Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   42 / 282
(#) MPi-c válasza mrrudi hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Szia!
Ellenőriztem, hibátlanul letölthető és a fájlok is rendben vannak. A hiba nálad lehet...
(#) toan válasza spark82 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Gondolom úgy érted, hogy a kezelőben lévő zónalehetőséget szeretnéd 7.zónaként kihasználni. Mivel PC1555RK billentyűzeted van, ezért abba mindenképpen 1db ellenállást kell tenni, függetlenül attól, hogy a központot DEOL-ban használod. Ha PK55.. billentyűzeted lenne, akkor már a központ beállításai alapján kellene a billentyűzetbe is ellenállást tenni. A PC1555RK ezt nem támogatja ezért ott marad az EOL.
(#) bright válasza spark82 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

a kezelő zóna lezárása eol akkor is ha a programban deol lett választva, ezért 24 órásnak lehet használni. ha nyitás érzékelőt teszel rá nyitáskor szabotázst jelez.
(#) Smileyking hozzászólása Jan 22, 2010 /

SZiasztok!

Nem tudja esetleg valaki hogy hogyan kell beprogramozni mobilszámra ezt a telefonhívót: Bővebben: Link

Elég régóta küzdök vele de nem sikerül működésre bírni. Le tudná esetleg valaki írni hogy hogyan tudom beprogramozni?
Köszönöm!
(#) balu0325 hozzászólása Jan 22, 2010 /

Sziasztok! Nekem egy 1864-es központot kellene egy PLC-s épületautomatizálással összehozni. A lényeg, hogy bizonyos zónák mozgásérzékelői lámpatesteket vezérelnének (PLC adott bemenetére jel kerül) Ezt gondoltam PGM bővítéssel és a PGM kimenetek egy-egy zónához rendelésével, vagy a mozgásérzékelők jelének valamilyen "lemásolásával". Ha valakinek van ötlete, vagy ilyen jellegű tapasztalata, azt nagyon megköszönöm.

Balu
(#) Syn7h37ic válasza balu0325 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

5208 modul kell, az 8 db kis áramú kimeneti modul.
Ez mehet a PLC-hez.

A PGM-kimeneteket pedig zónakövető kimenetre kell programozni.

A kimenet aktív, ha nincs zóna megsértve, ha a zóna sértésre kerül, akkor lesz inaktív. az 501-514 szekcióban állítható be az 1-8 zónák követése. csak vagy kapcsolatot tud, és csak az 1-8 zónákra. Tehát több zóna is kerülhet egy pgm vezérlésre.
(#) spark82 válasza toan hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Igen, ilyesmire gondoltam.
Ez azt jelenti, hogy késleltetett zónaként nem is lehet használni így, vagyis jobban járok, ha inkább külön zónaként kezelem a nyitásérzékelőt?
(#) Syn7h37ic válasza Smileyking hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

A válaszod ott van a linken, magyar nyelű telepítési útmutató.
Ha már programoztál Satel riasztót, ez kb. ugyanaz.

telepítői
(#) sunyeb válasza balu0325 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Hali! Neked egy PC5208 (tranyós ák.), vagy ha más potenciál, akkor PC5204 (relés 4ák.) modul kell. Ezek buszos cuccok, azaz viheted egyszerűen ahova akarod (bizonyos keretek között). Illetve nem tudom működik-e, de 1565-nél pl. volt direkt integráláshoz modul PC5401, lehet ez is kezeli, de hívd fel dsc-éket, szervíz szívesen segít
(#) spark82 válasza spark82 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Jó, közben rájöttem. Ha a 013-ben belövöm a SEOL-t, a zóna attribútumban meg a többi zónához a DEOL-t, akkor szüret.
(#) Smileyking válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Szia!

Programoztam már satelt, de ez kifog rajtam.
Pontosan milyen formátumba programozzam be lépésről- lépésre? Mit irogassak be?
üdv
(#) toan válasza balu0325 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Syn7h37ic kolléga jól beszél, tényleg PC5208 modullal tudod megoldani a dolgot. Ez 8db 50mA terhelhetőségű kimenettel rendelkezik. Ha bikább kell, akkor tényleg ott a PC5204, ami igaz, hogy négy csatornás, viszont teljesítmény FET-es kimenete van (nem relés!!!). Vagy megrelézed az 5208-at.... Egyébként nekem is volt már extra igényem a dsc központoktól, és a dsc-sek tényleg segítettek megoldani....
(#) balu0325 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Szia Syn7h37ic! Nagyon köszönöm a segítséget, azt hiszem ez pont az ami nekem kell és 8 kimenet még elég is. Nem akarom, hogy te old meg helyettem a dolgot de abban tudnál segíteni slágvortokban, hogy hogy kell a kimeneteket külön-külön a zónákra felprogramozni, mert ilyen szinten nem vagyok benne a programozásba. Köszönettel: Balu
(#) rogers hozzászólása Jan 23, 2010 /

HI.

Ráraktuk a 1616-ra az 5108-as modult ha csak 1 Lc100 at rakok a bővitő modulra akkor okésan megy ha mar 2-t akkor ha mozgást érzékel elalszik a kezelön a ready led de amikor megszünik a mozgás nem jön vissza a Ready led és nem tudom beriasztani. Mi lehet a hiba?

Thx
(#) Syn7h37ic válasza Smileyking hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Tel szám bevitele: pl.555-4321
1234#
1#
5#5#5#4#3#2#1#*#

0#

Hangfelvétel:
1234#
7# a rögzítés indul, max16mp szöveg, ha rövdebb, a szöveg végén nyomj*

0#

A bemeneti opciókat akkor változtasd, ha a gyáritól eltérő a riasztási impulzus.

Pl. a riasztási bemenet akkor aktív, ha a földhöz rövidzárt kap. Pl 1616AUX kimenet ide bekötve, és TLM és alarm opcióra progizva

ekkor:
12345#
2#

4-es gomb megnyom, a FOGLALT led világítson.
#

0#

Hívás opciók engedélyezése

12345#
3#

foglalt led be (gomb4)
vonal led ki (3-as gomb)
Jelentés led be (2-es gomb)
hiba led be (1-es gomb)
#

0#

Távfelügyeletet le kell tiltani, saját híváskor (nem muszáj, de jobb)

12345#
5#
foglalt led be
#

0#

A többi funkció nem kell, ha saját mobilt hívsz.
Azok jók gyárilag

(#) Syn7h37ic válasza rogers hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Jól vannak az ellenállások az infában?
Jól kötötted be a modulba az infa bemenetét?
Ha nincs ready, akkor nyitott zónának kell lennie, ldes kezelőn látszik a nyitott zónánk megfelelő led, LCD-n pedig a zóna számázt lépteti. Ha az óra van, akkor nyomd meg a * vagy # gombot röviden, ekkor jelezni fogja.
(#) Syn7h37ic válasza balu0325 hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

A pgm opcióban lehet programozni, hogy miként működjön.
A PGM1, é PGM2 a 009 opció, ide programozz
29, 29,-et
a 010 a többi PGM, ide is végig progizz 29-et
Ezután a PGM-eket kell zónákhoz rendelni, ez az 500-as opcióknál van.
Itt kapcsoló opciók vannak, amelyik led világít, ahhoz a zónához rendeled. Egy PGM lehet több zónán is.
Tehát
501 PGM 1
502 PGM2
503 PGM 3

stb stb...

(#) rogers válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Addig jó meg megvan a Ready amig be nem lépem a zónát utána kialszik a ready de ha megszünik a zóna belépése nem jön vissza a ready. Ledes kezelő van.
(#) Smileyking válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Szia!

köszönöm!
(#) toan válasza rogers hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

A sárga lámpa világít? Ha nem, olyankor sem kezd világítani, amikor először belelépsz a zónába? Szerintem rosszul van bekötve. Az első belépéskor szabotázst okozol, és csak telepítői belépés, vagy tápelvétel után enged csak újra élesíteni. Ellenőrizd a bekötés, de szerintem az a legjobb, ha szétszeded, hogy minden érzékelő külön zónára kerüljön. Több PIR egy zónán nem a legszebb megoldás....
(#) rogers válasza toan hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Köszi mindekinek a választ. Végülis megoldodott a bővitővel a második zonán nem ment de ha átraktam 1-el arrébb tökéletes lett pedig jól progiztam be ...elvileg.
(#) himi123 hozzászólása Jan 23, 2010 /

Üdv
Segitségért jövök ide, mert adott egy riasztórendszer 4 mozgásérzékelővel, micron központtal, és egy z8020c kezelővel.
A rendszer maga jól müködik, csak az a probléma hogy a kezelő ott van az érzékelő alatt, és addig nem tudom élesiteni a rendszert míg a mozgásérzékelő jelez.
Egyszerüen nem tudom mit programozzak be rajt hogy jó legyen. Belépéskor jól müködik, tehát nem riaszt egyszerre, kivárja a késleletetést, de a másik három érzékelőre egyszerre riasztást indit, gondolom igy is kell működnie. Ezzel nincs is baj, csak az a patricionálás, meg inteligenszóna stb nekem magas egy kicsit.
Ha valaki le tudná irni hétköznapi szavakkal hogy hogyan programozzam fel, és esetleg mit ronttam el az nagy segitség lenne.
(#) himi123 hozzászólása Jan 23, 2010 /

Bocs, de ha valamit nem jól irtam akkor igy nézne ki a riasztóm.

http://www.biztonsagtechnikai-aruhaz.hu/index.php?mpc=terfull&id=Mi...csomag
(#) balu0325 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Nagyon köszönöm a segítséget. Így már menni fog. :worship:
(#) kurunczig hozzászólása Jan 24, 2010 /

Hello

Segítséget kérnék 1616-os központ kommunikátor programozásához!
Gyári beállításokkal a telefonszám megadása után felhív,de bármit csinálok a mobillon nem reagál.
Automata jelentéskódok vannak beállítva(gyári).
3× megismétli ,majd hibát ad.
Mit mire állítsak ,hogy rendesen működjön?
Mit kell nyomni ha már felhívott?

Segítség

(#) toan válasza kurunczig hozzászólására (») Jan 24, 2010 / 1

Ha a saját mobilodra szeretnél értesítést kapni, akkor szinte semmiben nem jó a gyári beállítás. A következőket programozd be:
301: telefonszám
310: azonosító (bármit beírhatsz, mondjuk 333333)
311 és 312: partíció azonosító (bármi, mondjuk 3333)
320 és az ez utáni minden szakaszba írj be bármilyen jelentéskódot, amiről szeretnél értesítést kapni. Bármit beírhatsz (mondjuk sok 33-at), csak legyen ott valami. Ha csak a riasztásokról szeretnél hívást kapni, akkor értelemszerűen csak a 320-at töltsd ki.
Végül a 350-be írd be, hogy 0606.
Ha az kész, akkor mehet a próba.
Ha csörög a telefonod, felveszed és időnként egy csipogást hallasz. Nyomd meg bármelyik billentyűt legalább 2mp hosszan. Ekkor a telefonodban egy szirénázást hallasz, és le is teheted. Ilyenkor nem jön be a hiba. Ha gombnyomás nélkül, még a szirénázás előtt leteszed, akkor újrahív. Baj csak akkor lehet, ha olyan mobilod van, ami nem viszi át a DTMF hangokat (pl egy-két érintőképernyős kütyü). Ilynekor nem tudsz nyugtázni, nem lesz szirénázás, és bejön a hiba. Pech.
(#) mgs hozzászólása Jan 24, 2010 /

Sziasztok

A tesztidőszak sikeres lett, ezért szirénát is raknék a rendszerre. a mellékletből a 8 szálas vezetékezést választottam. (A sziréna csak halkan kattog)

Mit kell feltétlenül beprogramozni, hogy szóljon is?
A 16-os zónára van kötve. A szervízszál még a központon a tamper benyomva, signa a PGM2-őn . Az akksi le volt merülve olyan 10,4 V-ot mértem most már több van benne.

Válaszokat Köszönöm.

(#) mgs hozzászólása Jan 24, 2010 /

A központ 1864-es
A sziréna SIGNAL

Bekötés:
z16-Report ellenállás EOL
com- tamper2-tamper1 ellenállás
Aux+ +12V
Aux- -12V és Service
Bell+ Start
Pgm2 Flash
(#) Syn7h37ic válasza mgs hozzászólására (») Jan 24, 2010 / 1

Az akku a baj. Ha nincs feltöltve, akkor a sziréna így jelzi, hogy rakjál bele jó akkumulátort. minimum 12Vra feltöltött akku kell, különben nem fog elindulni.
Az akku-t töltsd fel a riasztóval. Ha nem emelkedik fel 13 volt köré, akkor cellazárlatos, ...kuka.
A PGM-et programozni kell, betörés és tűz sziréna kimenetre, a gyári nem ezen van!
De egyszerűbb, ha a bell- pontra kötöd a startot.

A bekötés sem jó...
szir +12V ----- bell+
szir negatív ----aux-
service (én nem használom fölösleges hülyeség) de csak akkor kell lekötni, ha némítani akarod a szirénát, különben sehová sem kell kötni.
start negatív------ bell- (vagy valamelyik PGM, ami fel van programozva 01-re, betörés és tűz...)
Ha külön akarsz CSAK villogtatni, akkor kell a flash pont, de ez is negatívra indul.
tamper pontok egy szabad zónára kötve, ez a zóna 24 órás legyen, ellenállás természetesen kell, ha használsz a rendszeren EOL, vagy DEOL lezáráast a zónákon.

(#) Syn7h37ic válasza mgs hozzászólására (») Jan 24, 2010 / 1

A report jónak tűnik , de ezt is 24 órás zónára dobd, és lehetőleg néma zónára, a sziréna hiba (pl akku hiba) feleslegesen ne ordíttassa a riasztót.
Tamperek, jók.
Következő: »»   42 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem