Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szóval valamelyik meghibásodása.
Bocs
Szia! Egyszeres tápnál a 2N3055 kollektorán (ház) mérve a testhez képest, a 77V és a 40V normális feszültségnek számít. Próbáltam visszakeresni már az előző hozzászólásodnál is, de nem jöttem rá mi a probléma lényege
Szia. A kimeneten is 40V van. Csak a kondi miatt nem jut el a hangszóróig. És számomra érdekes ,hogy az alapzaj a poti tekerésével növekszik szóval normális a hangja is. Zene jel bevitelre viszont nem reagál
Kapcsold ki a végfokot, várj egy kicsit vele amíg a nyugalmi áram lehúzza a kondik tápfeszét, majd mérj C-E közt, ha ott teljes rövid zárat mutat akk bizony oda a 2n3055-nek...
A kicsatoló kondi egyenáramilag leválasztja a kimenetet, az azért van ott. Rövid zárt az aligha elviselne, ott..,, ha zárlatosak a végtranyók akkor menni kell tovább, és mérni kell az azt meghajtó fokozatot is. Ha zárlatod van a 2n3055-ön akkor az bizony csinálhatott a diff erősítő fokozatra egy túlvezérlést a vizzsacsatoláson, ami megölte a driver részét a modulnak.
Nem tudom kivenni a feliratozást, milyen bemenetre, vagy bemenetekre próbáltál jelet adni?
Az mind MIC bemenet mivel énekre van tervezve. Ott próbáltam mindegyiken, de semmi...
500 körüli érték van mind a 2 nél. Már ki is vettem a tranyókat és mérve jók,nagyjából egyformák is. A kimeneti 40V ot végkép nemértem..
A MIC csatornák potijainak tekergetésére is hallatszik az alapzaj változása?
Azért kérdem, mert szerintem a végfok jó. Csak valahol megszakad a jel útja a készüléken belül, vagy a vélhetően szimmetrikus jack bemenetre nem szerencsésen kötöttél be. Keresek rajzot ami hasonlíthat a végfokodhoz, azon tisztázni lehet a kimeneten lévő 40V-ot. (látom mindössze két falu távolságra vagyunk egymástól )
Meg is van! Bővebben: Link
Hasonló nagyon csak ebben (eredeti) 2SC k vannak. Valószínűleg akkor jó a végfok, de ha már holnap megjönnek az MJ-k akkor cserélem. A hangszínt stb holnap átnézem. Szorít az idő mert holnap ballagás és a gitáros már várja. Látom már minden irányból vannak HE sak
Sziasztok!
Létezik valami jó kis , klassz erősítő, ami 18V, 1A-on nagy teljesítményt lead? Gondolok, 40-50W-ra, de kisebb is jó, csak ne 10W-os legyen. Nem kell, hogy IC-s legyen..
Szia!
18 szorozva 1-el, az mennyi? Vagy menj át az ingyenenergiás topikba egy kis plusz energiáért.
Sziasztok
Kicsit hosszú lenne a topic-ot végig olvasni, ezért nem teszem. Van egy Micro HiFi-m: SEG MX225 Ezen sajna csak egy árva CD lejátszó található, de szeretném ha a számítógép hangkártyájáról rá tudnám vinni a jelet. Nehéz ezt megcsinálni?
van még rajta AM és FM antennacsatlakozó, de ha jól tudom, akkor modulátorra lenne szükségem, ahhoz hogy innen kapja a hangkártya jelét...én ezt nem vágom, ezért csak néhány forrasztással szeretném megoldani a feladatot, ha meg lehet....
Jani!
Nálad alapfogalmak hibáddzanak! Kadarist arra utalt, hogy a világon a legjobb erősítő sem képes 18 volttal táplálva és 1 amper felvett árammal 40-50 watt teljesítményt leadni, mivel akárhogy is számolunk P (teljesítmény) = U (feszültség) x I (áram), tehát 1 amper x 18 volt = 18 watt. Ez csak az én véleményem, de: ne akarj meg "atomerőművet" építeni!
Kicseréltem a végeket a szép MJ-k re. Ha a zengető rúgókat megpöckölöm hatalmasat zeng és tisztán szóval a végfok már jó. Az előlapon lévő jack bemenetekre viszont csak nagyon halkan reagál. Mindent jónak látok ,de ezek szerint mégsem az
Szóval a végfok már jó Valami tipped van arra, hogy hogyan adjak neki jelbemenetet az előlap jackek en? Mert lehet hogy azt csinálom rosszul...Nagyon halkan szól hiába forrasztom a (piros) jelre és a testre a jack nél. A zengető rúgók viszont tisztán és nagyot ütnek (kézzel való pöckölésre) !
A jack bekötése ha sztereo dugód van: a dugó szára test, a gyűrű test, a csúcsra megy a jel.
A Channel feirat felett milyen kapcsoló van? A csatorna Volume tekergetésére reagál valamit?
A jack bekötést azért ismerem. A channel felett 50K ohm és 600 ohm kapcsoló van. Mind a két állásban próbáltam mind az összes csatornát, de 600R nél szól azt is halkan. A csatornák hangerejére nem reagál, csak a master hangerőre.
Van-e táp azon a részen ahol a bemenetek az első félvezetőhöz csatlakoznak?
Sziasztok,
v alahogy megtalaltam ezeket a KITeket: http://www.d-audio.hu/index.php?main_page=product_info&cPath=53&pro...id=116 . http://www.d-audio.hu/index.php?main_page=product_info&cPath=53&pro...id=117 e zeket szeretném valahogy egy rendszerbe kötni, es meghajtani őket. Az lenne a kerdesem, hogy meg lehet azt oldani egyszerűen, hogy a PRE02 kikapcsolható legyen, ill. a legnagyobb gondom, hogy milyen tápot kapjon? ezekkel nem igazan vagyok tisztaban, a legjobb lenne erre is egy trafo kit vagy hasonló egyszerübb kapcsolas. Vagy ide is toroid trafot kell tenni, pufferelni es egyeniranyitani? m i lenne az ertelmes megoldas? alapvetoen a laptopom szeretnem rendesen kihangositani, erre kellene nekem egy sztereo erosito. koszi szepen!
Táplálhatod 12V 20VA adapterről, amit csak puffer kondival kell kiegészíteni.
A PRE02-t miért jó kikapcsolhatóra építeni?
Sziasztok!
A mellékelt (Bővebben: Link) szöveg elolvasása után merült fel bennem az a kérdés, hogy a Zen topológiájú erősítők hatásfoka miért nő akkor, ha munkaellenállásként áramgenerátort használunk? Az áramgenerátorok és a földelt emitteres kapcsolások működése nagyjából világos, de ez nem.
Az A osztályú erősítőből a munkaellenállás kisebb kivehető teljesítményt biztosít mint az áramgenerátor azonos bevitt teljesítmény mellett.
Köszönöm a választ! Korábban egy fórumtárs írta, hogy létezik vezérelt áramgenerátor is és ha jól emlékszem a JLH erősítőt említette, hogy abban is ilyen van. Valaki erről tudna egy pár szót szólni?
Itt olvashatsz róla.
A végfok meghajtó, zengető,tápelosztó panelok tökéletesen működnek és a keverő panelnál ahová megy az összes árnyékolt vezeték 17V ot mérek( 35V 1000uf es kondin). Áramot kap, hangerő poti egyik sem ad életjelet a master on és reverb en kívül. Lehetséges a keverőpanel kimeneténél lévő félvezetők meghibásodása? Gondolom a legelsők működnek, mert egyik csatorna sem szól.
Le kell követni hol szakad meg a jel. Egy szigetelt nyelű csavarhúzóval megérinted a félvezetők lábait és brummot, vagy pattanást hallasz abból következtethetsz rá, hogy onnantól még eljut a jel a végfokig. Jelgenerátor lenne az igazi, de a "tapogatós" módszerrel is eredményre juthatsz.
Többet tudnék segíteni, ha lefotóznád az erősítő belsejét.
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni egy BOXXER BX2055 típusú 2x150W-os erősítőről, ugyanis kiment benne a 2db tranzisztor vagy fet, aminek a száma PT42C. Nem találok sehol semmit róla, mivel lehetne helyettesíteni?
Válaszotokat előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |