Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   217 / 564
(#) HDD válasza Tubi56 hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Szia
Ezeket találtam de nem tudok választani, hogy melyik legyen
Melyiket ajánlod?

Bővebben: 01

Bővebben: 02
(#) kralikandras válasza HDD hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Nem az én véleményemre vagy kíváncs - csak javaslat- a COLT 2.változatát nézted ?
(#) kralikandras hozzászólása Aug 13, 2011 /

Itt van:
(#) Ricsi89 válasza kralikandras hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Kicsit nagyobb méretben esetleg? Méretezést kapcsold ki feltöltésnél.

Ez egy orosz oldalról származó rajz, - ha viszamézel - Tubi vagy Erdgab föltette nagyobban-nesokkal hátrébb -ott zalálsz utalást az eredeti orosz oldalra - érdemes azt is megnézni!
(#) kralikandras válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Talán ez jobb:

Kolt2-2.jpg

Kikapcsoltam:
(#) madazg77 hozzászólása Aug 13, 2011 /

Sziasztok!

Megtudnátok mondani az újabb Colt rajzon a T1-es trafónak az adatait. Sajnos a rajzon nagyon elmosódva látható. Nincs belőle jobb minőség? Amit erdgab a 211. oldalon belinkelt orosz oldalt átbogarásztam, de nem találtam meg a rajzot.

Köszönöm.

Üdv.
(#) kralikandras válasza madazg77 hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Erdgab 211.oldalon föltett orosz oldalnak a 381. oldalán majdnem legalul találod az eredetit .
(#) fezsolt73 válasza madazg77 hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

(#) kralikandras válasza fezsolt73 hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Köszi ! nekem nemjött össze.....
(#) madazg77 válasza fezsolt73 hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

A két rajz nem teljesen ugyan az. Feltettem a rajzot és bekarikáztam. A U1-nél pl. két trimmer van, a jobb minőségű rajzon meg ellenállás.

Üdv.
(#) kralikandras válasza madazg77 hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Egypár oldallal előrébb mpisti foglalkozott ezzel a témával-olvass utánna.
(#) SirLeslie válasza fezsolt73 hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Nézegetem a fet-es meghajtórészt: nem kevés oda 100V/12A-es fet páros? (IRF530/IRFR9530 - vagy csak a hiányos orosz tudásom miatt nem tudom, hogy mi van odaírva a +Ucc-s részekhez - külső tápfeszültségre utalna?)
(#) kralikandras válasza SirLeslie hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Nem a 16V-os segédtápra csatlakoznak?!
(#) erdgab válasza madazg77 hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

A két rajz között nincs lényeges eltérés,a PWM IC-nél a javasolt ellenállás értékeket látod más színnel jelölve a többi bekarikázott rész a trafók,fojtók és szűrők elkészítéséhez ad támpontot.
(#) Tubi56 válasza erdgab hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Örülök, hogy látlak megint
(#) madazg77 válasza erdgab hozzászólására (») Aug 14, 2011 /

Értem. Támpontot csak akkor adna, ha olvashatóak lennének a feliratok. Tudom, olvassak vissza és megkapom a választ.

Üdv.
(#) erdgab válasza madazg77 hozzászólására (») Aug 14, 2011 /

Igazad van,megpróbálok segíteni.

KOLT___2A.rar

(#) erdgab válasza Tubi56 hozzászólására (») Aug 14, 2011 /

Szintén örülök néked!
Sajnos,nagyon sok elfoglaltságom van mostanában,de igyekszem az oldalt minden nap megnézni és hozzászólni,ha tudok.Nem reklámozni szeretném,de anno jól választottunk még ott a másik fórumon,hogy azt a bizonyos gépet építettük meg veled és másokkal,nekem azóta is sokat bizonyít a masina.Biztosan van jobb,szebb,stb.,de ragaszkodó típus vagyok. Mostanában inkább csak nézelődök,külhonban is,gyűjtögetek és "tervezgetek egy valamikori építésre, talán ...........
(#) Tubi56 válasza erdgab hozzászólására (») Aug 14, 2011 /

Én is így vagyok vele! Talán ebben is hasonlítunk! Majd meglátjuk mi lesz én is tervezgetek új gépeket, de a terminal fórumon tényleg jó helyre tapintottunk. remélem ez jobb és csak jobb lesz a fórum társakkal közösen. Egységben az erő!
(#) madazg77 válasza erdgab hozzászólására (») Aug 14, 2011 /

Nagyon jó! Köszönöm szépen.

Üdv.
(#) Ge Lee válasza erdgab hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Azt hiszem a jó választást én is elmondhatom az enyémről. Viszont most szembesültem vele hogy a hűtése jócskán alul van méretezve. A diódákon egy tenyérnyi méretű borda van, és az IGBT-ken sincs sokkal nagyobb. A levegőt 2db PC táp ventillátor hajtja kb. 10,5V-ról amik így nagyon kevés levegőt szállítanak. Fater hegesztője nem volt otthon így az enyémet nyúzta szombat délelőtt, fej felett is hegesztett sokat, a pálcát sokszor leragasztotta. Ha lett volna benne hővédelem biztosan lekapcsolt volna. Rögtön kikapcsolás után kihúztam és leemeltem az oldalát hogy áttapogassam. Elég csúnya szag jött belőle, az IGBT bordája majdnem sercegett mikor hozzáértem, de forró volt szinte minden.
Ennek ellenére bírta.
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 15, 2011 /

Sziasztok!
Múltkor erdgab feltett egy kiegészítést/javítást a macihoz. A kép csatolva. Nos itt a kimeneti fojtó a pozitív oldalban van, a maciban pedig a negatív oldalon. Az lenne a kérdésem, hogy befolyásol-e valamit, hogy a fojtó a pozitív, vagy a negatív oldalban van?

rajz.gif

(#) mpisti válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Elvileg nem,hacsak az eredeti funkcióján kívül nem kell neki más funkciót betöltenie-mint pl.ebben az áramkörben.
Itt sokkal kézenfekvőbb a pozitív körben elhelyezni. A gyakorlatban -alapfunkció esetén- bármelyik póluson elhelyezhető a fojtó. A gyártók is általában oda teszik,ahol könnyebben elhelyezhető, vagyis a nyák-on hol könnyebb a vezetősáv kialakítás a legrövidebb vezetőhosszt figyelembe véve.
(#) Ricsi89 válasza mpisti hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Rendben, köszönöm a választ. Akkor majd ha elkészül a kiegészítés, akkor átrakom a másik oldalra.
(#) pokpeti válasza kralikandras hozzászólására (») Aug 16, 2011 /

Szia. .....öööö mit is csináltam az eredeti Miller belsővel, ja tényleg eladtam, pont Neked
(#) kralikandras válasza pokpeti hozzászólására (») Aug 16, 2011 /

Te voltál?! Abban volt a lemezes fojtó és finom"békebeli"alkatrészek azóta a rajza is megvan.
(#) mpisti válasza kralikandras hozzászólására (») Aug 16, 2011 /

Szia András!
Nem emlékszem pontosan, itt a fórumon fent van?
Mert ha nincs, közkinccsé tehetnéd.
(#) kralikandras válasza mpisti hozzászólására (») Aug 16, 2011 /

Szia István! Én egyszer-nemrég-föltettem a Te kézirajzodat.
Következő: »»   217 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem