Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   67 / 282
(#) bbalazs_ válasza csabacsaba hozzászólására (») Szept 18, 2011 /

Fejhallgato hogy szol rajta?
Ugy ertem, az a kis fulbe dughato ize.
(#) csabacsaba válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 18, 2011 /

Azis halkan Akkor mechanikailag van megomolva?
(#) bbalazs_ válasza csabacsaba hozzászólására (») Szept 18, 2011 /

Tehat a hangszorok rendesen szolnak, mig a kimenet tul halk. A hangeroszabalyzoknal minden rendesen fel van huzva a szoftverben? A szamitogep SAJAT hangereje (a hardveres, billentyurol vagy potmeterrol szbalyozhato) fel van tekerve?
Ha szol, csak halkan, akkor nem gondolnek mechanikai hibara. Ha mozgatod, csavargatod a dugot, akkor van-e hangerovaltozas?
(#) bitfarago válasza cosa24 hozzászólására (») Szept 18, 2011 /

Üdv!
Kérdésem lenne, hogy 24V hány amper?
Ha jelenleg a saját töltőjével sem működik, akkor szerintem a töltő áramkör elszállt. Ez mindenképpen javítás, szoktam ilyent csinálni, nem túlságosan nagy munka, de nem is egyszerű. Ha kezdő vagy az elektronikában vagy csak nincs megfelelő műszered, akkor ajánlom ne is kezdj hozzá. De ha esetleg olcsó szakszerű javítás érdekel, keress privátban.
(#) zolika60 válasza bitfarago hozzászólására (») Szept 18, 2011 /

Inkább írd le, hogyan csinálja. Nem szép dolog itt üzletelni.
(#) neocska válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 18, 2011 /

A táprész engem is érdekel, melt nem tölti rendesen az akkum, mikor lekaptam a leptop burkolatát, egy ic 2lába levolt égve s félig az ic-is valami AO,,,, ic, 4darab fet van benne ha jolemlékszem, sajnos a tipusát már nem tudom, érdekesség, miota egyik ilyen ic elfüstölt, azota csak vánszorog a leptop, tehát belassult de nagyon.
(#) bbalazs_ válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

A kezdok altalaban tobb kart csinalnak, mint hasznot ebben a kategoriaban. Mar a szetszedesnel a tapasztalatlansaguk miatt letorik az osszes kis muanyag fulet, aztan amikor DARABOKBAN elviszik javittatni (mert ugyis az a vege), akkor a mikor osszerakjak, akkor problemazik, hogy elotte nem lotyogott meg nem volt hezag itt-ott...
(#) zolika60 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

Azt hagy döntse el mindenki magának, hogy mihez ért. Mi az amit megpróbálhat és mi az amit nem tud. Ez a fórum a javításról szül és nem arról, hogyan keressen valaki magának munkát. Szerintem... :yes:

OK, mondjuk szakacs vagy. A szakacsforumban valaki megkerdezi, hogyan susson kenyeret. Elmondjak mik kellenek, mint hozzavalok. Elso visszakerdezes: mi az a liszt?

A srac a leiras alapjan szetszedve meg nem latott laptopot, az ellenallast nem tudja a diodatol megkulonboztetni. Szerintem ilyen esetben felelotlenseg lenne azzal biztatni, hogy alljon csak neki. Pakaja sincs, szoval mar ott megakad, hogy forraszd ki. A multimeterrol azt sem tudja, eszik-e vagy isszak.
Tobb kart okoz, amikor a vegen tenyleg javitani kell majd, akkor joval tobbet kernek erte, mert elbarmolt miindent.

O olyan valaszt var, hogy tegyel bele masik tapot, vegyel magasabb/alacsonyabb feszultsegut.
(#) zolika60 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

Ezeket mind feltételezed. Arról nem is beszélve, ha valaki nem próbálkozik nem is tanul. Az más dolog, ha ő írja, hogy nem tudja megcsinálni.

Igen, igy van, a hozzaszolas alapjan. Mivel mas infobol nem tudok kiindulni. De a kerdes stilusa, fogalmazasi modja, szohasznalata ezt sejteti. De o is megszolalhatna ebben az ugyben vegre.
(#) viezer hozzászólása Szept 19, 2011 /

Helló! Egy Sony Vaio alaplapnak egy négylabu tekercse kitört, ami egy USB port kézvetlen közzelében van. Első látszatra megyen nélküle is, de nem tudom annak milyen szerepe van és annak hiánya mit fog eredményezni. Ha tudja valaki, kérem segíitsen. Köszönöm.
(#) zolika60 válasza viezer hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

Egy fotó nem ártana róla.
(#) viezer válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

Sajnos csak így sikerült. Az USB és a rézgyürü között van. A nyákon csak L75-öt ír. Remélem segít. Köszönöm.

Sajnos nem igen látom. Az USB tápja is működik? Ha egy picivel messzebbről és nagyobb fényben fotózod jobb lesz.
(#) viezer válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

Igen. Működik. Megpróbálok holnap jobb képet küldeni. Ha tudsz légy szives segíts. Köszi.

Ha tudok biztosan segítek, de nem vagyok nagy spiller, csak egy mindenbe belekotyogó ezermester.
(#) viezer válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 20, 2011 /

Sajnos egy Nokia e52-m van és nem tudok jobb képet küldeni. Ahol van a nyíl vége ott van négy pont ahová volt forrasztva a tekercs ami letört. A tekercs kb. 3 mm hosszú és 1 mm széles.
(#) zolika60 válasza viezer hozzászólására (») Szept 20, 2011 /

Sajnos nem lettem okosabb. Megvan egyébként a tekercs is? Mert akkor forraszd vissza. Azt gondoltam, valami tápfesz szűrés az USB tápon. De mivel az megy így nincs tippem.
(#) viezer válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 20, 2011 /

Az a baj, hogy el van törve és nem tudom visszatenni. Mi baja lehet, ha így használom? Vagy nem tehetnék valami echivalenst helyette? Nem tudom amugy az értékét.
(#) zolika60 válasza viezer hozzászólására (») Szept 20, 2011 /

Tehetnél, ha tudnád milyen volt. Próbálj meg valahol szerezni egy hibás alaplapot, és abból kibonthatod. Nem tudom okoz-e gondot, ha így használod, de valami szerepe csak volt. Hátha lesz itt is valaki, aki tud neked segíteni.
(#) westend válasza Robi85 hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Sziasztok!

Van egy HP nx5000 laptopom, a köv.: hibával:
csak akkor kapcsol be, ha megnyomom a prociját , vagy inkább a lejjebb lévő hütőbordát -- igy megy rendesen, ha elengedem, akkor leáll. -esetleg valami forrasztás hibája lehet? van valakinek valami ötlete?--vagy találkoztatok már ilyen hibával??-egyáltalán javítható??

Köszönöm szépen a segítségeteket Sziasztok!
(#) bbalazs_ válasza westend hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Ha az alaplap olyan szerkezetu, hogy tobb kisebb lap kapcsolodik egymashoz szendvicsszeruen, ezek kozott hosszu, soktus csatlakozok vannak, akkor ott lesz a hiba.
Ha nem, akkor valami mas kontakthiba, sajnos csak nagyon alapos vizsgalattal fogod eszrevenni. Probalj valami hegyes muanyaggal dofkodni.
Esetleg a procit is kicserelheted ideiglenesen, hatha.
(#) westend válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

aham, köszike, sajna nincsen kapcsolódva a lapok egymáshoz , akkor lehet, h valami pici smd elengetődzött??
(#) bbalazs_ válasza westend hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Igen. Ha nincs makod, akokr belul az alaplapban a sok reteg valamelyikeben.
Egyebkent nyomkodassal kb be tudod haromszogelni, hogy hol lehet az ok.

De ha nem indul el egyaltalan, akkor szerintem tapfesz kornyeken keresgelj, pl a tekercsek, a FETek, a diodak, kondik, szeretnek lejonni. De akar ki is merheted, hogy hol jon le a diodarol megfelelo feszultseg es hol nem, hogyha nyomod.
(#) westend válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Nos azért keresgélgettem...pontositok:
ha a töltő dugaljzatot nyomom meg, akkor müködik, tehát ez a pont, nem a proci, mert ide elég kissebb nyomás is.
(#) zolika60 válasza westend hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Nézd meg, nem repedt-e a forrasztása, vagy a középső érintkező szegecselése nem laza -e.
(#) bbalazs_ válasza westend hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Nagyszeru. Akksirol nyomas nelkul is elindul?
Ha a tolto be sincs dugva?
Egyebkent akkor ugy tunik, megvan a hibad es makod is van, mert ez filleres mutatvany a tobbi lehetoseghez kepest
(#) westend válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Ugynéz ki, h rájöttem a hibára:
sok ki-és be dugástól(a töltő) valami történhetett a nyákkal, mert csak ugy indul, ha az aksi töltő környékén van egy picit megnyomva a panel.Sajna aksiról is csak nyomással indul.mi a franc lehet ott?nem lehet ezekben valamiket áthidalni?
(#) zolika60 válasza westend hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Nagyítóval nézd át a panelt. Ha szerencséd van látható helyen van a hiba. Ha nem,hát nem lesz egyszerű....
Következő: »»   67 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem