Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   112 / 211
(#) zenetom válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

De ez már 3 éves.
(#) marek hozzászólása Jún 23, 2011 /

Sziasztok!
A Szilva-féle Pickit2 klón építésével próbálkozok, de ha rákötöm a gépre, akkor csak a zöld LED világít, más nem történik. A D+, D- között nincs zárlat, a kvarcon 2,5V-ot mértem, viszont a Vusb-n nincs feszültség. Mi lehet a baj?
(#) Hp41C válasza marek hozzászólására (») Jún 23, 2011 / 1

Szia!

A program a 18F2550 -ben nem jut el az USB illesztő inicializálásáig.
- Nincs felprogramozva a kontroller,
- A kristály frekvenciája nem jó, a PLL nem indul be,
- Vusb kondenzátoránál rövidzár...
(#) marek hozzászólása Jún 23, 2011 /

Szia!
A kontrollert felprogramoztam, és le is ellenőriztem, sikeres volt. A kondinál nincs rövidzár, úgyhogy lehet hogy veszek egy másik kristályt.
Köszönöm a segítséget, szerintem még fogok jelentkezni
(#) marek válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Átnéztem az áramkört, nem volt teljesen egyértelmű a beültetési rajz, és rosszul volt beforrasztva a kristály, és egy kondenzátor. Most felismeri a gép az égetőt, a Pickit2 v2.61-ben is megjelenik, úgyhogy eddig jó. Egy 16F877-est szeretnék programozni vele, de kicsit félek hogy nincs e még valami hiba az égetőben, ami miatt esetleg tönkre menne a programozandó PICem. Jogos az aggodalmam? Tudok valamit ellenőrizni, vagy csak kössem rá az égetőre, aztán meglátjuk???
(#) Hp41C válasza marek hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Szia!

Az aggodalom jogos... Programozandó kontroller nélkül mérd végig PICKit2 V2.61 Tools/TroubleShoot menüpontjaiban levő méréseket. A Vdd mérés csak 5V beállítás mellett próbáld, mert ez a klón nem állítja a feszültséget. A Vdd 4.8..5.0 V között már elfogadható. Ellenőrizd le a Vpp értékét. Feszültségmérővel is mérd meg mindkettőt a teszt ideje alatt.

Ha minden mérés jó, akkor lehet próbálkozni a kontrollerrel...

Megnéztem a feszültségeket:

Vdd: 5,1 V
Vpp: 14,6 V (nem sok ez egy kicsit???)
PGD: 5,01 V
PGC: 5,01 V

és amikor arra mentem rá hogy "MCLR on", akkor 0 V volt a feszültség. Engem ez az MCLR 0 V és Vpp 14,6 V aggaszt. Vagy ez jó így?
(#) Hp41C válasza marek hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Szia!

Vdd jó, a Vpp aktív MCLR -nél 0 szintén jó. A Vpp 14.6V egy kicsit magas, nézd meg az osztóját (Vpp/MCLR target - pic A/D lába - föld), hogy a megadott ellenállásértékeknek megfelelő van beültetve. Most pozíciószámot nem tudok írni...
(#) treshold hozzászólása Jún 23, 2011 /

Szereztem egy PICKIT3-at, hogy helyrehozzam a PICKIT2-met
Milyen égető szoftver kell hozzá az alábbiak közül:

http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nod...023805

Nem szeretném, ha ezt is ellőném

Szereztem egy PICKIT3-at, hogy helyrehozzam a PICKIT2-met
Milyen égető szoftver kell hozzá az alábbiak közül:

http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nod...023805

Nem szeretném, ha ezt is ellőném
(#) Hp41C válasza treshold hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Szia!

MpLab vagy a PICkit 3 Stand Alone Programmer App V1.0 Windows (a lap aljáról).
(#) treshold válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Köszönöm

Meg van a hiba

Nagyon tanulságos lehet.

Az USB kábel volt a hibás.
Amikor elkezdem hergelni a PICKIT3-at ugyanazzal az USB kábellel és nem indúlt az sem, már gyanús volt.

Kábelt cseréltem múködött.
Áttettem a PICKIT2-t egyből ment a firmware frissítés és most is működik.

Érdekes módon a PICKIT2 a régi kábellel is múködik-
Viszont amikor a régi kábellel próbáltam firmwaret frissíteni lefagyott.
Ennél a pontnál akadtam el.
Az új kábelllel tökéletes.

Azt hiszem megtaláltam, valóban 2k7 helyett 2k2-t ültettem be. (Upppsz...) Így 12,23 V a Vpp. A Vdd maradt 5,1 V a PGD és PGC pedig 5,01 V. Most már csatlakoztathatom a kontrollert, vagy van esetleg még valami, ami gondot okozhat???
(#) watt válasza marek hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Ez így rendben, mehet az első égetés!
(#) watt válasza treshold hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Volt már sok kábel hiba, de igazából ezt kiszűrni csak így lehet, azaz véletlenül. Gondolom megkönnyebbültél.
(#) marek válasza watt hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Működik a PIC kit 2 klónom!!! Nagyon jó érzés ezzel programozni, megéri megépíteni!!!
(#) tib12 hozzászólása Jún 24, 2011 /

Üdv.
Szeretném ezt megépíteni, de nem tudom nem sok-e egy kezdőnek. Ja és láttam van benne egy pic, azzal mi van nem kéne programozni? Csakmert én ezt azért építeném hogy programozzak vele . Köszi előre is a segítséget.
(#) zsoltee0001 válasza watt hozzászólására (») Jún 24, 2011 /

Szia

Az általad publikált klón, de érdekes módon most például jó.
Amikor nem volt jó, a windows egy hibaüzenetet dobott, amit rögtön el is kapott, (vagy csak én voltam lassú)
a lényeg, hogy az eszköz áramfölvétele meghaladt egy limitet és ezért tiltotta le az usb-t.
Van esetleg valami beállítási lehetőség a windowsba, amivel az usb max áramát lehet limitálni?
üdv
(#) watt válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 24, 2011 /

Az USB 5V-ja miatt van, ami magasabb mint 5V a laptopoknál. Tegyél be egy Shottky diódát az 5V-os tápágba, ami lecsökkenti a feszt. Olyan dióda jó, ami az áramkörben is fel van használva. Nem tudom miért van ez, de másnál is segített. Az érdekes, hogy nekem mág ilyen gondom nem volt, pedig én is használom egy toshibáról...
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Jún 24, 2011 /

Szia! Én több gépen teszteltem a klónodat az 5,1 Voltot nem szereti egyszerűen kell a dióda! A számítógépben lévő tápegységektől is függ mert cseréltem tápot a műhelyi gépemben és a régivel kifogástalan az újjal nem jó.. Laptopoknál is nagy a szórás van melyik viszi van melyik nem.. A dióda a megoldás.. Hp41C klónjánál nem tapasztaltam sem a szilva félén..
(#) Hp41C válasza tib12 hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

Szia!

Olvasd el a bemérésről szóló részt, úgy éleszd a panelt... Az EEPromokat elsőre hihagyhatod belőle. Vágj bele nyugodtan...
(#) nl hozzászólása Júl 13, 2011 /

Sziasztok!

Ez a klón égetésnél mekkora feszültséget tesz az MCLR lábra? Fontos lenne, mert, olyan PIC-t szeretnék használni, ami max. 9V-t visel el.
(#) Hp41C válasza nl hozzászólására (») Júl 13, 2011 /

Szia!

Ezzel a klónnal nem a Vpp állításánál van a gond, hanem az általa kiadott Vdd feszültsége fix 5V. Csak az 5V -os Vdd -t megengedő típusok programozhatók vele - adapterrel. Ha a panelen programozol (ICSP), akkor a panel is táplálhatja a kontrollert a programozás alatt, ekkor lehet vele alacsonyabb feszültségű / feszültséggel táplált kontrollert is programozni - Vigyázat a Vdd -t nem szabad bekapcsolni... Viszont ilyenkor egyes konfigurációk beállítása után nem lehet kapcsolatot teremteni a kontrollerrel: MCLR letiltva és belső oszcillátorral járatás és a PGD vagy a PGC láb kimenet / T1 oszcillátor / stb. Ebben az esetben a "Vpp first programing entry" módszer lenne csak használható, de ekkor a programozónak kell adnia a Vdd tápot. Az ilyen konfigurációk esetben ezzel a klónnal csak az 5V -ot elviselő típusok programozhatók...
(#) nl válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 13, 2011 /

Tehát a Vpp feszültséget képes alacsonyabbra állítani?
(#) nl válasza nl hozzászólására (») Júl 13, 2011 /

Egyébként a PIC16F1823-ról van szó. Megmértem és pl. a 16F628-as programozásánál 11V a Vpp feszültség.
(#) watt válasza nl hozzászólására (») Júl 13, 2011 /

Én azt olvasom, hogy igen, te nem ezt?
(#) nl válasza watt hozzászólására (») Júl 13, 2011 /

[OFF]Én is. De így jobb, hogy ketten is azt olvassuk!
(#) Hp41C válasza nl hozzászólására (») Júl 13, 2011 /

Szia!

A 16F182x -et lehet a Szila féle klónnal programozni, a 16LF1xxx -et nem.

A Vcap lábat is használó 16F1xxx típusokat sajnos nem lehet a Szila féle klónnal programozni, mert a gyári beállítás szerint az összes lehetséges Vcap láb I/O -nak van beállítva, így a belső feszültség stabilizátor le van tiltva, max. 3.6V lehet a Vdd.
(#) homedve hozzászólása Júl 29, 2011 /

Kezdőként szeretnék belevágni rögtön az elektronika világába, illetve pic-es vezérlésekbe is. Első sorban csak már kipróbált kapcsolásokat építenék után, de ki tudja mit hoz a jövő még.
Égetőt is szeretnék magamnak építeni, és egyből a watt féle megoldás mellett döntöttem. A kétoldalas nyák készítésétől, pláne hogy annyi minden félresikerülhet közben, kicsit tartok. Ezért arra gondoltam, át lehetne-e szerkeszteni egyoldalasra. Persze tudom, hogy kevéssé hely és költséghatékony eljárás, viszont ebben a kérdésben én inkább beáldoznám a szépséget, és a kis méretet, nomeg azt a pár százast, amivel így többe jön ki az előállítás.
Bár gondolom nem jogvédett a nyák terv és kapcsolási rajz, de azért megkérdem, biztos ami fix, szabad az eredetiből kiindulva elkészíteni egy saját verziót? Illetve érdemes egyáltalán ezzel próbálkozni, vagy inkább küzdjem le a kétoldalas nyák fóbiám?
Előre is köszönöm a válaszokat.
IGB
Következő: »»   112 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem