Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Zanussi FLS 823 C mosógép
Sziasztok abban szeretném a segítségeteket kérni hogy a mosógép nem akar centrifugázni csak 1 picit pörgeti fel utána nem megy tovább ezen kívül müködik minden rajta
képek csatolva a 2di képen látható a belseje és a 3. képen látható ellenállás több mint 150C fok szabad neki ennyire melegedni ujjab korában nem volt ennyire meleg előre is köszi üdv!
Hali!
Először nézd meg a motort, hogy jó-e. Lévén, hogy minden más megy, biztos nem mechanikailag van gond. Kérdés: Egy, vagy két motor hajtja?
szia!
1 motor hajtja több tekercsel de szerintünk vmi a mpogramkapcsolóval van mert 10ből 1 x jól megy és az ellenállásról mi a véleményed 150C fok az jó neki? üdv!
elfelejtettem írni hogy ha vki tud kapcsrajzot adin az legyen olyan szives megosztani velem
Ja, hogy van amikor jól megy?
Akkor is melegszik az ellenállás, amikor jól megy? Segédfázisos a motor?
szia!
azt nem toom hogy segédfázisos-e ammotor de az ellenállás állandóan fűt és már belülről a tetejét is megégette igaz még csak fekete üdv!
Én úgy jártam már többször is hogy a vízszivattyú egyszer eltömődött azt kidugítottam, majd most nemrég ismét eltömődött és le is égett.Tehát a mienk nem volt hajlandó centrifugázni ha a szivattyú nem szállítja a vizet(biztos van benne valami érzékelő)
Tehát ha hozzáférsz a szivattúhoz akkor próbáld meg leellenőrízni hogy az jó e. Tudom látszólag nem függ össze a dolog a mi Whirpool mosógépünknek ilyen baja volt.
oké köszi majd holnap kipróbálom
mindenesetre köszi a tippet
Mondjuk ebbe lehet valami, de akkor miért megy néha?
Tényleg, amikor megy, rendesen nyomja a vizet? Uppsz, most jut eszembe, ha a vízszivatyú nem megy, akkor mosás közben is gond lenne, mert közben is többször ki kell nyomnia a koszos vizet. Persze lehet tévedek. Van kondi a motoron? Hány kivezetése van? A csatlakozókat gondolom már átnézted, hogy rendesen érintkeznek-e? (ha nem, nézd át, esetleg kontaktspray)
szia!
a motort nem néztem h érintkezik e a kondit holnap megnézem és a vizet kinyomja csak centrizni nem akar és vki mondjon má vmit az ellenállásról is azért az a 150C fok nem sok 1 kicsit? üdv!
ha a vízszivatyú nem megy, akkor mosás közben is gond lenne
Volt is gond nem öblített.Leállítottuk, hogy kiszedjük a ruhát, kieresztettük a vizet visszaraktuk a ruhát, hogy kicentrifugázzuk de semmi...... De legalább a szivattú nem volt drága olyan 2e HFt körül vettem, ettől függetlenül még lehet más a baj.......
Ez esetben zoly15-nél nem ez a gond, vagyis nem a szivatyú.
Hát nekem soknak tűnik a 150.
Nézd át az érintkezéseket! Ha van rajta kondi, akkor biztos segédfázisos, és lehet, hogy nem kap meg 1 fázist. Tehát, ha ez a helyzet, akkor lehet az is, hogy a kondi rossz. Az is lehet, hogy a motor menetzárlatos. Meg persze sok egyéb, pl a relé, ami a motort kapcsolja. Egyébként meg derítsd ki, hogy az az ellenállás mihez kapcsolódik. Kerestem rajzot, de nem találtam. Ha kicsit több lesz az infó, folytatom. Üdv.
oké 1 biztos hogy az ellenállás jól érintkezik---> be van forrasztva
Az érintkezéseket nem az ellenállásra értettem, hanem a csatlakozásokra.
oké értem
a mosógépben rellé nincs jah és tegnap elfelejtettem mondani hogy a mosásnál centrifugázik csak az öblítés után nem úgyhogy a kondi és a motor jó akkor mi lehet a gond üdv!
Kezdjük azzal hogy ebbe a mosó gépbe univerzális motor van egybe van a motorvezérlője a programkapcsolóval látszik is a 2. képen a tirisztor, az ellen állás normális esetben is tűz forró!!!! Ezzel csak annyit tudsz csinálni hogy lehúzol minden vezetéket a programkapcsolóról és minden kondiját kisütögeted ha akkor se megy rendesen akkor elszállt a vezérlő IC-je azzal meg nem tudsz mit csinálni. Már egy jó pár ilyen megfordult nálunk, egy másik programkapcsoló meg 20ezernél kezdőik használtba. Az hogy a szivattyúja nem megy annak meg semmi köze sincs a főmotorhoz, énnél a gépnél, az ujjbaknál van olyan ha nem megy a szivattyú akkor nem centrifugál.
Üdv!
Itt a kapcsirajz talán segít valamit. Igaz nem magyar és valami ahoj poplacsek oldalra kellett regisztrálnom magam email, meg mindennel úgyhogy várhatom megint a spam áradatot.
köszi majd meglátom mit sikerül kihámozni belőle
Sziasztok!
Érdemes a motor kondenzátorát megnézni, nekem is gyakran eljátszotta ezt a nem centrifugálok dolgot az FL- 622C és kiderült, hogy ki volt már száradva a kondi. A ráírt mikrofarad érték FELE! volt csak meg a mérés szerint! Kondicsere után koppanásig töltve is teker vadul Emellett a centrifugát tiltó nyomógomb is szórakozott már, nem érintkezett rendesen és emiatt is leállt a centrifugázás.
szia!
ez érdekes kimérem én is köszi a tippet
Melyik ez az oldal? Az FL-622C nincs fent véletlen?
Könyörgöm érte
Üdv!
Nekünk is van / volt (nem használjuk, mert rossz ) egy ilyen FLS 823C mosógépünk. Az mitől lehetett, hogy ha megpakoltuk ruhával, akkor nem tudta megforgatni a dobot. Üresen vitte csak teli nem. Olyan mintha elgyengült volna. De ez a jelenség egyik mosásról a másik mosásra jelentkezett…. Van valakinek valami ötlete ezzel kapcsoltban? Köszönőm. Tomee
Nézd meg a motorba a szénkefét me mérd meg az álló részét hogy nem-e szakadt-e, vagy programkapcsoló
ebbe a gépbe nincs kondenzátor!!!!!!!!!!!!!!! mert univerzális motor van rajta, vagyis szénkefésmotor. FL-622C-ben még hagyományos aszinkron motor van abba lehet az a hiba ilyen jelenségnél!!!
Szia
Én is ilyen hibával küzdöttem, nekem a képen bekarikázott cső volt eldugulva, ami a vízszintkapcsolóra megy, tele volt mosószermaradékkal.
Szia!
és akkor neked nem centrifugázott 1 általán vagy csak időnként mert ez azt csinálja hogy a mosóvizet kinyomja szépen de az öblítésnél nem akarja azért köszi üdv!
Szia
Hosszabb szünet után az első mosás hibátlanul végigment, utána, pedig hol centrifugázott, hol nem
Hali!
Pucold ki a szennyvíz szivattyút, illetve a lefolyó bűzelzáróját. Azért nem megy végig a program mert dugulás van... Én egy Electrolux mosógéppel játszottam ezt végig, tisztítás után a hiba megszűnt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |