglátta. Képzelheted...
(#) nagym6 hozzászólása Dec 30, 2015 /

Itt a HE-n a társkereső hirdetésben beugró ablakban xy írja, nagyon tetszik a profilom.
Hát abban mi a túró tud tetszeni valakinek.
(#) sastas01 válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

A gépedből kikukucskál a webkamerádon keresztül, és amit lát az tetszik neki. Vagyis a profilod
(#) kaqkk válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

A reklám azt írja amit olvasni szeretnél ezért reklám ....
(#) nagym6 válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Nincs webkamera. Az adatlapomat gondoltam itt a profilomnak, ami eléggé sivárka.

kaqkk
Biztosan, de így meg túl kamusan csinálják.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2015
(#) kaqkk válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Nekem is felugrott ugyanez az üzenet , és az én adatlapomon sincs olyan dolog ami egy nőnek hajde szimpatikus lehetne . Amúgy meg nem hiszem hogy regisztáció nélkül megnézhetné valaki az adatlapot itt az oldalon ,és ha nem regisztrált felhasználó (na meg ha nem privát üzenetben ír itt) akkor csak chat meghívás lehet (rá kell klikkelni és meglátod hogy nem is társkereső hanem sexchat)
(#) sastas01 válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Én meg humorizáltam

Nem véletlenül raktam fel egy reklámblokkolót... Én legtöbbször kikerültem, de szüleim kevésbé rutinos felhasználók, minden nap 2-3 reklámra kattintottak, aztán pár hetente mehettem vírustírtani vagy windowst telepíteni Azóta nincs ilyen probléma...
(#) szucsistvan123 hozzászólása Dec 31, 2015 /

Na EHHEZ mit szóltok?
(#) Ge Lee válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Már évekkel ezelőtt megmondtam hogy ez lesz a vége, mert a nagy testvér mindent látni akar. Egyenrangúak leszünk az ebekkel, és a szabadságjogok ily mértékű megsértésének miértjét is meg fogják magyarázni a terrorizmussal meg a bűnözéssel.
(#) kaqkk válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 31, 2015 / 1

Itt magyarországon nem kell a nyakadba inplantálni a chipet, jövőre kezdik osztani a chipkártyás személyit.....
(#) Kovidivi válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Ausztriában is chip-es kártyája van az embernek, ezzel mész az orvoshos, egyből látja, van-e biztosításod. Nem tudom, hogy ez rossz-e, de szerintem nem. Ez a szám alapján tudnak azonosítani ha adóvevallást készítesz, ha bármilyen támogatást megigényelsz, stb. Csak a neved van rajta, meg egy kód. Az ügyintézés gyorsabb, ha elveszik, nem tudom vissza tudnának-e élni vele. Maximum elmegy orvoshoz ingyen. Minden máshoz több papír kell, útlevél, vagy jogsi, ami fényképes.
(#) pjg hozzászólása Dec 31, 2015 /

(#) nagym6 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Akkor mi csinálunk magunknak, a HE tagokra gondolok. Annyi minden elkészült már itt.
Mondjuk a nyákot Te csinálnád.
(#) BarnaPili hozzászólása Dec 31, 2015 /

Sziasztok!
Hegesztek egy garázskaput 60*30-as vékonyfalú zártszelvényből.Ahol hossztoldás van(bontott anyag,traktorkaloda volt) ott folyton belukad. Ha annyira leveszem az áramot,hogy ne lukassza be,akkor csak szikrázik a pálca,nem marad meg az ív. 2,5-ös pálcával dolgozok.A hegesztő egy saját gyártású Maci. A keretnek valót 50*50-es vinkliből csináltam,azt szépen sikerült megvarrni.Szépen be is égett.Csak ezzel a vékonnyal nem boldogulok. Adjatok már tanácsot,hogyan kell a vékony anyagokat hegeszteni.
Köszi!
István
(#) zoly15 válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Szia!
Mekkora hézaggal siekrült összeraknod a zártszelvényeket egymáshoz?
Vékony anyagot csak szakaszosan lehet hegeszteni elektródával, mindég csak egy picit majd megvárni még meggypirosig hűlik, egy idő után ráérzel.
Vagy van egy kicsit kókány megoldás is, fogsz egy ugyan olyan elektródát leütöd a bevonatot róla és a hegesztés vonalára teszed, és azt is elolvasztod vele együtt.
Ha szinte hézag nélkül sikerült összeraknod akkor úgy is össze lehet hegeszteni hogy beállítasz egy olyan áramot amin szépen muzsikál (az öreg hegesztők az elektróda hangját ahhoz hasonlítják, mikor a rántott hús sül az olajban ) és "szaladsz" az elektródával.
Elég gyorsan kell végigszaladni a hegesztéssel, úgy hogy szépen összeolvadjon de még ne szakadjon át.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2016
(#) BarnaPili válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Kösz!
Holnap megpróbálom ezt a módszert.Miután az egérlukakat beraktam...
(#) zoly15 válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Az egérlukat is csak a szélén kezd el, éppen hogy ívet fogsz de már szakítsd is meg, várd meg míg kihűlik és kezd elölről.
(#) illesoszkar válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 31, 2015 / 1

Én annó utánfutókat gyártottam és ER11-es elektrodáthasználtam,a régi normál elektroda,Ez úgy néz ki hogy nagyon vékony salak van rajta,egy kicsit nehezebb vele ivet fogni de lehet vele pakolni vékonyat de hézagot is nem ég ki olyan hamar

BUÉK
(#) illesoszkar hozzászólása Dec 31, 2015 /

BUÉK mindenkinek
(#) szucsistvan123 hozzászólása Jan 1, 2016 / 1

BUÉK!
(#) elektroncso hozzászólása Jan 2, 2016 / 4

Sziasztok.
Leesett tegnap az első hó. Már vagy egy hónappal ezelőtt új madáretetőt avattam a kertben. Itt még madarat nem láttam, gyenge volt a decemberi időjárás találtak maguknak gondolom. Az erdei etetőtőből sem fogyott a mag. Ma amikor kimentem pont akkor szált ki belőle egy kis cinege. Most már, hogy havazott biztos vagyok benne, hogy sűrűbben fogják látogatni az etetőket.
Sajnos a tegnapelőtt-tegnap éjszakai robbantásoktól az összes madár elmenekült, gondolom kimentek a városon kívülre. De már kezdenek visszabátorkodni.
Igen nagy hülyeség ez a petárdázás, tűzijátékozás.

eteto.JPG

(#) jdani hozzászólása Jan 2, 2016 /

Üdv.
Nemtudom magyarul mi a neve, így rá se tudok keresni a keresőben, ha van-e ilyen topic. Szóval egy tükör, és egy fényvisszaverő, viszont átlátszó lap közé van zárva pár LED.
OKé,a tükör még rendbe, de mi az a másik anyag/lap?
Hogy keressek rá? Ha jól tudom, az is csak egy sima üveg, és rajta valami fólia..
Vagy olyan tükör, aminek az egyik oldalán átlátni, a másik oldala meg tükör.
(#) jdani válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 2, 2016 /

Pont ezt a videót néztem pár másodperccel ezelőtt. De mi az a fólia?
(#) mikrokapcsolo válasza jdani hozzászólására (») Jan 2, 2016 /

Bővebben: Link Esetleg?
(#) jdani válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Jan 2, 2016 /

erről van szó
(#) pjg válasza jdani hozzászólására (») Jan 2, 2016 /

Az nem az. Közönséges fekete fólia kell amit az autók ablakára szoktak ragasztani. Időnként kapható a Lidl-ben. De gondolom más nagy áruházak is árulják.
(#) Bakman válasza pjg hozzászólására (») Jan 2, 2016 /

A tükörfólia jobb hatást biztosít, több fényt ver vissza.
Következő: »»   2526 / 3613
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem