Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Szerinted opto-val nem lehetne kiváltani a meghajtótrafót? Vagy mindenkép kell az e25-ös.
Már csak azért, mert így elhagyható lenne a két tranyó+e25 igaz lenne 1-2 ellenálással több meg egy százlábú, vagy 2ő. Tényleg neked nem akadt össze a BD híd? Vagy az lehetetlen??
Az opto ide nagyon lassú. Mi bajod a trafóval? Annál egyszerűbb nincs. Tehetsz bele fetmeghajtókat is (IR) de arra én nem merném rábízni az IGBT-ket. Akik azzal építették meg azoknál néha volt füstjelenség is. Ha a komplementer emitterkövetőkre gondolsz azok miért akadnának össze? Egyébként már írtam hogy az UCC képes önmagában a tranyók nélkül is meghajtani a trafót, csak nem tudom mennyire bírná hosszú távon mert ezt nem próbáltam.
Szép darabok. Én ennyire nem tudok miniatürizálni, így maradt a PC doboz, de kell is, mert nagy lett a főtrafóm. Na majd egyszer lehet én is összerakok egy ilyen kis kompakt gépet.
Itt egy kép egy varratról, amit az inverteres CO gépemmel csináltam.
ez teljesen rendben is van
nagyon jó!
Sztem is, főleg ahhoz képest hogy egy sima mma inverter a tápegység
Melyik kapcsolással csináltad a CO-s gépet?
egy kínai tenic 168, ami a telwin 164 koppintása.
Bővebben: Link
Á kösz!
Én egy fronius-al próbáltam, az is jó hozzá!
Ügyesek vagytok!
Inverters CO engem érdekelne... (van egy starmig 180, azt jó lenne átalakítani...)
Szerintem ebben a kapcsolásban van fantázia ez egy mig-mma géprajz
Ennek a segédtáp trafónak tudjátok az adatait,paramétereit?
Igen, igazad lehet!
, de mint már tárgyalva volt vala mi kapcsolja MIG-ben be a készüléket ( és pl. legalább gázvezérlés, hogy az előtolást ne is említsem..)? - személyszerint nem nagyon szeretem megfejtegetni, hogy mi és miért maradt le a rajzról, akár akkor már tervezhetnék is (, ha értenék annyira hozzá!) - (próbálkozom) Az uc3843- nak miért kell 22V-ra megemelnie a vezértrafó feszét? (ennyi lenne a különbség mma-tig között?) // ill. az a 14 v-os táp// - T3-T4 feszültség kontrollt végez? - bal felső sarokban az opto csatoló mit csinál?(és honnan? ... nem kellemetlenkedni akarok...
Rajt van a rajzon, a trafó tekercseihez írva. Még a huzalátmérő is meg van adva.
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Venni szeretnék inverteres hegesztőt ami az MMA-n kívül TIG-t is tudja, anyagi korlátaim miatt a Straus ST/WD 180 IV néztem ki. Tisztába vagyok vele, hogy nem egy ipari minőség. Azt szeretném kérni, hogy akinek volt már kapcsolata ilyen géppel, -vagy ismerősének- az írja már meg, hogy érdemes-e beruházni ilyen gépre. De mindazok véleménye is érdekelne akik szentelnének rám egy pár sort. A megtisztelő válaszokat előre is köszönöm. ui. minden érv s ellenérv érdekelne.
Olvass vissza (..kb. júl.24) felraktam róla képeket. Sőt rajz is jelent meg, mely tökéletes hozzá "TIG200"
R-WIN Editor és a Google fordító segédletével egy lépéssel közelebb a megoldáshoz. A képen jelzett weboldal ismét elérhető.
Bocs! Nem engem kérdeztél: neten 55 e az ára (awikábel nélkül), én vásárban alkuval 40 e -ért vettem.
A gázhoz egy mágnes szelep kell, az előtoláshoz egy külön áramkör, ami a motort hajtja meg és szabályozható(van róla kapcsolás sok) esetleg egy késleltetőt is közbe lehet iktatni, hogy a az előtolás egy kicsit később induljon mint a gáz!
A rajz csak az áramforrást biztosítja! Én sem rágtam magam át még a rajzon, de rajta leszek!
Itt vannak a panel rajzok talán ebből többet ki lehet fundálni! Én is át nézem majd rendesen!
Van itt még egy PA file, de ezt nem tudom megnyitni! Mivel lehet?
Ezen lehet a teljes kapcsolás, ha már full-t ír
A .lay-hoz is mutass valamit, mert én a sprint layout-tal nem tudom megnyitni.
A bekapcsolást pont a fenti optocsatoló végzi, így a gázvezérlést, és az előtolás bekapcsolását is egy külön áramkör csinálja. Nem hiszem, hogy egy nagy találmány lenne, a munkakábelen bejövő kapcsoló kapcsol egy segédtápról jövő feszültséget a gázszelepre, az előtoló motor vezérlésére, meg ide az optóra.
A 3843 nem megemeli, hanem alapvetően az csinálja a tápellátását a vezérlőtrafónak. És a vezérlésnek is, csak a vezérlés 14V-ról megy, a trafó táphoz meg erre még ráültet egy keveset. Én mondjuk ezt nem kapcsolóüzeművel csináltam volna, bár olyan szempontból jobb, hogy szélesebb bejövő fesz tartományban bírja tartani a feszültséget, csak bonyolultabb mint egy trafó+graetz+puffer. A T3-T4, ha jól veszem ki annyit csinál, hogy a vezérlőjel ütemében megszaggatja a komparátorra kerülő feszültségjelet. Ha kisebb a fesz, mint a potival beállított, akkor a komparátor kussol, és a 3845 növeli a kitöltést, ha nagyobb a jel, akkor minden egyes kimeneti magas szintnél kap egy jelet a 3845 Isens bemenete, amit a 680nF pufferel, így akkor csökkenti a kitöltést. Remélem jól értelmeztem a dolgokat, ha nem javítsatok ki légyszi.. Késő van.
Sprint Layout 5.0 nálam gond nélkül megnyissa, talán ez a program is megfelelő lehet. Evvel, ha jól értem, csak megnézni lehet, szerkeszteni sajnos nem. Ha nem segít, esetleg meg lehet próbálni átnevezni, úgy a fájlt, mint a könyvtárát is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |