Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ellenőriztem, hibátlanul letölthető és a fájlok is rendben vannak. A hiba nálad lehet...
Gondolom úgy érted, hogy a kezelőben lévő zónalehetőséget szeretnéd 7.zónaként kihasználni. Mivel PC1555RK billentyűzeted van, ezért abba mindenképpen 1db ellenállást kell tenni, függetlenül attól, hogy a központot DEOL-ban használod. Ha PK55.. billentyűzeted lenne, akkor már a központ beállításai alapján kellene a billentyűzetbe is ellenállást tenni. A PC1555RK ezt nem támogatja ezért ott marad az EOL.
a kezelő zóna lezárása eol akkor is ha a programban deol lett választva, ezért 24 órásnak lehet használni. ha nyitás érzékelőt teszel rá nyitáskor szabotázst jelez.
SZiasztok!
Nem tudja esetleg valaki hogy hogyan kell beprogramozni mobilszámra ezt a telefonhívót: Bővebben: Link Elég régóta küzdök vele de nem sikerül működésre bírni. Le tudná esetleg valaki írni hogy hogyan tudom beprogramozni? Köszönöm!
Sziasztok! Nekem egy 1864-es központot kellene egy PLC-s épületautomatizálással összehozni. A lényeg, hogy bizonyos zónák mozgásérzékelői lámpatesteket vezérelnének (PLC adott bemenetére jel kerül) Ezt gondoltam PGM bővítéssel és a PGM kimenetek egy-egy zónához rendelésével, vagy a mozgásérzékelők jelének valamilyen "lemásolásával". Ha valakinek van ötlete, vagy ilyen jellegű tapasztalata, azt nagyon megköszönöm.
Balu
5208 modul kell, az 8 db kis áramú kimeneti modul.
Ez mehet a PLC-hez. A PGM-kimeneteket pedig zónakövető kimenetre kell programozni. A kimenet aktív, ha nincs zóna megsértve, ha a zóna sértésre kerül, akkor lesz inaktív. az 501-514 szekcióban állítható be az 1-8 zónák követése. csak vagy kapcsolatot tud, és csak az 1-8 zónákra. Tehát több zóna is kerülhet egy pgm vezérlésre.
Igen, ilyesmire gondoltam.
Ez azt jelenti, hogy késleltetett zónaként nem is lehet használni így, vagyis jobban járok, ha inkább külön zónaként kezelem a nyitásérzékelőt?
A válaszod ott van a linken, magyar nyelű telepítési útmutató.
Ha már programoztál Satel riasztót, ez kb. ugyanaz. telepítői
Hali! Neked egy PC5208 (tranyós ák.), vagy ha más potenciál, akkor PC5204 (relés 4ák.) modul kell. Ezek buszos cuccok, azaz viheted egyszerűen ahova akarod (bizonyos keretek között). Illetve nem tudom működik-e, de 1565-nél pl. volt direkt integráláshoz modul PC5401, lehet ez is kezeli, de hívd fel dsc-éket, szervíz szívesen segít
Jó, közben rájöttem. Ha a 013-ben belövöm a SEOL-t, a zóna attribútumban meg a többi zónához a DEOL-t, akkor szüret.
![]()
Szia!
Programoztam már satelt, de ez kifog rajtam. Pontosan milyen formátumba programozzam be lépésről- lépésre? Mit irogassak be? üdv
Syn7h37ic kolléga jól beszél, tényleg PC5208 modullal tudod megoldani a dolgot. Ez 8db 50mA terhelhetőségű kimenettel rendelkezik. Ha bikább kell, akkor tényleg ott a PC5204, ami igaz, hogy négy csatornás, viszont teljesítmény FET-es kimenete van (nem relés!!!). Vagy megrelézed az 5208-at.... Egyébként nekem is volt már extra igényem a dsc központoktól, és a dsc-sek tényleg segítettek megoldani....
Szia Syn7h37ic! Nagyon köszönöm a segítséget, azt hiszem ez pont az ami nekem kell és 8 kimenet még elég is. Nem akarom, hogy te old meg helyettem a dolgot de abban tudnál segíteni slágvortokban, hogy hogy kell a kimeneteket külön-külön a zónákra felprogramozni, mert ilyen szinten nem vagyok benne a programozásba. Köszönettel: Balu
HI.
Ráraktuk a 1616-ra az 5108-as modult ha csak 1 Lc100 at rakok a bővitő modulra akkor okésan megy ha mar 2-t akkor ha mozgást érzékel elalszik a kezelön a ready led de amikor megszünik a mozgás nem jön vissza a Ready led és nem tudom beriasztani. Mi lehet a hiba? Thx
Tel szám bevitele: pl.555-4321
1234# 1# 5#5#5#4#3#2#1#*# 0# Hangfelvétel: 1234# 7# a rögzítés indul, max16mp szöveg, ha rövdebb, a szöveg végén nyomj* 0# A bemeneti opciókat akkor változtasd, ha a gyáritól eltérő a riasztási impulzus. Pl. a riasztási bemenet akkor aktív, ha a földhöz rövidzárt kap. Pl 1616AUX kimenet ide bekötve, és TLM és alarm opcióra progizva ekkor: 12345# 2# 4-es gomb megnyom, a FOGLALT led világítson. # 0# Hívás opciók engedélyezése 12345# 3# foglalt led be (gomb4) vonal led ki (3-as gomb) Jelentés led be (2-es gomb) hiba led be (1-es gomb) # 0# Távfelügyeletet le kell tiltani, saját híváskor (nem muszáj, de jobb) 12345# 5# foglalt led be # 0# A többi funkció nem kell, ha saját mobilt hívsz. Azok jók gyárilag
Jól vannak az ellenállások az infában?
Jól kötötted be a modulba az infa bemenetét? Ha nincs ready, akkor nyitott zónának kell lennie, ldes kezelőn látszik a nyitott zónánk megfelelő led, LCD-n pedig a zóna számázt lépteti. Ha az óra van, akkor nyomd meg a * vagy # gombot röviden, ekkor jelezni fogja.
A pgm opcióban lehet programozni, hogy miként működjön.
A PGM1, é PGM2 a 009 opció, ide programozz 29, 29,-et a 010 a többi PGM, ide is végig progizz 29-et Ezután a PGM-eket kell zónákhoz rendelni, ez az 500-as opcióknál van. Itt kapcsoló opciók vannak, amelyik led világít, ahhoz a zónához rendeled. Egy PGM lehet több zónán is. Tehát 501 PGM 1 502 PGM2 503 PGM 3 stb stb...
Addig jó meg megvan a Ready amig be nem lépem a zónát utána kialszik a ready de ha megszünik a zóna belépése nem jön vissza a ready. Ledes kezelő van.
Szia!
köszönöm!
A sárga lámpa világít? Ha nem, olyankor sem kezd világítani, amikor először belelépsz a zónába? Szerintem rosszul van bekötve. Az első belépéskor szabotázst okozol, és csak telepítői belépés, vagy tápelvétel után enged csak újra élesíteni. Ellenőrizd a bekötés, de szerintem az a legjobb, ha szétszeded, hogy minden érzékelő külön zónára kerüljön. Több PIR egy zónán nem a legszebb megoldás....
Köszi mindekinek a választ. Végülis megoldodott a bővitővel a második zonán nem ment de ha átraktam 1-el arrébb tökéletes lett pedig jól progiztam be ...elvileg.
Üdv
Segitségért jövök ide, mert adott egy riasztórendszer 4 mozgásérzékelővel, micron központtal, és egy z8020c kezelővel. A rendszer maga jól müködik, csak az a probléma hogy a kezelő ott van az érzékelő alatt, és addig nem tudom élesiteni a rendszert míg a mozgásérzékelő jelez. Egyszerüen nem tudom mit programozzak be rajt hogy jó legyen. Belépéskor jól müködik, tehát nem riaszt egyszerre, kivárja a késleletetést, de a másik három érzékelőre egyszerre riasztást indit, gondolom igy is kell működnie. Ezzel nincs is baj, csak az a patricionálás, meg inteligenszóna stb nekem magas egy kicsit. ![]() Ha valaki le tudná irni hétköznapi szavakkal hogy hogyan programozzam fel, és esetleg mit ronttam el az nagy segitség lenne.
Bocs, de ha valamit nem jól irtam akkor igy nézne ki a riasztóm.
http://www.biztonsagtechnikai-aruhaz.hu/index.php?mpc=terfull&id=Mi...csomag ![]()
Hello
Segítséget kérnék 1616-os központ kommunikátor programozásához! Gyári beállításokkal a telefonszám megadása után felhív,de bármit csinálok a mobillon nem reagál. Automata jelentéskódok vannak beállítva(gyári). 3× megismétli ,majd hibát ad. Mit mire állítsak ,hogy rendesen működjön? Mit kell nyomni ha már felhívott? Segítség
Ha a saját mobilodra szeretnél értesítést kapni, akkor szinte semmiben nem jó a gyári beállítás. A következőket programozd be:
301: telefonszám 310: azonosító (bármit beírhatsz, mondjuk 333333) 311 és 312: partíció azonosító (bármi, mondjuk 3333) 320 és az ez utáni minden szakaszba írj be bármilyen jelentéskódot, amiről szeretnél értesítést kapni. Bármit beírhatsz (mondjuk sok 33-at), csak legyen ott valami. Ha csak a riasztásokról szeretnél hívást kapni, akkor értelemszerűen csak a 320-at töltsd ki. Végül a 350-be írd be, hogy 0606. Ha az kész, akkor mehet a próba. Ha csörög a telefonod, felveszed és időnként egy csipogást hallasz. Nyomd meg bármelyik billentyűt legalább 2mp hosszan. Ekkor a telefonodban egy szirénázást hallasz, és le is teheted. Ilyenkor nem jön be a hiba. Ha gombnyomás nélkül, még a szirénázás előtt leteszed, akkor újrahív. Baj csak akkor lehet, ha olyan mobilod van, ami nem viszi át a DTMF hangokat (pl egy-két érintőképernyős kütyü). Ilynekor nem tudsz nyugtázni, nem lesz szirénázás, és bejön a hiba. Pech.
Sziasztok
A tesztidőszak sikeres lett, ezért szirénát is raknék a rendszerre. a mellékletből a 8 szálas vezetékezést választottam. (A sziréna csak halkan kattog) Mit kell feltétlenül beprogramozni, hogy szóljon is? A 16-os zónára van kötve. A szervízszál még a központon a tamper benyomva, signa a PGM2-őn . Az akksi le volt merülve olyan 10,4 V-ot mértem most már több van benne. Válaszokat Köszönöm.
A központ 1864-es
A sziréna SIGNAL Bekötés: z16-Report ellenállás EOL com- tamper2-tamper1 ellenállás Aux+ +12V Aux- -12V és Service Bell+ Start Pgm2 Flash
Az akku a baj. Ha nincs feltöltve, akkor a sziréna így jelzi, hogy rakjál bele jó akkumulátort. minimum 12Vra feltöltött akku kell, különben nem fog elindulni.
Az akku-t töltsd fel a riasztóval. Ha nem emelkedik fel 13 volt köré, akkor cellazárlatos, ...kuka. A PGM-et programozni kell, betörés és tűz sziréna kimenetre, a gyári nem ezen van! De egyszerűbb, ha a bell- pontra kötöd a startot. A bekötés sem jó... szir +12V ----- bell+ szir negatív ----aux- service (én nem használom fölösleges hülyeség) de csak akkor kell lekötni, ha némítani akarod a szirénát, különben sehová sem kell kötni. start negatív------ bell- (vagy valamelyik PGM, ami fel van programozva 01-re, betörés és tűz...) Ha külön akarsz CSAK villogtatni, akkor kell a flash pont, de ez is negatívra indul. tamper pontok egy szabad zónára kötve, ez a zóna 24 órás legyen, ellenállás természetesen kell, ha használsz a rendszeren EOL, vagy DEOL lezáráast a zónákon.
A report jónak tűnik , de ezt is 24 órás zónára dobd, és lehetőleg néma zónára, a sziréna hiba (pl akku hiba) feleslegesen ne ordíttassa a riasztót.
Tamperek, jók. |
Bejelentkezés
Hirdetés |