Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Találkozó
Ha hozol egy vaddisznót (nem vad disznót!), akkor lehet az is, semmi akadálya. Ha nem, akkor a marhapörköltre még egy szavazat.
![]() A Bókay kert eddig bevált, ha sikerül olyan jó szerződést kötni, mint tavaly, akkor szerintem tökéletes. (A tavalyi "kapkodós" szervezésből okulva: nem lehet elég korán kezdeni! ![]()
Természetesen vállalnám, egyébként fel sem vetem! Most a marha hús árával összevetve fél áron vásárolható a vadász társaságoknál. Arról nem is beszélve nem minden nap van gondolom senkinél az asztalon vadpörkölt.
![]() Idézet: „Arról nem is beszélve nem minden nap van gondolom senkinél az asztalon vadpörkölt.” Ez tény. Ha bevállalod, akkor hurrá, azaz birkabőr (vagyis: juhéj!)
Ha mindenkinek megfelel a vaddisznó pörkölt tört burgonyával "ez illik hozzá" akkor részemről rendben!
Olyan úgysem lesz, hogy mindenkinek megfeleljen, de ha nem lesz nagy tiltakozás, akkor szerintem ezt túltárgyaltnak tekinthetjük. Már persze, ha a "szakácsaink" is bevállalják...
Gondoskodok szakácsról is ha nem probléma.
![]()
Helló! Én a vaddisznóra szavazok(marhát bármikor ehetek), és tényleg olcsóbb lehet(nem mindegy a költségvetés!). A "tört krumplit" úgy hívják: Dödölle! Az dukál a vaddisznóhoz (legalábbis mifelénk). Segítek, ha kell, megcsinálni! Amúgy is ott leszek.
Szia: Kálmán
Csak legyen hozzá edényzet...
Mert akkor már kettőről is szó van: - Őz főző ![]() - Dödölle főző ![]()
HY! Őz is lesz? Edény viszek! (A dödöllét főzni-és sütni kell!
![]()
Vaddisznó pörkölt = +1 szavazat támogatás.
![]() Az egyetlen elrettentő/rémisztő tényező a vaddisznóhús ára... legalábbis mifelénk mindig ezzel szembesültem :no:
Valaki feltette a kérdést az evő eszközről hát a tecoban eldobható papír tányér 200ft műanyag 500ft sok darabos
A mostani ár fele mint a Me..ó. ban a marha hús. Úgy működik,hogy egész disznót kell megvásárolni. Trófea és a bőr kivételével. Így persze a csont is a miénk.
Sajnos nincs fagyasztó kapacitásom arra,hogy már most megvásároljam és fagyasztóban tároljam a találkozóig.
Nehogy valaki vegyen, tányért - kanalat. Annyi maradt tavalyról, hogyha kétszer annyian leszünk is háromszor annyi lesz mint kell
![]()
Vadőr barátom a következő felvilágosításokkal szolgált . Őz 100% akár több darab is lesz ha kell. Disznóra már nincs ekkora esély. Mivel a vadászok abban az időszakban általában megtartják maguknak az elejtett vadat. Jó előre KB 1 hónappal , már jelezni kell az igényt. Mivel nem minden bokorban üldögél semmilyen vad.
Ezért ha a többség a vad étel mellett dönt. Megkérem TOPI mestert ,hogy a részvételi igényeket az idei találkozóra már lehetőleg június közepe-vége felé mérje fel. Az előzetes feldolgozást,tárolást akkor már tudom vállalni. A megvásárlást saját erőből teljes egészében nem biztos. A darab szám függvénye ami természetesen a résztvevők számától függ. Árban az őz, KB a marha hús bolti árával egyenlő a disznó jóval olcsóbb lenne. A hús hatósági állat orvos által bevizsgált, teljesen hivatalos ha ez esetleg a kétkedőket megnyugtatja a minőséget illetően.
Szia Gafly!
Egy őz hústartalma egy komolyabb családnak éppen elég..!Voltunk vagy 70-en, akik kajáltunk is? Ez egy kicsit több. Majd Poros kiszámítja, a vadászokkal. Legyen őz, ha nem lesz épp disznó! Persze függ a jelentkezők számától. Ha valaki megy Zalából, Porosék felé, szóljon; elviheti az egyik fagyasztómat neki ingyen! Szia: Kálmán ![]() ![]()
Pörköltnél színhússal 30dkg, csontossal 50 dkg-os nyers anyaggal számolnak egy főre. Egy őz-nél átlagban 12-15kg az a mennyiség amit pörkölt céljára felhasználható. Ebben van színhús és csontos rész is. Tehát KB 30 Fő/őz mennyiséggel kell számolni. Inkább számoljunk egy "picikét" nagyobb adagot ,mert tapasztalatom szerint nem csak, repetázások hanem tripetázások is előfordulnak a baráti összejöveteleken ahol a nejem főz.
![]() Idézet: „Granpa nincs szükségem fagyasztóra addigra már az egyik nálunk is felszabadul. Egyébként köszönöm!”
Szerintem tökéletes a nagylelkű felajánlásod! Köszönjük.
![]()
Nagyon szívesen!
Lenne még javaslatom ami a színvonalat emelheti! :peace: Idézet: „Addig üsd a vasat míg meleg” ![]()
Minek az neked? Úgyse ihatsz még belőle
![]()
Garantálom Neked egy lesz. /Persze ha a szüleid is jóvá hagyják!
![]()
Amiről nem tudnak az nem is fáj
![]() ![]()
Nem az ivás volt a jellemző legalább is tavaly nem. Vittem egy üveg konyakot amit bontatlanul visszahoztam.
:yes: |
Bejelentkezés
Hirdetés |